Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 4 Lip 2007, 0:09 Temat postu: |
|
|
kali napisał: | czy jest jeszcze sens szukania jakiejĹ pracy sezonowej w islandii? miaĹem niby pewnÄ
robotÄ u zachodnich sÄ
siadĂłw ale okazaĹo siÄ, Ĺźe juĹź nie jest pewna i myĹlÄ czy aby za pozno nie jest Ĺźeby szukaÄ czegoĹ innego tylko, Ĺźe wyjazd interesowaĹ by mnie na najwyĹźej 2 miesiÄ
ce a z tego co patrzyĹem to biorÄ
minimum na 3.. |
kali, nie wnikaj! nie musisz mowic ze mozesz pracowac tylko 2 mce.
Ale pamietaj !nie badz niegrzeczny i poinformuj przynajmniej z tydzien przed lub dwa najlepiej, ze musisz wracac do domu i tyle.Islandzki biznesmen napewno szybkko znajdzie nowego robola na Twoje miejsce, Najwazniejsze abys nie zrobil przypalu Naszej narodowoci i nie zostawil Islandczyka na lodzie, zwijajac menele bez zapowiedzi.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KrzynioPL
| Dołączył: 14 Kwi 2007 | Posty: 104 | |
|
Wysłany: 4 Lip 2007, 18:58 Temat postu: |
|
|
dokladnie ...  _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kali
| Dołączył: 03 Lip 2007 | Posty: 2 | Skąd: krakĂłw |
|
Wysłany: 4 Lip 2007, 19:47 Temat postu: |
|
|
nie no nie ĹmiaĹbym takiego waĹka wykrÄcaÄ jestem troche nowy w tym temacie, wiÄc czy mozecie doradziÄ gdzie najlepiej szukaÄ ? Eures czy moĹźe jakieĹ inne jeszcze Ĺrodki ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 4 Lip 2007, 20:03 Temat postu: |
|
|
kali napisał: | nie no nie ĹmiaĹbym takiego waĹka wykrÄcaÄ jestem troche nowy w tym temacie, wiÄc czy mozecie doradziÄ gdzie najlepiej szukaÄ ? Eures czy moĹźe jakieĹ inne jeszcze Ĺrodki ? |
google , szukaj emaili, stron www islandzkich farm i pisz. Eures tez.
jest tez ninuokot.is ( chyba tak to sie pisze,ew google poprawi) agenja pracy w islandii.
Ale Ci powiem ,ze chyba ciezko bedzie bo sezon w pelni i etaty poobsadzane. Ale pisz pisz i szukaj, praca sama nie przyjdzie !!!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Urodzony_13_w_piatek
 | Dołączył: 20 Kwi 2005 | Posty: 277 | Skąd: nibylandia |
|
Wysłany: 4 Lip 2007, 20:10 Temat postu: |
|
|
troszke siÄ tu offtop zrobiĹ, wrzuce takze parÄ zdaĹ od siebie, podzielam dobry humor krzynia, jestem szczesliwy niesamowice, ale jak czytam posty typu ze polacy zarabiaja 700 000 miesiecznie to mi puszki wychodzÄ
z pokoju i same ida siÄ oddaÄ z wrazenia
jestem w szoku, ile trzeba miec godzin lub co trzeba robic zeby tyle zarabiaÄ! na farmie siÄ raczej tyle nie zarobi
pozdrawiam tych ktĂłrzy bÄdÄ
c tu, poczuli Ĺźe ĹźyjÄ
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 4 Lip 2007, 22:54 Temat postu: |
|
|
Urodzony_13_w_piatek napisał: | troszke siÄ tu offtop zrobiĹ, wrzuce takze parÄ zdaĹ od siebie, podzielam dobry humor krzynia, jestem szczesliwy niesamowice, ale jak czytam posty typu ze polacy zarabiaja 700 000 miesiecznie to mi puszki wychodzÄ
z pokoju i same ida siÄ oddaÄ z wrazenia
jestem w szoku, ile trzeba miec godzin lub co trzeba robic zeby tyle zarabiaÄ! na farmie siÄ raczej tyle nie zarobi
pozdrawiam tych ktĂłrzy bÄdÄ
c tu, poczuli Ĺźe ĹźyjÄ
|
hej stary, Ty w to uwierzyles ?????
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Urodzony_13_w_piatek
 | Dołączył: 20 Kwi 2005 | Posty: 277 | Skąd: nibylandia |
|
Wysłany: 4 Lip 2007, 23:27 Temat postu: |
|
|
tak.. ja i moje puszki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
Wysłany: 5 Lip 2007, 23:32 Temat postu: |
|
|
zyzak napisał: |
hej stary, Ty w to uwierzyles ?????
pozdrawiam |
Dlaczego .... jeĹli masz swojÄ
firmÄ to normalne Ĺźe moĹźesz tyle zarabiaÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
 | Dołączył: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 6 Lip 2007, 10:12 Temat postu: |
|
|
Chlopaki, ale ja nigdzie nie napisalam ze ci ludzie pracuja na farmach czy w przetworniach. Farmy i przetwornie to naprawde nie jest caly islandzki rynek pracy.
I nie mowie, ze jest to powszechne. Sa to pojedyncze jednostki. Wiec zyzak, nie boj sie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KrzynioPL
| Dołączył: 14 Kwi 2007 | Posty: 104 | |
|
Wysłany: 6 Lip 2007, 19:03 Temat postu: |
|
|
dokladnie - sa tu polacy ktorzy zarabiaja 130 000 brutto, ja mialem tyle dostawac na poczatek, ale ciezka praca w mym przypadku sie oplacila no jak wiadomo ... zalezy co sie robi i gdzie sie robi
dzis rozmawialem z bratem mego szefa, mily gosc, jest rybakiem i widzi jak nieraz przyjezdzaja ludzie i pracuja za pieniadze za ktore niejedn islandczyk nie chcial by robic  _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Pingwinowiec
| Dołączył: 17 Lut 2016 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 17 Lut 2016, 12:08 Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie,
Czy moĹźe mi ktoĹ z Was powiedzieÄ co napisaÄ w mailu dla pracodawcy, jeĹli szukaĹbym pracy na farmie? Bo nie bardzo wiem co powinienem tam napisaÄ, pĂłki co mam przygotowane CV po angielsku, ale proszÄ o wskazĂłwki
Pozdrawiam!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|