Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Wiking009
| Dołączył: 24 Sty 2014 | Posty: 11 | |
|
Wysłany: 19 Lip 2014, 17:50 Temat postu: |
|
|
Jak to jest z zasiĹkiem , ktĂłry dostaje siÄ max 3 miesiÄ
ce i uzaleĹźniony jest od dochodĂłw ? Maksymalnie 70 % pensji brutto . Czyli np. jeĹźeli osoba zarabia 300 tys koron brutto ile dostanie takowego zasiĹku ?
Czy to jest tak :
300 tys brutto * 70 % = 210 000 brutto od tego podatek jeszcze ?
JeĹźÄli tak , to praktycznie dostawaĹoby siÄ tyle samo co zasiĹku podstawowego ( jeĹźÄli ktoĹ ma 100 % ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gosia.z
| Dołączył: 09 Kwi 2009 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 22 Sie 2014, 12:23 Temat postu: zasiĹek |
|
|
Witam czy ktos sie orientuje ile razy mozna odmowic oferte pracy z vinnumalastofnum. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gumis2707
| Dołączył: 24 Mar 2013 | Posty: 4 | |
|
Wysłany: 31 Sie 2014, 15:04 Temat postu: |
|
|
Witam ,
czy ktoĹ moĹźe mi powiedzieÄ jak zĹoĹźyÄ wniosek o zasiĹek na stronie urzÄdu pracy ? PrĂłbowaĹam to zrobiÄ sama ale jakoĹ mi nie wychodzi. BÄdÄ wdziÄczna za wszelkie informacje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Wrz 2014, 18:59 Temat postu: |
|
|
Sluchajcie teraz bede na macierzynskim chcialabym sie zwolnic z pracy gdybym sie teraz zwolnila w czasie w ktorym bede na macierzynskim bede musiala czekac kare 3 miesiecy |
|
Powrót do góry |
|
 |
| darek33
| Dołączył: 15 Maj 2011 | Posty: 39 | |
|
Wysłany: 5 Wrz 2014, 21:42 Temat postu: Pytanie |
|
|
Witam jest tutaj ktos na zasilku kto dorabia sobie legalnie ?
Jak wyglada taka sytuacja na ile procent powinien byc kontrakt jezeli mozna dorobic okolo 50tys kr. ?
Z gory dziekuje za odpowiedzi... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dzena24
| Dołączył: 05 Kwi 2011 | Posty: 33 | |
|
Wysłany: 6 Wrz 2014, 22:34 Temat postu: Re: Pytanie |
|
|
darek33 napisał: | Witam jest tutaj ktos na zasilku kto dorabia sobie legalnie ?
Jak wyglada taka sytuacja na ile procent powinien byc kontrakt jezeli mozna dorobic okolo 50tys kr. ?
Z gory dziekuje za odpowiedzi... |
Z tego co wiem z urzedu nie mozna dorabiac co miesiac bo potraca to z zasilku ,to jest dla nich znak ze pracujesz na jakis % i o tyle pomniejsza zasilek,dorobic mozna raz na jakis czas a nie co miesiac,takie informacje mam od kobiety polki pracujacej w urzedzie VMST |
|
Powrót do góry |
|
 |
| anita1977pol
| Dołączył: 30 Sie 2014 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 11 Wrz 2014, 15:36 Temat postu: |
|
|
witam mam pytanko jestem na islandii 13 miesiecy i chcialam zapytac o zasilek rodzinny na syna ma 13 lat uczy sie ale niewiem czy to automatycznie przechodzi czy ja gdzies to musze zglosic prosze o pomoc dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Rafael_Santi Zablokowany z powodu dublowania ogĹoszeĹ
| Dołączył: 22 Gru 2013 | Posty: 4 | |
|
Wysłany: 29 Wrz 2014, 8:36 Temat postu: do kogo siÄ zwrĂłciÄ w jÄzyku polskim |
|
|
Witam, jak nazywa siÄ kobieta , Polka , ktĂłra pracuje w urzÄdzie i udziela info o zasiĹkach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Katrina
| Dołączył: 26 Maj 2008 | Posty: 114 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 3 Lis 2014, 13:22 Temat postu: zasiĹek |
|
|
Witam. Czy byĹy juĹź wypĹaty zasiĹkĂłw dla bezrobotnych dzisiaj ?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| redd Zablokowany z powodu dublowania ogĹoszeĹ
| Dołączył: 03 Lut 2012 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 28 Lis 2014, 9:58 Temat postu: |
|
|
Witam mam takie pytanie do osob bedicych na zasilku i interrsujacych sie sprawami zwiazanymi z zasilkiem
Dowiedzialem sie i niewiem czy to jest prawda ale zasilek ma byc tylko na 1rok czy tak faktycznie bedzie i jeszcze trzbabyloby samemu szukac sobie pracy a po roku podobno nie bedzie wiecej pomocy tylko pomoc w kupnie biletu do kraju a islandczycy zas zostana z niczym moze wkoncu pomysleli i tak zrobia bardzo ciekawa informacja moze ktos cos slyszal |
|
Powrót do góry |
|
 |
| redd Zablokowany z powodu dublowania ogĹoszeĹ
| Dołączył: 03 Lut 2012 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 28 Lis 2014, 9:58 Temat postu: |
|
|
Witam mam takie pytanie do osob bedicych na zasilku i interrsujacych sie sprawami zwiazanymi z zasilkiem
Dowiedzialem sie i niewiem czy to jest prawda ale zasilek ma byc tylko na 1rok czy tak faktycznie bedzie i jeszcze trzbabyloby samemu szukac sobie pracy a po roku podobno nie bedzie wiecej pomocy tylko pomoc w kupnie biletu do kraju a islandczycy zas zostana z niczym moze wkoncu pomysleli i tak zrobia bardzo ciekawa informacja moze ktos cos slyszal |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Gru 2014, 23:49 Temat postu: E-MAIL |
|
|
POTRZEBUJE E-MAIL DO POLEK PRACUJACYCH W URZEDZIE PRACY |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiabb
| Dołączył: 31 Gru 2014 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 31 Gru 2014, 12:34 Temat postu: |
|
|
Czy ktos mi powie jak to jest jak sie spĂłznisz z podpisem bo nie kliknelam miedzy 20-25 a dopiero 27 i dostalam teraz tylko poĹowe zasiĹku moje pytanie czy oni to pĂłzniej wyrĂłwnajÄ
czy za spĂłznienie tylko poĹowe wypĹacajÄ
jesli ktos miaĹ takÄ
sytuacje prosze o odpowiedz z gĂłry dziekuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| siwus901
| Dołączył: 14 Kwi 2013 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 28 Lut 2015, 0:45 Temat postu: |
|
|
kasiabb napisał: | Czy ktos mi powie jak to jest jak sie spĂłznisz z podpisem bo nie kliknelam miedzy 20-25 a dopiero 27 i dostalam teraz tylko poĹowe zasiĹku moje pytanie czy oni to pĂłzniej wyrĂłwnajÄ
jesli ktos miaĹ takÄ
tez jestem ciekawy |
|
Powrót do góry |
|
 |
| siwus901
| Dołączył: 14 Kwi 2013 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 28 Lut 2015, 0:45 Temat postu: zasilek |
|
|
kasiabb napisał: | Czy ktos mi powie jak to jest jak sie spĂłznisz z podpisem bo nie kliknelam miedzy 20-25 a dopiero 27 i dostalam teraz tylko poĹowe zasiĹku moje pytanie czy oni to pĂłzniej wyrĂłwnajÄ
jesli ktos miaĹ takÄ
tez jestem ciekawy |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gwiazda
| Dołączył: 31 Mar 2009 | Posty: 17 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| d.gahan
| Dołączył: 05 Cze 2013 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 25 Mar 2015, 11:11 Temat postu: przeprowadzka |
|
|
Witam,
czy wie ktoĹ jak jest z zasiĹkiem dla bezrobotnych w chwili zmiany miejsca zamieszkania , mieszkam oraz pracuje 5 lat w mieĹcie ,,A,, i chcÄ przeprowadziÄ siÄ do miasta ,,B,, czy aby otrzymaÄ zasiĹek muszÄ czekaÄ 3 miesiÄ
ce? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Koniu0739
| Dołączył: 20 Maj 2008 | Posty: 135 | Skąd: PrzemyĹl-Zasanie/Selfoss |
|
Wysłany: 25 Mar 2015, 19:41 Temat postu: |
|
|
ja sie przeprowadzalem w grudniu i oboje z zona poszlismy na bezrobocie, ja juz bylem wiec mi przyslugiwalo a zona pierwszy raz i niby musiala odczekac kare, ale poszlismy do gminy i gmina wystosowala pismo do vinnumalastofnum i normalnie zona dostala calosc zasilku w nastepnym miesiacu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| powerstuff
| Dołączył: 25 Lis 2014 | Posty: 4 | |
|
Wysłany: 30 Kwi 2015, 21:54 Temat postu: proszÄ o pomoc! |
|
|
Po przeszukaniu kilku stron nie dowiedziaĹam siÄ jak to jest w sytuacji, kiedy koĹczy ci siÄ umowa o pracÄ. Czy wtedy teĹź trzeba odczekaÄ karÄ 3 miesiÄcy? (nie wiem za co), czy mogÄ od razu zgĹosiÄ siÄ do vinnumala. JeĹźeli tak, to:
Co powinnam otrzymaÄ od pracodawcy?
Czy muszÄ zanieĹÄ wszystkie launy?
Czy po 5 miesiÄ
cach pracy przysĹuguje mi zasiĹek?
Jak wyglÄ
da aktualnie sprawa z przeniesieniem zasiĹku do Polski?
Dodam, Ĺźe umowa koĹczy mi siÄ z dniem 22 maja, a pracÄ rozpoczÄĹam 22 grudnia. Wiem, Ĺźe nie otrzymam peĹnego zasiĹku, ale kaĹźdy dobry jeĹźeli siÄ go przeniesie do Polski. Nie wiem jak dĹugo bÄdÄ musiaĹa od tego 22 czekaÄ na wyjazd. ProszÄ o odpowiedĹş. BÄdÄ wdziÄczna! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Koniu0739
| Dołączył: 20 Maj 2008 | Posty: 135 | Skąd: PrzemyĹl-Zasanie/Selfoss |
|
Wysłany: 7 Maj 2015, 0:44 Temat postu: |
|
|
zasilek Ci sie nie nalezy, bo trzeba przepracowac 12 miesiecy, mysle ze jak zlozysz podanie o zasilek to dostaniesz go po odczekaniu kary, od pracodawcy potrzebujesz tylko swiadectwo pracy ktore powinien Ci wystawic na koniec pracy. nie wiem jak jest z zasilkiem teraz, znajoma zjezdzala w 2014 i przenosila zasilek i wiem ze musiala byc tutaj miesiac przynajmniej na zasilku i pozniej mogla przeniesc na max 3 miesiace do Polski, jak mowie nie wiem jak jest teraz i jak bedzie w Twoim przypadku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|