Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| WielkiBialyKrolik
 | Dołączył: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 10 Lip 2014, 17:51 Temat postu: |
|
|
anielawoj napisał: | W ciemno bym nie pojechała... Lepiej mieć jakąkolwiek pracę, np au pair |
W ciemno mozna przyjechac jak ma sie kase, no chyba, ze ktos liczy na jakies wyjatkowo sprzyjajace okolicznosci lub przyjedzie tu z mala kasa i bedzie zyl jak szczur. Kto co woli _________________ "Najczęściej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet mają ćwokowate oblechy. " |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Anioł Stróż
| Dołączył: 21 Sty 2011 | Posty: 28 | |
|
Wysłany: 12 Lip 2014, 23:22 Temat postu: |
|
|
Obojętnie czy w ciemno czy w jasno to ile się da teraz zarobić ? Bez nadgodzin to niewiele więcej niż jakieś 200 k ISK, gdzie wynajem czegoś normalnego to minimum 70 tysięcy (nie piszę o pokoju), transport, bardzo skromne życie, nie daj boże używki i po pieniądzach.
Przy takich wypłatach to wygląda to niewiele lepiej niż zarabianie 1500 zł w Polsce, gdzie najem kawalerki 700 zł, reszta na życie.
A jeszcze jakieś rozrywki, zakupy ?
Jak ktoś już chce na siłę jechać za granicę to już lepiej w UK robić za 6,31 funa, też na wiele nie starczy ale chociaż widać Europę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Wrz 2014, 11:40 Temat postu: |
|
|
czyli nie polecacie jechać do pracy tam jednak? lepiej norwegia? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Wrz 2014, 13:22 Temat postu: hey |
|
|
Jesli masz mozliwosc polecam inny kraj tu naprawde jest od dawna lipa . Zyje sie z miesiaca na miesiac...ja niestety nie moge kraju zmienic gdyz jestem tu od 8 lat z dzieciakami zeby nie one dawno by mnie tu nie bylo |
|
Powrót do góry |
|
 |
| svavec Ogłoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 02 Lis 2008 | Posty: 532 | Skąd: Gdynia |
|
Wysłany: 8 Wrz 2014, 10:52 Temat postu: |
|
|
Jak znasz jezyk i masz wyksztalcenie w ktorym bedziesz pracowal ...wszedzie jest tak samo , jedni maja lepiej drudzy gorzej . Norwegia jest ewenementem jezeli chodzi o zarobki , tam zarabiac i w Polsce wydawac , lecz niektorym nie pasuje dyktatura norweskiego systemu .Na islandii zarobisz tyle co i w innych krajach EU , masz spokoj i cisze lecz do ojczyzny daleko . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| TankRec
| Dołączył: 23 Maj 2014 | Posty: 1 | Skąd: Lewin Brzeski |
|
Wysłany: 8 Wrz 2014, 11:58 Temat postu: |
|
|
nie jest łatwo jak się nokogo nie zna, nie ma się kasy i brak znajomości języka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 22 Wrz 2014, 13:59 Temat postu: |
|
|
DELETED |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gisli74
| Dołączył: 08 Lip 2011 | Posty: 582 | |
|
Wysłany: 22 Wrz 2014, 18:30 Temat postu: |
|
|
Jedź dziecko lepiej do Niemców (czy jak to modnie teraz - nazistów). Do domku bliżej, a i możliwości większe. W Islandii noc długa idzie, depresje, alkoholizm, praca poniżająca, drożyzna. No i białe niedźwiedzie po nocy w śmietnikach buszują. Na co Ci to? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mariusztob
| Dołączył: 29 Sie 2014 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 9 Paź 2014, 21:46 Temat postu: |
|
|
Ja też się zastanawiam nad wyjazdem , ale przeraża mnie to, że jest tam ciemno i zimno. No i język jakiś taki pokręcony nieco  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| prezess32
| Dołączył: 07 Wrz 2013 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 22 Lis 2014, 21:38 Temat postu: Praca |
|
|
Przeczytałem cały ten wątek i widzę że na Islandii wcale nie jest dobrze a szkoda bo chciałem się tam przenieść. Może jednak jest jakieś zapotrzebowanie na fizjoterapeutów w tym pięknym kraju ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| realego
| Dołączył: 10 Mar 2016 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 20 Kwi 2016, 5:58 Temat postu: |
|
|
Szkoda, że tak mało osób wypowiada się na temat życia w Islandii. Może ktoś jednak odpiszę, bo chciałbym ponowić pytanie - jak z wyjazdem ciemno? Warto wyjechać z samym angielskim i się uczyć islandzkiego na miejscu? Jest szansa na zdobycie pracy jakiegoś magazyniera lub kierowcy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| multiplast
| Dołączył: 09 Lis 2008 | Posty: 30 | Skąd: Łódź |
|
Wysłany: 20 Kwi 2016, 8:44 Temat postu: Kierowca |
|
|
Pracy jest teraz dużo. W turystyce i budowlance szczególnie.
Samskip.is szukał ostatnio kierowców.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| realego
| Dołączył: 10 Mar 2016 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 20 Kwi 2016, 19:26 Temat postu: |
|
|
A co konkretnie rozumiesz przez słowo "turystyka"? Praca jako kto i jak z językiem?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| martakaa
| Dołączył: 05 Lip 2015 | Posty: 6 | |
|
Wysłany: 22 Kwi 2016, 18:17 Temat postu: |
|
|
Za pewne chodziło o pracę w hotelach :-) Tam bardzo łatwo o pracę. _________________ Moja ulubiona palarnia kawy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zenon12
| Dołączył: 25 Kwi 2016 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 25 Kwi 2016, 10:49 Temat postu: |
|
|
czy ktoś może z was podać jakieś namiary gdzie warto szukać pracy na Islandii, instytucje itp itd ? Jak wygląda to w sezonie czy pracodawcy chętnie zatrudniają cudzoziemców ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|