Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| madzia89 ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
| Doczy: 28 Gru 2012 | Posty: 43 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 18 Lut 2014, 15:00 Temat postu: samotna matka |
|
|
witam jestem samotną matką wychowująca dziecko, i czy bede miala problem zrobienie paszportu dla dziecka ? jesli ojciec dziecka nie mieszka w Islandii i wogole sie swoim dzieckiem nie interesuje ? mogli byscie mi pomoc ? |
|
Powrt do gry |
|
 |
| redd Zablokowany z powodu dublowania ogłoszeń
| Doczy: 03 Lut 2012 | Posty: 48 | |
|
Wysany: 18 Lut 2014, 17:01 Temat postu: Re: samotna matka |
|
|
madzia89 napisa: | witam jestem samotną matką wychowująca dziecko, i czy bede miala problem zrobienie paszportu dla dziecka ? jesli ojciec dziecka nie mieszka w Islandii i wogole sie swoim dzieckiem nie interesuje ? mogli byscie mi pomoc ? |
Musi byc zgoda obojga rodzicow chyba ze ojciec dziecka jest pozbawiony praw |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Eliott Zablokowany z powodu dublowania ogłoszeń
| Doczy: 30 Lip 2012 | Posty: 3 | |
|
Wysany: 27 Lut 2014, 22:54 Temat postu: Ja ci mogę pomóc. |
|
|
Magdaleno , tu kuzynka twojego byłego faceta który jest ojcem twojego dziecka. czyżbys chciała pozbawić praw mojego kuzyna?do tej pory ciągle uważałas ,że to jest jego dziecko. A teraz nagle już jest inny? No to ładnie się zachowujesz i nie zapominaj że to ty nie chciałas go wpuścić na USG bo jak to powiedziałas dla położnej że się znecal nad tobą i zmarnowalas Mu życie bo po tym jak go potraktowałas wpadł w depresję. Nie widziałas go jak leżał ze zdjęciem usg dziecka i płakał!miałaś go gdzieś bo wróciłas do swojego byłego który ma więcej kasy od niego?Pamietaj ,że on ma mnie i jeśli to jest jego dziecko (bo na to wychodzi )to nigdy nie wylecisz z tad i postaramy się o to żeby to Ciebie pozbawić praw bo przecież lepiej jak dziecko by wychował Kochający ojciec , a nie matka wariatka !!! Żałosna jesteś. Trzeba było myśleć zanim wskoczyłas mu do łóżka. Pozdrawiam Cię serdecznie. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | Doczy: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 27 Lut 2014, 23:21 Temat postu: |
|
|
 _________________ "Najczęściej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet mają ćwokowate oblechy. " |
|
Powrt do gry |
|
 |
| robert007
| Doczy: 17 Sie 2013 | Posty: 103 | Skd: Olsztyn , Kopavogur |
|
Wysany: 1 Mar 2014, 19:54 Temat postu: Re: samotna matka |
|
|
madzia89 napisa: | witam jestem samotną matką wychowująca dziecko, i czy bede miala problem zrobienie paszportu dla dziecka ? jesli ojciec dziecka nie mieszka w Islandii i wogole sie swoim dzieckiem nie interesuje ? mogli byscie mi pomoc ? |
Uhhh ciezki temat aczkolwiek zalezy co wpisalas w Akcie urodzenia bo na podstawie aktu urodzenia dziecka wyrabiasz wszystkie papiery w Polsce i na Islandii
NP. PKT 1
Jezeli w akcie urodzenia dziecka wpisujesz kto jest tatusiem to automatycznie Tatus nabiera prawa rodzicielkie tzn dziecko dostaje nazwisko tatusia tak ustanowione jest w polsce tzn . wszystkie prawa rodziecielskie plus placenie aliemntow, jezeli tato jest na islandii to islandzkie aliemnty jezeli na terenie innego kraju to wysokosc alimentow danego kraju w zaleznosci od tego jakie stawki placowe alimentow ma dany kraj.Rowniez gdy chcemy wykonac paszport tez potrzebny jest tatusia podpis ,No ale w tym przypadku jezeli sie nie interesuje albo probuje byc zlosliwy mozna sie do tego odwolac i wszystko da sie zalatwic poprzez dobrego adwokata lub przychylnosc urzednikow .Pozbawianie praw rodzicielskich to ciezki temat do przebicia kosztowny,kosztuje wiecej nerwow anizeli to jest warte .Bo pod koniec wszystkiego sedzia i tak patrzy na dobro dziecka no chyba ze wgre wchodza patologie znecanie sie fizyczne to juz jest inny temat
PKT:2
Jezeli mausia nie zgodzi sie dac tatusiowego nazwiska i wpisze tato nieznany automatycznie tato nie ma zadnych praw ,ale jest druga strona medalu nie dostajesz alimentow i sama bierzesz wszystko na siebie
Ale islandia jest bardzo przychylna dla samotnych mamus i pomoc socjlana tez wporzadku gorzej jest w polsce
Tak ze zycze przychylnego rozwiazania problemow i zdrowka przedewszystkim
Sorki za bledy ale chyba sie da czytac
Robercik |
|
Powrt do gry |
|
 |
| robert007
| Doczy: 17 Sie 2013 | Posty: 103 | Skd: Olsztyn , Kopavogur |
|
Wysany: 1 Mar 2014, 20:07 Temat postu: Re: Ja ci mogę pomóc. |
|
|
Eliott napisa: | Magdaleno , tu kuzynka twojego byłego faceta który jest ojcem twojego dziecka. czyżbys chciała pozbawić praw mojego kuzyna?do tej pory ciągle uważałas ,że to jest jego dziecko. A teraz nagle już jest inny? No to ładnie się zachowujesz i nie zapominaj że to ty nie chciałas go wpuścić na USG bo jak to powiedziałas dla położnej że się znecal nad tobą i zmarnowalas Mu życie bo po tym jak go potraktowałas wpadł w depresję. Nie widziałas go jak leżał ze zdjęciem usg dziecka i płakał!miałaś go gdzieś bo wróciłas do swojego byłego który ma więcej kasy od niego?Pamietaj ,że on ma mnie i jeśli to jest jego dziecko (bo na to wychodzi )to nigdy nie wylecisz z tad i postaramy się o to żeby to Ciebie pozbawić praw bo przecież lepiej jak dziecko by wychował Kochający ojciec , a nie matka wariatka !!! Żałosna jesteś. Trzeba było myśleć zanim wskoczyłas mu do łóżka. Pozdrawiam Cię serdecznie. |
Eliiot nie ladnie jest sie wtracac w czyjes zycie bo nie wiesz co cie w twoim wlasnym czeka i jeszcze opisujesz pewne rzeczy na forum tu chodzi o pomoc dla kogos a nie oczernianie ojj nie ladnie
moje motto dla ciebie :Pilnuj siebie a bedziesz zyc jak w niebie |
|
Powrt do gry |
|
 |
| madzia89 ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
| Doczy: 28 Gru 2012 | Posty: 43 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 3 Mar 2014, 16:32 Temat postu: samotna matka |
|
|
Dziękuje bardzo za skomentowanie mojej deklaracji. Eliott czy jakoś Ci tak, nie wiem o kogo Ci chodzi, i chyba w tym momencie wyszłaś na osobę nie poważną ponieważ pomyliłaś się z osobami, zastanów się kilka razy nad tym do kogo coś napiszesz a tak jak kolega tutaj pisał to pomyśl nad tym jego mottem dla Ciebie. pozdrawiam serdecznie |
|
Powrt do gry |
|
 |
|