Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| KMK
| Dołączył: 15 Lis 2008 | Posty: 60 | |
|
Wysłany: 31 Sty 2014, 15:34 Temat postu: szczepionka |
|
|
Drogie mamy czy ktĂłraĹ z was szczepiĹa dziecko na rotawirus tu na Islandii. Czy moĹźna szczepionkÄ kupiÄ w aptece i orientacyjnie ile kosztuje? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| sprzedaĹź
| Dołączył: 16 Sty 2014 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 2 Lut 2014, 22:48 Temat postu: Re: Pytanie do mam mieszkajÄ
cych na Islandii |
|
|
ania-sz2 napisał: | DzieĹ dobry,
planujemy najbliĹźszy urlop spÄdziÄ na Islandii. BÄdziemy podróşowaÄ z dwĂłjkÄ
dzieci i stÄ
d moje pytanie na tym forum. Podczas wyjazdu synek bÄdzie miaĹ rok i dwa miesiÄ
ce, wiÄc chciaĹabym karmiÄ go gotowymi obiadkami. Mam pytanie jak jest z wyborem jedzenia dla dzieci powyĹźej roku. Czy sÄ
sĹoiczki czy puszki z daniami, jaka jest ich orientacyjna cena i jaki jest wybĂłr smakĂłw tzn czy zdarzajÄ
siÄ takie polskie smaki typu pomidorĂłwka czy rosóŠczy przewaĹźajÄ
rybne? Drugie pytanie to pieluchy w jakiej sÄ
cenie?
BÄdÄ wdziÄczna za odpowiedĹş.
Pozdrawiam |
hej bardzo maly wybor jest sloiczkow wrrr a pampersy kosztuja 80szt kr 2800 kr jesli masz jakies pytanie pisz pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| martusia1206
| Dołączył: 03 Lut 2014 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 3 Lut 2014, 13:13 Temat postu: Witam :) |
|
|
Mam nadzieje , ze tu znajde konkretna odpowiedz . Jestem samotna matka na IS przyjechalam rok temu w styczniu , moj syn przyjechal z babcia w kwietniu zeszlego roku . Pracowalam do tej pory , jednak tydzien temu dostalam wypowiedzenie z winy pracodawcy (brak produktu ) . Chcialabym sie dowiedziec od kiedy przysluguje mi zasilek na dziecko i czy wogole mi przysluguje . Syn ma 5 lat . Chodzi do przedszkola ,. W chwili obecnej jestem w trakcie poszukiwania nowej pracy . Mam nadzieje ze mi sie szybko zacznie ukladac . Co moge zrobic zeby bylo lzej ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| martusia1206
| Dołączył: 03 Lut 2014 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 3 Lut 2014, 13:17 Temat postu: Re: Pytanie do mam mieszkajÄ
cych na Islandii |
|
|
[quote="sprzedaĹź"] ania-sz2 napisał: | DzieĹ dobry,
planujemy najbliĹźszy urlop spÄdziÄ na Islandii. BÄdziemy podróşowaÄ z dwĂłjkÄ
dzieci i stÄ
d moje pytanie na tym forum. Podczas wyjazdu synek bÄdzie miaĹ rok i dwa miesiÄ
ce, wiÄc chciaĹabym karmiÄ go gotowymi obiadkami. Mam pytanie jak jest z wyborem jedzenia dla dzieci powyĹźej roku. Czy sÄ
sĹoiczki czy puszki z daniami, jaka jest ich orientacyjna cena i jaki jest wybĂłr smakĂłw tzn czy zdarzajÄ
siÄ takie polskie smaki typu pomidorĂłwka czy rosóŠczy przewaĹźajÄ
rybne? Drugie pytanie to pieluchy w jakiej sÄ
cenie?
BÄdÄ wdziÄczna za odpowiedĹş.
Pozdrawiam |
Zalezy w jakim okregu bedziesz ... W sklepach typy Samkoup jest maly wybor ... Wiekszy wybor jest w BONUSIE tam sa rozne obiadki dla dzieci a takim wieku ... Mozesz poszukac PL sklepow .... Papmersy rozne ceny zalezy jaka firma ale cena zazwyczaj zaczyna sie od 2.000 kr .. obiadki od 400 kr ... pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| baĹwanek
| Dołączył: 10 Wrz 2013 | Posty: 33 | |
|
Wysłany: 14 Lut 2014, 22:58 Temat postu: |
|
|
dziewczyny jak radziĹyĹcie sobie z uporczywym kaszlem w czasie ciÄ
Ĺźy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pyza27
| Dołączył: 12 Cze 2009 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 17 Mar 2014, 13:59 Temat postu: .. |
|
|
Witam
dziewczyny mam pytanie od ktorego miesiaca islandzka dagmama moze wziasc pod opieke dziecko chodzi mi od kiedy juz mozna wyslac dziecko do takiej opiekunki.i ile wczesniej trzeba zaczac szukac takiej opiekunki i jak to wyglada trzeba gdzies zapisywac sie na liste czy isc do biora wziasc wydruk od siebie z dzielnicy i samemu dzwonic i pytac sie o opieke
prosze o pomoc i wskazowki
dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pyza27
| Dołączył: 12 Cze 2009 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 17 Mar 2014, 14:02 Temat postu: .. |
|
|
.. i jeszcze chcialabym spytac jaki jest miej wiecej koszt takiej dagmamy za 8godz .i jak to jest jesli starsze dziecko uczeszcza do przedszkola czy sa jakies ulgi |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 17 Mar 2014, 19:50 Temat postu: Re: .. |
|
|
pyza27 napisał: | .. i jeszcze chcialabym spytac jaki jest miej wiecej koszt takiej dagmamy za 8godz .i jak to jest jesli starsze dziecko uczeszcza do przedszkola czy sa jakies ulgi | http://www.dagmamma.is/index.php/dagforeldrar. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
|
Wysłany: 17 Mar 2014, 19:53 Temat postu: Re: .. |
|
|
pyza27 napisał: | Witam
dziewczyny mam pytanie od ktorego miesiaca islandzka dagmama moze wziasc pod opieke dziecko chodzi mi od kiedy juz mozna wyslac dziecko do takiej opiekunki.i ile wczesniej trzeba zaczac szukac takiej opiekunki i jak to wyglada trzeba gdzies zapisywac sie na liste czy isc do biora wziasc wydruk od siebie z dzielnicy i samemu dzwonic i pytac sie o opieke
prosze o pomoc i wskazowki kaĹźda dagmama ma swoje zasady niektĂłre biorÄ
juĹź od 9 miesiÄ
ca , musisz zaczÄ
Ä szukaÄ przynajmniej rok wczeĹniej z tego copamietam musisz poszukaÄ sobie na wĹasna rÄkÄ , popytaj po znajomych moĹźe oni coĹ wiedza o miejscu u dagmama , albo maja jakaĹ dobra sprawdzona
dziekuje |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
|
Wysłany: 17 Mar 2014, 19:55 Temat postu: Re: .. |
|
|
pyza27 napisał: | .. i jeszcze chcialabym spytac jaki jest miej wiecej koszt takiej dagmamy za 8godz .i jak to jest jesli starsze dziecko uczeszcza do przedszkola czy sa jakies ulgi | koszt jest podobny co do opĹaty przedszkolnej , nie jeĹźeli jedno dziecko jest w przedszkolu a drugie u dagmama nie ma Ĺźadnych ulg . JeĹźeli dzieci uczÄszczajÄ
do tego samego przedszkola tak sa ulgi zapisane w regulaminie przedszkola |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Axnnna
| Dołączył: 20 Mar 2014 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 23 Mar 2014, 15:47 Temat postu: |
|
|
Czy warto zaszczepiÄ niemowlaka na rotawirusy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| juzia21
| Dołączył: 09 Lip 2011 | Posty: 60 | |
|
Wysłany: 14 Kwi 2014, 13:58 Temat postu: |
|
|
Hej! Mam pytanie, moja maĹa pije NAN1 od jakiegoĹ czasu zuwaĹźyĹam Ĺźe maĹa ma bardzo suche uszka i za nimi do tego policzki sÄ
suche i ,,bĹyszczÄ
,, siÄ, czy to moĹźe byÄ skaza biaĹkowa? Czy ktĂłraĹ z Was miaĹa takie objawy? MoĹźe to azs? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MartaMar ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 21 Gru 2008 | Posty: 13 | |
|
Wysłany: 14 Kwi 2014, 23:11 Temat postu: |
|
|
WyglÄ
da to na azs, niestety:( ale jak jest bardzo Ĺşle to warto udaÄ siÄ do lekarza. U mojego synka wystÄpowaĹy jeszcze suche plamy np. pod kolanami, w zgiÄciach rÄ
czek. Niestety tu podchodzÄ
do tego bardzo na "luzie". Nam powiedziano, Ĺźe z wiekiem przejdzie i kazali tylko nawilĹźaÄ skĂłrÄ. jednak to sĹabo pomagaĹo,wiec radziliĹmy sobie sami i sprowadzaliĹmy maĹÄ Polski. MĂłj synek ma teraz 2 latka i sporadycznie wystÄpujÄ
plamki, jak zje bardzo duĹźo nabiaĹu w ciÄ
gu dnia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 16 Kwi 2014, 13:33 Temat postu: NA WZDECIA I ZAPARCIA |
|
|
SZUKAM CZEGOS NA WZDECIA I ZAPARCIA DLA 10 DNIOWEGO DZIECKA JEST COS TU W APTECE. ORAZ POTRZEBUJE CZEGOS NA ZASUSZENIE POKARMU ,,, |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 17 Kwi 2014, 8:59 Temat postu: Re: NA WZDECIA I ZAPARCIA |
|
|
SZUKAM CZEGOS NA KLOKE , ZAPARCIA, WZDECIA DLA MALUSZKA 10 DNIOWEGO .. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KoAlicja
| Dołączył: 17 Lut 2014 | Posty: 13 | |
|
Wysłany: 17 Kwi 2014, 12:54 Temat postu: rejestracja dziecka |
|
|
Witam, czy ktĂłraĹ z mam wie ile czasu mam na rejestracje dziecka w thjodkra? Czy w ogĂłle jest jakiĹ okreĹlony czas od momentu narodzin? I czy papiery musze zĹoĹźyÄ osobiĹÄie wraz ze Ĺwiadkiem ( w przypadku uznania ojcostwa)? Z gĂłry dziÄkujÄ za odpowiedzi. Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lewan
| Dołączył: 24 Paź 2010 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 17 Kwi 2014, 21:11 Temat postu: Re: NA WZDECIA I ZAPARCIA |
|
|
edzia napisał: | SZUKAM CZEGOS NA KLOKE , ZAPARCIA, WZDECIA DLA MALUSZKA 10 DNIOWEGO .. | posiadam krople doustne na kolkÄ ESPUTICON data waznoĹci 06.2016 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| skilabod11
| Dołączył: 11 Lip 2009 | Posty: 9 | |
|
Wysłany: 18 Maj 2014, 12:50 Temat postu: Ospa |
|
|
Drogie mamy prosze o porade. Dopadla nas ospa i poradzcie mi jak mam ulzyc mojemu dziecku. Kompie w rumianku ,kupilam pianke do smarowania . A jaka masc? Czy moze ktos ma cos sprawdzonego? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kocurek Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Lut 2009 | Posty: 96 | Skąd: Rvk |
|
Wysłany: 19 Maj 2014, 21:32 Temat postu: ospa |
|
|
Hej, u mnie dziec i (3,5roku i 6 m-Äcy) wĹasnie zakoĹczyĹy te cholerstwo. U starszej zaczynaĹam stosowaÄ ten biaĹy pĹyn KALAMID (na pĂłĹce w aptece ok 1300kr) na wacik i na ciaĹo.szybko obsluszaĹo smarowaĹÄ
m chyba z 10razy dziennie przez najgorszy wysyp i pozniej juz mniej i jakoĹ jej minÄĹo 3 tyg....
u mĹodszej odrazu kupiĹam spray Ĺźeby juĹź sie nie motaÄ z tym pĹynem. WiÄc smarowaĹÄ
m jÄ
teĹź pare razy dziennie byĹa calusieĹka obsypana stopy, powieki, usta, miedzy placami masakraa i jakoĹ teĹź szybko minÄĹo, na noc dodatkowo smarowaĹam tym biaĹym wydawalo mi sie Ĺźe dĹuzej zostaje na skorze i lepiej wtedy obsusza. po 1,5tyg juz nic prawie nie byĹo.
Ale to chyba zaleĹźy od wysypu. Starsza miaĹa mniej a wiÄksze, a mĹodsza miaĹa caĹe ciaĹo a drrobniutkie jak kropka od dĹugopisu moĹźe dlatego szybko znikneĹy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KoAlicja
| Dołączył: 17 Lut 2014 | Posty: 13 | |
|
Wysłany: 24 Maj 2014, 13:46 Temat postu: spacery |
|
|
hej, szukam mamy do wspĂłlnego pospacerowania. Jestem mĹodÄ
mamÄ