reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 307, 308, 309 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
kpkacha

Do潮czy: 10 Kwi 2011
Sk眃: Hafnarfjordur
PostWys砤ny: 13 Lip 2014, 22:01    Temat postu: Re: re Odpowiedz z cytatem

jk123 napisa:
Wspomnialas o akcesoriach typu nozyczki i grzebyki, nie wyobrazam sobie obcinania tych malych paznokci:(

Ja te偶 sobie nie wyobra偶a艂am Wink ale jak Ci si臋 male艅stwo zacznie drapa膰 po bu藕ce i oczkach to b臋dzie trzeba obcia膰 bo maluszki nie koordynuj膮 na pocz膮tku ruch贸w swoich r膮k i mog膮 si臋 naprawd臋 nie藕le podrapa膰. Niekt贸re mamy obgryzaj膮 paz贸wki maluszkom ja sobie tego nie wyobra偶am lepiej ju偶 obcina膰. Akcesoria do piel臋gnacji znajdziesz w ka偶dej aptece.
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
jk123

Do潮czy: 18 Sie 2012
PostWys砤ny: 16 Lip 2014, 19:34    Temat postu: Re Odpowiedz z cytatem

Hej, wiem, ze obcinanie jest konieczne i wazne, bardzo sie boje, ze skalecze dziecko. Moze na poczatku bede do tego wykorzystywac polozna:)
Powr髏 do g髍y
simonarvk

Do潮czy: 23 Mar 2013
PostWys砤ny: 17 Lip 2014, 9:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam w艂a艣nie mia艂am wam napisa膰 mi po艂ozna pomaga艂a przy p臋puszku bo ja nie umia艂am tak dog艂臋bnie oczyszcza膰 jak ona tak wi臋c je艣li czego艣 nie umiecie zrobi膰 lub macie w膮tpliwo艣ci czy robicie to dobrze poproscie po艂o偶n膮 ona wam pomo偶e Smile
Powr髏 do g髍y
kpkacha

Do潮czy: 10 Kwi 2011
Sk眃: Hafnarfjordur
PostWys砤ny: 18 Lip 2014, 23:11    Temat postu: po艂o偶na Odpowiedz z cytatem

Racja, po艂o偶na we wszystkim pomo偶e Wink
Dziewczyny polecam Wam te偶 stron臋 o karmieniu piersi膮: mlekomamy.pl
malbork

Do潮czy: 15 Pa 2009
PostWys砤ny: 19 Lip 2014, 1:16    Temat postu: wozki na Islandii Odpowiedz z cytatem

Uwazam ,ze zupelnie zle oceniacie wozki oferowane na Islandii.Prosze sprawdzcie w innych krajach ceny wozkow Emmaljunga,Basson baby czy Trille i wtedy komentujcie.Dodam,ze jakosciowo sa to ,,mercedesy "wsrod wozkow.Nadaja sie na kazda pore roku i kazdy rodzaj nawierzchni a nie tylko na sloneczne spacerki do Kringlana.No i ogromne znaczenie ma rowniez to,ze sa uzywane przez bardzo dlugi czas i nie niszcza sie jak nasze.Jesli zapytacie znajoma Islandke o wozek to pewnie odpowie ,ze maja w rodzinie,ktorys z tych wozkow od dlugiego czasu.
Wozek dla pierwszego dziecka mialam z Pl.nazywal sie Babymerc 3 w1 po 3 miesiacach uzywania (codziennych spacerow)hamulce i kola zaczely wydawac dziwne dzwieki a po kolejnych 2 przy skretach zrobil sie luzny a potem to juz tylko gorzej.Sprzedalam go za grosze informujac nowego uzytnika o jego wadach ,ale oni sie byli szczesliwi,ze wozek jest z Pl.Kupilam uzywany Basson baby 2w1,ktory sprawdzal sie znakomicie,w kazdej sytuacji i do tego ma wielka gondole ,w ktorej moje dziecko moze spokojnie sobie spac,bo w poprzednim lezala na tzw.styk.Obecnie uzywam go dla drugiego malenstwa i kolezanka ,ktora planuje dziecko juz go sobie zamowila u mnie.Kupilam w Pl.spacerowke xlander ,tylko dlatego,ze jest ladny,ale zima bede uzywac mojego starego,sprawdzonego.
Nie napisalam tego,zeby kogos krytykowac ,tylko moze moje doswiadczenia pomoga komus wybrac wlasciwy wozek.
Pozdrawiam Smile
Powr髏 do g髍y
simonarvk

PostWys砤ny: 19 Lip 2014, 10:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak zgodz臋 si臋 z tob膮 偶e w贸zki tych firm s膮 bardzo dobre ja kupi艂am w贸zek z Polski firmy navington kolor tenerif m贸j maluch urodzi艂 si臋 w listopadzie wi臋c zim臋 przeje偶dzili艣my w gondoli dodam 偶e urodzi艂 si臋 d艂ugi bo 58 cm te偶 prawie codziennie wychodzimy na dw贸r i zje偶d偶am nim z 2 pi臋tra po schodach a po z艂o偶eniu i zdj臋ciu k贸艂 mie艣ci si臋 do baga偶nika osobowego samochodu bez problemu.Ko艂a ma pompowane super si臋 go prowadzi ma spr臋偶yste nadwozie wachaczowe tzw na zasadzie w贸zk贸w starego typu co by艂y na paski,stela偶 ma aluminiowy, nawet po 艣niegu prowadzi艂 si臋 super. M贸j ma艂y ma 8 mies. i ju偶 je藕dzimy w spacer贸wce jeste艣my bardzo zadowoleni i mama i dziecko Smile http://navington.com/ strona dla zainteresowanych.Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
jk123

PostWys砤ny: 19 Lip 2014, 10:38    Temat postu: Re: wozki na Islandii Odpowiedz z cytatem

malbork napisa:
Uwazam ,ze zupelnie zle oceniacie wozki oferowane na Islandii.Prosze sprawdzcie w innych krajach ceny wozkow Emmaljunga,Basson baby czy Trille i wtedy komentujcie.Dodam,ze jakosciowo sa to ,,mercedesy "wsrod wozkow.Nadaja sie na kazda pore roku i kazdy rodzaj nawierzchni a nie tylko na sloneczne spacerki do Kringlana.No i ogromne znaczenie ma rowniez to,ze sa uzywane przez bardzo dlugi czas i nie niszcza sie jak nasze.Jesli zapytacie znajoma Islandke o wozek to pewnie odpowie ,ze maja w rodzinie,ktorys z tych wozkow od dlugiego czasu.
Wozek dla pierwszego dziecka mialam z Pl.nazywal sie Babymerc 3 w1 po 3 miesiacach uzywania (codziennych spacerow)hamulce i kola zaczely wydawac dziwne dzwieki a po kolejnych 2 przy skretach zrobil sie luzny a potem to juz tylko gorzej.Sprzedalam go za grosze informujac nowego uzytnika o jego wadach ,ale oni sie byli szczesliwi,ze wozek jest z Pl.Kupilam uzywany Basson baby 2w1,ktory sprawdzal sie znakomicie,w kazdej sytuacji i do tego ma wielka gondole ,w ktorej moje dziecko moze spokojnie sobie spac,bo w poprzednim lezala na tzw.styk.Obecnie uzywam go dla drugiego malenstwa i kolezanka ,ktora planuje dziecko juz go sobie zamowila u mnie.Kupilam w Pl.spacerowke xlander ,tylko dlatego,ze jest ladny,ale zima bede uzywac mojego starego,sprawdzonego.
Nie napisalam tego,zeby kogos krytykowac ,tylko moze moje doswiadczenia pomoga komus wybrac wlasciwy wozek.
Pozdrawiam Smile

Hej, ja myslalam o emmaljundze (ale przywiezionej z PL, mimo wszystko taniej), teraz podalas basson baby po raz pierwszy to widze, bardzo mi sie podobaja. Niestety w zadnym sklepie na Islandii (Rkv) tych wozkow nie widzialam!
Powr髏 do g髍y
jk123

PostWys砤ny: 19 Lip 2014, 10:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A macie moze jakies doswiadczenia z polskimi wozkami firmy Roan, myslalam konkretnie o wozku marita prestige. WYglada solidnie, ale oczywiscie nie widzialam go jeszcze na zywo.
Powr髏 do g髍y
jk123

PostWys砤ny: 19 Lip 2014, 10:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

simonarvk napisa:
Tak zgodz臋 si臋 z tob膮 偶e w贸zki tych firm s膮 bardzo dobre ja kupi艂am w贸zek z Polski firmy navington kolor tenerif m贸j maluch urodzi艂 si臋 w listopadzie wi臋c zim臋 przeje偶dzili艣my w gondoli dodam 偶e urodzi艂 si臋 d艂ugi bo 58 cm te偶 prawie codziennie wychodzimy na dw贸r i zje偶d偶am nim z 2 pi臋tra po schodach a po z艂o偶eniu i zdj臋ciu k贸艂 mie艣ci si臋 do baga偶nika osobowego samochodu bez problemu.Ko艂a ma pompowane super si臋 go prowadzi ma spr臋偶yste nadwozie wachaczowe tzw na zasadzie w贸zk贸w starego typu co by艂y na paski,stela偶 ma aluminiowy, nawet po 艣niegu prowadzi艂 si臋 super. M贸j ma艂y ma 8 mies. i ju偶 je藕dzimy w spacer贸wce jeste艣my bardzo zadowoleni i mama i dziecko Smile http://navington.com/ strona dla zainteresowanych.Pozdrawiam

Odnosnie wozkow navington, chcialabym spytac, czy masz ten z czterema duzymi kolami , czy ten, ktory ma z przodu dwa kolka mniejsze? Moje dziecka urodzi sie zima i wiem, ze na pewno duze kola beda wtedy bardzo dobre, zastanawiam sie tylko, czy potem uzywajac juz spacerowki nie wolalabym miec jednak tych skretnych kolek z przodu. Nie mam zadnego doswiadczenia z dziecmi i wozkami Very Happy
Powr髏 do g髍y
malbork

PostWys砤ny: 19 Lip 2014, 16:59    Temat postu: wozki na Islandii Odpowiedz z cytatem

simonarvk bardzo ladny wozek Smile
jk123,jak wczesniej napisalam kupilam swoj uzywany na bland.is w bardzo dobrym stanie.
Nowe mozna bylo kupic w olavia og oliver,moze zapytaj tam.
Chcialam sie podzielic jeszcze jedna uwaga na temat skretnych przednich kol;mianowicie kupilam 3 kolowego x-landera spacerowke z pompownymi kolami,ale niestety ze skretnym przednim kolem i juz mialam problem z nim jezdzac po nieutwardzonej drodze na wsi.Dlatego mysle,ze moj basson baby to jednak prawdziwy czolg bo po sniegu glebokim i piasku bez problemu przejedzie bo ma 4 duze ,pompowane normalne kola,zadne skretne wynalazki Wink
Powr髏 do g髍y
jk123

PostWys砤ny: 19 Lip 2014, 17:06    Temat postu: Re Odpowiedz z cytatem

Hej, wlasnie te 3 kolowce to z ory odrzucialam. Mysle raczej o 4 kolach duzych, z czego 2 przednie moga sie skrecac, ale mozna je zablokowac i jada tylko prosto .
Powr髏 do g髍y
Karin.

Do潮czy: 25 Wrz 2008
Sk眃: Wroc艂aw || Reykjavik
PostWys砤ny: 19 Lip 2014, 17:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

S艂uchajcie, co w reykjaviku najlepiej spakowa膰 do porodu,a co jest ju偶 na miejscu? (Bo jak czytam Poskie strony na ten temat to mam wra偶enie ze p贸艂 domu mam ze sob膮 wzi膮膰-ale tam si臋 zostaje kilka dni w szpitalu, a tutaj wychodzi po kilku godzinach, prawda? ) Co najlepiej mie膰 ze sob膮 tutaj? I w jakich ilo艣ciach?
malbork

PostWys砤ny: 19 Lip 2014, 22:58    Temat postu: Re: Re Odpowiedz z cytatem

jk123 napisa:
Hej, wlasnie te 3 kolowce to z ory odrzucialam. Mysle raczej o 4 kolach duzych, z czego 2 przednie moga sie skrecac, ale mozna je zablokowac i jada tylko prosto .

Przednie skretne kolo tez jest duze,pompowane i z blokada ,problem powstal z tej przyczyny,ze blokada w glebszym piasku na drodze odblokowala sie .
Dlatego obawiam sie ,ze zima w sniegu moze byc podobnie.
Powr髏 do g髍y
simonarvk

PostWys砤ny: 20 Lip 2014, 0:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mam 4 du偶e ko艂a i bardzo dobrze si臋 go prowadzi ma dobre zawieszenie i dzieci膮tko podczas jazdy si臋 buja delikatnie a to go tez usypia, spacer贸wka si臋 rozk艂ada do ko艅ca tak偶e teraz tez lubi w niej spa膰 mi bardzo podoba艂 si臋 czarny stela偶 w w贸zkach i taki ma nawington ,jeden minus jest taki 偶e nie ma przek艂adanej r膮czki ale bardzo szybko si臋 go wypina i zmienia kierunek jazdy wraz z dzieci膮tkiem w srodku je艣li kt贸ra艣 z was chce go obejrze膰 w realu to zapraszam.Co do rzeczy do szpitala to ja zabiera艂am wszystko dla dziecka od pampers贸w po ubranka te偶 na zmian臋 ewentualnie dla siebie koszul臋 do porodu i po porodzie do karmienia tak膮 ,kosmetyki dla siebie ,r臋czniki ja mia艂am laktator ze sob膮 i butelk臋 na mleko te偶 jeden kartonik mleka nan 1 , mi si臋 przyda艂o bo ma艂y by艂 g艂odny i musia艂am mu w pierwszej dobie poda膰 a ju偶 na drugi dzie艅 mia艂am swoje mleczko.Co do higienicznych rzeczy wszystko dla mamy jest w szpitalu majtki jednorazowe i du偶e podpaski tez . Kocyk dla maluszka 偶eby go przykry膰 i oczywi艣cie fotelik na wyj艣cie,nam maluszka tylko po艂ozna przetar艂a pieluszk膮 i nie kaza艂a kompa膰 az p臋puszek nie odpadnie przemywali艣my go wod膮 i wacikami .Dla mnie bardzo by艂y przydatne podk艂ady kupowa艂am wi臋ksze i przecina艂am na p贸艂 przy przebieraniu niezast膮pione ,a i trzeba mie膰 co艣 dla siebie do jedzenia mo偶na wykupi膰 艂贸偶ko dla m臋偶a wtedy przynios膮 dla niego po艣ciel jest te偶 dost臋pny obiad za dop艂ata dla mamy i taty lecz jak ja popatrzy艂am co serwuj膮 mamie karmi膮cej to niewiele z tego zjad艂am Very Happy
Powr髏 do g髍y
simonarvk

PostWys砤ny: 20 Lip 2014, 1:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewczyny ja mam navington galeon Very Happy
Powr髏 do g髍y
jk123

PostWys砤ny: 20 Lip 2014, 10:12    Temat postu: re Odpowiedz z cytatem

Malbork i simona bardzo dziekuje, ze dzielicie sie doswiadczeniami. Dla mnie kazde slowo jest istotne, szczegolnie, ze jestesmy tutaj z mezem sami i nie bedzie nikogo do pomocy, a ja zupelnie w tych kwestiach zielona.

Odnosnie wozka, dobrze, ze wspomnialas, ze blokada moze sie jednak odblokowac, w ogole nie bralam tego pod uwage. Zakupie w takim razie 4 duze kola i tak na spacerki do Kringlana rzadko chodze teraz, a co dopiero z dzieckiem Very Happy

Navington bardzo mi sie podoba i ceny tez sa przystepne, szczegolnie w porownaniu do Emmaljungi i Bassona. A galeon i Caravel chyba tez niewiele sie roznia.
WYprawke do szpitala juz sobie spisalam, dzieki!
Powr髏 do g髍y
fatalnie

Do潮czy: 18 Wrz 2009
Sk眃: Warsaw
PostWys砤ny: 20 Lip 2014, 11:38    Temat postu: powr贸t po rodze艅stwo na wysp臋, czy to rozs膮dne?:) Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, czy kt贸ra艣 z Was wr贸ci艂a po 9mscach na Islandi臋, po drugie dziecko? Tak dok艂adnie tak po drugie baby:) Pytam z czystej ciekawo艣ci i zwyk艂ego g艂osu rozs膮dku Smile

Por贸d i ca艂膮 ci膮偶臋 na wyspie wspominam tak wspaniale, 偶e juz chyba czas pomy艣le膰 o rodze艅stwie

Czy kt贸ra艣 z Was to praktykowa艂a?

Serdecznie pozdrawiam Smile
Powr髏 do g髍y
simonarvk

PostWys砤ny: 20 Lip 2014, 11:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

.Z tego co si臋 orientuj臋 caravel jest troszk臋 wi臋kszy bo ko艂a maj膮 艣r.37 cm a ko艂a w galeonie s膮 inne maj膮 艣r.31 tak偶e jest r贸znica moje maj膮 d臋tk臋 zje偶d偶aj膮c ze schod贸w po wyk艂adzinie wbi艂a nam si臋 zszywka do papieru w ko艂o ale m贸j m膮偶 kupi艂 zwyk艂e 艂atki na d臋tk臋 i zaklei艂 jest te偶 w zestawie z w贸zkiem pompka. Wiem te偶 偶e mo偶na kupi膰 gondol臋 na zim臋 jest prawie wtedy ca艂a zakryta z przodu i g艂臋bszy ma daszek w zaletach i kolorach dost臋pnych masz wszystko napisane ja te偶 si臋 kierowa艂am opiniami rodzic贸w co do w贸zka Moja gondola wraz z ram膮 wa偶y 15,5 a z spacer贸wka 16,1 a i dodam 偶e w贸zek z powrotem te偶 zdarza mi si臋 wci膮ga膰 po schodach jak nie ma mi kto pom贸c wnie艣膰 Very Happy Dziewczyny w ikei jest wyprzedaz drewniane 艂贸偶eczko zwyk艂e jest za 5.950 materac do 艂贸偶eczka 9.950.
Powr髏 do g髍y
stokrotka28
Go舵
PostWys砤ny: 20 Lip 2014, 21:17    Temat postu: hey Odpowiedz z cytatem

JA ZAKUPILAM TAKIE WLASNIE LOZECZKO....JEST BARDZO TANIE ...I DOSC LADNE ZA TA CENE ...NIE CHCIALAM N8C DROZSZEGO GDYZ Z DOSWIADCZENIA WIEM ZE ZADNE Z MOICH DZIECI NIE CHCIALO SPAC W LOZECZKACH .TERAZ JEDNAK SPROBUJE DZIECIATKO PRZYZWYCZAIC MAM NADZIEJE ZE SIE UDA😊
Powr髏 do g髍y
morsuczek

Do潮czy: 26 Lis 2008
PostWys砤ny: 22 Lip 2014, 13:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam was kobietki. Mam pytanie.. czy ktoras z was miala moze wywolywany porod tabletka? Bo wiem, ze podlaczaja kroplowki, daja zastrzyki a mi lekarz powiedzial ze dostane tabletke.. ile trwa wywolanie porodu taka pigula? Tzn.ile sie czeka na przyjscie nas wiat bobasa? Smile
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 307, 308, 309 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 308 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.