Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Miszcz
| Dołączył: 23 Sty 2008 | Posty: 13 | Skąd: Reykjavik / ĹomĹźa |
|
Wysłany: 23 Sty 2008, 21:40 Temat postu: Szukam kursu jezyka islandzkiego, od lutego 08 |
|
|
Tak, wiem ze jest tutaj duzo adresow przeroznych kursow i w tym jest wlasnie klopot, wiekszosc z nich zaczela sie w styczniu, dzwonilem w pare miejsc i nawet gdybym chcial dolaczyc, to maja juz komplet. Moze ktos ma jakies aktualne informacje odnosnie kursow jezyka islandzkiego ktore zaczynalby sie w lutym albo w bardzo bliskiej przyszlosci. Interesuja mnie kursy 1 stopnia w trybie wieczorowym, jezyk polski badz angielski.
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| fanka_franka
| Dołączył: 25 Lip 2006 | Posty: 141 | Skąd: KĂłpavogur |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| leszek16064 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 19 Lis 2005 | Posty: 224 | Skąd: Akranes |
|
Wysłany: 24 Sty 2008, 18:11 Temat postu: |
|
|
W Akranes od 5 lutego, kurs podstawowy- Islandzki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Bartqw
| Dołączył: 21 Sty 2007 | Posty: 50 | Skąd: Akranes |
|
Wysłany: 24 Sty 2008, 20:00 Temat postu: |
|
|
leszek16064 napisał: | W Akranes od 5 lutego, kurs podstawowy- Islandzki. |
Mozesz cos wiecej napisac na temat tego kursu? Co, gdzie, jak? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Miszcz
|
Wysłany: 24 Sty 2008, 21:34 Temat postu: |
|
|
Dziekuje za zainteresowanie
leszek16064 napisał: | http://www.simenntun.is/default.asp?sid_id=8300&tId=99&Nr=605 |
Nie uwazasz ze to troske ironiczne wysylanie komos kto chce sie dopiero zaczac uczyc islandzkiego strone w tym jezyku ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 25 Sty 2008, 6:21 Temat postu: |
|
|
Ironiczne to chyba z twojej strony,ja teĹź nie znam Islandzkiego, ale te informacje ktĂłre potrzebujÄ potrafiĹem wyĹowiÄ z tekstu na taj stronie, czyli -data rozpoczÄcia,data zakoĹczenia,cena,iloĹÄ godzin,kto prowadzi,adres gdzie siÄ odbÄdzie, napisaĹem Ĺźe kurs podstawowy, to co mam jeszcze moĹźe przetĹumaczyÄ jaĹnie wielmoĹźnym........
DziÄkujÄ za DziÄkujÄ (nowa Polonio) w dodatku ziomek  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Bartqw
| Dołączył: 21 Sty 2007 | Posty: 50 | Skąd: Akranes |
|
Wysłany: 25 Sty 2008, 9:46 Temat postu: |
|
|
leszek16064 napisał: | http://www.simenntun.is/default.asp?sid_id=8300&tId=99&Nr=605 |
Dzieki.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 25 Sty 2008, 16:38 Temat postu: |
|
|
PoczÄ
tek kursu- 5. febrĂşar 2008
ZakoĹczenie- 31. mars 2008
Ăslenska fyrir fĂłlk af erlendum uppruna - StopieĹ- I
Adres gdzie siÄ odbywa-BrekkubæjarskĂłla Akranesi
W godzinach- 17:30 til 20:00
NĂĄmskeiðin eru ætluð fullorðnu fĂłlki af erlendu bergi brotnu sem er bĂşsett hĂŠrlendis og hefur annað tungumĂĄl en Ăslensku að mĂłðurmĂĄli. Kynnt verða undirstĂśðuatriði Ăslensks orðaforða, formbygging mĂĄlsins og mĂĄlnotkun. Ăhersla verður lĂśgð ĂĄ framburð, munnlega tjĂĄningu og skilning einfaldra orða og orðasambanda Ăşr daglegu mĂĄli. Kennsluaðferðir byggja ĂĄ hagnĂ˝tum verkefnum sem tengjast raunverulegum aðstæðum.
50. kest.
Godzin kursu : 50
Cena: 12.000,00 kr.
Nauczyciel: Inga SigurðardĂłttir
ProszÄ MISZCZUNIU |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 25 Sty 2008, 16:40 Temat postu: |
|
|
Ostrzegam!!!
Kurs bÄdzie prowadzony wyĹÄ
cznie w jÄzyku Islandzkim, cóş za ironia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Miszcz
|
Wysłany: 25 Sty 2008, 17:48 Temat postu: |
|
|
leszek16064 napisał: | Ostrzegam!!!
Kurs bÄdzie prowadzony wyĹÄ
cznie w jÄzyku Islandzkim, cóş za ironia  |
Tak to jest dopiero ironia, dziekuje za checi ale ten akurat odpada, w taki sposob islandzkiego to ucze sie w pracy i jeszcze mi za to placa.
Zreszta chyba odloze to jeszcze z miesiac az kupie sobie samochod, tak musialbym dojezdzac do Reykjaviku autobusem a biorac pod uwage pogode nie usmiecha mi sie czekac na przystanku |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 25 Sty 2008, 20:28 Temat postu: |
|
|
Raczej nie licz na kursy prowadzone przez polskich nauczycieli.
Te kursy islandzkiego sÄ
dla wszystkich nie tylko dla PolakĂłw, nie tylko my chcemy siÄ uczyÄ islandzkiego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 25 Sty 2008, 20:30 Temat postu: |
|
|
Cytat: | w taki sposob islandzkiego to ucze sie w pracy i jeszcze mi za to placa.
|
No raczej gramatyki i pisowni to CiÄ w pracy nie uczÄ
. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 25 Sty 2008, 20:47 Temat postu: hej |
|
|
Najprawdopodobiej o ile sporo polakow sie zglosi, bede prowadzila kurs w keflaviku dla polakow, takze ...czasem mozna na cos liczyc.Bedzie to kurs w mss.Pozdrawiam i zapraszam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Miszcz
|
Wysłany: 25 Sty 2008, 20:50 Temat postu: |
|
|
leszek16064 napisał: | Cytat: | w taki sposob islandzkiego to ucze sie w pracy i jeszcze mi za to placa.
|
No raczej gramatyki i pisowni to CiÄ w pracy nie uczÄ
. |
Moja praca wymaga ode mnie komunikacji z islandczykami, ostatnio dogadalismy sie i zaczeli mowic do mnie po islandzku, dopiero jak juz kompletnie nie rozumiem mowia po angielsku, poza tym duzo sie pytam jak mnie cos ciekawi o gramatyke tez. Moze to nei jest jakis super sposob, ale biorac pod uwage to ze pracuje 9 godzin dziennie 5 dni w tygodniu na dluzsza mete moze byc skuteczny, przynajmniej zeby nauczyc sie podstaw. Na poczatku to byl dla mnie totalny belkot, teraz po miesiacu potrafie wylapac jakies pojedyncze slowa i ulozyc z tego w miare sensowna calosc (czasami)
Co do kursu to pisalem ze moze byc polski badz angielski, ale wlasnie od wielu osob slyszalem ze te dla polakow sa malo skuteczne, wiec chyba nei bede bral tego w ogole pod uwage |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ansswis
| Dołączył: 11 Wrz 2007 | Posty: 307 | |
|
Wysłany: 25 Sty 2008, 23:14 Temat postu: |
|
|
skutecznosc kazdego z kursow zalezy od checi kursanta i nie ma znaczenia czy po pl, ang czy po isl.
bo skoro prowadza kurs islandzkiego dla obcokrajowcow po islandzku to jakis pomysl na niego maja.
w szkolach jezykowych w pl tez ang masz po ang
Pzdr |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Miszcz
|
Wysłany: 25 Sty 2008, 23:26 Temat postu: |
|
|
ansswis napisał: | bo skoro prowadza kurs islandzkiego dla obcokrajowcow po islandzku to jakis pomysl na niego maja. |
Dla mnie to bezsensowne, nie widze sposobu na prowadzenie takieog kursu, przynajmniej jezeli chodzi o totalnie poczatkujacych, jak wyobrazasz sobie nauczenie podstaw gramatyki czy chocby podstawowych slow ? Jezeli chodzi o pozniejsze etapy to jak najbardziej tak, ale dla poczatkujacych to IMHO porazka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| unregistered
| Dołączył: 18 Mar 2005 | Posty: 228 | |
|
Wysłany: 26 Sty 2008, 1:50 Temat postu: |
|
|
Miszcz napisał: |
Dla mnie to bezsensowne, nie widze sposobu na prowadzenie takieog kursu, przynajmniej jezeli chodzi o totalnie poczatkujacych, jak wyobrazasz sobie nauczenie podstaw gramatyki czy chocby podstawowych slow ? Jezeli chodzi o pozniejsze etapy to jak najbardziej tak, ale dla poczatkujacych to IMHO porazka |
Zwroce Ci tylko uwage ze juz raz uczyles sie wlasnie w ten sposob jezyka. Nie znales podstaw gramatyki czy chocby podstawowych slow a jednak dales sobie rade i opanowale ten jezyk w stopniu bardzo dobrym. Jesli bedziesz chcial to nauczysz sie w ten sposob rowniez islandzkiego.
Racje ma answiss piszac o zaleznosci skutecznosci od checi kursanta.
Aaa bym zapomnial. Tym pierwszym jezykiem opanowanym w ten sposob byl/jest oczywiscie jezyk polski. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|