Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| owieczkowo
| Dołączył: 17 Paź 2007 | Posty: 76 | |
|
Wysłany: 1 Sty 2008, 2:23 Temat postu: |
|
|
no wlasnie..skoro wiecie cos na ten temat to moze jakies dokaldniejsze informacje zamieszczajcie.. bo czasami ciezko sie cokolwiek na tym forum dowiedziec..ludzie wola pozartowac, wysmiac badz ironizowac niz udzileic jakis konkretnych informacji ( chodz sama przyznaje ze duzo postow jest badzo ogolnikowych, prostackich i dzialajacych na nerwy..) ale podobno inteligentnego czlowieka poznaje sie po stosunku do osob tej cechy nie posiadajacej..
zauwazylam ze niektorzy z was maja dobre checi, ze wkurza was glupota osob zamieszacajacych czasem posty, ale prosze was o dystans.,moze faktycznie te osoby maja nikle pojecie o szukaniu info w necie, moze nie sa tak zorintowane jak wy..nie postepujcie wg.przyslowia: zapomnial wol jak cielenciem byl..
bo czy wy bylisce tak zorientowani w procedurach, prawach, kosztach jakimi rzadzi sie islandia w momencie przybycia?
ja mimo iz sama obecnie szukam pracy chetnie udzielam info osobom jej szukajacych na priva i staram sie byc obiektywna i pomocna. bo to co dajemy to do nas waraca
pozdrawiam viknga, mklj, flipa79..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 1 Sty 2008, 7:53 Temat postu: |
|
|
Cytat: | no wlasnie..skoro wiecie cos na ten temat to moze jakies dokaldniejsze informacje zamieszczajcie.. bo czasami ciezko sie cokolwiek na tym forum dowiedziec..ludzie wola pozartowac, wysmiac badz ironizowac niz udzileic jakis konkretnych informacji ( chodz sama przyznaje ze duzo postow jest badzo ogolnikowych, prostackich i dzialajacych na nerwy..) ale podobno inteligentnego czlowieka poznaje sie po stosunku do osob tej cechy nie posiadajacej..
zauwazylam ze niektorzy z was maja dobre checi, ze wkurza was glupota osob zamieszacajacych czasem posty, ale prosze was o dystans.,moze faktycznie te osoby maja nikle pojecie o szukaniu info w necie, moze nie sa tak zorintowane jak wy..nie postepujcie wg.przyslowia: zapomnial wol jak cielenciem byl..
bo czy wy bylisce tak zorientowani w procedurach, prawach, kosztach jakimi rzadzi sie islandia w momencie przybycia?
ja mimo iz sama obecnie szukam pracy chetnie udzielam info osobom jej szukajacych na priva i staram sie byc obiektywna i pomocna. bo to co dajemy to do nas waraca
pozdrawiam viknga, mklj, flipa79.. Twisted Evil |
Wszystko Ĺadnie i piÄknie. MoĹźe masz racje.
Ale do cholery nikt na Islandii nie porywa ludzi i nie wycina im lewej nerki ani nawet prawej. Zaufaj mi. ProszÄ ten jeden raz. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| M.A.C.I.E.J
 | Dołączył: 30 Gru 2007 | Posty: 18 | Skąd: DzierĹźoniĂłw |
|
Wysłany: 1 Sty 2008, 19:01 Temat postu: |
|
|
..nawet taki laik jak ja wie Ĺźe to marna prowokacja ...i to w kiepskim stylu dlatego szkoda nerwĂłw na takiego osobnika ktĂłry wypisuje banialuki w stylu sabek05.
owieczkowo ma racjÄ ,.. czytam wypowiedzi i pytania zainteresowanych wyjazdem..i raczej napotykajÄ
na sporo przeszkĂłd w odpowiedziach...choÄ faktycznie pytania czasami sÄ
niezrozumiaĹe....wiÄcej zrozumienia i tolerancji
przydaĹo by siÄ...  _________________ Pozdrawiam serdecznie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| krystian_k
| Dołączył: 03 Sty 2008 | Posty: 3 | Skąd: szczecin |
|
Wysłany: 3 Sty 2008, 19:55 Temat postu: |
|
|
wiÄkszoĹÄ osĂłb pyta o zarobki netto, podano ile mniej wiÄcej siÄ zarabia.
Mnie osobiĹcie interesuje ile mĂłgĹbym odĹoĹźyÄ ĹźyjÄ
c normalnie, przy zarobkach na poziomie nieco ponad minimalnÄ
.
Normalne Ĺźycie wg. mnie to :
1. Jedzenie nie konserwie turystycznej i zupkach w proszku
2. W miarÄ rozsÄ
dny dzieĹ pracy max 10 godzin
3 Od czasu do czasu jakiĹ film w kinie
4. Czasami jakiĹ wypad do knajpki
pozdrawiam Krystian |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 3 Sty 2008, 19:57 Temat postu: |
|
|
Jak bedziesz zarabial nieco ponad minimalna przy 40 h tygodniu pracy nic nie odlozysz  _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KAĹťDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYĹťSZYM WYKSZTAĹCENIEM SZCZEGĂLNYM DOBREM NARODU |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 4 Sty 2008, 0:18 Temat postu: |
|
|
Nikt jeszcze wczesniej o tym nie pisal, ale islandczycy pracuja najdluzej z posrod wszystkich europejczykow- mam na mysli godziny pracy w skali roku, zreszta to pewnie zauwazyl kazdy z nas, cale dnie spedzaja w pracy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 4 Sty 2008, 0:27 Temat postu: |
|
|
mariusx napisał: | Nikt jeszcze wczesniej o tym nie pisal, ale islandczycy pracuja najdluzej z posrod wszystkich europejczykow- mam na mysli godziny pracy w skali roku, zreszta to pewnie zauwazyl kazdy z nas, cale dnie spedzaja w pracy. |
Nie Islandczycy, tylko mieszkancy Islandii czyli glownie imigranci "nadrabiaja" srednia. _________________ Filip broni
Filip radzi
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 4 Sty 2008, 8:11 Temat postu: |
|
|
FilipR79 napisał: |
Nie Islandczycy, tylko mieszkancy Islandii czyli glownie imigranci "nadrabiaja" srednia. |
statystyka w tym przypadku nie rozroznia nacji, ale i tak wiekszosc to islandczycy - poza tym oni naprawde b.duzo czasu spedziaja w pracy(wliczajac oczywiscie przerwy). Ale to wynika pewnie z warunkow klimatycznych i tego,ze w malych miejscowosciach jedyna okazja przebywania z ludzmi jest praca. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jacek
| Dołączył: 16 Lis 2007 | Posty: 21 | Skąd: KoĹskie |
|
Wysłany: 4 Sty 2008, 22:59 Temat postu: |
|
|
a ja pracuje za najnizsza krajowa srednio po 10h jadam smaczne obiadki domowe, nie zalujac czasem na pivko i odkladam 100.000isk na miesiac, pewnie jak na islandie to malo ale co zrobic?ja nie placze i swoje zamierzam tu odbebnic...
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KO
 | Dołączył: 10 Maj 2006 | Posty: 492 | Skąd: z piekĹa |
|
Wysłany: 5 Sty 2008, 0:28 Temat postu: |
|
|
A w czym, w ile osĂłb i za ile mieszkasz jeĹźeli moĹźna zapytaÄ? Ĺrednio 10h przez ile dni w tygodniu? piwko w domku z winbudu czy w knajpie?
Pytam po prostu z ciekawoĹci, bo poznaĹem juĹź kilka osĂłb ktĂłre zarabiajÄ
110 000 i myĹlaĹem, Ĺźe to jest jakaĹ najniĹźsza, a z tego trudno by byĹo odĹoĹźyÄ 100 nawet jedzÄ
c kamienie
No i jak juĹź siÄ chwalisz to zdradĹş proszÄ ile to jest ta najniĹźsza? znaczy na rÄkÄ na miesiÄ
c, bez nadgodzin bo bardzo jestem ciekawy
pozdrawiam _________________ (_!_)
o
0
O |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Sty 2008, 0:40 Temat postu: |
|
|
Z nadgodzinami, z jakims bonusem od szefa i z orlofem moze miec jakies 180.000 na reke. Za pokoj placi 40 k i 40k ma na zycie. Oczywiscie, to tylko moje przypuszczenie. _________________ Filip broni
Filip radzi
|
Powrót do góry |
|
 |
| hiddenplace
| Dołączył: 10 Sty 2006 | Posty: 44 | Skąd: GDYNIA AKUREYRI |
|
Wysłany: 5 Sty 2008, 2:19 Temat postu: |
|
|
DO 73 tyĹ. kr.i nie pĹacisz podatkĂłw,670kr na godzinÄ i pĹacisz podatki tak byĹo do koĹca 2007 r. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 5 Sty 2008, 10:41 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Nie Islandczycy, tylko mieszkancy Islandii czyli glownie imigranci "nadrabiaja" srednia. |
PozwolÄ siÄ z tym nie zgodziÄ.
Islandia w tym rankingu gĂłruje juĹź od kilku lat, jak nie kilkunastu.
Co nie zmienia faktu Ĺźe imigranci duĹźo pracujÄ
. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Sty 2008, 13:42 Temat postu: |
|
|
viking napisał: | Cytat: | Nie Islandczycy, tylko mieszkancy Islandii czyli glownie imigranci "nadrabiaja" srednia. | imigranci duĹźo pracujÄ
. |
Tak, imigrancji duzo pracuja, a Islandczycy duzo czasu spÄdzaja w pracy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jacek
|
Wysłany: 5 Sty 2008, 21:03 Temat postu: |
|
|
pracuje przy rybkach piec dni w tygodniu po 8 h pozniej 2-3 nadgodziny, ale nie zawsze, mieszkanie mam do odpracowania i wyciagam 120-150tys. pivko owszem z vinbudu ale w knajpie pare razy bylem, zyje moze skromnie ale tak jak pisalem wczesniej gotujemy sobie sami i jadamy do syta smacznie i nawet zdrowo, a i jeszcze z wydatkow mam internet i dojazd do pracy, wiec jak sie chce to wszedzie mozna zyc i nie biadolic na nedze. No i jeszcze pewnie bedzie podwyzka inflacyjna kilka koronek wiec moze byc tylko lepiej.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 6 Sty 2008, 11:40 Temat postu: |
|
|
8 cud swiata.
Zarabiasz 120k oszczedzasz 100k.  _________________ Filip broni
Filip radzi
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jacek
|
Wysłany: 6 Sty 2008, 19:25 Temat postu: |
|
|
nie rozumiem niektorych wypowiedzi, duzo zarabia malo zostaje, malo zarabia duzo zostaje, nie bede kontynlowal dalszych rozwazan w jaki sposob i ile odkĹadam, nie chcecie nie wierzcie, powiem tyle, ze dla chcacego nie ma nic trudnego a co do pytan o prace to nie ma przyjec wszystkie miejsca obsadzone wiec niestety nie pomogÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 6 Sty 2008, 20:52 Temat postu: |
|
|
Jacek napisał: | pracuje przy rybkach piec dni w tygodniu po 8 h pozniej 2-3 nadgodziny, ale nie zawsze, mieszkanie mam do odpracowania i wyciagam 120-150tys. pivko owszem z vinbudu ale w knajpie pare razy bylem, zyje moze skromnie ale tak jak pisalem wczesniej gotujemy sobie sami i jadamy do syta smacznie i nawet zdrowo, a i jeszcze z wydatkow mam internet i dojazd do pracy, wiec jak sie chce to wszedzie mozna zyc i nie biadolic na nedze. No i jeszcze pewnie bedzie podwyzka inflacyjna kilka koronek wiec moze byc tylko lepiej.... |
O Boze.....prosze Cie....  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jacek
|
Wysłany: 6 Sty 2008, 21:53 Temat postu: |
|
|
a i jesze jedno, przynajmniej nie kryje sie z moimi zarobkami i pisze o tym otwarcie, nie majac nic do ukrycia, inni maja pewnie podobnie, ale niech sobie schowaja swoja pyche i tajemniczosc w buty!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 7 Sty 2008, 13:22 Temat postu: |
|
|
Jacek napisał: | a i jesze jedno, przynajmniej nie kryje sie z moimi zarobkami i pisze o tym otwarcie, nie majac nic do ukrycia, inni maja pewnie podobnie, ale niech sobie schowaja swoja pyche i tajemniczosc w buty!!! |
Jak podobnie?
Przy rybach sie zarabia 1.200.000 koron (50.000 zl) miesiecznie wiec nie oklamuj pozostalych Uzytkownikow forum. _________________ Filip broni
Filip radzi
|
Powrót do góry |
|
 |
|