reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 296, 297, 298 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
turboneta

Do潮czy: 15 Lip 2008
Sk眃: Gda艅sk
PostWys砤ny: 12 Maj 2013, 21:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja ze wzgl臋du na stan zdrowia i wykonywan膮 prac臋 by艂am na zwolnieniu lekarskim od pi膮tego miesi膮ca. W 偶aden spos贸b nie wp艂yn臋艂o to na okres macierzy艅skiego.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
aadrianna

Do潮czy: 29 Lip 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 12 Maj 2013, 21:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a je艣li masz ju偶 wykorzystany urlop chorobowy to lepiej postara膰 si臋 o zwolnienie min. na 2 tyg w贸wczas mo偶esz liczy膰 na to, 偶e zwi膮zki zawodowe zap艂ac膮 za te dni.
Powr髏 do g髍y
pancio80
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 10 Sty 2011
PostWys砤ny: 13 Maj 2013, 11:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie jakie艣 3 tygodnie temu wys艂a艂am papiery do urz臋du na urlop macierzy艅ski, czy dosta艂y艣cie od nich jakie艣 potwierdzenie albo odpowiedz? Ja nie dosta艂am nic i teraz si臋 zastanawiam czy w og贸le dotar艂y.
Powr髏 do g髍y
e_miilka

Do潮czy: 21 Kwi 2008
Sk眃: B.
PostWys砤ny: 14 Maj 2013, 22:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pancio80 napisa:
Mam pytanie jakie艣 3 tygodnie temu wys艂a艂am papiery do urz臋du na urlop macierzy艅ski, czy dosta艂y艣cie od nich jakie艣 potwierdzenie albo odpowiedz? Ja nie dosta艂am nic i teraz si臋 zastanawiam czy w og贸le dotar艂y.

powinno przyj艣膰 potwierdzenie lub list z informacja jakich dokument贸w ewentualnie brakuje. po prostu tam zadzwo艅 i si臋 zapytaj.

od pon- pt
od 09:00 - 15:00
tel 582-4840
pancio80
PostWys砤ny: 16 Maj 2013, 15:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Napis艂am maila, odpowiedzieli , 偶e wszystko jest ok i nic mi nie wys艂ali.
Powr髏 do g髍y
anika

Do潮czy: 13 Lip 2009
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 16 Maj 2013, 16:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pancio80 napisa:
Napis艂am maila, odpowiedzieli , 偶e wszystko jest ok i nic mi nie wys艂ali.

Papiery sa wysylane dopiero 6 tygodni przed data porodu - wiec to tez zalezy ile zostalo tobie do porodu Smile
Powr髏 do g髍y
pancio80
PostWys砤ny: 16 Maj 2013, 20:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To rodzice musz膮 wys艂a膰 6 tygodni przed data porodu, ja wys艂a艂am 3 tygodnie temu i 3 mi zosta艂y
Powr髏 do g髍y
kasiak275

Do潮czy: 24 Lis 2008
PostWys砤ny: 17 Maj 2013, 22:09    Temat postu: .. Odpowiedz z cytatem

..
Powr髏 do g髍y
annaa

Do潮czy: 24 Mar 2013
PostWys砤ny: 21 Maj 2013, 17:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam, poszukuje t艂umacza do porodu

pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
Kasia89

Do潮czy: 29 Gru 2011
PostWys砤ny: 21 Maj 2013, 20:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po pierwsze, powinni ci przydzielic tlumacza ze szpitala, po drugie, ja rodzilam w tamtym roku w Landspitali z polska polozna, Patrycja , ale nie prosilam o nia, po prostu akurat byla na zmianie. Mysle, ze mozesz smialo pogadac o tym, zeby zakelpali Polke, z twoja polozna prowadzaca. Ale jezeli nie chcesz i nie mozesz korzysac z tych opcji to odezwij sie do mnie na priv, zalezy kiedy masz porod. Jestem sama w ciazy i juz raz rodzilam tutaj w Reykjaviku, moze bede mogla pomoc.
Powr髏 do g髍y
pancio80
PostWys砤ny: 22 Maj 2013, 11:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem jak mo偶na zaklepa膰 po艂o偶na na por贸d nigdy nie wiadomo kiedy nast膮pi. P. Patrycja pracuje na gniazdku wi臋c jak chcesz znieczulenie albo masz wskazania do rodzenia na porod贸wce to b臋dziesz mia艂a islandk臋 one s膮 naprawd臋 fajne b臋d膮 Ci pomaga膰 a t艂umacza pewnie na wyj艣cie przy艣l膮 je偶eli im to zg艂osisz , 偶e potrzebujesz, po angielsku dogadasz si臋 bez problemu wi臋c mo偶e lepiej wez jak膮艣 zaufan膮 kole偶ank臋 lub m臋偶a ze sob膮.
Powr髏 do g髍y
agnieszka63124

Do潮czy: 21 Maj 2009
Sk眃: Rekjavik
PostWys砤ny: 22 Maj 2013, 11:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie, czy mo偶na gdzie艣 kupi膰 na Islandii folie przeciw deszczow膮 na g艂臋boki w贸zek ? Dwa tygodnie temu urodzi艂am c贸reczk臋 i czas pomy艣le膰 o pierwszych spacerach , a na Islandii to nigdy nie wiadomo kiedy mo偶e zacz膮膰 pada膰 Wink
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email WP Kontakt
Kasia89

PostWys砤ny: 22 Maj 2013, 12:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pancio80 napisa:
Nie wiem jak mo偶na zaklepa膰 po艂o偶na na por贸d nigdy nie wiadomo kiedy nast膮pi. P. Patrycja pracuje na gniazdku wi臋c jak chcesz znieczulenie albo masz wskazania do rodzenia na porod贸wce to b臋dziesz mia艂a islandk臋 one s膮 naprawd臋 fajne b臋d膮 Ci pomaga膰 a t艂umacza pewnie na wyj艣cie przy艣l膮 je偶eli im to zg艂osisz , 偶e potrzebujesz, po angielsku dogadasz si臋 bez problemu wi臋c mo偶e lepiej wez jak膮艣 zaufan膮 kole偶ank臋 lub m臋偶a ze sob膮.

Jak kobita szuka tlumacza, to watpie, zeby mowila po angielsku. Zreszta w stresie roznie czlowiek reaguje. Zreszta nie przesadzaj, jak to nie wiadomo, kiedy nastapi, zanim odejda wody lub zaczna sie skurcze, do porodu jeszcze daleka droga. Tlumacz powinien pracowac w szpitalu i sa chyba telefony, wiec jak zglosi ze cos sie zaczyna dziac to zdaza jej na porod kogos skombinowac. Zakladam tez, ze maz rowniez sie nie doagaduje po isl i angielsku lub nie bedzie go przy porodzie, inaczej nie szukalaby tlumacza. Ale fakt, ze kobiey, ktore tam pracuja, duzo pomagaja, mowia tez po angielsku, wiec jesli rozumiesz cokolwiek, to tlumacz ci nie potrzebny.
Powr髏 do g髍y
Kasia89

PostWys砤ny: 22 Maj 2013, 12:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

agnieszka63124 napisa:
Mam pytanie, czy mo偶na gdzie艣 kupi膰 na Islandii folie przeciw deszczow膮 na g艂臋boki w贸zek ? Dwa tygodnie temu urodzi艂am c贸reczk臋 i czas pomy艣le膰 o pierwszych spacerach , a na Islandii to nigdy nie wiadomo kiedy mo偶e zacz膮膰 pada膰 Wink

Widzialam w hagkaup w przedziale dla dzieci.
Powr髏 do g髍y
pancio80
PostWys砤ny: 22 Maj 2013, 12:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja folie widzia艂am w aptekach w dziale dla dzieci. Mo偶esz te偶 wej艣膰 na Dorukot.is

Nie ma t艂umacza w szpitalu te偶 tu rodzi艂am, jak si臋 zacznie w nocy to nikogo nie skombinuj膮 bo t艂umacze s膮 wysy艂ani z ICC. Nie wszystkie kobiety rodz膮 12h jednym idzie szybko innym wolniej, i wody te偶 nie wszystkim odchodz膮, nie chc臋 si臋 wyk艂贸ca膰 bo ka偶da z nas ma inne do艣wiadczenia my艣l臋 ,偶e dziewczyna da rad臋, ja po porodzie le偶a艂am na patologii pi臋tro ni偶ej bo na gniazdku nie mieli miejsca tam te偶 pracuje polska polo偶na wi臋c my艣l臋 偶e na kt贸r膮艣 trafi.
Powr髏 do g髍y
agnieszka63124

Do潮czy: 21 Maj 2009
Sk眃: Rekjavik
PostWys砤ny: 22 Maj 2013, 13:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzi臋ki dziewczyny za odpowied藕 Smile
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email WP Kontakt
ulli88

Do潮czy: 01 Lut 2011
PostWys砤ny: 23 Maj 2013, 14:40    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

wype艂niam w艂a艣nie papiery o urlop macierzy艅ski, u mnie nie mam problemu, wype艂nione podpisane, ale z papierami mego m臋偶a, poniewa偶 pracowa艂 w ostatnim roku u siebie w zak艂adzie i w ochotniczej stra偶y po偶arnej, z kt贸rej te偶 czerpa艂 dochody i by艂y one opodatkowane, i teraz nie wiem czy ujmowa膰 to gdzie艣 w papierach?? czy wype艂nia膰 jaki艣 dodatkowy druk?? a w tym roku ma te偶 dodatkow膮 prac臋 czy wysy艂a膰 tylko dwa ostatnie odcinki ze sta艂ej pracy czy z tej dorywczej r贸wnie偶 je艣li nigdzie nie jest ona uj臋ta w tych dokumentach?? mo偶e kt贸ra艣 z was mia艂a tak膮 sytuacj臋!! pomocy bo ju偶 nie wiem co robi膰. a i jeszcze jedno wysy艂am tylko po jednym egzemplarzu dokument贸w czy wi臋cej tam do nich??
Powr髏 do g髍y
pancio80
PostWys砤ny: 23 Maj 2013, 15:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moje dziecko urodzilo sie kwiecien 2011, wciaz nie mamy przyznanego miejsca w przedszkolu, so jeszcze jakies dzieci w tym wieku czekajace na przedszkole? zaczynam sie martwic, ze tu co przedszkole(dyrektorka, to inne zasady...

Napisz maila do innritun.leikskolar@reykjavik.is mozesz po angielsku oni Ci odpowiedza na ktorym miejscu na liscie oczekujacych jest wasza corka. U mojej jest nastepny nabor po 3 czerwca, przyjmuja az 10 dzieci.
Powr髏 do g髍y
agatka

Do潮czy: 18 Gru 2006
PostWys砤ny: 25 Maj 2013, 12:12    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

a jak zapiysywalas dziecko do przedszkola to wybralas jedno czy kilka?

mozna maksymalnie wybrac 5 przedszkoli.

Napisz do nich albo popros o dopisanie kilku innych przedszkoli tak bys miala wieksze szanse na otrzymanie gdzies miejsca
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
amorfivell

Do潮czy: 05 Wrz 2011
PostWys砤ny: 28 Maj 2013, 17:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny Smile jakie badania tutaj wykonuja w trakcie ciazy?
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 296, 297, 298 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 297 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.