Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| Karolcbr
| Doczy: 26 Gru 2015 | Posty: 3 | |
|
Wysany: 26 Gru 2015, 3:27 Temat postu: Praca Islandia/Wyjazd na stałe |
|
|
Witam serdecznie.
Ostatnio zastanawiam się nad wyjazdem za granicę a tak dumając wpadła mi do głowy Islandia.
W sumie powiem coś o sobie mam 25 lat i chciałbym wyjechać do Islandii, przeczytałem że potrzeba najlepiej trochę pieniędzy na start i z tym bym nie miał problemów. Pracowałem i pracuję aktualnie jako hydraulik *(staz ok 2 lat), posiadam doswiadczenie jako ślusarz a tak w ogóle to żadnej ciężkiej pracy się nie boję bo i kostkę się kładło w zimę.
Jezyk angielski na poziomie średnim zaawansowanym, czyli nie mam problemów z komunikacją ale w biurze na telefonie nie mógłbym pracować.
Bez nałogów, nie pale,nie pije. Nie wiem czy to dobrze.
Przejdę do rzeczy, czy wy forumowicze jesteście w stanie pomóc mi zmienić coś w swoim życiu i pomóc znaleźć pracę w Islandii?
PS. jezeli pomyliłem temat to przepraszam |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Karolcbr
|
Wysany: 26 Gru 2015, 3:30 Temat postu: |
|
|
Sorry ze dodaje ale żeby uprzedzić aktualnie pracuję w Niemczech i bywałem juz za granicą i wiem jak to jest ale szukam gdzieś miejsca na stałe do życia.  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| PiotrD
| Doczy: 12 Pa 2014 | Posty: 36 | Skd: Bielsko-Biała / Reykjavik |
|
Wysany: 26 Gru 2015, 11:44 Temat postu: praca ... |
|
|
Witaj !
Jeśli niczego jeszcze nie znalazłeś dla siebie, a chcesz koniecznie być na Islandii to dam Ci namiary na agencję pracy w Reykjaviku. Dostaniesz tam pracę, pokój i dzięki temu będziesz miał czas na to by sprawdzić czy islandia "to jest to" i ewentualnie rozejrzeć się za lepszą ofertą.
Ale to dopiero po moim powrocie z północy, czyli gdzieś między 5 a 10 stycznia.
Pozdrawiam ... Piotr
P.S.
Proszę o przypomnienie się ...  _________________ Do tego by się wspinać nie potrzeba odwagi, w zupełności wystarcza brak wyobraźni. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Karolcbr
|
Wysany: 26 Gru 2015, 20:05 Temat postu: |
|
|
Super, dziękuję Ci za pomoc. szczesliwego nowego roku.  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| halapenio
| Doczy: 30 Kwi 2015 | Posty: 1 | |
|
Wysany: 10 Sty 2016, 10:10 Temat postu: Witam |
|
|
Witam, również poszukuję pracy na Islandii.
Dołączam się z gorącą prośbą o informacje na temat agencji pośrednictwa pracy. Język na poziomie średnio zaawansowanym, wcześniej pracowałam w Wielkiej Brytanii.
Pozdrawiam serdecznie i liczę na kontakt.
Dziekuję! |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Iwan
| Doczy: 10 Lut 2016 | Posty: 1 | Skd: Gdynia |
|
Wysany: 10 Lut 2016, 17:46 Temat postu: Kierowca autobusu |
|
|
Witam,
Jako, że nie ma na forum podobnego wątku, w miarę możliwości proszę moderatora o przerzucenie mojego postu do osobnego wątku. Planuje wyjechać do Islandii, ale przed tym muszę wcześniej wstępnie znaleźć pracodawcę. Mam ponad roczne doświadczenie jako kierowca autobusu i pełne uprawnienia tj. Full EU Bus Driving Licence + EU Certificate of Professional Competence(code 95). Mam zatem parę pytań:
- Czy ktoś jest zorientowany jakie firmy obsługują przewozu autobusowe oprócz Hopbilar?
- Czy wymagania w przypadku kierowcy to uprawnienia, doświadczenie i język angielski, czy też Islandzki?
- Czy polskie prawo jazdy jest w pełni honorowane w Islandii?
- Czy pracuje ktoś jako kierowca autobusu i może powiedzieć parę słów na temat warunków pracy?
z góry dziękuję i pozdrawiam. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| mir
| Doczy: 16 Lut 2016 | Posty: 1 | |
|
Wysany: 16 Lut 2016, 16:00 Temat postu: wyjazd z rodziną |
|
|
Witam Wszystkich serdecznie.
Ja wraz z moją rodziną (żona, 2 dzieci: córka 10 lat i synek 4 latka),
chcemy wyjechać z Polski na Islandię i tam się osiedlić.
Próbowałem poprzez polskie agencje pracy, ale do dziś cisza.
Jestem z wykształcenia i z zawodu elektrykiem. Do tej pory pracowałem w Polsce oraz w delegacjach w Holandii i w Niemczech.
Chciałem się dowiedzieć od osób które mieszkają na Islandii, jakie są możliwości dla rodziny by tam wyjechać. Żona z wykształcenia jest technologiem drewna (mgr inż.). Czy w tych zawodach można znaleźć tam prace? Jakie są możliwości zamieszkania z rodziną? Od czego zacząć?
Dziękujmy za wszystkie informacje które mogą nam pomóc.
izamir |
|
Powrt do gry |
|
 |
| sys
| Doczy: 23 Lut 2016 | Posty: 5 | |
|
Wysany: 23 Lut 2016, 16:08 Temat postu: |
|
|
Witam
Szukam swojego miejsca na ziemi
Miejsca dającego poczucie wolności
Z dala od zgiełku miast bliskiego naturze
Spokojnego .. Myślę ze Islandia jest wymarzona
Nie przeraża mnie praca fizyczna
Przez pare lat pracowałam w Anglii wiec swoją
znajomość tego języka określę jako komunikatywną
Od prawie roku jestem samodzielną mamą dlatego pytam
Czy w takiej sytuacji mam szanse podjąć zatrudnienie i zapewnić
opiekę mojemu synowi. Bardzo ważny jest dla mnie również mój
czworonożny przyjaciel i nie wyobrażam sobie porzucenia go ale zdaje sobie sprawę ze musiała by psina zaczekać aż się ustatkuje ..
Proszę o określenie jakie są szanse spełnienia takiego planu
😉 |
|
Powrt do gry |
|
 |
| realego
| Doczy: 10 Mar 2016 | Posty: 5 | |
|
Wysany: 17 Mar 2016, 11:17 Temat postu: |
|
|
Witam,
mam pytanie do osób mieszkających w Islandii. Czy mając wyższe wykształcenie (licencjat) oraz certyfikat językowy CAE z języka angielskiego jest w stanie się znaleźć dobrą pracę? Nie chodzi oczywiście o coś nadzwyczajnego, ale praca w jakimś małym biurze, może jako tłumacz, poczta? A jeśli nie, to jak się ma znalezienie pracy bardziej fizycznej, łatwiejszej - magazyn lub coś w ten deseń. Myślę o wyjeździe do Islandii, ale w Polsce praktycznie nie ma możliwości nauki tego języka i nie wiem jak z samym angielskim tam. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|