Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
|
Wysany: 30 Wrz 2007, 22:18 Temat postu: Rekord za kierownicą Hanstholm-Polska |
|
|
hi przczolki moje kochane.
Wlasnie wbilem do domu mojego kochanego w Ełku, po podrozy do niego z islandii.
Ustanowilem Swoj nowy rekord w prowadzeniu fury non-stop z przerwami na jakąś paszę
no więc jechalem 24h z hanstholm przez niemcy i znienawidzoną przezemnie pod wzgledem dróg polskę.
tęsknilem za wami
a teraz wybaczcie ale padam na ryj i czuje sie jeszcze jak na promie. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Doczy: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skd: Pl. Od Słońca 3/Europa |
|
Wysany: 30 Wrz 2007, 22:30 Temat postu: |
|
|
Gratulacje!
Niezły wyczyn
Ja aż tak długo nie jechałem, bo mam bliżej (Wrocław), ale za to prowadziłem samochód bez przednich amortyzatorów
To dopiero jest jazda - nawet niemieckie równiusieńkie autostrady okazują się być na tyle nierówne, że przy szybszej jeździe samochód wpada w rezonans i wykonuje śmieszne kiwnięcia "dziobem".
Pewnie inni użytkownicy autostrady myśleli, że to jakiś amerykański tunnig, który pozwala pompować somochód wyżej i niżej
Taka jazda jest na prawdę do bani, człowiek wlecze się ze stałą prędkością, przy której nie ma rezonansu - zero szybszej jazdy.
Już lepiej mieszkac w Ełku ale mieć zupełnie sprawny samochód.  _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
Powrt do gry |
|
 |
| delfin
| Doczy: 24 Gru 2006 | Posty: 48 | Skd: Reydarfjordur |
|
Wysany: 1 Pa 2007, 1:30 Temat postu: |
|
|
Na poczatku pomyslalem : ale sie ciągłeś , ale jak zobaczyłem droge przez polske do Ełku , no to niezle , szczególnie gratuluje ciągłości jazdy
Ja z Krakowa leciałem do Hanstholm w 13h , ale od początku miałem autostrady , no może sie kidyś doczekamu autostrad w polsce , to wtedy zrobisz to np.w 14h
A tak poza tym, to myślałem że jedziesz 3 pazdziernika
Dobrze ze szcześliwie dotarłeś, mnie to czeka 20 pazdziernika, bo wyplywam 17 pazdziernika. Pozdrawiam! Baw sie dobrze  _________________ "malo jest takich chwil ktore mam tylko dla siebie,bo wciaz poswiecam sie innym"
"nigdy nie jest tak zebys nie mogl wiecej niz myslisz" |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 1 Pa 2007, 17:53 Temat postu: |
|
|
delfin napisa: | Na poczatku pomyslalem : ale sie ciągłeś , ale jak zobaczyłem droge przez polske do Ełku , no to niezle , szczególnie gratuluje ciągłości jazdy
|
dobrze myslales, ciągłem się nie spieszylem się tak jak to mialo miejsce podczas trasy Ełk-Hanstholm ,ktora zrobilem w jakies 17-18h spieszac sie na prom
Najgorzej bylo przejechac polske ktora wypadla w niedziele, miliony aut na drogach, kupa niebieskich, stan drog gorzej niz fatalny, wloklem sie tak 14h z zamotka w )))))lonej bydgoszczy.Kiedy bylem w olsztynie (~180 km od Ełku) lazilo mi po glowie wbic do jakiegos hotelu przekimac ,bo nie dawalem rady jechac.Zeby nie wredna_mimi na pokladzie, ktora nie zmrurzyla oka na moment, pewnie bym zasnął gdzies za kierą w Polsce.
Gratulacja mimi :*
Z dani wyruszylismy o 21:00 (planowany desant byl na 09:00 )
do Ełku zajechalem nastepnego dnia o 21:00 |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Grazyna
| Doczy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skd: Islandia |
|
Wysany: 1 Pa 2007, 18:27 Temat postu: |
|
|
Będę zrzędzić!!!
Po cholerę tak oszukiwać organizm ( zmęcznie robi swoje) ,żeby ryzykować wupadek tuż przed powrotem do domu!!!! Ktoś kiedyś powiedział: Kto szybko jeżdzi - tego powoli poniosą. Cieszę się ,że calo wróciliście do domu. _________________ Brunetka |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 1 Pa 2007, 20:58 Temat postu: |
|
|
Grazyna napisa: | Będę zrzędzić!!!
Po cholerę tak oszukiwać organizm ( zmęcznie robi swoje) ,żeby ryzykować wupadek tuż przed powrotem do domu!!!! Ktoś kiedyś powiedział: Kto szybko jeżdzi - tego powoli poniosą. Cieszę się ,że calo wróciliście do domu. |
moja mama tez zrzędziła  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| FilipR79 ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
| Doczy: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysany: 1 Pa 2007, 21:07 Temat postu: |
|
|
Zyzak, to kiedy zaczynacie budowe Waszego wymarzonego domku? |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 1 Pa 2007, 21:57 Temat postu: |
|
|
FilipR79 napisa: | Zyzak, to kiedy zaczynacie budowe Waszego wymarzonego domku? |
a no w sytuacji kiedy bedziemy mieli pieniedzy tyle,aby kupic projekt i juz zaczac budowac
a to raczej za 3 lata-4lata ostrego tyrania tam na Islandi ale wolalbym w danii, tam lepsza kasa
...achhh...jak ja to lubie, kiedy plany zyciowe mozna nieporownywalnie szybko zrealizowac
ale kto nie lubi?? |
|
Powrt do gry |
|
 |
| FilipR79 ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
| Doczy: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysany: 1 Pa 2007, 22:06 Temat postu: |
|
|
zyzak napisa: | Ale wolalbym w danii, tam lepsza kasa  | Y
Zyzak to za rok pojedziemy do Danii, Old Star tam na nas juz czeka. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 1 Pa 2007, 23:06 Temat postu: |
|
|
FilipR79 napisa: | zyzak napisa: | Ale wolalbym w danii, tam lepsza kasa  | Y
Zyzak to za rok pojedziemy do Danii, Old Star tam na nas juz czeka. |
no ja chce
z wredna_mimi  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 1 Pa 2007, 23:14 Temat postu: |
|
|
Odżajer Egzegeta napisa: | Gratulacje!
Niezły wyczyn
Ja aż tak długo nie jechałem, bo mam bliżej (Wrocław), ale za to prowadziłem samochód bez przednich amortyzatorów
To dopiero jest jazda - nawet niemieckie równiusieńkie autostrady okazują się być na tyle nierówne, że przy szybszej jeździe samochód wpada w rezonans i wykonuje śmieszne kiwnięcia "dziobem".
Pewnie inni użytkownicy autostrady myśleli, że to jakiś amerykański tunnig, który pozwala pompować somochód wyżej i niżej
Taka jazda jest na prawdę do bani, człowiek wlecze się ze stałą prędkością, przy której nie ma rezonansu - zero szybszej jazdy.
Już lepiej mieszkac w Ełku ale mieć zupełnie sprawny samochód.  |
ojej, to co sie stalo z amortyzatorami ?
wspolczoje, to zapewne byja niezla jazda hehe
a ten amerykanski tuning na polskich tablicach, to nie wiem jak rzutuje na metke "ludzi z PL "
ale przezycie niesamowite musialo byc
ja dodam ze jechalem bez waznych badan  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| GoBo ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
| Doczy: 16 Wrz 2007 | Posty: 106 | Skd: KEFLAVIK |
|
Wysany: 7 Pa 2007, 9:32 Temat postu: |
|
|
Ciekawe czy wszyscy z forum pochwalają wyczyn zyzaka. Dla mnie to jest raczej głupota niż powód do chwalenia. Rozumiem że każdemu się spieszy ale trzeba to robić z głową. Po takiej jeździe organizm jest tak wykończony że nawet byś nie zauważył kiedy zasypiasz za kierownicą. Miałem okazję swego czasu widzieć jak osoba przede mną zasnęła i zaczęła zjeżdżać na przeciwny pas ruchu. Większość trasy jechało mało aut a akurat w tym momencie z naprzeciwka jechał Polonez. Całe szczęście że zobaczył co się dzieje i zaczął migać światłami i trąbić klaksonem. Mój klakson też zaczął działać i to wszystko chyba pomogło bo typek się obudził. Nie dał rady co prawda wjechać już z powrotem na jezdnię i zahamował na dalekim poboczu. Ogólnie nic sie nie stało poza trzęsącymi się rękoma śpiącego kierowcy. POZDRAWIAM i uważam wyczyn zyzaka za szczyt głupoty ale to tylko moja opinia i bez obrazy. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 7 Pa 2007, 9:39 Temat postu: |
|
|
GoBo napisa: | Ciekawe czy wszyscy z forum pochwalają wyczyn zyzaka. Dla mnie to jest raczej głupota niż powód do chwalenia. Rozumiem że każdemu się spieszy ale trzeba to robić z głową. Po takiej jeździe organizm jest tak wykończony że nawet byś nie zauważył kiedy zasypiasz za kierownicą. Miałem okazję swego czasu widzieć jak osoba przede mną zasnęła i zaczęła zjeżdżać na przeciwny pas ruchu. Większość trasy jechało mało aut a akurat w tym momencie z naprzeciwka jechał Polonez. Całe szczęście że zobaczył co się dzieje i zaczął migać światłami i trąbić klaksonem. Mój klakson też zaczął działać i to wszystko chyba pomogło bo typek się obudził. Nie dał rady co prawda wjechać już z powrotem na jezdnię i zahamował na dalekim poboczu. Ogólnie nic sie nie stało poza trzęsącymi się rękoma śpiącego kierowcy. POZDRAWIAM i uważam wyczyn zyzaka za szczyt głupoty ale to tylko moja opinia i bez obrazy. |
masz prawo tak myslec, ale zwazywszy na moje doswiadcenie za fajera ja tak wcale nieuwazam, i Ci powiem ,ze jestes w bledzie. To nie byl wcale jakisz szczyt glupoty.
Takie motywy o ktorych piszesz "nieswiadome zasypianie" znam z lat ,kiedy bylem troche mlodszy. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 7 Pa 2007, 11:42 Temat postu: |
|
|
Wszyscy zabici lub zabijający w wypadkach drogowych to świetni, doświadczeni kierowcy. Niejednokrotnie mający przejechane miliony kilometrów. Jeżdżący "szybko, ale pewnie". I zawsze mieli o sobie opinie doświadczonych. Mam nadzieję, że każdy z nas, będąc za kierownicą, będzie na tyle ostrożny, że nigdy nie dołączy do grona "doświadczonych". |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 7 Pa 2007, 14:48 Temat postu: |
|
|
ja zapomnialem jeszcze dodac, ze mimo iż jestem doswiadczony to oczywiscie doswiadczam sie rowniez z kazdym dniem bardziej coraz mocniej. coraz predzej, czasami wolniej , oby bezpiecznie. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| mjkl ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
| Doczy: 26 Pa 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysany: 7 Pa 2007, 21:20 Temat postu: |
|
|
a musiales tymi kombinowanymi lancuchami kola owijac? |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 7 Pa 2007, 22:22 Temat postu: |
|
|
mjkl napisa: | a musiales tymi kombinowanymi lancuchami kola owijac? |
nie,
to co widac na kamerach drogowych, oraz prognozy mogly przerazac a w zeczywistosci bylo zadziwiajaco elegancko. Niepotzebnie sie obawialem i zamierzalem uzyc jak cos tych lancochow  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| mjkl ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
| Doczy: 26 Pa 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysany: 8 Pa 2007, 11:43 Temat postu: |
|
|
no to spoko :] |
|