Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| kapsel13 Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 11 Sty 2014 | Posty: 20 | |
|
Wysłany: 5 Paź 2014, 21:24 Temat postu: ogloszenie o prace |
|
|
2tygodnie temu dalem ogloszenie na prozbe mojego szefa,i tu doznalem szoku,800 osob przejrzalo ogloszenie ,i 2 sie zglosilo tzn.pan tlumacz lekko dygnienty i oczywiscie pracownik mocno zawiany.Podsomowujac proponuje zasilek podniesc na 250tys ISK i wydlozyc na okres przynajmniej 5 lat.Zdaje sobie sprawe ze teraz sie posypie na mnie ,ale czekam na komentarze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| GhlĂłir
| Dołączył: 17 Wrz 2013 | Posty: 11 | |
|
Wysłany: 6 Paź 2014, 8:31 Temat postu: |
|
|
Co do zasiĹku to prawda lecz nie sÄ
dzÄ Ĺźe na Islandii akurat przebywa 800 polskich cieĹli szalunkowych . Sam osobiĹcie klikam na ogĹoszenia Ĺźeby nie pokazywaĹy mi siÄ później jako "nowe", wiÄc moĹźe stÄ
d siÄ wziÄĹo 800 wejĹÄ na ogĹoszenie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| milano
| Dołączył: 08 Cze 2011 | Posty: 54 | |
|
Wysłany: 6 Paź 2014, 17:28 Temat postu: |
|
|
A ja proponujÄ dla swojego szefa powiedzieÄ, Ĺźe Polak przestaĹ byÄ idiotÄ
pracujÄ
cym za najniĹźszÄ
krajowÄ
i dajÄ
cy siÄ wykorzystywaÄ. Nie , nie jestem na kuroniĂłwce i obym nie byĹ, ale to co wyprawia siÄ z Polakami w zakĹadach to juĹź szczyt wszystkiego. Islandory myĹlÄ
, Ĺźe za 200.000 bÄdziemy robic i caĹowaÄ ich po nogach. Popieram siedzÄ
cych!!! Sam pracujÄ w duĹźym przedsiÄbiorstwie i z 400 PolakĂłw zostaĹo nas moĹźe z 10. A ile bÄdziemy robiÄ za free?? Dajcie nam tyle na godzine co majÄ
Islandczycy to bÄdziemy robiÄ... Jak oni  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Koniu0739
| Dołączył: 20 Maj 2008 | Posty: 135 | Skąd: PrzemyĹl-Zasanie/Selfoss |
|
Wysłany: 6 Paź 2014, 19:01 Temat postu: |
|
|
jeszcze zeby te nieroby robily to bym zrozumial a tak wiekszosc to sa zamulone tumany! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| milano
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| GhlĂłir
| Dołączył: 17 Wrz 2013 | Posty: 11 | |
|
Wysłany: 7 Paź 2014, 8:52 Temat postu: |
|
|
Hehehe dobre:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Mexx
| Dołączył: 21 Wrz 2008 | Posty: 7 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 7 Paź 2014, 11:19 Temat postu: |
|
|
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Mexx
|
Wysłany: 7 Paź 2014, 11:25 Temat postu: |
|
|
Wszystko fajnie tylko dlaczego Ci co maja ta mala stawke na godzine nie ida na rozmowe z szefem o tym ?? Tylko po pracy wielkie hallo, druga sprawa chcemy zarabiac tyle co " oni " z brakiem znajomosci jezyka. Mamy wiedze szkole doswiadczenie w pracy ale brak komunikatywnosci jest wielkim minusem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| milano
|
Wysłany: 7 Paź 2014, 17:04 Temat postu: |
|
|
MyĹlisz, Ĺźe nikt nie zna jÄzyka? To CiÄ zdziwiÄ. SÄ
ludzie z jÄzykiem islandzkim bez pracy i maĹo tego... sami odeszli, bo nie dali siÄ wykorzystywaÄ!! MyĹlisz, Ĺźe znasz jÄzyk to juĹź jesteĹ Islandczykiem... otóş nie! Zawsze dla nich bÄdziesz Polakiem, ktĂłrego do cna da siÄ wykorzystaÄ. Tak samo jak z podwyĹźkami! Ile moĹźna chodziÄ i ĹźebraÄ o 2000 kr na miesiÄ
c? No ile? O czym tu dyskutowaÄ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Mexx
|
Wysłany: 7 Paź 2014, 18:06 Temat postu: |
|
|
Oj ja jestem polakiem a nie is wiec swoje wnioski zostaw dla siebie a co do jezyka to na 10 jeden zna wiec o czym ty mowisz !!!! A skoro jest tak zle i jest zebranie to nie lepiej wracac a nie biadolic oj jak mi jest zle !!! Wybacz koncze dyskusje bo to nie moj poziom )) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| milano
|
Wysłany: 7 Paź 2014, 20:50 Temat postu: |
|
|
Pewnie, dalej bÄ
dĹş sĹugusem islandorĂłw... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| svavec OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 02 Lis 2008 | Posty: 532 | Skąd: Gdynia |
|
Wysłany: 8 Paź 2014, 10:40 Temat postu: |
|
|
milano ... chyba niezbyt dobrze czujesz sie w tym kraju . Mam wokol siebie wiele osob ( a nawet wiekszosc ) naszej narodowosci ,ktorzy zarabiaja tyle samo co islandczycy a nawet lepiej . Zalezy gdzie pracujesz , jaka prace wykonujesz i w jak efektywny sposob . Nie spotykam w moim kregu dyskryminacji Polakow tylko ze wzgledu na narodowosc ....lecz faktem jest ,ze slabo oplacane stanowiska obstawiane sa przez obcokrajowcow w tym tez "naszych" . Czasy wszechobecnej niecheci do Polakow chyba odeszly/odchodza do lamusa . Przyzwyczaili sie do naszej obecnosci. Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| AlfaRomeo ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 20 Sty 2012 | Posty: 22 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 8 Paź 2014, 14:19 Temat postu: |
|
|
milano ... chyba niezbyt dobrze czujesz sie w tym kraju Smile . Mam wokol siebie wiele osob ( a nawet wiekszosc ) naszej narodowosci ,ktorzy zarabiaja tyle samo co islandczycy a nawet lepiej . Zalezy gdzie pracujesz , jaka prace wykonujesz i w jak efektywny sposob . Nie spotykam w moim kregu dyskryminacji Polakow tylko ze wzgledu na narodowosc ....lecz faktem jest ,ze slabo oplacane stanowiska obstawiane sa przez obcokrajowcow w tym tez "naszych" . Czasy wszechobecnej niecheci do Polakow chyba odeszly/odchodza do lamusa . Przyzwyczaili sie do naszej obecnosci. Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia
i wĹasnie siÄ obudziĹeĹ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| milano
|
Wysłany: 8 Paź 2014, 14:21 Temat postu: |
|
|
svavec napisał: | milano ... chyba niezbyt dobrze czujesz sie w tym kraju . Mam wokol siebie wiele osob ( a nawet wiekszosc ) naszej narodowosci ,ktorzy zarabiaja tyle samo co islandczycy a nawet lepiej . Zalezy gdzie pracujesz , jaka prace wykonujesz i w jak efektywny sposob . Nie spotykam w moim kregu dyskryminacji Polakow tylko ze wzgledu na narodowosc ....lecz faktem jest ,ze slabo oplacane stanowiska obstawiane sa przez obcokrajowcow w tym tez "naszych" . Czasy wszechobecnej niecheci do Polakow chyba odeszly/odchodza do lamusa . Przyzwyczaili sie do naszej obecnosci. Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia . |
to tylko pozazdroĹciÄ... nie napisaĹem nigdzie, Ĺźe jest mi tu Ĺşle. WidaÄ, Ĺşle trafiĹem z pracÄ
A svavec napisz gdzie pracujesz, moĹźe siÄ zgĹoszÄ.. ISS czy Solar ?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| svavec OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 02 Lis 2008 | Posty: 532 | Skąd: Gdynia |
|
Wysłany: 8 Paź 2014, 16:28 Temat postu: |
|
|
Jezeli ograniczasz sie tylko do tych dwoch firm .... coz... . Sprobuj w innej branzy ,ja sie zalapalem w elektromechanice. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|