Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Ewcia
| Dołączył: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 15 Kwi 2013, 1:06 Temat postu: dermatolog |
|
|
Dziewczyny szukam dermatologa, czy ktos ma moze namiary? Keflavik lub Rejkjavik... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Kasia89
| Dołączył: 29 Gru 2011 | Posty: 176 | |
|
Wysłany: 15 Kwi 2013, 13:04 Temat postu: |
|
|
Bylam w tamtym miesiacu na laeknastodin w Kopavogur, tam na Smaratorg... Na przeciwko po drugiej strony korytarza jest laeknavaktin tez... Bardzo sympatyczny, mowi po islandzku i angielksu, zaplacilam 6.000 za wizyte. Pan doktor nazywa sie JĂłn ÞrĂĄndur Steinsson i szczerze polecam. Oczywiscie masz tez innych lekarzy do wyboru. Tu jest stronka :http://www.hudlaeknastodin.is/index.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rvk
| Dołączył: 24 Kwi 2010 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 16 Kwi 2013, 9:43 Temat postu: |
|
|
Witam.
Macie jakieĹ doĹwiadczenie z wyciÄciem migdaĹkĂłw u dzieci? Ile trwa rekonwalescencja oraz ile czasu trzeba zostaÄ pod opiekÄ
lekarska.
DziÄkujÄ za jakiekolwiek informacje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 22 Kwi 2013, 20:25 Temat postu: mam pytanie |
|
|
czy ktoĹ sie orientuje oto czy na islandi mozna swoja mame zarejestrowac jako nianie do swojego dziecka jesli tak to gdzie sie to robi i jak to wyglada za jakokolwiek informacje bardzo dziekuje pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| anika
| Dołączył: 13 Lip 2009 | Posty: 92 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 29 Kwi 2013, 11:00 Temat postu: |
|
|
Witam
Chcialabym poinformowac rodzicow ktorzy szukaja jakis rozrywek dla swoich pociech o czytaniu ksiazek po polsku w bibliotece w Hafnarfiordur w kazdy wtorek o 16 30
przez przemila pania (jest to Polka ktora od niedawna tam pracuje), Goraco polecam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Kasia89
|
Wysłany: 7 Cze 2013, 13:44 Temat postu: |
|
|
Witam,
czy ktos orientuje sie, czy przebywajac na zasilku dla bezrobotnych w ciazy, przysluguje prawo do platnego urlopu macierzynskiego ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 7 Cze 2013, 15:17 Temat postu: |
|
|
ponad2lata temu tak bylo i wydaje mi sie ze jest nadal. oczywiscie ze tak. normalnie skladasz papiery w 34tyg. w kiedy urodzisz zawieszaja zasilek na czas macierzynskiego i odwieszasz kiedy sie konczy |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Kasia89
|
Wysłany: 7 Cze 2013, 18:08 Temat postu: |
|
|
Nie no, jak sie skonczy to znajde prace Chodzi mi tylko, zeby byc bezpiecznym w pierwszych 6 miesiacach. Dzieki za info, dowiem sie dokladniej w Vnms. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| amorfivell
| Dołączył: 05 Wrz 2011 | Posty: 52 | |
|
Wysłany: 25 Cze 2013, 14:06 Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny niedawno poroniĹam samoistnie ... zastanawiam sie jak tutaj lekarze podchodza do kobiety ciezarnej po poronieniu... czy tak samo czy moze zwracaja wieksza uwage... przed poronieniem lekarze w szpitalu mieli do mnie takie nastawienie ze" boli cie hmm... musi bolec... plamisz....trudno tak widocznie musi byc" i przez ich bagatelizowanie stracilam swoje dziecko... boje sie ze teraz gdy znow zajde w ciaze to beda mieli takie samo podejscie... moze ktoras z Was byĹa w takiej sytuacji??
Wiem ze kobiety w Polsce po poronieniu dostaja tabletki luteine lub xxxx i przyjmuja je do 16tc. zastanawiam sie czy tutaj mozna dostac takie lekarstwa ... moze ktoras z Was braĹa tutaj takie tabletki i wie jak sie nazywaja?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lachorra
| Dołączył: 14 Lis 2008 | Posty: 12 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 25 Cze 2013, 17:59 Temat postu: |
|
|
oddam gazetki do poczytania : mam dziecko, mamo to ja , bede mama itp itd... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| asdqaz
| Dołączył: 09 Sty 2013 | Posty: 11 | Skąd: Iceland |
|
Wysłany: 30 Cze 2013, 10:19 Temat postu: SzkoĹa rodzenia kurs w j.polskim czy mamy coĹ wiedzÄ
? |
|
|
Witam wszystkie mamusie te bieĹźÄ
ce jak i przyszĹe
Szukam informacji na temat ew kursĂłw dla rodzicĂłw w szkole rodzenia (ewentualnie nawet kontakt do paĹ poĹoĹźnych z PL np Pani Patrycji, itp)
Ktokolwiek sĹyszaĹ, ktokolwiek wie :-)
DziÄkuuuuuje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agatka
| Dołączył: 18 Gru 2006 | Posty: 328 | |
|
Wysłany: 3 Lip 2013, 22:55 Temat postu: ... |
|
|
amorfivell, tutaj sprawdzaja tylko czy macicia sie oczyscila i po 3 miesiacach znowu mozesz probowac zajsc w ciaze.
Jezeli poronilas, kilka razy to wtedy sprawdza w czym jest problem.
Daj najpierw szanse naturze a pozniej mysl o tabletkach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| amorfivell
| Dołączył: 05 Wrz 2011 | Posty: 52 | |
|
Wysłany: 4 Lip 2013, 9:08 Temat postu: |
|
|
dla nas akurat kazaĹ starac sie po pierwszej miesiaczce ... wydawaĹo mi sie ze to za szybko ale po konsultacji z 2 innymi lekarzami po badaniu dostaĹam ta sama odpowiedz ... starac sie jak najszybciej przy kolejnym jajeczkowaniu inaczej szanse maleja wiec jestesmy peĹni pozytywnego nastewienia i prĂłbujemy dalej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| noir Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 27 Sty 2012 | Posty: 64 | |
|
Wysłany: 4 Lip 2013, 21:22 Temat postu: przedszkole |
|
|
czy ktos z Was wie, jaka jest tegoroczna sierpniowa wyprawka (ubrania) do przedszkola?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
| Dołączył: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Skąd: Reykjawik |
|
Wysłany: 5 Lip 2013, 22:47 Temat postu: |
|
|
zgadzam siÄ z poprzedniczka, trzeba prĂłbowac jak najszybciej. Tzn kiedy juz dojdziesz do siebie. Ja poroniĹam w 6tc i dwa tyg po caĹej sytuacji zaszĹam w ciÄ
zÄ ponownie. SynuĹ jest zdrowym pogodnym maluszkiem. CiÄ
Ĺźa byĹa bezproblemowa. A jesli idzie o podejscie lekarzy do poronienia to jestem bardzo zawiedziona. Panuje tu twarda zasada ze dopiero od 12 tc traktuja ciaze powaznie, jesli sie cos dzieje wczesniej to tak juz musi byc i nie ingeruja w to. Troche to przykre. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| noir Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 27 Sty 2012 | Posty: 64 | |
|
Wysłany: 30 Lip 2013, 7:48 Temat postu: szukam |
|
|
szukam namiaru do kliniki bezplodnosci |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agani25 Zablokowany z powodu dublowania ogĹoszeĹ
| Dołączył: 18 Sie 2009 | Posty: 5 | Skąd: keflavik |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| megii797
| Dołączył: 30 Paź 2012 | Posty: 6 | |
|
Wysłany: 6 Sie 2013, 20:50 Temat postu: |
|
|
witam, czy dziecko po urodzeniu zostaje automatycznie zameldowane tam gdzie matka, czy muszÄ osobiĹcie je zameldowaÄ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Kasia89
|
Wysłany: 6 Sie 2013, 20:57 Temat postu: |
|
|
my meldowalismy osobiscie w thjodskra, ale, ze nie chrzcilismy, wiec i tak musielismy zalawic nadanie imienia tam, wiec to chyba przy okazji. Na wszelki wypadek zalatwilabym to sama, nic nie kosztuje, jeden papierek do wypelnienia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| megii797
| Dołączył: 30 Paź 2012 | Posty: 6 | |
|
Wysłany: 6 Sie 2013, 21:08 Temat postu: |
|
|
DziÄki |
|