Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| skreczu
| Dołączył: 04 Paź 2014 | Posty: 6 | |
|
Wysłany: 4 Paź 2014, 13:56 Temat postu: staz pracy+chorobowe |
|
|
witam...pracowalem w islandi przez 6tyg ze stala umowa o prace i w ktorys weekend dostalem nozem w reke od polaka mialem operacje teraz czekam na druga... obecnie przebywam na chorobowym juz 2 miesiac i moje pytanie...czy przebywanie na chorobowym liczy sie do stazu pracy? leczenie potrwa dosc dlugo wiem ze po roku przepracowanym dostaje sie przez 3 lata zasilek a za przebywanie na chorobowym przez rok tez dostane zasilek? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| GoBo ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Wrz 2007 | Posty: 106 | Skąd: KEFLAVIK |
|
Wysłany: 4 Paź 2014, 22:35 Temat postu: |
|
|
przez pierwsze 3 miesiÄ
ce nie jesteĹ w IS ubezpieczony wiÄc jeĹli nie miaĹeĹ ubezpiecznia z PL to nie wiem jak to bÄdzie w kaĹźdym razie na wielkie pieniÄ
dze to nie licz. ZwiÄ
zki zapewne zapĹacÄ
te 80% a co dalej to nie wiadomo |
|
Powrót do góry |
|
 |
| skreczu
|
Wysłany: 4 Paź 2014, 23:58 Temat postu: |
|
|
na wieksze pieniadze to licze za odszkodowanie od tego pacjenta ktory mi to zrobil,tylko ciekawi mnie temat tego zasilku czy nalezy sie po roku przebywania na chorobowym...? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ziggi ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 16 Lut 2013 | Posty: 78 | |
|
Wysłany: 5 Paź 2014, 9:56 Temat postu: |
|
|
na is musisz rok przepracowac na ubezbieczenie,wg nowych przepisow,a ty 6 tygodni?i od razu kosa od polaka.domniemam ze ty nie polak,bo tak podkresliles,,od polaka''
ty nie masz zadnych swiadczen chlopie.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| calcium2 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 06 Kwi 2012 | Posty: 19 | |
|
Wysłany: 5 Paź 2014, 11:02 Temat postu: rea |
|
|
a nie lepiej zapytac u kompetentnych osob, czyli najlepiej w swoich zwiazkach zawodowych,tam udzela Ci dokladnych informacji, po co wdawac sie w durne dyskusje na tym forum |
|
Powrót do góry |
|
 |
| skreczu
|
Wysłany: 5 Paź 2014, 11:35 Temat postu: |
|
|
po to jest forum zeby wdawac sie w dyskusje...wychodzi na to ze nik nic nie wie trzeba pytac w zwiazkach ...yhy |
|
Powrót do góry |
|
 |
| piwo1234
| Dołączył: 11 Sty 2013 | Posty: 12 | |
|
Wysłany: 5 Paź 2014, 16:27 Temat postu: Re: staz pracy+chorobowe |
|
|
skreczu napisał: | witam...pracowalem w islandi przez 6tyg ze stala umowa o prace i w ktorys weekend dostalem nozem w reke od polaka mialem operacje teraz czekam na druga... obecnie przebywam na chorobowym juz 2 miesiac i moje pytanie...czy przebywanie na chorobowym liczy sie do stazu pracy? leczenie potrwa dosc dlugo wiem ze po roku przepracowanym dostaje sie przez 3 lata zasilek a za przebywanie na chorobowym przez rok tez dostane zasilek? | W Witam,a kto Ci wyplaca chorobowe |
|
Powrót do góry |
|
 |
| skreczu
|
Wysłany: 5 Paź 2014, 17:06 Temat postu: |
|
|
juz od 2 miesiecy jestem bez kasy...mieszkam u rodziny ktora mnie utrzymuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| piwo1234
|
Wysłany: 5 Paź 2014, 19:00 Temat postu: staz pracy+chorobowe |
|
|
no wlasnie,wiec od poczatku,trzeba przepracowac pol roku,zeby nabyc ubezpieczenie,tak samo przez pol roku trzeba odprowadzac skladki na zwiazki zawodowe,zeby placily chorobowe,a zasilek dla bezrobotnych przysluguje po przepracowanym calym roku,wiec tobie tutaj jak widac,nikt nie bedzie placil,pozostaje tylko dobry prawnik o odszkodowanie od tego co ci to zrobil,pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| skreczu
|
Wysłany: 6 Paź 2014, 1:11 Temat postu: |
|
|
dzieki za odp pozdro! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| piwo1234
|
Wysłany: 6 Paź 2014, 10:11 Temat postu: staz pracy+chorobowe |
|
|
jeszcze mozna sie starac o pomoc socjalna,tam gdzie mieszkasz,jest to trudne,ale warto spobowac,nie sa to duze pieniadze,ale zawsze cos,a masz kenitala |
|
Powrót do góry |
|
 |
| piwo1234
|
Wysłany: 6 Paź 2014, 10:12 Temat postu: staz pracy+chorobowe |
|
|
jeszcze mozna sie starac o pomoc socjalna,tam gdzie mieszkasz,jest to trudne,ale warto spobowac,nie sa to duze pieniadze,ale zawsze cos,a masz kenitala |
|
Powrót do góry |
|
 |
| skreczu
|
Wysłany: 6 Paź 2014, 13:48 Temat postu: |
|
|
cos na zasadzie naszej opieki spolecznej? tak kenitala mam |
|