Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| greg-k
| Dołączył: 15 Paź 2006 | Posty: 2 | Skąd: WrocĹaw |
|
Wysłany: 17 Paź 2006, 18:38 Temat postu: Konsulat w Islandii |
|
|
MSZ zatwierdziĹo powstanie polskiego konsulatu w Rejkiawiku.Najszybciej ma on funkcjonowaÄ od nowego roku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 20 Paź 2006, 17:51 Temat postu: |
|
|
i po co? jakos sobie radzimy bez pomocy urzedasow i lepiej by tu warszafka nie przyjezdzala wtracac sie do naszych spraw. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mazury ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 08 Wrz 2006 | Posty: 116 | |
|
Wysłany: 21 Paź 2006, 22:25 Temat postu: |
|
|
ajj.. nie kumacie...? tu chodzi o kolejne mozliwe stolki do obsadzania... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
 | Dołączył: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 3 Lis 2006, 11:19 Temat postu: |
|
|
Filip, wydasz mi nowy paszport? :-)
A tak serio, nasz konsulat to odpowiedz na konsulat islandzki w PL - polski rzad zostal zobligowany do stworzenia konsulatu na Islandii, bo Islandczycy chca miec swoj w Polsce. A to dziala na zasadzie wzajemnosci...
Jesli tylko nie bedzie to 15 nic-nie-robiacych osob, ale na przyklad jedna kompetentna - to jestem jak najbardziej za. I wiem, ze wiele osob postulowalo o utworzenie konsulatu - pisano listy do ambasadora, do MSZ, itd. Wiec nie obracajcie kota ogonem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kamilb
 | Dołączył: 11 Mar 2005 | Posty: 10 | Skąd: Zielona GĂłra |
|
Wysłany: 25 Lis 2006, 17:20 Temat postu: |
|
|
niech MSZ z obstawianiem stoĹkĂłw poczeka na mnie aĹź skoncze studia  _________________ Langar til aÄ lifa |
|
Powrót do góry |
|
 |
| artur ice
| Dołączył: 04 Wrz 2006 | Posty: 2 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 30 Maj 2007, 16:02 Temat postu: szukam chetnych do stworzenia zespolu muzycznego |
|
|
Czesc!!!
Jesli ktos ma jakikolwiek talent,troszke czasu i duzo checi na stworzenie zespolu muzycznego na tej tajemniczej wysepce,oraz mieszka w Rvk lub okolicach prosze o kontakt na moj e-mail arturis@vp.pl
Pozdrawiam Artur |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wika
| Dołączył: 31 Gru 2006 | Posty: 33 | |
|
Wysłany: 31 Maj 2007, 19:09 Temat postu: |
|
|
Konsulat RP w Reykjawiku
Konsul honorowy: Fridrik Gunnarsson Ănanaust 1, 101 Reykjavik, Iceland tel. +354 1 58 05 300 fax. +354 1 58 05 301 e-mail: fridrik@velesalan.is
cos takiego znalazlam dla zainteresowanych |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mdarek21
| Dołączył: 13 Mar 2007 | Posty: 38 | Skąd: Polska-Borgarnes |
|
Wysłany: 31 Maj 2007, 21:35 Temat postu: Konsulat RP |
|
|
Wika nie ma Konsulatu RP na terenie Islandii.NajbliĹźsza PlacĂłwka dyplomatyczna,ktĂłra obsĹuguje IslandiÄ jest w Oslo w Norwegii.Konsul honorowy to tylko funkcja,ktĂłra jest spoĹeczna i w zasadzie nic nie znaczÄ
ca.SÄ
dze,ĹźÄ jeszcze trochÄ czasu upĹynie za czym Polska otworzy swojÄ
PlacĂłwkÄ dyplomatycznÄ
w Islandii. _________________ mdarek |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 29 Lip 2007, 9:11 Temat postu: Re: Konsulat w Islandii |
|
|
greg-k napisał: | MSZ zatwierdziĹo powstanie polskiego konsulatu w Rejkiawiku.Najszybciej ma on funkcjonowaÄ od nowego roku. |
No i dobrze, bo jak ktoĹ zgubi paszport albo ma inny problem to musi zaĹatwiaÄ sprawÄ w Oslo, albo w ambasadzie innego kraju Unii o ile zna angielski (podobno w razie braku polskiej placĂłwki moĹźna zaĹatwiÄ sprawÄ w placĂłwce innego kraju UE, nie wiem jak to wyglÄ
da w praktyce). Oby tylko powoĹano tam ludzi kochajÄ
cych IslandiÄ (najlepiej jakiĹ czas w niej mieszkajÄ
cych) a nie ludzi z klucza politycznego. Niestety w Polsce od pewnego czasu leĹźÄ
kwestie dyplomatyczne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|