Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| issabelle
| Dołączył: 24 Wrz 2007 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 24 Wrz 2007, 0:38 Temat postu: ProszÄ o pomoc w przetlumaczeniu |
|
|
Witam. Moj mÄ
Ĺź 7 miesiÄcy temu wyjechaĹ do pracy w Islandii. Ale od 4 miesiÄcy nie dawal znaku zycia... Dzisiaj jednak przyslal mi smsa o trĹci: "Blessudl vynkona myn i fyrryr gevdur". Nie mam niestety pojecia co to znaczy i czy mam sie martwic. Czy moglby ktos i pomoc i przetlumaczyc te kilka slow? Z gory bardzo dziekuje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KO
 | Dołączył: 10 Maj 2006 | Posty: 492 | Skąd: z piekĹa |
|
Wysłany: 24 Wrz 2007, 0:52 Temat postu: Re: ProszÄ o pomoc w przetlumaczeniu |
|
|
issabelle napisał: | Witam. Moj mÄ
Ĺź 7 miesiÄcy temu wyjechaĹ do pracy w Islandii. Ale od 4 miesiÄcy nie dawal znaku zycia... Dzisiaj jednak przyslal mi smsa o trĹci: "Blessudl vynkona myn i fyrryr gevdur". Nie mam niestety pojecia co to znaczy i czy mam sie martwic. Czy moglby ktos i pomoc i przetlumaczyc te kilka slow? Z gory bardzo dziekuje  |
To jest(bĹÄdnie) napisane "czeĹÄ koleĹźanko, przepraszam"
PS. jest juĹź temat do tĹumaczeĹ
PS2. ZmieĹ go na lepszy model _________________ (_!_)
o
0
O |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
| Dołączył: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 24 Wrz 2007, 7:58 Temat postu: |
|
|
Nie napisaĹ tego calkiem poprawnie i moĹźna to w sumie róş nie tlumacyÄ, 1 moja koleĹźanko ( kona to Ĺźona a vinkona to koleĹźanka) min moja
2. komdu blessud przyjdz bĹogosĹawiona
3.vertu blessud odejdz bĹogosĹawina
4 bless potocznie oznacza dowidzenia
moja znajoma strasza kobieta jednak tego okreslenia czÄsto uĹźywa przy przywitaniu blessud min.
6. fyrigefning przebaczenie
ProponujÄ Ci zawdzwoniÄ natychmiast pod ten telefon i oczekiwaÄ slowa wyjaĹnienieĹ. ByÄ moĹźe to gĹupi kawaĹ, albo koleĹ ma klopoty, albo....
Ale wiem na pewno ,Ĺźe masz prawo do wyjaĹnieĹ z jego strony. I masz prawo znaÄ prawdÄ, nawet i bolesnÄ
. A swoja drogÄ
, to nie martw siÄ na zapas. Wszystkim chĹopom czasami odbija, no ale sÄ
jakieĹ granice. Trzymaj siÄ dzielnie, jeĹli bedziesz miaĹa ochotÄ to pisz na priwa. _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Dołączył: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skąd: Pl. Od SĹoĹca 3/Europa |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|