Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| Asie艅ka
| Do潮czy: 09 Kwi 2005 | Posty: 81 | Sk眃: Rkv |
|
Wys砤ny: 8 Sie 2007, 10:30 Temat postu: podr贸偶 zim膮 - kto ch臋tny? |
|
|
Witam,
czy znajdzie si臋 kto艣 ch臋tny do towarzystwa na wypraw臋 dooko艂a Islandii na prze艂omie listopada i grudnia? Planuj臋 jecha膰 na oko艂o 2 tygodnie - po par臋 dni we wszystkich wa偶niejszych miejscach, d艂u偶ej oczywi艣cie tam, gdzie nie by艂am jeszcze i jakie艣 5 dni u moich przyjaci贸艂, ko艂o Myvatn. Spa膰 chcia艂am "po ludziach" (wst臋pnie um贸wione), ale potrzebuj臋 kogo艣 do towarzystwa w samochodzie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lovisa Og艂oszeniodawca zweryfikowany
 | Do潮czy: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 8 Sie 2007, 11:06 Temat postu: |
|
|
a nie boisz sie ze moga byc drogi nie przejezdne? slisko czy lawiny? no ale moze byc salkiem jesienna pogoda. taka opcja tez jest mozliwa. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Asie艅ka
| Do潮czy: 09 Kwi 2005 | Posty: 81 | Sk眃: Rkv |
|
Wys砤ny: 8 Sie 2007, 11:21 Temat postu: |
|
|
e, ostatnio nie by艂o tak strasznie poza tym to te偶 b臋dzie fajna przygoda, a o ring road jednak dbaj膮 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 8 Sie 2007, 11:43 Temat postu: |
|
|
w sumie tak. glowne drogi sa oczyszczane. w razie co sa mapy z vegagerdinn.
nawet w niektorych miejscowosciach na stacjach benzynowych stoja automaty z informacja o aktualnym stanie drog. mam nadzieje ze nie stoja tylko na lato.  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| behemot
| Do潮czy: 16 Mar 2007 | Posty: 8 | |
|
Wys砤ny: 11 Sie 2007, 23:27 Temat postu: |
|
|
W zeszlym roku poczatkiem kwietnia zaliczylismy toyota yaris Westfiordy, w tym przejazd przez gory z Patreksfjordur do Isafjordur...wiec da sie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| marekgc
| Do潮czy: 26 Gru 2006 | Posty: 88 | Sk眃: Patreksfjordur/Wroc艂w |
|
Wys砤ny: 14 Pa 2007, 21:39 Temat postu: |
|
|
kochani. Ja niejekcewarzy艂bym matki natury.
Pogoda na Islandii jest kapry艣na jak ko...
Tu przyk艂ad ok. 15 przejecha艂em g贸r臋
zero wiatru, pi臋kne s艂艅ce, a za trzy godziny pada艂 deszcz wiatr na szczycie ponad 20 m/s na droge zesz艂a lawina. miejse dramatu vestfjordur.
A by艂o tak pieknie tego kwietnia.... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| elmadzik
| Do潮czy: 15 Sie 2007 | Posty: 3 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 21 Gru 2007, 23:47 Temat postu: |
|
|
witam
na islandii jestem od polowy listopada i nie ukrywam, ze mam ogromna chec ja zwiedzic. mieszkam w reykjaviku i jak dotad bylam tylko na polnocy kraju. szukam chetnych do wspolnych podrozy  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 22 Gru 2007, 1:06 Temat postu: |
|
|
proponuje sie zastanowic, zima to nie sa zarty - ostatnio sie o tym sam przekonalem: 50km - 5h
ponizej taki przyklad z jesieni - to jest 1
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Do潮czy: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Sk眃: Pl. Od S艂o艅ca 3/Europa |
|
Wys砤ny: 22 Gru 2007, 6:24 Temat postu: |
|
|
No to艣 mi zareklamowa艂 jazd臋 zim膮. Takie obrazki dzia艂aj膮 na mnie jak magnes...
Jakbym chcia艂 sobie pojecha膰 艂adn膮 autostrad膮, to dyskutowaliby艣my na forum germany.pl
A w艂a艣nie takie dzikie islandzkie krajobrazy na niektorych odcinkach drogi nr 1 zach臋caj膮 tylko by wybrac si臋 zim膮 na jeszcze ciekawsze odcinki dr贸g kilkucyfrowych z pewn膮 literk膮 przed numerkiem  _________________ CHCESZ WSPOM脫C FORUM ORAZ ICELAND.PL? WP艁A膯 DATEK!
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| elmadzik
| Do潮czy: 15 Sie 2007 | Posty: 3 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 22 Gru 2007, 11:34 Temat postu: |
|
|
przyznam, ze wracajac z Akureyri miesiac temu, mialam namiastke tego co moze mnie tutaj zima czekac, ale jak widac sie "jeszcze" nie zrazilam.
poza tym ja naprawde chcialabym zobaczyc: Gullgoss-a, gejzer i inne miejsca o ktorych slyszalam od znajomych.
jesli nie znajde nikogo chetnego na forum, to po nowym roku bede zmuszona udac sie autobusem turystycznym. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 23 Gru 2007, 11:34 Temat postu: |
|
|
odnosnie podrozowania zima, to polecam duzy i mocny 4x4 - szczegolnie w gorach i na wietrzne dni
pare tyodni temu byl taki atak zimy w west fjordach, jechalem akurat wtedy z isafjordur do rkv, uwierzcie mi osobowym autem xxxx zbita, moje xxxxxx wazylo wtedy 2100 kg i dalo rady, ale przy gwaltownych podmuchach wiatru zdarzalo mi sie spocic
ale nie zaluje, warto bylo |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|