Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 18 Wrz 2007, 22:11 Temat postu: |
|
|
ja zamotalem i poplyne 26.09 jejejjejejejejejeje
jutro doplacam do deku dla wyzszych samochodow, maja wolne miejsce tam w tym terminie, HUuUURRRRAAAAaaaaa !!!!!!!!!!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Paź 2007, 2:05 Temat postu: |
|
|
Odnosnie promu, plywa przez cala zime - ale ostatni rejs pasazerski jest 17 pazdziernika, potem mozna tylko nadawac towary(np samochody:) ). Cena za przewoz auta do Danii ok 35000 isk.
moze komus sie info przyda. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Paź 2007, 17:46 Temat postu: |
|
|
bylem w szoku ,kiedy zamiast planowanej godziny przybycia do Hanstholm na 9:00 zdesantowano nas o 21:00
powody- zle warunki atmosferyczne
miejcie takie okolicznosci na uwadze podczas planowania.
Od polakow plynacech promem slyszalem, ze pewnego razu norrona dryfowala 2 dni przed wejsciem do hanstholm, w oczekiwaniu na pogode ku temu.
Smyril-line jak jest duzy rozjazd z planem serwuje kawe i cherbate i obiad, za free wowczas  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| havnar
| Dołączył: 14 Wrz 2007 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 1 Paź 2007, 22:48 Temat postu: |
|
|
od 22 paĹşdziernika do 9 listopada Norrona bÄdzie remontowana i kursy sÄ
zawieszone.
mariusx - to chyba nieprawda, Ĺźe w listopadzie nie mogÄ
pĹywaÄ pasaĹźerowie. skÄ
d takie info?
czy kupno biletu na miejscu w Bergen tuĹź przed odpĹywem promu to ryzykowny krok? lepiej rezerwowaÄ wczeĹniej? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Paź 2007, 23:00 Temat postu: |
|
|
havnar napisał: |
czy kupno biletu na miejscu w Bergen tuĹź przed odpĹywem promu to ryzykowny krok? lepiej rezerwowaÄ wczeĹniej? |
a czy to nie jest takie oczywiste?
tak ,to oczywiste  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| havnar
| Dołączył: 14 Wrz 2007 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 1 Paź 2007, 23:43 Temat postu: |
|
|
spytaĹem naiwnie - to prawda
ale ludzie ze Smyril Line nie odpisujÄ
na maile i faksy, nigdzie nie moĹźna dowiedzieÄ siÄ jaki jest dokĹadny rozkĹad - miaĹ byÄ kurs 20 paĹşdziernika z Hanstholm, teraz znikĹ i jest tylko 19.10 z Bergen; z kolei na innej stronie moĹźna rezerwowaÄ bilety na listopad a czÄĹÄ osĂłb twierdzi Ĺźe wĂłwczas pĹynie tylko zaĹoga i kontenery. jednym sĹowem mÄtlik i czeski film.
chciaĹem ruszyÄ 19.10 do TĂłrshavn, powrĂłt 10 listopada
kombinujÄ dalej. jeĹli ktoĹ umie pomĂłc - poproszÄ.
pzdr |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Paź 2007, 0:01 Temat postu: |
|
|
mozna zadzwonic i zapytac.
Dziwne ze nie odpisuja na emaile  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Paź 2007, 21:51 Temat postu: |
|
|
Cytat: | mariusx - to chyba nieprawda, Ĺźe w listopadzie nie mogÄ
pĹywaÄ pasaĹźerowie. skÄ
d takie info? |
Iinformacje z biura przewoznika w Seydisfjordur - dokladnie: ostatni kurs z IS z pasazerami 17.10, ale prom kursuje caly rok - mozna nadac fracht.
zreszta najlepiej zadzwonic osobiscie i zadac pytania u zrodel  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| janiszelk ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 21 Paź 2007 | Posty: 40 | Skąd: elk |
|
Wysłany: 21 Paź 2007, 0:36 Temat postu: |
|
|
Widze ze pare osob plynelo juz promem,ja mam zamiar to zrobic wiosna przyszlego roku,chcialbym sie dowiedziec jak wyglada odprawa przy zejsciu,bo przeczytalem cos o cle,ale niewiem o co chodzi?O clo za samochod czy za co?Pozatym jest tu mowa o jakims garazu,wiec co rozkrecaja auto czy co?przeciez to nie granica z Rosja.Oczywiscie bede plynal na Islandie,chcialem wczesniej,ale widze ze musial bym wyslac auto same jako fracht,a nie mam zielonego pojecia jak to zrobic,czyli nadaje go w danii a odbieram tutaj?ot tak?Czy tez trzeba jakas rezerwacje robic przez biuro?Pozatym ile czasu moge tu sie nim poruszac na naszych numerach i ubezpieczeniu.....??????Z gory dzieki... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 27 Paź 2007, 22:54 Temat postu: |
|
|
ponawiam pytanie????bede wdzieczny za wszelkie informacje.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 10 Lis 2007, 21:02 Temat postu: |
|
|
No coz,wiele mi nie pomogliscie,ale tak czasami bywa.Saqm poszukalem i o aucie juz wiem co i jak.Prosilbym jednak o udzielenie mi informacji jak wyglada odprawa celna,bo bede jechal busem i mam zamiar wziac ze soba troche sprzetu AGD(kuchenke,mikrofalowke,lodowke i pralke),jest to uzywane,ale w dobrym stanie,nie wiem czy zaplace za to clo?Bo to wtedy to byloby bez sensu.Jesli ktos cos wie na ten temat to prosze o udzielenie informacji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Dołączył: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skąd: Pl. Od SĹoĹca 3/Europa |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|