Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| DJ
| Dołączył: 11 Lis 2006 | Posty: 38 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 11 Lis 2006, 17:14 Temat postu: Praca w Reykjaviku a BARDZO MALE dzieci |
|
|
Witam forumowiczĂłw!
Kilka tygodni temu moja Ĺźona poleciaĹa do Islandii, pracuje w Bonusie w Reykjaviku. Zastanawiamy siÄ teraz, czy ja bym do niej nie doĹÄ
czyĹ SzkopuĹ w tym, Ĺźe mamy maĹÄ
cĂłreczkÄ,11 m-cy. Czy ktoĹ moĹźe siÄ orientuje,jak wyglÄ
da na Islandii kwestia ĹźĹobkĂłw? Czy istniejÄ
? Ile kosztujÄ
? Od jakiego wieku moĹźna oddaÄ pociechÄ do przedszkola? Albo moĹźe w zamian opiekunkÄ do dziecka? KtĂłra znowu pewnie skasuje nie wiadomo ile (moĹźe ktoĹ wie?). Czy w ogĂłle warto jechaÄ tam z maĹym dzieckiem? Praca Ĺźony tam bardzo siÄ opĹaca, z tego co siÄ orientowaĹem, gdybym do niej doĹÄ
czyĹ, to po odjÄciu kosztĂłw utrzymania dalej by siÄ opĹacaĹo. Tylko pytanie, czy gdybyĹmy zabrali maĹÄ
, to czy rĂłwnieĹź by siÄ opĹacaĹo; bo przecieĹź bez niej nie polecÄ.... BÄdÄ bardzo wdziÄczny za wszelki informacje.
Pozdrawiam[/b] |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 11 Lis 2006, 19:59 Temat postu: |
|
|
o ile wiem nie ma zlobkow.Dzeici czasami ida do przedszkola w wieku 18 mies ,ALE OSTATNIO CIAGLE TRABIA O BRAKU MIEJSC ,BRAKU NAUCZYCIELI.Prywatnie oddaje sie dzieci do "dagmamma "-opiekunek ale tam sa listy oczekujacych.Z tak malenkim dzieckiem to troche klopot,bo powinno byc z rodzicami.bedziecie musieli szukac ,szukac ,oglaszac.Chyba ze ty podejmiesz prace w nocy a w dzien sam jakos przypilnujesz maluszka.Jesli sie nie myle to "dagmammma " czyli opiekunka jest dosc kosztowna.Jesli chcesz zeby malutka poszla do przedszkola w wieku 2 lat-to musisz ja czym predzej wpisac na liste.Czy zona pracuje na Smaratorg? Bo ostatnio obslugiwala mnie mila i niesamowicie odwazna pani-to byl pierwszy dzien jej pracy!Powodzenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DJ
|
Wysłany: 13 Lis 2006, 7:42 Temat postu: ĹťĹobkom nie?? |
|
|
Nie majÄ
tam ĹźĹobkĂłw? Szkoda. Co prawda - z tego co piszesz - przedszkole jest wczeĹniej niĹź u nas, ale z takimi malutkimi dzieÄmi jak widzÄ jest problem:( No nic, bÄdziemy z ĹźonÄ
myĹleÄ dalej.
PS: Magda byĹa na Smaratorgu, ale w tej chwili pracuje w Bonusie koĹo zakĹadĂłw Coca-Coli.A czkolwiek od jutra majÄ
jÄ
przerzuciÄ do jeszcze innego. MajÄ
tam duĹźÄ
rotacjÄ pracownikĂłw, no i sporo jest od nas. Ta grupa co Magda leciaĹa to jest jakieĹ 6 dziewczyn, i caĹy czas szukajÄ
u nas nastÄpnych chÄtnych....
DziÄki za info! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 14 Lis 2006, 20:04 Temat postu: male dzieci na islandi |
|
|
czesc.przyjechalam z 8 miesieczna coreczka na islandie w czerwcu mieszkam w dalwiku na poczatku bylo trudno z opiekunka i pilnowala mi kolezanka polska ale wkoncu i ona chciala pojsc do pracy.swoja corcie zapisalam do przdszkola i nadal czekam na wolne miejsce,ale w tym czsie takze zapisalam ja na liste do islandzkiej opiekunki tak zwanej dagmamy i sie doczekalam.od 2 miesiecy moje dziecko uczeszcza do opiekunki ktora prowadzi prywatnie przedszkole.opiekunka kosztuje ok 70 tys na msc,ale polowe kwoty zwraca mi miasto niewiem od czego to zalezy poniewaz ja jestem samotna matka a moim znajomym ktorzy sa malzenstwem i ich dziecko tez tam chodzi miasto rowniez polowe zwraca.zycze powodzenia _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DJ
|
Wysłany: 20 Lis 2006, 11:15 Temat postu: Re: male dzieci na islandi |
|
|
kasiajablonska napisał: | czesc.przyjechalam z 8 miesieczna coreczka na islandie w czerwcu mieszkam w dalwiku na poczatku bylo trudno z opiekunka i pilnowala mi kolezanka polska ale wkoncu i ona chciala pojsc do pracy.swoja corcie zapisalam do przdszkola i nadal czekam na wolne miejsce |
W czerwcu? Mamy listopad. Kolejki do przedszkola sÄ
widzÄ faktycznie dĹuuugie:( Czyli generalnie najlepiej to z gĂłry zapisaÄ siÄ na listÄ oczekujÄ
cych, a jechaÄ z dzieckiem dopiero jak juĹź siÄ uda dostaÄ do opiekunki... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| fanka_franka
| Dołączył: 25 Lip 2006 | Posty: 141 | Skąd: KĂłpavogur |
|
Wysłany: 20 Lis 2006, 11:23 Temat postu: |
|
|
ja moge pomoc w opiece nad dzieckiem, ale tylko w godzinach od 10 do 15. 30 czasami dluzej ....
pozdrawiam _________________ Zmieszana, nie wstrzasnieta! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Janusz_R
| Dołączył: 12 Maj 2007 | Posty: 36 | |
|
Wysłany: 20 Maj 2007, 22:36 Temat postu: |
|
|
Witam Forumowiczow
Znajomi poszukuja opiekunki do 2 letniego dziecka we Hafnarfiordur Zainteresowane osoby prosze o kontakt 843 68 37 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Krzysiek24
| Dołączył: 25 Sie 2007 | Posty: 12 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 25 Sie 2007, 10:26 Temat postu: |
|
|
witam wszystkich moge pomoc w opiece nad dziecmi u mnie albo u klienta,dziecmi opiekuja sie dwie polki 26 i 27 lat (obie mati) jedna z nich to pielegniarka,jest tu z 4 letnim synem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 25 Sie 2007, 10:40 Temat postu: |
|
|
a ja tez moge posiedziec z dziecmi popoludniami czy na weekendach. ucze sie wiec mam troche czasu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Dołączył: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skąd: Pl. Od SĹoĹca 3/Europa |
|
Wysłany: 26 Sie 2007, 23:58 Temat postu: |
|
|
Ten wÄ
tek przenoszÄ do dziaĹu "Ĺťycie na Islandii", natomiast wszelkei ogĹoszenia w sprawie opiekunek do dzieci prosze wklejaÄ tu: http://forum.iceland.pl/viewtopic.php?t=2386
Ten wÄ
tek zgodnie z tytuĹem sĹuzy raczej do wymiany informacji co zrobiÄ z dzieckiem, gdy siÄ pracuje. Tutaj moĹźna podawaÄ informacje o przedszkolach, ĹźĹobkach, dodatkach, opĹatach itp.
Mam nadziejÄ, Ĺźe zgodzicie siÄ na taki podziaĹ  _________________ CHCESZ WSPOMĂC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPĹAÄ DATEK!
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|