Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Steva
| Dołączył: 20 Lut 2004 | Posty: 127 | |
|
Wysłany: 3 Lip 2004, 20:50 Temat postu: Polak a trzÄsienia ziemi...na Islandii oczywiĹcie |
|
|
przeglÄ
dam forum i wiem ze duzo osob odwiedza IslandiÄ.Bardzo jestem ciekawa czy ktos spotkaĹ sie i odczuĹ na wĹasnej skĂłrze drgania ziemi, tym bardziej , ze jest ich ostatnio doĹÄ duzo na Islandii.
Pozdrawiam _________________ Jutro to dziĹ - tyle, Ĺźe jutro |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 3 Lip 2004, 21:15 Temat postu: |
|
|
jeden raz jak trzeslo tak porzadnie na poludniu do nas dotarlo tylko drganie -mieszkamy na zachodzie ,obudzilismy sie sie o 1 w nocy i trzeslo sie troszke lozko tak delikatnie ...nie wiedzielismy ze to trzesienie ,,,dopiero nastepnego dnia.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Lip 2004, 21:16 Temat postu: |
|
|
Ja w sumie nie byĹam na Islandii ( ) ale czuĹam wstrzÄ
sy kiedyĹ kiedyĹ u mnie na pĂłĹnocy. Dziwne uczucie, lampa nam siÄ trzÄsĹa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Steva
|
Wysłany: 5 Lip 2004, 21:44 Temat postu: |
|
|
karuta napisaĹ
nie wiedzielismy ze to trzesienie ,,,dopiero nastepnego dnia.
Jak zaczÄĹo trzÄ
ĹÄ to myĹleliĹcie ze co to jest?JeĹli mieszka sie przy ruchliwej ulicy to mozna pomyĹlec ze to kilka ciÄĹźarĂłwek jedna za drugÄ
jedzie,ale w cichym i spokojnym miejscu to chyba nic innego nie przychodzi do gĹowy jak tylko to , ze wĹaĹnie nasza Matka Ziemia siÄ trzÄsie.Bardzo jestem ciekawa co wtedy konkretnie siÄ odczuwa,strach, szok , czy zaciekawienie zjawiskiem? _________________ Jutro to dziĹ - tyle, Ĺźe jutro |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 6 Lip 2004, 13:20 Temat postu: |
|
|
wiesz co ...nic nie pomyslelismy jakos tak ..czlowiek nie wierzyl ze sie trzesie ,,przewrocil sie na drugi bok i lulu,,,,za krotko to trwalo moze 5 sek .Wiesz byc moze sama fala trwala dluzej ale tylko przez tyle bylismy obudzeni.Ja mysle ze to zawsze troche trwa zanim sie "zajarzy" a fakt ze mieszkam przy glownej i jak jedzie wiekszy samochod to mi sie kolysza obrazy wiec...Ja mysle ze chyba najbardziej czlowiek odczuwalby strach pomieszany z skupieniem -bo przeciez trzeba sie ratowac . |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 8 Lip 2004, 20:56 Temat postu: Re: Polak a trzÄsienia ziemi...na Islandii oczywiĹcie |
|
|
"Steva" mieszkam na Islandi od prawie 7-lat odczulam nie raz trzesie ziemi nie jest to ciekawe doznanie ale strach mielismy wszyscy w domu.
16 lub 17 czerwca to bylo byly 2 wturne o sile 6,6 lub 6,5 richtera bylam z dziecmi na hali sportowej wiec zatrzeslo niezle i wszyscy natychmiast wyszli na zewnatrz...Nie jest to za ciekawe uczucie...
Pozdrawiam wszytskich;)  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Lis 2004, 13:53 Temat postu: |
|
|
PamiÄtam 17 czerwca, to byĹa sobota, okoĹo 15. SiedziaĹem u kolegi w HafnafjĂśrður i zauwaĹźyĹem jak w sÄ
siednich budynkach trzÄsÄ
siÄ szyby. Huk niewiadomo skÄ
d a na koniec bujanie na boki, wszystko trwaĹo nie mniej niĹź 20 sekund. Dziwne uczucie . Potem jeszcze raz 20 czerwca okolo 1 w nocy, siedziaĹem na jakimĹ czacie w Sieci i nagle mĂłj monitor zaczÄ
Ĺ siÄ trzÄ
ĹÄ razem ze wszystkim dookoĹa. Do rana nie zmróşyĹem oka . WydawaĹo mi siÄ, Ĺźe czujÄ jeszcze jakieĹ maĹe wstrzÄ
sy przez caĹÄ
noc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Lis 2004, 19:53 Temat postu: |
|
|
To co bylo w nocy okolo 1-ej to spalismy w ubraniach bo wiedzielismy ze moze byc bardzo silne trzesienie...
Oby juz sie ziemia nie trzesla;) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 12 Lis 2004, 0:32 Temat postu: |
|
|
To co na Islandii moĹźe nie jest rzeczÄ
szczegĂłlnie dziwnÄ
zdarza siÄ rĂłwnieĹź w Polsce (raz na tysiÄ
c, milion lat?)
CaĹy kraj obiegĹa sensacyjna wiadomoĹÄ o trzÄsieniu w okolicach Kaliningradu, ktĂłrego efekty byĹy odczywalne rĂłwnieĹź u nas.
W TrĂłjmieĹcie, zwĹaszcza gdy pracujesz w okolicach torĂłw kolejowych, efekt byĹ taki jakby za oknem przejeĹźdĹźaĹ towarowy (ale nie przejeĹźdĹźaĹ). Po prostu lekkie drĹźenie monitora i kwiatĂłw na biurku. Podobno w wyĹźszych budynkach byĹo to na prawdÄ odczuwalne.
Tylko czy to aby nie byĹ efekt dziaĹania Iceland.pl? Jak nie moĹźna byÄ caĹy czas na Islandii to moĹźna zrobiÄ sobie makietÄ wulkanu albo ... maĹe trzÄsienie ziemi.
P.S. ĹťyczÄ wszystkim mieszkajÄ
cym i czasowo przebywajÄ
cym na Islandii Ĺźeby mieli tak stabilnÄ
sytuacjÄ jak w Polsce - przynajmniej sejsmicznÄ
;-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| einar
| Dołączył: 06 Lut 2004 | Posty: 1182 | |
|
Wysłany: 12 Lis 2004, 10:19 Temat postu: |
|
|
Chomzik napisał: | Tylko czy to aby nie byĹ efekt dziaĹania Iceland.pl? Jak nie moĹźna byÄ caĹy czas na Islandii to moĹźna zrobiÄ sobie makietÄ wulkanu albo ... maĹe trzÄsienie ziemi. |
Po pierwsze - za to akurat trzÄsienie iceland.pl nie bierze odpowiedzialnoĹci
Po drugie - sztuczny wulkan byĹ zrobiony przez iceland.pl na poprzednim zlocie - tu siÄ przyznajemy...
Po trzecie - Co znaczy to "aby"? A co to za obawy? :wink: |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Peterans
 | Dołączył: 28 Sie 2004 | Posty: 367 | Skąd: Warszawa |
|
Wysłany: 19 Lis 2004, 22:12 Temat postu: |
|
|
Ja jestem ciekawy jak bym sie zachowaĹ podczas trzesiÄnia ziemi ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Steva
|
Wysłany: 19 Lis 2004, 22:32 Temat postu: |
|
|
Zeby siÄ przekonaÄ trzeba zbliĹźyÄ siÄ do Kaliningradu, albo....do Islandii oczywiĹcie  _________________ Jutro to dziĹ - tyle, Ĺźe jutro |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Peterans
|
Wysłany: 20 Lis 2004, 7:31 Temat postu: |
|
|
No i chyba miec szczÄscie teĹź PrzecieĹź trzesienie na mĂłj rozkaz sie nie zaaktywuje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Steva
|
Wysłany: 20 Lis 2004, 13:48 Temat postu: |
|
|
Peterans napisał: | PrzecieĹź trzesienie na mĂłj rozkaz sie nie zaaktywuje |
Na rozkaz - nie, ale dĹugo nie musiaĹbyĹ czekaÄ ,zwaĹźywszy na czÄstotliwoĹÄ wystÄpowania trzÄsieĹ na Wyspie. No i dodaÄ do tego szczyptÄ szczÄĹcia...mogĹoby Ci siÄ udaÄ  _________________ Jutro to dziĹ - tyle, Ĺźe jutro |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Peterans
|
Wysłany: 20 Lis 2004, 23:47 Temat postu: |
|
|
Zanim tam polecÄ to sobie poczekam jeszcze troche  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkkmiec
 | Dołączył: 30 Lis 2007 | Posty: 86 | Skąd: polska - wĹocĹawek |
|
Wysłany: 27 Lip 2009, 16:30 Temat postu: trzesienie ziemi |
|
|
dzis okolo 23:20 ma byc trzesienie ziemi ... czy to prawda nikt nie wie  _________________ Gabriel GarcĂa MĂĄrquez
Nigdy nie przestawaj siÄ uĹmiechaÄ, nawet jeĹli jesteĹ smutny, poniewaĹź nigdy nie wiesz, kto moĹźe siÄ zakochaÄ w twoim uĹmiechu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agentxxx
| Dołączył: 03 Mar 2009 | Posty: 46 | |
|
Wysłany: 27 Lip 2009, 17:01 Temat postu: |
|
|
no wlasnie tez slyszalem i niby ma porzadnie zatrzesc |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkkmiec
 | Dołączył: 30 Lis 2007 | Posty: 86 | Skąd: polska - wĹocĹawek |
|
Wysłany: 27 Lip 2009, 17:18 Temat postu: :) |
|
|
no wlasnie ta informacja krazy juz okolo 4 dni ja szczerze mowiac troche mam stresa  _________________ Gabriel GarcĂa MĂĄrquez
Nigdy nie przestawaj siÄ uĹmiechaÄ, nawet jeĹli jesteĹ smutny, poniewaĹź nigdy nie wiesz, kto moĹźe siÄ zakochaÄ w twoim uĹmiechu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 27 Lip 2009, 18:02 Temat postu: |
|
|
Nawet w DV pisal chyba o tym. JakaĹ kobieta przewidziaĹa czy coĹ.
WidziaĹem nagĹĂłwki w sklepie nie zaglÄ
daĹem do artykuĹu. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MISIACZEK
 | Dołączył: 17 Maj 2008 | Posty: 52 | Skąd: Hafnarfiordur 220 |
|
Wysłany: 27 Lip 2009, 18:16 Temat postu: |
|
|
na www.mbl.is piszÄ
Ĺźe wĹaĹnie dzisiaj ma troszkÄ potrzÄ
saÄ ale nie mocno o 23.15 ,ale czy do tego dojdzie niewiadomo:)
Wrrrr |
|
Powrót do góry |
|
 |
|