Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| jegorek
| Dołączył: 21 Maj 2007 | Posty: 24 | Skąd: WrocĹaw |
|
Wysłany: 16 Lip 2007, 20:14 Temat postu: Wyspy Owcze - nocleg |
|
|
PlanujÄ
c trasÄ mam biaĹÄ
plamÄ zwiÄ
zanÄ
z noclegiem na Owczych - czy moĹźecie poleciÄ jakieĹ ciekawe miejsca gdzie moĹźna i warto przenocowaÄ... Jedziemy samochodem wiÄc praktycznie kaĹźde miejsce jest w zasiÄgu moĹźliwoĹci... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| delfin
| Dołączył: 24 Gru 2006 | Posty: 48 | Skąd: Reydarfjordur |
|
Wysłany: 18 Lip 2007, 1:25 Temat postu: |
|
|
Ja trzy tygodnie temu nocowalem z zonka w hostelu tj. obok hotelu Foroyar. hotelforoyar.com
Doba w dwuosobowym pokoju (za dwie osoby) w hostelu kosztuje ok. 50euro. Mozna placic karta, koronami Wysp owczych lub euro. W hostelu znajduje sie duza kuchnia z full wyposazeniem, ale ja mialem ze soba mala kuchenke elektryczna i czajnik bezprzewodowy, to super byla tez sprawa na promie, jesli oczywiscie bedziecie miec kabine,
( w kuszecie porazka,plynelismy jedna noc z Wysp Owczych na Islandie, bo nie bylo juz miejsc w kabinie, ludzie tam wymiotowali itd.) to mozecie tam gotowac i nie placic za drogie jedzenie i picie, a w lodowce mozecie schlodzic szampana itp. , a pod prysznicem sie odswiezyc , oczywiscie jest TV. To byla nie zapomniana podroz...!!! Poslubna . Piekne miesca i ladna pogoda, to wszystko warte tej duuuzej kasy!!!!
Ok. wrocmy do tematu, jeszcze bylem w dwoch hostelach(nie bylo w nich tak przytulnie) na wyspach ale nie bylo w nich miejsc,a w Foroyar fuksem nam sie udalo, wiec radze Wam lepiej zabukowac sobie miejsce wczesniej. Zycze wspanialej podrozy!!! _________________ "malo jest takich chwil ktore mam tylko dla siebie,bo wciaz poswiecam sie innym"
"nigdy nie jest tak zebys nie mogl wiecej niz myslisz" |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jegorek
| Dołączył: 21 Maj 2007 | Posty: 24 | Skąd: WrocĹaw |
|
Wysłany: 18 Lip 2007, 7:32 Temat postu: |
|
|
DziÄki za info. A moĹźe wiesz jak to jest z legitymacjami PTSM czy warto wyrabiaÄ i czy bÄdÄ
honorowane jako karty zniĹźkowe w hostelach?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| delfin
|
Wysłany: 18 Lip 2007, 23:57 Temat postu: |
|
|
Nie ma sprawy, a ,z karta to nie wiem , a co to takiego PTSM  _________________ "malo jest takich chwil ktore mam tylko dla siebie,bo wciaz poswiecam sie innym"
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Dołączył: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skąd: Pl. Od SĹoĹca 3/Europa |
|
Wysłany: 19 Lip 2007, 2:06 Temat postu: |
|
|
Polskie Towarzystwo Schronisk MĹodziezowych
http://www.ptsm.org.pl/
------
P.S.
A dlaczego nie ma schronisk staruszkowych lub dojrzaĹoĹciowych, a sÄ
tylko "mĹodzieĹźowe"?
Czy tylko mĹodzieĹź musi lubiÄ takie surowe warunki? MoĹźe emeryci teĹź by chcieli, a tu taka dyskryminujÄ
ca nazwa
No chyba, Ĺźe to schroniska dla mĹodych duchem - wtedy jest OK  _________________ CHCESZ WSPOMĂC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPĹAÄ DATEK!
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| delfin
|
Wysłany: 19 Lip 2007, 21:18 Temat postu: |
|
|
OK. Dzieki, teraz juz wiem , co to takiego
Musze sie zastanowic nad PTSS (Polskie Towarzystwo Schronisk Staruszkow), moze kiedys takie zaloze, kto wie
Wtedy wszyscy forumowicze beda mieli znizke 5% , no dobra 10%, wszyscy to znaczy po 65roku zycia! Tylko juz zadnej daniny na rozwoj forum! hehe _________________ "malo jest takich chwil ktore mam tylko dla siebie,bo wciaz poswiecam sie innym"
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Dołączył: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skąd: Pl. Od SĹoĹca 3/Europa |
|
|
Powrót do góry |
|
 |