Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| Balbinka
| Do潮czy: 20 Sty 2013 | Posty: 2 | Sk眃: Sztokholm |
|
Wys砤ny: 20 Sty 2013, 22:13 Temat postu: Islandia luty 2013 |
|
|
Witam
Pierwszy raz tu jestem oraz pierwszy raz bede koncem lutego w Reykjavik.
Jedziemy na doslownie 3 noclegi ale ciesze sie i z tego
Tradycyjnie: z Blue Lagoon i przejazdzka Jeepem oraz krotkie szwedanie sie po miescie, muzeach itd.
Czy w niedziele jest wszystko otwarte?
Jaka restauracje/pub polecacie? Wiem, ze wszystko zalezy od tego ile chcemy zaplacic itd. Mieszkamy w Szwecj i przeliczamy z SEK na ISK.
Jaka jest pogoda zwykle w tym okresie?
Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| szop1983 Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 21 Pa 2008 | Posty: 41 | Sk眃: Hveragerdi |
|
Wys砤ny: 20 Sty 2013, 23:50 Temat postu: |
|
|
hehehehe w tym roku to pogoda jest pora偶ka chyba 偶e kto艣 lubi deszcz dopiero jak sie pojedzie w G脫RY to mozna zasmakowa膰 islandzkiego 艣niegu aczkolwiek nie radz臋 si臋 pcha膰 jednym autem bo mo偶na 偶a艂owa膰 je艣li chodzi o restauracje to nie pomog臋 bo nie jestem z stolicy ale sklepy s膮 otwarte w niedziel臋 i galerie te偶  _________________ SZOP1983 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Balbinka
| Do潮czy: 20 Sty 2013 | Posty: 2 | Sk眃: Sztokholm |
|
Wys砤ny: 21 Sty 2013, 12:14 Temat postu: |
|
|
Dzieki za blyskawiczna odpowiedz.
Deszcz...hmmm...no coz, damy rade Sa parasole bynamniej chodzac w miescie bede do uzytku. Gorzej jak bedzie mgliscie i guzik bedzie widac
Wyprawa tym Jeepem jest organizowana wiec chyba bedzie okej.
Wczoraj spedzilam kilka godzin w necie szukajac info na temat tego kraju, ze w nocy we snie juz tam bylam Szal!
Czekam na wiecej informacji oraz pozdrawiam z zasniezonej i minusowej Szwecji  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gisli74
| Do潮czy: 08 Lip 2011 | Posty: 582 | |
|
Wys砤ny: 21 Sty 2013, 18:02 Temat postu: |
|
|
Balbinka napisa: |
Dzieki za blyskawiczna odpowiedz.
Deszcz...hmmm...no coz, damy rade Sa parasole bynamniej chodzac w miescie bede do uzytku. Gorzej jak bedzie mgliscie i guzik bedzie widac
Wyprawa tym Jeepem jest organizowana wiec chyba bedzie okej.
Wczoraj spedzilam kilka godzin w necie szukajac info na temat tego kraju, ze w nocy we snie juz tam bylam Szal!
Czekam na wiecej informacji oraz pozdrawiam z zasniezonej i minusowej Szwecji  |
To b臋dziecie chyba jedynymi osobami pod parasolem w Islandii
Sza艂 jest, ale trzeba przyjecha膰 w lipcu. A miasto i muzea mo偶na sobie odpu艣ci膰. Gdzie jecha膰 - wszytko mo偶na znale藕膰 na tym forum  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| helicopter3 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 25 Wrz 2008 | Posty: 117 | |
|
Wys砤ny: 16 Mar 2013, 14:41 Temat postu: |
|
|
Jak kto艣 jest zainteresowany d艂u偶szym pobytem na Islandii to mog臋 odst膮pi膰 na kilka tygodni mieszkanko sypialnia, salon z kuchni膮 i malutki pok贸j za w miar臋 normaln膮 cen臋. By艂 by to okres po艂owa sierpnia do po艂owy wrze艣nia. Mieszkanie wyposa偶one z internetem w mi艂ej spokojnej dzielnicy. Blisko sklepy i przystanki autobusowe _________________ niki |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kuba55
| Do潮czy: 01 Cze 2013 | Posty: 1 | |
|
Wys砤ny: 1 Cze 2013, 10:09 Temat postu: Co i jak w Islandii - 3-miesi臋czne prkatyki |
|
|
Cze艣膰 wszystkim, razem z 2 kolegami udajemy si臋 na praktyki do Reykjavik University. Mamy problem z noclegiem, za nasze skromne 500 euro/miesi膮c ze stypendium erasmusowego trudno co艣 znale藕膰, najlepiej blisko uniwersytetu. Czy znacie mo偶e tanie miejsca ? Co warto zabra膰 ze sob膮 i co zrobi膰 po przyje藕dzie ?  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jareckihg
| Do潮czy: 07 Cze 2013 | Posty: 1 | Sk眃: Rzesz贸w |
|
Wys砤ny: 7 Cze 2013, 10:26 Temat postu: Witam:) |
|
|
Zamierzam si臋 wybra膰 w najbli偶szym czasie na jeden dzie艅 do Reykjavik'u. Co polecicie mi do zwiedzania?
Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| roger9300 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 07 Sty 2008 | Posty: 463 | |
|
Wys砤ny: 7 Cze 2013, 17:32 Temat postu: |
|
|
jeden dzien to troche malo. jak to twoj pierwszy raz to polecam Perlan- ciekawe miejsce a zarazem dobry punkt widokowy. wieczorek proponuje wybrac sie do Faktory - typowy islandzki bar z dobra muzyka. _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
Leave nothing but footprints.
Make nothing but memories.
http://picasaweb.google.pl/charzynskibartlomiej |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| adelkaw
| Do潮czy: 13 Sie 2013 | Posty: 2 | |
|
Wys砤ny: 13 Sie 2013, 13:08 Temat postu: |
|
|
Jakie gejzer polecacie do zobaczenia jako pierwszy w okolicach Reykjaviku? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ziomex123-91
| Do潮czy: 22 Lip 2012 | Posty: 59 | |
|
Wys砤ny: 17 Sie 2013, 6:41 Temat postu: |
|
|
witam forumowicze potrzebuje informacji o drodze na polnoc zamierzam jechac do akureyri i tak sie zastanawiam czy dalbym rade przejechac przez "srodek". jak wyglada trasa ?? czy duzo dolow ?? wyoskich kamieni ?? jak szybko mozna jechac ?? mam zwykly samochod ( passata) bez 4x4 i potrzebuje jak najwiecej info by nie trzeba bylo zawracac pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 17 Sie 2013, 10:46 Temat postu: |
|
|
F35 powiniene艣 da膰 rad臋 , dodatkowo zaliczysz Hveraverill. F26 odradzam ,kilka brod贸w i du偶o wyjeb贸w na drodze. Jecha艂em obydwiema trasami 2 tygodnie temu i warunki by艂y dobre , na Sprengisandur wyj膮tkowo niskie poziomy rzek ale i tak za g艂ebokie dla passata. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jack
| Do潮czy: 10 Pa 2013 | Posty: 9 | Sk眃: Polska |
|
Wys砤ny: 10 Pa 2013, 8:08 Temat postu: |
|
|
Mi osobi艣cie si臋 bardzo dobrze jezdzi艂o po Islandi , a najezdzi艂em sie troche bo pracowa艂em przez 2 miesi膮ce jako kierowca busa  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| duatlyadundTc2
| Do潮czy: 20 Sty 2014 | Posty: 5 | |
|
Wys砤ny: 20 Sty 2014, 12:14 Temat postu: KOSZT |
|
|
JAK JEST ORINTACYJNA CENA?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kacha
| Do潮czy: 20 Sty 2014 | Posty: 1 | |
|
Wys砤ny: 20 Sty 2014, 15:34 Temat postu: ISLANDZKA ZIMA |
|
|
Mam pytanie. zacz臋艂am kombinowa膰 wyjazd na tydzie艅 do Reykiaviku w okolicy po艂owy lutego, ale troch臋 sie zatrzyma艂am, bo zaczyna mnie martwi膰 czy jest sens odwiedza膰 ten ob艂臋dny kraj w zimie. Moje pytanie brzmi: czy jest sens?.. jest co zobaczy膰?, mo偶na w zimie po偶yczy膰 auto i pojecha膰 gdzie艣 poza miasto, czy jest bia艂o i niebezpiecznie?.. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| turboneta
 | Do潮czy: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Sk眃: Gda艅sk |
|
Wys砤ny: 20 Sty 2014, 18:25 Temat postu: |
|
|
Ka偶da pora roku ma swoje zalety i wady. Zim膮 mo偶esz podziwia膰 zorze polarne ale te偶 trafi膰 na okres mocnych wiatr贸w i opad贸w co znacznie ograniczy zwiedzanie.
Gdybym to ja mia艂a wybiera膰 pomi臋dzy wizyt膮 w miesi膮cu zimowym, a letnim to na pewno zdecydowa艂abym si臋 na podr贸偶 w tym drugim. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| roger9300 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 07 Sty 2008 | Posty: 463 | |
|
Wys砤ny: 21 Sty 2014, 2:38 Temat postu: |
|
|
Turbo, co ty wygadujesz!!! Zima jest pi臋kna  _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
Leave nothing but footprints.
Make nothing but memories.
http://picasaweb.google.pl/charzynskibartlomiej |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| turboneta
 | Do潮czy: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Sk眃: Gda艅sk |
|
Wys砤ny: 21 Sty 2014, 8:32 Temat postu: |
|
|
Pewnie, 偶e tak ale nie ka偶dy ma plecak pe艂en sprz臋tu wspinaczkowego  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| HeyHoLetsGo
 | Do潮czy: 24 Maj 2014 | Posty: 4 | Sk眃: Warszawa |
|
Wys砤ny: 18 Cze 2014, 12:59 Temat postu: |
|
|
Hej, hej.
Nie wiem gdzie to wrzuci膰 wi臋c przenie艣cie mnie gdzie trzeba. Wydaje mi si臋 偶e to ca艂kiem cenna informacja;)
Uda艂o mi si臋 dzisiaj kupi膰 bilet z Berlina do Reykiaviku za 580 z艂 z baga偶em podr臋cznym i rejestrowanym. Wylot w listopadzie na ponad 2 tygodnia. Z Warszawy do Berlina na t膮 chwil臋 mo偶na si臋 dosta膰 za 30 z艂 Polskim busem, wi臋c deal jest niesamowity;) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| aniap
| Do潮czy: 04 Wrz 2014 | Posty: 1 | |
|
Wys砤ny: 4 Wrz 2014, 21:31 Temat postu: nocleg w okolicach 脥safj枚rður |
|
|
Witajcie Razem ze znajomymi wyruszamy w przysz艂ym tygodniu eksplorowa膰 Islandi臋. S艂yszeli艣my 偶e ewentualny nocleg warto za艂atwi膰 wcze艣niej, 偶eby nie zosta膰 "na lodzie". Znacie mo偶e jakie艣 tanie noclegi w okolicach 脥safj枚rður bo nic nie mo偶emy znale藕膰. Z g贸ry dzi臋ki za pomoc  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| genszer17
| Do潮czy: 06 Wrz 2014 | Posty: 2 | Sk眃: polska poludniowa |
|
Wys砤ny: 6 Wrz 2014, 18:55 Temat postu: |
|
|
CHRISTCRUSHER napisa: | F35 powiniene艣 da膰 rad臋 , dodatkowo zaliczysz Hveraverill. F26 odradzam ,kilka brod贸w i du偶o wyjeb贸w na drodze. Jecha艂em obydwiema trasami 2 tygodnie temu i warunki by艂y dobre , na Sprengisandur wyj膮tkowo niskie poziomy rzek ale i tak za g艂ebokie dla passata. | Witam.Wybieram si臋 14 wrze艣nia na drog臋 F26,suzuk膮 4x4,i mam pytanie,czy tym samochodzikiem dam rad臋 przejecha膰 w jeden dzie艅? czy potrzeba jakie艣 dodatkowe wyposa偶enie?Z g贸ry dzi臋ki za wszelkie info |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|