Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| slee
| Dołączył: 16 Mar 2013 | Posty: 47 | Skąd: 111 |
|
Wysłany: 26 Mar 2015, 10:02 Temat postu: |
|
|
A co dokladnie ciebie tak cieszy? Sam fakt ze to sa A-10 czy ich liczba, bo faktycznie, 4 szt to smiech na sali. Powinno ich byc przynajmniej 2 eskadry czyli 24szt. Zmodernizowane A-10C pomimo swego wieku to wciaz najlepsze samoloty CAS na swiecie. Moze wiec odpowiesz co w razie W lepiej nada sie do zwalczania ruskich czolgow? A-10, to tych zadan stworzone, czy polskie ´latajace cele´SU-22?
Wiec zanim cos napiszesz, czy tez bezmyslnie przepiszesz z ´internetow´, zastanow sie najpierw, lub lepiej skonsultuj z kims, kto ma jakiekolwiek pojecie o temacie.
P.S. To ze mieszkamy na Islandii wcale nie czyni nas bezpiecznymi w razie wojny Rosja - NATO, bo Islandia z racji jej strategicznego polozenia zostanie zajeta moze nie w ciagu godzin, ale napewno paru dni, po wybuchu konfliktu. Kto kontroluje Islandie, kontroluje caly polnocny Atlantyk i trasy zaopatrzeniowe z portow Kanady i polnocnych USA do europy. A do zajecia calej Islandii wystarczy batalion P-D, nawet nie specnazu bo kraj nie ma sie kim i czym bronic. Za czasow zimnej wojny oczywiscie byly plany natychmiastowego przezutu wojsk NATO na teren Islandii, ale po 25 latach smiem watpic czy sa jeszcze aktualne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 26 Mar 2015, 21:26 Temat postu: |
|
|
Zacznij czytac ze zrozumieniem, ja sie nie obawiam Rosji , wrecz przeciwnie, chetnie Putinowi pomoge jesli sie nadarzy okazja  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| slee
| Dołączył: 16 Mar 2013 | Posty: 47 | Skąd: 111 |
|
Wysłany: 27 Mar 2015, 17:51 Temat postu: |
|
|
Tzn. w czym mu pomozesz? W doprowadzeniu wlasnego kraju (tzn.rosji) do bankructwa? To ja tez chetnie pomoge  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 27 Mar 2015, 22:00 Temat postu: |
|
|
Zawstydziles mnie teraz , bo albo Ty nie czytaty albo nie pisaty, rozumiesz co to pomoc? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|