Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Denver
| Dołączył: 11 Lut 2006 | Posty: 20 | Skąd: PoĹaniec |
|
Wysłany: 20 Kwi 2007, 15:40 Temat postu: Prywatne ogĹoszenia: opiekunka (niania) do dziecka/dzieci |
|
|
Teraz wszelkie ogĹoszenia zamieszczaj proszÄ w dziaĹach "DAM PRACÄ" lub "SZUKAM PRACY" w kategorii OGĹOSZENIA DROBNE |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Denver
| Dołączył: 11 Lut 2006 | Posty: 20 | Skąd: PoĹaniec |
|
Wysłany: 20 Kwi 2007, 15:42 Temat postu: |
|
|
i znowu wkleilem ten post nie tam gdzie powinienem...z gory przepraszam administratorow za balagan... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Krzysiek24
| Dołączył: 25 Sie 2007 | Posty: 12 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 25 Sie 2007, 10:12 Temat postu: |
|
|
Oferuje opieke do dzieci w roznym wieku opieka u klienta jak i u mnie dobre warunki jest tu rowniez moj 4 letni syn dziecmi opiekuja sie dwie polki w wieku 26 i 27 lat (oczywiscie sa matkami) u nas opieka z wyrzywieniem u klienta bez. zapraszam na priv wszystko do uzgodnienia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Dołączył: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skąd: Pl. Od SĹoĹca 3/Europa |
|
Wysłany: 26 Sie 2007, 23:56 Temat postu: |
|
|
Przyjmijmy, Ĺźe bÄdzie to wÄ
tek, gdzie bÄdzie moĹźna zamieszczaÄ prywatne ogĹoszenia, Ĺźe poszukuje siÄ opiekuna do dziecka.
Wszystkie takie ogĹoszenia i dyskusje z nimi zwiÄ
zane moĹźna tu zamieszczaÄ.
ProszÄ rĂłwnieĹź wpisywaÄ tu opinie o pracowniku/pracodawcy/dzieciach, by pomĂłc w wyborze nastÄpnym poszukujÄ
cym. _________________ CHCESZ WSPOMĂC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPĹAÄ DATEK!
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Marta Luiza
| Dołączył: 05 Lis 2004 | Posty: 310 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 11 Paź 2007, 17:58 Temat postu: |
|
|
Szukam opiekunki do 1,5 rocznego chlopca na 1 mc , listopad w miejscu zamieszkania dziecka,Hlidar,105 rvk, zainteresowanych prosze o kontakt na priv |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aluniet
| Dołączył: 14 Lip 2006 | Posty: 43 | Skąd: TrĂłjmiasto |
|
Wysłany: 9 Lis 2007, 15:23 Temat postu: chÄtnie zaopiekuje siÄ dzieckiem!!!! |
|
|
Jestem mamÄ
dwuletniej dziewczynki. OpiekowaĹam siÄ juĹź kilkoma dzieciaczkami w róşnym wieku. Mieszkam w Hafnarfjordur, niedalako centrum.Zainteresowanych zapraszam na priva lub prosze dzwoniÄ na numer tel 6619665.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kazimiera
| Dołączył: 26 Sie 2007 | Posty: 72 | Skąd: ReykjavĂk |
|
Wysłany: 14 Lis 2007, 9:55 Temat postu: |
|
|
chcialbym sie dowiedziec, ile kosztuje opieka nad dzieckiem? mam 1,5 rocznego synka i potrzebuje 9h opieki dziennie od poniedzialku do piatku. czy polskie opiekunki licza sobie mniej od islandek? pozdrawiam i prosze odpowiedz na priv |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mgj
| Dołączył: 25 Wrz 2007 | Posty: 58 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 14 Lis 2007, 12:36 Temat postu: |
|
|
Ja tez mam zamiar oddac corcie od stycznia, z tego co sie dowiadywalam dzwoniac do rozych opiekunek, cena wynosi ok.40 tys. Wiec nie ma roznicy miedzy "polskimi" a "islandzkimi" opiekunkami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Bloondyneczka ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 31 Paź 2007 | Posty: 6 | Skąd: Keflavik, Sosnowiec |
|
Wysłany: 16 Lis 2007, 17:55 Temat postu: zaopiekuje sie dziecmi |
|
|
Moja mama przyjechaĹa niedawno na IslandiÄ i szuka pracy. ChÄtnie zaopiekuje siÄ dzieckiem lub 2 dzieci. Zainteresowanych proszÄ o kontakt pod nr telefonu : 8654316.. Keflavik i okolice |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Aga
| Dołączył: 12 Lip 2007 | Posty: 36 | |
|
Wysłany: 20 Lis 2007, 14:11 Temat postu: POSZUKUJE OPIEKUNKI !!!!!! |
|
|
Witam poszukuje opiekunki dla mojego 2letniego synka w Kopavogur 200.Sprawa jest dosc pilna .Prosze o kontakt na PRV.Pozdrawiam wszystkich cieplutko.Dodam tylko ,ze moj synek jest bardzo samodzielny |
|
Powrót do góry |
|
 |
| _acha_
| Dołączył: 07 Paź 2007 | Posty: 41 | Skąd: CiaĹem Polska_Szczecin - sercem Islandia Rejkiawik |
|
Wysłany: 21 Lis 2007, 22:27 Temat postu: |
|
|
mgj napisał: | Ja tez mam zamiar oddac corcie od stycznia, z tego co sie dowiadywalam dzwoniac do rozych opiekunek, cena wynosi ok.40 tys. Wiec nie ma roznicy miedzy "polskimi" a "islandzkimi" opiekunkami. |
mgj
za 9 godzin dziennie 40 tysiÄcy ?
To caĹkiem dobra cena
a moĹźe chodzi o mniejszÄ
iloĹÄ godzin ?
Zastanwaim sie czy bedzie mi siÄ opĹacaĹo pĂłjĹÄ do pracy ...i opĹacaÄ NianiÄ ...stÄ
d pytania ...kalkulacje ...  _________________ "Zabierz mnie do Kraju paradoksu ...Do kraju lodu i ognia " |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 21 Lis 2007, 22:29 Temat postu: |
|
|
40 k i opiekunka ma pod swoja opieka kilka dzieci. _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KAĹťDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYĹťSZYM WYKSZTAĹCENIEM SZCZEGĂLNYM DOBREM NARODU |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Lis 2007, 23:13 Temat postu: |
|
|
_acha_ napisał: | mgj napisał: | Ja tez mam zamiar oddac corcie od stycznia, z tego co sie dowiadywalam dzwoniac do rozych opiekunek, cena wynosi ok.40 tys. Wiec nie ma roznicy miedzy "polskimi" a "islandzkimi" opiekunkami. |
mgj
za 9 godzin dziennie 40 tysiÄcy ?
To caĹkiem dobra cena
a moĹźe chodzi o mniejszÄ
iloĹÄ godzin ?
Zastanwaim sie czy bedzie mi siÄ opĹacaĹo pĂłjĹÄ do pracy ...i opĹacaÄ NianiÄ ...stÄ
d pytania ...kalkulacje ...  |
Ty rozumiesz co napisaĹaĹ?
Bo z Twoich kalkulacji to wynika, Ĺźe albo ktoĹ musi byÄ totalnym frajerem pracujÄ
c 9 h od poniedziaĹku do piÄ
tku caĹy miesiÄ
c i dostaje za to 40 tysiÄcy, co nawet na waciki nie starczy. Albo to fucha roku bo 40 tys. x 23 dni robocze = 920 tys. koron  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Lis 2007, 23:14 Temat postu: |
|
|
MR TIG tak jak pisalem taka opiekunka ma pod swoja opieke kilka dzieci. _________________ Filip broni
Filip radzi
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Lis 2007, 23:21 Temat postu: |
|
|
FilipR79 napisał: | MR TIG tak jak pisalem taka opiekunka ma pod swoja opieke kilka dzieci. |
No to nawet niech ma 5 sztuk, to dla Islandczyka 200 tysiÄcy to sÄ
ochĹapy a nie powaĹźne pieniÄ
dze a praca nielekka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Lis 2007, 23:26 Temat postu: |
|
|
Placi sie wiecej ale pozniej mozna odzyskac czesc tych pieniedzy i wychodzi cos powyzej 40k. Przedszkola sa przepelnione wiec niektorzy nie maja wyjscia. _________________ Filip broni
Filip radzi
|
Powrót do góry |
|
 |
| mgj
|
Wysłany: 21 Lis 2007, 23:35 Temat postu: |
|
|
Mr TIG.... nie wiem czemu Cie tak zdziwila ta kwota, ale to wcale nie jest smieszna kwota. Dla przecietnej pracujacej tu kobiety, oczywiscie przyjezdnej takie nawet 40 tys. wydatku na opiekunke to czesto polowa pensji razem z dojazdami. Matka, ktora ma dziecko u opiekunki zazwyczaj pracuje na 80%, bo musi miec czas na przywoz i odbior dziecka, wiec zarabia przecietnie 100 tys. A za opiekunke " islandzka" placi sie tyle samo, za roczne dziecko jest to kwota 70 tys., z czego Panstwo zwraca 30 tys. Wiec chyba ta kwota nie jest nawet dla ISLANDCZYKOW ochlapem! Kazdy pieniadz ma swoja wartosc pracy, ktora trzeba wykonac. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 22 Lis 2007, 0:12 Temat postu: |
|
|
mgj napisał: | Mr TIG.... nie wiem czemu Cie tak zdziwila ta kwota, ale to wcale nie jest smieszna kwota. Dla przecietnej pracujacej tu kobiety, oczywiscie przyjezdnej takie nawet 40 tys. wydatku na opiekunke to czesto polowa pensji razem z dojazdami. Matka, ktora ma dziecko u opiekunki zazwyczaj pracuje na 80%, bo musi miec czas na przywoz i odbior dziecka, wiec zarabia przecietnie 100 tys. A za opiekunke " islandzka" placi sie tyle samo, za roczne dziecko jest to kwota 70 tys., z czego Panstwo zwraca 30 tys. Wiec chyba ta kwota nie jest nawet dla ISLANDCZYKOW ochlapem! Kazdy pieniadz ma swoja wartosc pracy, ktora trzeba wykonac. |
Nie wiem jak to liczysz, ale pracujÄ
c tylko 8 godzin dziennie, bez sobĂłt, niedziel i Ĺźadnych nadgodzin, nawet przy najgorszej stawce 800 kr/h moĹźna zarobiÄ coĹ koĹo 130 tysiÄcy. WiÄc opĹata za opiekunkÄ nie jest nawet 1/3 pensji.
A przecieĹź Polacy tyrajÄ
jak mogÄ
, wiÄc to sÄ
najmniejsze do zarobienia pieniÄ
dze.
Nie wierzÄ, Ĺźe jakaĹ kobitka na pytanie szefa/szefowej czy zostanie na nadgodziny odpowie "e nie, dzisiaj nie bo muszÄ dziecko odebraÄ co mi zajmie pĂłl godziny".
Chyba, Ĺźe ktoĹ tu przyleciaĹ po to , Ĺźeby w domu siedzieÄ - ja tam nie wiem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 22 Lis 2007, 0:18 Temat postu: |
|
|
Mr TIG napisał: |
Nie wiem jak to liczysz, ale pracujÄ
c tylko 8 godzin dziennie, bez sobĂłt, niedziel i Ĺźadnych nadgodzin, nawet przy najgorszej stawce 800 kr/h moĹźna zarobiÄ coĹ koĹo 130 tysiÄcy. WiÄc opĹata za opiekunkÄ nie jest nawet 1/3 pensji.
A przecieĹź Polacy tyrajÄ
jak mogÄ
, wiÄc to sÄ
najmniejsze do zarobienia pieniÄ
dze.
Nie wierzÄ, Ĺźe jakaĹ kobitka na pytanie szefa/szefowej czy zostanie na nadgodziny odpowie "e nie, dzisiaj nie bo muszÄ dziecko odebraÄ co mi zajmie pĂłl godziny".
Chyba, Ĺźe ktoĹ tu przyleciaĹ po to , Ĺźeby w domu siedzieÄ - ja tam nie wiem. |
Mgj napisal ze jeszzce dojazdy wiec wychodzi polowa. A na takie pytanie szefa rodzice bardzo czesto odpowiadaja "Nie, dziekuje za propozycje ale musze dziecko odebrac i spedzic troche czasu z dzieckiem. Pieniadze sa wazne, ale nie najwazniejsze w zyciu." Z reguly szef czy szefowa to bez problemu zrozumie ale jak widac po Twoim wczesniejszym poscie odnosnie pewnej firmy poscie ze niektorzy patrza czy sie szybko wode mineralna pije to jak widac sa wyjatki. _________________ Filip broni
Filip radzi
|
Powrót do góry |
|
 |
| mgj
|
Wysłany: 22 Lis 2007, 16:03 Temat postu: |
|
|
Mr TIG z Twoich odpowiedzi wynika, ze jestes osoba, ktora przyjechala tu "tyrac"- jak to nazywasz. Ale jest tu wiele rodzin, ktorzy zyja normalnie, maja dzieci i prowadza zwyczajny tryb zycia, spedzaja czas razem, wychowuja dzieci i nie przesiaduja w pracy dniami i nocami. Troche smieszne jest Twoje stwierdzenie, ze nie wierzysz, ze " kobitka" moze odmowic szefowi zostanie na nadgodziny! To chyba jak najbardziej normalne, ze musi odebrac dziecko od opiekunki i poswiecic mu troche czasu. Sadze, ze nie masz dzieci i nie wiesz jak bardzo sie teskni za nimi bedac w pracy. Dla mnie nie do pomyslenia jest, zebym kosztem dziecka poprawiala swoja sytuacje finansowa, wole miec mniej, niz zostawiac wychowanie dziecka obcym osobom. Kazda wolna chwila , ktora moge spedzic z corka jest dla mnie najwiekszym szczesciem i zaluje, ze i tak nie moga z nia byc tyle ile bym chciala. Kiedy przyjezdza sie po dziecko do opiekunki i widzi ta radosc, z jaka dziecko do Ciebie biegnie jak Cie ujrzy to wtedy dopiero widac, jak bardzo musialo tesknic i czekac. Zreszta, kazda matka zna doskonale to uczucie, nie trzeba o tym pisac.
A jesli chodzi o stawki.....to owszem, przy 800 kr na godzine mozna zarobic 130 tys, z tym, ze nalezaloby dodac, ze PRZED PODATKIEM, a to juz zmienia postac rzeczy. Pracujaca na dzien kobieta, ktora ma dziecko duzo wiecej nie zarobi, nawet jak pracuje na 100%. Ale wiekszosc matek z tego powodu nie robi tragedii! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|