Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| witoldd
| Dołączył: 15 Sie 2013 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 15 Sie 2013, 8:58 Temat postu: Muzyk skrzypek praca |
|
|
Witam , jak w temacie jestem muzykiem,skrzypkiem, czy mam wedĹug Was na pracÄ na wyspie? w grÄ wchodzÄ
róşne formy, np kwartet w restauracji, albo uczenie dzieci lub starszych, Ĺluby, pogrzeby, ew po jakimĹ czasie start na egzamin do orkiestry. DoĹwiadczeĹ mam sporo, graĹem i w ork symfonicznej i operowej lata, graĹem w kwartecie na statkach i w maĹych trasach po stanach, z uczeniem mniejsze doĹwiadczenia, ale jak siÄ powadzi kwartet smyczkowy to potem nic juĹź nie jest straszne . Czy Islandczycy majÄ
w ogĂłle takie potrzeby?? A moja Ĺźona jest plastykiem , doĹwiadczenia od malowania obrazĂłw, kopii, portretĂłw itd po prace sztukateryjne. Jakie mamy szanse na tym skrawku ziemi???? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Sau choy
 | Dołączył: 08 Cze 2013 | Posty: 25 | Skąd: Olsztyn |
|
Wysłany: 15 Sie 2013, 20:56 Temat postu: |
|
|
MyĹlÄ, Ĺźe duĹźe szanse macie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| witoldd
|
Wysłany: 16 Sie 2013, 7:22 Temat postu: |
|
|
Sau choy napisał: | MyĹlÄ, Ĺźe duĹźe szanse macie... |
dziÄki za dodanie otuchy, ale wdziÄczny byĹbym za bardziej szczegĂłĹowe 'notowania'.. jak siÄ zdecydujemy to sprzedajemy mieszkanie w Polsce i wynosimy siÄ na caĹego wiÄc potrzebowaĹbym jakichĹ punktĂłw oparcia. np w stanach jest duze parcie na naukÄ gry w wieku szkolnym. prywatnie. stÄ
d mozna zakĹadaÄ ,Ĺźe tam byĹaby gromadka do nauki i jakies tam zyski. gra siÄ tam teĹź bankiety i Ĺluby i pracy dla kwartetu sporo. A np restauracje , w Reikjawiku czy majÄ
tam taki obyczaj, Ĺźeby byĹa Ĺźywa muzyka? Jak jest na Islandii?? kaĹźda informacja bÄdzie dla mnie istotna i waĹźna. Z gĂłry dziÄkujÄ z wszystkie odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Kasia89
| Dołączył: 29 Gru 2011 | Posty: 176 | |
|
Wysłany: 16 Sie 2013, 12:45 Temat postu: |
|
|
Ja bym w ogole byla ostrozna z rzucaniem wszystkiego w Polsce i wynoszeniem sie za granice, zwlaszcza w tak niepewnym zawodzie.. Reykjavik to bardziej miasto hipsterow niz kultury.. W knajpach owszem, graja na zywo, ale skrzypkow rzadko kiedy widuje.. Moze najpierw nagrajcie sobie cos pewnego i wyjedzcie na probny okres, po co palic za soba mosty w Polsce. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Sau choy
 | Dołączył: 08 Cze 2013 | Posty: 25 | Skąd: Olsztyn |
|
Wysłany: 16 Sie 2013, 21:13 Temat postu: |
|
|
A ja bym siÄ zdecydowaĹ. MoĹźe mieszkania w Polsce bym nie sprzedaĹ ale zaryzykowaĹ przyjazd. CzĹowiek ktĂłry umie jedna rzecz ale umie doskonale napewno nie zginie. RobotÄ jakÄ
Ĺ zawsze moĹźna tu ogarnÄ
Ä a w miedzyczasie porozgadaÄ i dopasowaÄ swoja wiedzÄ i doswiadczenie do tujejszej mentalnoĹci i zapotrzebowania. SzkóŠjest sporo, przedszkoli jeszcze wiecej. Nie wiem jak ta nowa opera.
Jak nie sprĂłbujesz to siÄ nie dowiesz. A zdania na forum bÄdÄ
zawsze podzielone |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Kasia89
| Dołączył: 29 Gru 2011 | Posty: 176 | |
|
Wysłany: 17 Sie 2013, 8:46 Temat postu: |
|
|
Nie no ja nie pisalam, zeby nie przyjezdzali, tylko zeby nie rzucali wszystkiego i jechali w niepewne, bo to najgorsze co mozesz zrobic, obojetne, czy jedziesz do Anglii, Islandii czy Francji .Wiadomo, przyjechac, nagrac sobie jakakolwiek robote, ogarnac mieszkanie, i wtedy mozna sie rozgladac, ale nie oszukujmy sie, pracy skrzypka z dnia na dzien nie dostanie, chyba ze ma cos pewnego nagranego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
 | Dołączył: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Skąd: GdaĹsk |
|
Wysłany: 17 Sie 2013, 12:27 Temat postu: |
|
|
Przez wiele lat w filharmonii graĹ polski skrzypek Szymon Kuran.
MyĹlÄ, Ĺźe dobrze byĹoby zapytaÄ tam wĹaĹnie czy jest szansa na podjÄcie wspĂłĹpracy. Tym bardziej, Ĺźe dziÄki Szymonowi na wyspie majÄ
dobre zdanie o naszych muzykach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| yourbrotherthebeer
| Dołączył: 15 Lis 2008 | Posty: 198 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 17 Sie 2013, 15:36 Temat postu: skrzypek |
|
|
W orkiestrze symfonicznej gra regularnie 2 polskich skrzypkĂłw Andrzej Kleina i Zbigniew Dubik (jego cĂłrkÄ MagdalenÄ teĹź widziaĹem przy wiÄkszym skĹadzie orkiestry). MoĹźe sprĂłbuj siÄ z nimi skontaktowaÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| witoldd
|
Wysłany: 19 Sie 2013, 6:06 Temat postu: |
|
|
dziÄkujÄ bardzo za wszystkie Wasze podpowiedzi. SprĂłbujÄ skontaktowaÄ siÄ z tymi muzykami , Ĺni mi siÄ nadal Islandia. moĹźe do zobaczenia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Belinda098
| Dołączył: 27 Sie 2013 | Posty: 4 | |
|
Wysłany: 27 Sie 2013, 9:13 Temat postu: |
|
|
ProponujÄ wyjechaÄ na prĂłbÄ, jak siÄ spodoba to mozesz wrocic. Ja wyjechaĹam z moim mÄĹźem na staĹe. I nie ĹźaĹujÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 30 Sie 2013, 22:10 Temat postu: |
|
|
Tak sie sklada ze w tym kraju to 90 % populacji to artysci, a 99 % widzi w wiekszych kamieniach mieszkanie elfow, wiec musicie miec naprawde sile przebicia na tutejszym rynku  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|