Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| O.E. Opiekun Forum
 | Doczy: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skd: Pl. Od Słońca 3/Europa |
|
Wysany: 19 Cze 2007, 2:49 Temat postu: Wypadek i śmierć obywatela polskiego |
|
|
Czy słyszał ktoś o tym, że wczoraj w Reykjaviku samochód przejechał śmiertelnie Polaka?
Zna ktoś więcej szczegółów? Może w radiu lub TV coś mówili o tym... _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
Powrt do gry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
|
Wysany: 21 Cze 2007, 23:19 Temat postu: |
|
|
Z tego co się dowiedziałem, to Polaka (mężczyznę) potrącił śmiertelnie autobus w Reykjaviku. Jednak z jakichś przyczyn nie ma takiej wiadomości w islandzkich newsach, które zwykle piszą nawet o tak błahych sprawach jak wywrócenie się dziecka na rowerze  _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
Powrt do gry |
|
 |
| Zla_kobieta ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
 | Doczy: 05 Cze 2007 | Posty: 96 | Skd: Kaszëbë/Gdańsk/od 28.06.07 Reykjavik |
|
Wysany: 21 Cze 2007, 23:29 Temat postu: |
|
|
Odżajer Egzegeta napisa: | zwykle piszą nawet o tak błahych sprawach jak wywrócenie się dziecka na rowerze  |
Aż takie tam mają zdesperowane media? Może trzeba pomóc im się rozkręcić?
Dlaczego mieli by przemilczeć TAKA sprawę??? _________________ Have you ever been mellow? |
|
Powrt do gry |
|
 |
| wredna_mimi
 | Doczy: 13 Pa 2006 | Posty: 262 | Skd: Ełk |
|
Wysany: 21 Cze 2007, 23:38 Temat postu: |
|
|
OE moze ktoś opowiedział Ci bajkę  _________________ ***ŚmIeCh JeSt LeKaRsTwEm, KtÓrE KaŻdY MoŻe SoBiE PrZePiSaĆ*** |
|
Powrt do gry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
|
Wysany: 22 Cze 2007, 0:30 Temat postu: |
|
|
Jest to możliwe, że ktoś robi sobie ponure żarty.
Zastanawialiśmy się również, czy komuś się nie pomyliła Islandia z Irlandią (co czasem się zdarza). Ale ktoś dość poważnie pytał naszą redakcję o to czy wiemy coś o tym wypadku i podawał jako miejsce Reykjavik, a ten jakby nie było lezy na Islandii, a nie w Irlandii.
Pojęcie "islandzka prasa" to termin trochę na wyrost - w końcu ilu reporterów może pracowac dla 300 tys. mieszkańców?. Stąd może wynikać możliwość przeoczenia takiej "sensacji".
Może to było tak późno wieczorem, że nikogo nie było w redakcji i nie miał kto wklepać newsa do harmonogramu?
W każdym razie myślałem, że ktoś może wie coś więcej, bo może znał tę osobę.
Ja się nawet poważnie zastanawiałem nad wątkiem kryminalnym, bo autobusami w Reykjaviku kieruje sporo naszych rodaków (w tym kilku Forumowiczów), więc może być tak, że ktoś z rozmysłem potrącił nielubianego rodaka, bo miał z nim jakąś sprzeczkę. Mam jednak nadzieję, że powodem takiej ewentualnej zbrodni nie był konflikt przeniesiony z Forum...
W każdym razie, jesli ktoś coś wie to napiszcie. Na tę informację czeka osoba, która podała się za przyjaciela osoby zmarłej, a która mieszka w Polsce i chciałaby wiedzieć coś więcej o okolicznościach wypadku. _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
Powrt do gry |
|
 |
| Froskur
 | Doczy: 10 Lut 2007 | Posty: 484 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 22 Cze 2007, 8:32 Temat postu: |
|
|
Odżajer Egzegeta napisa: | Pojęcie "islandzka prasa" to termin trochę na wyrost - w końcu ilu reporterów może pracowac dla 300 tys. mieszkańców?. Stąd może wynikać możliwość przeoczenia takiej "sensacji. |
No bez przesady. Jest tu nawet kilka gazet a jak sie cos naprawde wydarzy (jak pozar w miescie niedawno) to sie reporterzy musza lokciami, lokciami..
Co do wypadku, to znana mi czesc srodowiska Polskich kierowcow autobusow w Reykjviku nic nie slyszalo jak dotad..  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
|
Wysany: 22 Cze 2007, 13:48 Temat postu: |
|
|
Nie, no nie chciałem obrazić prasy islandzkiej. Podałem jednak przypuszczenie, że dla 300 tys. ludzie pracuje mniej reporterów niż dla np. 30 milionów ludzi. Więc szansa na przegapienie jakiegoś newsa jest większa...
Sprawa wygląda dziwnie i tajemniczo. Może to tylko jakiś makabryczny żart?
A może autobus nie był miejski tylko jakiś wycieczkowy?
Ja nic więcej nie wiem. Miałem nadzieję, że ktoś coś słyszał... _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
Powrt do gry |
|
 |
| Grazyna
| Doczy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skd: Islandia |
|
Wysany: 23 Cze 2007, 16:39 Temat postu: |
|
|
Jeśli to był żart. To był denny, bo jeżeli w przyszłości naprawdę się coś wydarzy, to możemy to znowu potraktowac jako głupi dowcip. _________________ Brunetka |
|
Powrt do gry |
|
 |
|