Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| NataSh89
| Dołączył: 12 Lis 2011 | Posty: 43 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 21 Lis 2014, 2:16 Temat postu: . |
|
|
Przede wszystkim paczki trzeba umiec pakowac i wysylac... jak jest dobrze spakowana to i cla nie doliczaja. Ciuchy, kosmetyki, leki i czesci do auta. Od 3 lat dostaje paczki od rodzicow i nie placilam nigdy cla. Za to jak idzie bezposrednio z allegro czy ebay'a to place za kazdym razem;)) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| PiotrD
| Dołączył: 12 Paź 2014 | Posty: 36 | Skąd: Bielsko-BiaĹa / Reykjavik |
|
Wysłany: 21 Lis 2014, 19:06 Temat postu: . |
|
|
A czy ktoĹ wie jak jest z paczkÄ
zawierajÄ
cÄ
sprzÄt sportowy (konkretniej to sprzÄt do wspinaczki zimowej).
OczywiĹcie jest to mĂłj uĹźywany juĹź sprzÄt - nie nowy (co zresztÄ
widaÄ). _________________ Do tego by siÄ wspinaÄ nie potrzeba odwagi, w zupeĹnoĹci wystarcza brak wyobraĹşni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| milano
| Dołączył: 08 Cze 2011 | Posty: 54 | |
|
Wysłany: 21 Lis 2014, 20:30 Temat postu: |
|
|
za uĹźywany sprzÄt nie ma opĹat celnych... tylko trzeba powiedzieÄ by otworzyli paczkÄ ( albo sobie sami to zrobiÄ
) i sprawdzili, Ĺźe jest to uĹźywane. Ja nigdy za uĹźywany sprzÄt nie wniosĹam opĹaty. Za paczki z Polski z domu teĹź opĹat nie wnosiĹam, choÄ kilkakrotnie mnie woĹano. Nawet za system windows 8 dlatego, Ĺźe byĹ otwarty nie pĹaciĹam. Jest tam taki fajny mĹody celnik, ktĂłry sam podpowiedziaĹ, by wszystko w Polsce otwieraÄ i obrywaÄ metki a bÄdzie jako uĹźywane i wtedy bez opĹaty celnej siÄ obejdzie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| PiotrD
| Dołączył: 12 Paź 2014 | Posty: 36 | Skąd: Bielsko-BiaĹa / Reykjavik |
|
Wysłany: 21 Lis 2014, 20:57 Temat postu: |
|
|
milano napisał: | za uĹźywany sprzÄt nie ma opĹat celnych... tylko trzeba powiedzieÄ by otworzyli paczkÄ ( albo sobie sami to zrobiÄ
) i sprawdzili, Ĺźe jest to uĹźywane. Ja nigdy za uĹźywany sprzÄt nie wniosĹam opĹaty. Za paczki z Polski z domu teĹź opĹat nie wnosiĹam, choÄ kilkakrotnie mnie woĹano. Nawet za system windows 8 dlatego, Ĺźe byĹ otwarty nie pĹaciĹam. Jest tam taki fajny mĹody celnik, ktĂłry sam podpowiedziaĹ, by wszystko w Polsce otwieraÄ i obrywaÄ metki a bÄdzie jako uĹźywane i wtedy bez opĹaty celnej siÄ obejdzie. |
Thx ...  _________________ Do tego by siÄ wspinaÄ nie potrzeba odwagi, w zupeĹnoĹci wystarcza brak wyobraĹşni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Agga90hv
| Dołączył: 08 Lis 2014 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 22 Lis 2014, 15:24 Temat postu: Re: . |
|
|
NataSh89 napisał: | Przede wszystkim paczki trzeba umiec pakowac i wysylac... jak jest dobrze spakowana to i cla nie doliczaja. Ciuchy, kosmetyki, leki i czesci do auta. Od 3 lat dostaje paczki od rodzicow i nie placilam nigdy cla. Za to jak idzie bezposrednio z allegro czy ebay'a to place za kazdym razem;)) |
DziÄki, o takÄ
odpowiedĹş mi chodziĹo!
Tylko co masz na myĹli przez "dobre pakowanie"? MoĹźesz rozwinÄ
Ä?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 29 Lip 2015, 21:12 Temat postu: Paczka do 20 kg GlobKurier |
|
|
Witam
ChciaĹabym zapytaÄ jak wyglÄ
da wysĹanie uĹźywanego xboxa oraz ekspresu do kawy ciuchĂłw i zabawek oraz paru paczek papierosĂłw z polski kurierem globkurier nie pocztexsem - czy za te Ĺźeczy bÄdÄ musiaĹa zapĹaciÄ cĹo lub vat jeĹli jedt to wysyĹka z domu rodzinnego? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Koniu0739
| Dołączył: 20 Maj 2008 | Posty: 135 | Skąd: PrzemyĹl-Zasanie/Selfoss |
|
Wysłany: 30 Lip 2015, 11:31 Temat postu: |
|
|
nie ma znaczenia czym wyslesz, wszystko i tak idzie przez urzad celny, paczki "od rodziny" przewaznie sa nie clone ale ja np jak wysylalem wozek kupiony w PL to zaplacilem(ostatnio wysylalem kamere warta 350zl- przyszlo powiadomienie ale ze mialem urodziny napisalem ze to prezent na urodziny takiej wlasnie wartosci-cla nie bylo), ogolnie prezenty teraz mozna wysylac do 15 tys, czy cos zostanie oclone zalezy juz od samego celnika, jeden ocli, drugi nie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Koniu0739
| Dołączył: 20 Maj 2008 | Posty: 135 | Skąd: PrzemyĹl-Zasanie/Selfoss |
|
Wysłany: 30 Lip 2015, 11:35 Temat postu: |
|
|
nie wiem jak jest z wyslaniem papierosow i alkoholu, znaczy sie jakie ilosci mozna wyslac, osobiscie nie ryzykowalbym wiecej jak 1 karton badz 1l alkoholu, bo kary moga byc duzo wyzsze niz wartosc przesylki! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| elik
| Dołączył: 15 Sie 2015 | Posty: 4 | |
|
Wysłany: 20 Sie 2015, 6:49 Temat postu: |
|
|
A jak wyglÄ
da przesyĹka materiaĹĂłw szklanych? SÄ