Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| slavek UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 31 Sie 2009 | Posty: 26 | |
|
Wysłany: 18 Lis 2013, 2:33 Temat postu: MDLI MNIE |
|
|
KOGO OBCHODZI ILE KTO ZARABIA ODPOWIADAM -TYLKO POLAKA
A TAK WOGĂLE TO ZAROBIÄ KOĹO MILIONA BRUTTO NA MYJNI TO SIÄ W PALE NIE MIEĹCI -----LUDZIE TROCHÄ LOGIKI |
|
Powrót do góry |
|
 |
| garĹoc
 | Dołączył: 26 Wrz 2010 | Posty: 100 | Skąd: Innri Njardvik |
|
Wysłany: 18 Lis 2013, 5:15 Temat postu: |
|
|
slavek napisał: |
A TAK WOGĂLE TO ZAROBIÄ KOĹO MILIONA BRUTTO NA MYJNI TO SIÄ W PALE NIE MIEĹCI -----LUDZIE TROCHÄ LOGIKI |
acha,to nie moĹźliwe,dobrze wiedzieÄ,powiem mÄĹźowi,Ĺźe chyba mu siÄ tylko wydaje Ĺźe tyle zarabia...
Po co by ktoĹ miaĹ kĹamaÄ SKORO MNIE NAWET NIE ZNACIE I JAKI BYM MIALA W TYM CEL.PisaĹa do mnie osoba na pw. ktĂłra teĹź pisaĹa,Ĺźe ma najlepsze wypĹaty koĹo 1.200.000 brutto ale pewnie nie chce siÄ ujawniaÄ skoro napisaĹ na pw,i pisze,Ĺźe Ĺmieje siÄ z PolaczkĂłw zarabiajÄ
cych po 200tyĹ...
po co w ogĂłle byĹo pytanie czy ktoĹ z Was tyle zarabia powyĹźej tych 400tyĹ.!!!! jak tylko na jakimĹ wyĹźszym stanowisku moĹźna tyle zarobiÄ ale nie na myjni.
chyba logiczne widzÄ
c jak ĹźyjÄ
Islandczycy Ĺźe wĹaĹnie majÄ
wysokie zarobki jak ich staÄ na nowsze mieszkanie i auto (szczegĂłlnie tam gdzie mieszkam gdzie wiÄkszoĹÄ mieszkaĹ jest nowszych i nowsze domy) i wÄ
tpiÄ,Ĺźe wszyscy pracujÄ
na wyĹźszych stanowiskach i Ĺźeby im starczyĹo tylko te 400tyĹ netto,jak rodzina 4os,Ĺźeby przeĹźyÄ z miesiÄ
ca na miesiÄ
c myĹlÄ,Ĺźe musi mieÄ te ok.400tyĹ.a gdzie reszta jak inne wydatki....jak sam taki wylot do Polski co rok to trzeba mieÄ ok.500tyĹ kr.Same bilety to koszt ok.250tyĹ i na wydatki a gdzie reszta jak trzeba zawiesiÄ zasiĹek to puzniej na nastÄpny miesiÄ
c nie ma wypĹaty, a mÄ
Ĺź to te ok.500tyĹ!!!,jakby leciaĹ na miesiÄ
c,to taki wylot to koszt ponad.1mln kr.,jakby zliczyÄ wszystko,a gdzie reszta jak kupno rzeczy do mieszkania itd.no chyba Ĺźe ktoĹ stare kupuje na uĹźywaku,hehe,a gdzie jeszcze inne!!a jeszcze i coĹ Ĺźeby odĹoĹźyÄ...skÄ
d bym na to wziÄĹa jak jestem na zasiĹku a by mi mÄ
Ĺź zarabiaĹ tylko z 300tyĹ.A moĹźe ktoĹ uwierzy Ĺźe sobie parÄ dni temu kupiĹam sofÄ za 400tys hehe,czy teĹź i to nie moĹźliwe...
moĹźe za duĹźo tych inf. o mnie ale co mi tam,moĹźe i puzniej bedÄ ĹźaĹowaÄ... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| calcium2 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 06 Kwi 2012 | Posty: 19 | |
|
Wysłany: 18 Lis 2013, 10:41 Temat postu: re |
|
|
kobieto daj sobie spokoj juz z tymi tlumaczeniami,mysle,ze wiekszosci ludzi to poprostu nie interesuje, kazdy zarabia ile zarabia i po co mielic to na forum, a wartosc czlowieka i jego szczescie osobiste nie mierzy sie cena sofy, tylko zupelnie czym innym, czlowiek jest szczesliwy jezeli swoim bogactwem moze dzielic sie z potrzebujacymi, a to czy Ty siedzisz na sofie za 400tys czy jezdzisz samochodem za jakas tam kwote, to wcale nie czyni Cie szczesliwsza.od tych ktorzy kupili meble w uzywaku, bo ich pieniadze poszly na szlachetny cel, czyli do Czwrwonego Krzyza, ale pewnie tego nie wiedzialas, pozatym jak zapewnw wiesz pieniadz to rzecz nabyta, a fortuna kolem sie toczy, zycze zdrowia dla Twojego meza, a Tobie zadowolenia z wydawania Jego ciezko zarobionych pieniedzy |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
 | Dołączył: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Skąd: GdaĹsk |
|
Wysłany: 18 Lis 2013, 10:42 Temat postu: |
|
|
@garĹoc, weĹş gĹÄboki oddech i przestaĹ przejmowaÄ siÄ niedowiarkami. Niepotrzebnie siÄ tĹumaczaczysz wywoĹujÄ
c ataki.
NaprawdÄ tak bardzo zaleĹźy Ci na tym aby wszyscy Ci wierzyli? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| migoo
| Dołączył: 11 Sie 2012 | Posty: 1 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 18 Lis 2013, 17:28 Temat postu: |
|
|
dobra,dajcie juĹź spokĂłj dziewczynie,sami teĹź ja prowokujecie,uznajmy to za prawdÄ i wtedy nie bÄdzie siÄ musiaĹa tĹumaczyÄ,koniec tematu!
mĂłj chĹopak teĹź zarabia ok.350tyĹ netto a czasem i wiecej,wiÄc nic dziwnego w tych czasach Ĺźe moĹźna i wiecej zarobiÄ,jak sie tyle zarabiaĹo z pare lat temu... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| engill
| Dołączył: 13 Sty 2009 | Posty: 4 | Skąd: Szczecin/Reykjavik |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| garĹoc
 | Dołączył: 26 Wrz 2010 | Posty: 100 | Skąd: Innri Njardvik |
|
Wysłany: 21 Lis 2013, 16:07 Temat postu: |
|
|
czytaĹam juĹź to,niech siÄ w takim razie spieszÄ
bo za niedĹugo juĹź nie bÄdÄ
co mi mieli odbieraÄ...
do calcium2 -- a skÄ
d Ty moĹźesz wiedzieÄ czy ja teĹź nie pomagam ,,swoim bogactwem,, innym ,moĹźe i wiÄcej niĹź Ci co kupujÄ
na uĹźywaku tylko dlatego,bo wiedzÄ
,Ĺźe te pieniÄ
dze idÄ
do czerwonego krzyĹźa.Co pomogĹam komu to nie bÄdÄ opisywaÄ ale nie zakĹadaj Ĺźe tego nie robiÄ skoro mam pieniÄ
dze,Ĺmieszne...nie zakĹadaj Ĺźe skoro nie kupuje na uĹźywaku to w inny sposĂłb nie pomagam,wystarczy nawet Ĺźe wielu osobom pomogĹam na forum a wiÄcej na pw,Tym co napisaĹam to wiedzÄ
...to Ĺźe ja pisaĹam o sofie to nie chodziĹo o chwalenie tylko o coĹ innego!!! i zapewne wiem,Ĺźe pieniÄ
dze to rzecz nabyta...  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| svavec OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 02 Lis 2008 | Posty: 532 | Skąd: Gdynia |
|
Wysłany: 22 Lis 2013, 13:31 Temat postu: |
|
|
Bardziej przydatne bylyby informacje o stawkach godzinowych niz kwocie ktora przynosi sie w kieszeni,wiele osob ma niska stawke ale pracujac " na akord " mozna ta kwote znacznie podniesc ( nierzadko kosztem zasuwania za dwoch ).
Pomogloby to w ogolnej orientacji placowej w okreslonych zawodach czy stanowiskach , przypuszczam ze wielu nawet nie stara sie o podwyzke ze wzgledu na brak wiedzy i porownania . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| raduczoid
| Dołączył: 05 Gru 2013 | Posty: 4 | |
|
Wysłany: 15 Sty 2014, 15:20 Temat postu: |
|
|
Ja zahaczÄ trochÄ z innej beczki: jakie sÄ
warunki pracy na Islandii jeĹli chodzi o przestrzeganie praw pracowniczych? Przerwy, nadgodziny, BHP etc. Czy ktoĹ o to dba czy raczej niekoniecznie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| hig90
| Dołączył: 20 Lut 2014 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 20 Lut 2014, 18:12 Temat postu: higienistka stomatologiczna |
|
|
Witam czy na Islandii istnieje zawod higienistka stomatologiczna? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rzuhwa1
| Dołączył: 03 Mar 2014 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 14 Mar 2014, 11:34 Temat postu: programowanie |
|
|
KtoĹ siÄ orientuje ile moĹźe zarabiaÄ osoba w branĹźy IT - programista javascript, php czy webmaster? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mariuszh82
| Dołączył: 24 Mar 2014 | Posty: 2 | Skąd: ĹĂłdĹş |
|
Wysłany: 24 Mar 2014, 13:53 Temat postu: |
|
|
Witam, czy ktoĹ siÄ orientuje jakie stawki godzinowe sÄ
na Islandii? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gisli74
| Dołączył: 08 Lip 2011 | Posty: 582 | |
|
Wysłany: 24 Mar 2014, 18:22 Temat postu: |
|
|
mariuszh82 napisał: | Witam, czy ktoĹ siÄ orientuje jakie stawki godzinowe sÄ
na Islandii? |
Nie do koĹca siÄ orientujÄ, ale podobno od 1200 do ..... - nie sĹyszaĹem o gĂłrnej granicy. Nadgodziny 80% wiÄcej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Koniu0739
| Dołączył: 20 Maj 2008 | Posty: 135 | Skąd: PrzemyĹl-Zasanie/Selfoss |
|
Wysłany: 25 Mar 2014, 22:13 Temat postu: |
|
|
max z jakim sie spotkalem u obcokrajowca, to 2300kr/h mechanik z mistrzowskimi papierami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| piotrlach81
| Dołączył: 19 Lut 2014 | Posty: 7 | Skąd: ĹĂłdĹş |
|
Wysłany: 26 Mar 2014, 9:28 Temat postu: |
|
|
Czyli opĹaca siÄ jak najbardziej. U nas nie ma szans na takie Ĺźycie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gisli74
| Dołączył: 08 Lip 2011 | Posty: 582 | |
|
Wysłany: 26 Mar 2014, 19:42 Temat postu: |
|
|
Koniu0739 napisał: | max z jakim sie spotkalem u obcokrajowca, to 2300kr/h mechanik z mistrzowskimi papierami. |
MaĹo ludzi spotykasz. Znam kolesia, co miaĹ 4k/h jeszcze przed kryzysem. BranĹźa komputerowa. Teraz to aĹź strach pytaÄ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Koniu0739
| Dołączył: 20 Maj 2008 | Posty: 135 | Skąd: PrzemyĹl-Zasanie/Selfoss |
|
Wysłany: 30 Mar 2014, 19:51 Temat postu: |
|
|
mieszkam na "ogromnej" wiosce wiec ciezko spotkac wiele osob:D |
|
Powrót do góry |
|
 |
| waalczynski
| Dołączył: 15 Maj 2014 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 15 Maj 2014, 14:27 Temat postu: |
|
|
gisli74 napisał: | Koniu0739 napisał: | max z jakim sie spotkalem u obcokrajowca, to 2300kr/h mechanik z mistrzowskimi papierami. |
MaĹo ludzi spotykasz. Znam kolesia, co miaĹ 4k/h jeszcze przed kryzysem. BranĹźa komputerowa. Teraz to aĹź strach pytaÄ  |
To chyba reprezentatywna stawka bo mĂłj znajomy - programista JAVA ma 4100 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pionas
| Dołączył: 17 Maj 2014 | Posty: 3 | Skąd: Polska |
|
Wysłany: 17 Maj 2014, 21:57 Temat postu: |
|
|
Dalej warto wyjeĹźdĹźaÄ do Iceland?
Czy podstawy jÄzyka wystarczÄ
aby znaleĹşÄ pracÄ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | Dołączył: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 17 Maj 2014, 23:43 Temat postu: |
|
|
zalezy jakiego _________________ "NajczÄĹciej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet majÄ
Äwokowate oblechy. " |
|
Powrót do góry |
|
 |
|