Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| LooCKeRWooD
 | Do潮czy: 21 Mar 2006 | Posty: 61 | Sk眃: T-ravel |
|
Wys砤ny: 24 Mar 2006, 16:21 Temat postu: otoz to |
|
|
eee!!!ooo...
Najlepiej jest "uprowadzic" zonke do Islandii. Ale jesli takowej nei ma to moze tam wlasnie czeka... a jesli nie to?? aua...
A kto wie, ilu mezczyzn przypada na 1 kobiete w Islandii? jest gdzies w rocznikach statystycznych?
Postrafiam... _________________ "m膮dro艣膰 jest 偶yciem pisana, a jej najlepsz膮 nauczycielk膮 jest g艂upota" |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Krakau75
| Do潮czy: 10 Lut 2006 | Posty: 25 | Sk眃: Cracow |
|
Wys砤ny: 28 Mar 2006, 11:14 Temat postu: Re: otoz to |
|
|
LooCKeRWooD napisa: | A kto wie, ilu mezczyzn przypada na 1 kobiete w Islandii? jest gdzies w rocznikach statystycznych? |
Z tego co pami臋tam to dok艂adnie proporcje wynosz膮 1:1 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| einar
| Do潮czy: 06 Lut 2004 | Posty: 1182 | |
|
Wys砤ny: 28 Mar 2006, 22:40 Temat postu: |
|
|
Wed艂ug bada艅 Hagstofa 脥slands (Islandzkiego Urz臋du Statystycznego) na rok 2005 wygl膮da艂o to tak:
m臋偶czy藕ni - 151202
kobiety - 148689
Czyli na Islandii pa艅 jest mniej...
Oczywi艣cie co艣 tam mog艂o si臋 zmieni膰, bo jak wiemy Islandczyk贸w jest ju偶 nieco wi臋cej i ich liczba przekroczy艂a w tym roku 300 tysi臋cy, no ale s膮dz臋, 偶e wci膮偶 r贸偶nica w ilo艣ci kobiet i m臋偶czyzn jest podobna. Zobaczymy w statystykach za 2006 rok.
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| waldemar
| Do潮czy: 09 Cze 2007 | Posty: 4 | Sk眃: ostroda |
|
Wys砤ny: 17 Cze 2007, 14:41 Temat postu: szukam |
|
|
szukam kolerzanki do znajomosci i pogadania wypicia drinka jest ktos taki mam mieszkanko mieszkam sam najlepiej w lykend |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| wredna_mimi
 | Do潮czy: 13 Pa 2006 | Posty: 262 | Sk眃: E艂k |
|
Wys砤ny: 17 Cze 2007, 14:45 Temat postu: Re: szukam |
|
|
waldemar napisa: | szukam kolerzanki do znajomosci i pogadania wypicia drinka jest ktos taki mam mieszkanko mieszkam sam najlepiej w lykend |
cisnij w weekend na miasto/wie艣 a Islandka sama si臋 nawinie.
Wystarczy szczypta alkoholu a moze i bez tego i mo偶esz mie膰 艣wietlan膮 przysz艂o艣膰 na IS
tylko patrz , wybieraj takie szcz贸p艂e bo tych puszystych to tu masa i p贸藕niej mo偶e byc Ci nieprzyjemnie.
P.S
Nie pisa艂e艣 o kogo Ci chodzi wiec poda艂am Ci najlepsz膮 wersj臋 dla Ciebie.
+pozdro _________________ ***艢mIeCh JeSt LeKaRsTwEm, Kt脫rE Ka呕dY Mo呕e SoBiE PrZePiSa膯*** |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| waldemar
| Do潮czy: 09 Cze 2007 | Posty: 4 | Sk眃: ostroda |
|
Wys砤ny: 17 Cze 2007, 15:11 Temat postu: Re: szukam |
|
|
wredna_mimi napisa: | waldemar napisa: | szukam kolerzanki do znajomosci i pogadania wypicia drinka jest ktos taki mam mieszkanko mieszkam sam najlepiej w lykend |
cisnij w weekend na miasto/wie艣 a Islandka sama si臋 nawinie.
Wystarczy szczypta alkoholu a moze i bez tego i mo偶esz mie膰 艣wietlan膮 przysz艂o艣膰 na IS
tylko patrz , wybieraj takie szcz贸p艂e bo tych puszystych to tu masa i p贸藕niej mo偶e byc Ci nieprzyjemnie.
P.S
Nie pisa艂e艣 o kogo Ci chodzi wiec poda艂am Ci najlepsz膮 wersj臋 dla Ciebie.
+pozdro | dzieki za odpis moze naprawde sie wybiore gdzie najlepiej szukac |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| helguera
| Do潮czy: 22 Gru 2005 | Posty: 133 | Sk眃: Madrid |
|
Wys砤ny: 17 Cze 2007, 15:41 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Wed艂ug bada艅 Hagstofa 脥slands (Islandzkiego Urz臋du Statystycznego) na rok 2005 wygl膮da艂o to tak:
m臋偶czy藕ni - 151202
kobiety - 148689
Czyli na Islandii pa艅 jest mniej...
|
Na 31 XII. 2006 jest jeszcze wi臋ksza r贸偶nica:
Total: 307 672
156 576 M
151 096 K
wg.www.statice.is (strona jest niez艂a polecam)
To statystyki absolutnie nietypowe, ilo艣膰 kobiet przewy偶sza ilo艣膰 m臋偶czyzn w prawie ka偶dym kraju 艣wiata. Ale przyczyny tutaj te偶 mog膮 by膰 nietypowe. _________________ !Los paises frios no son menos atractivos que los paises donde hace calor! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Do潮czy: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Sk眃: Pl. Od S艂o艅ca 3/Europa |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| helguera
| Do潮czy: 22 Gru 2005 | Posty: 133 | Sk眃: Madrid |
|
Wys砤ny: 19 Cze 2007, 19:39 Temat postu: |
|
|
Tak, zdecydowanie (wg. mnie) jest to g艂贸wna przyczyna takiego stanu rzeczy. W 2000 roku r贸偶nica mi臋dzy ilo艣ci膮 kobiet a m臋偶czyzn wynosi oko艂o 1 tys. (136tys vs 137tys +/-) a w 2006 ju偶 5 razy wi臋cej.
Ilo艣膰 emigrant贸w w 2000r to wg tego samego 藕r贸d艂a 8824 a w 2006 ju偶 18563! Przyjmuj膮c, 偶e tendencja to 3/4 m臋偶czyzn i 1/4 kobiet (oczywi艣cie to domys艂) to by wiele wyja艣nia艂o....
Ciekawe jak to si臋 mia艂o np. w latach 50-tych lub jeszcze wcze艣niej gdy ilo艣膰 emigrant贸w by艂a ma艂a (np. w 1950 oko艂o 2 tys.)? Czy te偶 偶y艂o na Islandii wi臋cej m臋偶czyzn ni偶 kobiet? To by by艂o zaskakuj膮ce... _________________ !Los paises frios no son menos atractivos que los paises donde hace calor! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ja膰wing
| Do潮czy: 08 Pa 2007 | Posty: 34 | Sk眃: Ja膰wie偶 |
|
Wys砤ny: 12 Lis 2007, 20:50 Temat postu: :] |
|
|
wredna mimi napisa艂a:
Cytat: | wybieraj takie szcz贸p艂e bo tych puszystych to tu masa i p贸藕niej mo偶e byc Ci nieprzyjemnie. |
To 艣wietnie:], ja akurat lubi臋 du偶e dziewczyny:],
tym bardziej si臋 ciesz臋 na zamieszanie na wyspie:]. _________________ And it greets me with gates open wide,
All around my bloodbrothers by my side,
And they show me the seat that bears my name |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| FilipR79 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wys砤ny: 12 Lis 2007, 20:56 Temat postu: Re: :] |
|
|
Ja膰wing napisa: | zamieszanie na wyspie:]. |
Zamieszania to juz mamy tutaj dosc i bez Twojej obecnosci na wyspie  _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KA呕DY KILOGRAM OBYWATELA Z WY呕SZYM WYKSZTA艁CENIEM SZCZEG脫LNYM DOBREM NARODU |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ja膰wing
| Do潮czy: 08 Pa 2007 | Posty: 34 | Sk眃: Ja膰wie偶 |
|
Wys砤ny: 12 Lis 2007, 21:01 Temat postu: :] |
|
|
Oczywi艣cie chodzi艂o o: zamieszkanie - liter贸weczka:] ale to z ekscytacji fizjomomi膮 Islandek hehe. _________________ And it greets me with gates open wide,
All around my bloodbrothers by my side,
And they show me the seat that bears my name |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 12 Lis 2007, 21:07 Temat postu: |
|
|
A poglad Wrednej Mimi dotyczacy tuszy Islandek wynika z dwoch faktow ( wlasciwie z jednego).
1 Islandki z reguly sa piekne, maja specyficzny typ urody i jest zazdrosna
2. Jej chlopak - blizej znany na typ forum jako zyzak - czesto bedac w towarzystwie Wrednej Mimi flirtowal z Islandkami
Stad poglad WM nie jest za bardzo obiektywny. _________________ Filip broni
Filip radzi
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 12 Lis 2007, 21:46 Temat postu: |
|
|
FilipR79 napisa: | A poglad Wrednej Mimi dotyczacy tuszy Islandek wynika z dwoch faktow ( wlasciwie z jednego).
1 Islandki z reguly sa piekne, maja specyficzny typ urody i jest zazdrosna
2. Jej chlopak - blizej znany na typ forum jako zyzak - czesto bedac w towarzystwie Wrednej Mimi flirtowal z Islandkami
Stad poglad WM nie jest za bardzo obiektywny. |
Co Ty tam chlopie tworzysz za teorie ????
Poglad wrednej mimi uksztaltowal sie z tego co widziala.
Nie naginaj czyji艣 s艂贸w w dow贸d udowodnienia komu艣 czego艣.
Z reg贸艂y to Islandki s膮; dosadnie pisz膮膰 grube.
Nie znaczy to Filipku ,偶e niema szcz贸p艂ych.
Filip ja teraz to juz normalnie si臋 przekona艂em,偶e Ty poprostu zazdroscisz Nam (mi i mimi) mi艂o艣ci ??     |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 12 Lis 2007, 21:55 Temat postu: |
|
|
Mam do Ciebie prosbe. Czy moglbys pisac z zachowaniem zasad ortograficznych. Nie jestem wielkim purysta, ale wszystko ma swoje granice. Niedlugo juz bedziesz pisal jak onetowski jasiu smietana czy tez czuly wojtek. Islandki nie sa grube, z reguly sa chude. Takie jest moje zdanie. Ja Wam nie zazdroszcze milosci, ja Wam zazdroszcze tego domku nad jeziorem ( ktorego nazwy sobie nie przypomne).  _________________ Filip broni
Filip radzi
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kriz_dux
| Do潮czy: 21 Wrz 2007 | Posty: 207 | Sk眃: Toru艅 |
|
Wys砤ny: 12 Lis 2007, 22:46 Temat postu: |
|
|
FilipR79 napisa: | Czy moglbys pisac z zachowaniem zasad ortograficznych. |
a ja mam do Ciebie pro艣b臋
miej t膮 czelno艣膰 u偶ywa膰 polskich znak贸w jak pouczasz innych o ortografii m臋drku |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ireth Alpha Team
| Do潮czy: 22 Pa 2004 | Posty: 416 | Sk眃: Dania |
|
Wys砤ny: 13 Lis 2007, 10:52 Temat postu: |
|
|
kriz_dux napisa: | FilipR79 napisa: | Czy moglbys pisac z zachowaniem zasad ortograficznych. |
a ja mam do Ciebie pro艣b臋
miej t膮 czelno艣膰 u偶ywa膰 polskich znak贸w jak pouczasz innych o ortografii m臋drku |
Primo: nieuzywanie znakow diakrytycznych to nie blad ortograficzny.
Secundo: "czelnosc" oznacza zuchwalosc, bezczelnosc, wiec uzyta w tym kontekscie jest bez sensu. A wlasciwy dla niej zaimek wskazujacy to TE (przez e z ogonkiem).
Tertio: nie zachowuj sie z laski swojej jak Ludwik Dorn i nie wyrzucaj ludziom wyksztalcenia. Twoje "medrku" niewiele sie rozni od "lumpeninteligencji" czy "wyksztalciucha".
Wreszcie, kazdy nastepny post napastliwy, nie na temat itd., wyleci. Mam juz dosc Waszych przepychanek w kazdym miejscu . _________________ Ziemniaki pozdrawiaja buraki. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| szakalka2
| Do潮czy: 22 Lis 2007 | Posty: 7 | Sk眃: Inowroc艂aw |
|
Wys砤ny: 23 Lis 2007, 22:19 Temat postu: :) |
|
|
"Wreszcie, kazdy nastepny post napastliwy, nie na temat itd., wyleci. Mam juz dosc Waszych przepychanek w kazdym miejscu ."
Jak milo trafic na madra wypowiedz , oja:))) Zupelnie sie z Toba zgadzam. Smieszne przepychanki slowne... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 24 Lis 2007, 8:59 Temat postu: |
|
|
A ja ju偶 my艣la艂am, 偶e tylko mi przeszkadzaj膮 te przepychanki s艂owne na forum. A ca艂y w膮tek o M... to wed艂ug mnie nie powinien istnie膰 na forum. Jak kto艣 ma co艣 do kogo艣, to niech to prywatnie za艂atwia , a nie na og贸lnym forum odgrywa si臋 na znajomym (chyba). _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 24 Lis 2007, 9:22 Temat postu: |
|
|
O.E. napisa: | R贸znice bior膮 si臋 chyba z powodu imigrant贸w, kt贸rych zdecydowana wi臋kszo艣c to m臋偶czy藕ni jak wynika z twojego postu w dziale o Polonii. |
No 艣wi臋te s艂owa!
Tylu Litwin贸w si臋 najecha艂o, 偶e Islandki uciek艂y
A na serio - to znam/zna艂em kilka m艂odych Islandek, kt贸re po prostu kuszone lepszymi zarobkami wyjecha艂y do "okupanta" - Danii.
Wiem te偶, 偶e du偶o Islandczyk贸w emigruje na zasadzie "wioska - miasteczko - Reykjavik - zagranica". Du偶o z nich wyje偶d偶a do W. Brytanii - zarobki nieco mniejsze ale te偶 znacznie mniejsze koszta.
Koniec ko艅c贸w - zostaje im tyle samo siana, a wi臋cej wypij膮 i si臋 zabawi膮.
W tym odsetku jest te偶 z pewno艣ci膮 du偶o kobiet. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|