Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| toma5z
| Doczy: 23 Sty 2008 | Posty: 3 | Skd: Sopot |
|
Wysany: 24 Sty 2008, 0:57 Temat postu: kolejne standardowe po tvnowskie pytanie :) |
|
|
WITAM,
Otwieram własną knajpkę w Sopocie chce tego dokonać tylko i wyłącznie efektem własnej pracy (czyli nie chce brać kredytu u nikogo ale póki co to poza dobrym pomysłem to nie mam za dużo pieniążków żeby inwestować stąd moje pytania (będzie ich kilka):
-obecnie jestem szefem kuchni w restauracji w Gdyni zawodu kucharza uczyłem sie przez 2 lata (bez uczelni Smile więc takiej pracy szukam. ile może dostać kucharz z drobnym doświadczeniem. Z angielskim nie mam większych problemów ale islandzkiego zero
-czy macie może jakiś pomysł jak znaleźć pracę w Rejkiawiku będąc jeszcze w pl?
-młody, przystojny, wysportowany i oczywiście pracowity szuka zakwaterowania hehe
a i jeszcze jedno ważne planuję jak najszybciej przyjechać (a raczej wyjechać) nawet pod koniec stycznia prawdę mówiąc to zachowam sie jak prawdziwy polaczek. pragnę zgromadzić dużo pieniążków hehehe (oczywiście ciężko i dużo pracując) interesuje mnie również praca w tvn'owskiej fabryce ryb hehe za 50 tys oczywiscie zł
pomocy
z góry bardzo dziekuję za pomoc |
|
Powrt do gry |
|
 |
| radek m
| Doczy: 09 Wrz 2007 | Posty: 4 | Skd: końskie |
|
Wysany: 25 Sty 2008, 10:36 Temat postu: |
|
|
poszukuje pilnie pracy na terenie Keflaviku lub okolic obecnie nie pracuje.pozdrawiam |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Shoemaker ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
| Doczy: 18 Sty 2008 | Posty: 15 | Skd: Rvk |
|
|
Powrt do gry |
|
 |
| mbarczyk
| Doczy: 30 Gru 2007 | Posty: 14 | Skd: Skórzewo-Poznań |
|
Wysany: 25 Sty 2008, 21:46 Temat postu: |
|
|
a jak z pracą dla człeka po ochronie środowiska z komunikatywną znajomością języka angielskiego?? czy jakieś możliwości istnieją?  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| dorcia_4
| Doczy: 24 Cze 2007 | Posty: 117 | Skd: ... |
|
Wysany: 25 Sty 2008, 22:12 Temat postu: |
|
|
A jaka praca Cię interesuje?? Bo jeśli w zawodzie to raczej nie ma szans. Komunikatywny angielski?? Często płynny angielski nie wystarcza żeby dostać prace w zawodzie. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| mbarczyk
| Doczy: 30 Gru 2007 | Posty: 14 | Skd: Skórzewo-Poznań |
|
Wysany: 25 Sty 2008, 22:25 Temat postu: |
|
|
dorcia_4 napisa: | A jaka praca Cię interesuje?? Bo jeśli w zawodzie to raczej nie ma szans. Komunikatywny angielski?? Często płynny angielski nie wystarcza żeby dostać prace w zawodzie. |
nie chodzi o mnie tylko o moją dziewczynę ma nuż załatwioną pracę w hotelu ale myślałem że jak już troszkę poędzie na wyspie to może wtedy uda się coś z zawodzie a jak nie to trzeba będzie się zadowolić tym co ma  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| lida1
| Doczy: 26 Sty 2008 | Posty: 7 | Skd: Borgarnes |
|
Wysany: 26 Sty 2008, 0:41 Temat postu: Szukam pracy |
|
|
Szukam pracy na okres miesiąca lub dwóch. Chętnie zaopiekuję sie dziecmi, piec dni w tygodniu ( od poniedziałku do piątku), z Borgarnes ponieważ nie mam własnego srodka transportu. Zainteresowanych prosze o kontakt telefoniczny: 8230715  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| KarolkaWie
| Doczy: 25 Sty 2008 | Posty: 3 | Skd: Kielce/Kraków |
|
Wysany: 26 Sty 2008, 14:29 Temat postu: |
|
|
Witam,
jestem jeszcze studentką, dlatego chciałabym wyjechać do pracy tylko na wakacje. W zeszłym roku pracowałam na Alasce w przetwórni łososia, także praca przy rybach mnie nie przestrasza i to właśnie takową jestem zainteresowana. Czy może mi ktoś powiedzieć, jak znaleźć taką pracę, ile się zarabia i czy w Islandii jest to tak samo najbardziej opłacalna praca (oczywiście dla studentów) jak na Alasce (mianowicie 16 godzin dziennie, 7 dni w tygodniu)??
Z góry dziękuję za odpowiedź :-) |
|
Powrt do gry |
|
 |
| lida1
|
Wysany: 26 Sty 2008, 14:45 Temat postu: ryby |
|
|
KarolkaWie napisa: | Witam,
jestem jeszcze studentką, dlatego chciałabym wyjechać do pracy tylko na wakacje. W zeszłym roku pracowałam na Alasce w przetwórni łososia, także praca przy rybach mnie nie przestrasza i to właśnie takową jestem zainteresowana. Czy może mi ktoś powiedzieć, jak znaleźć taką pracę, ile się zarabia i czy w Islandii jest to tak samo najbardziej opłacalna praca (oczywiście dla studentów) jak na Alasce (mianowicie 16 godzin dziennie, 7 dni w tygodniu)??
Z góry dziękuję za odpowiedź :-) |
O ile jestem zorientowana to w Islandii w przetwórniach ryb kobiety zarabiaja po 130-150 tys koron czyli jakies 5-6 tys zł, pracują na 1 zmiane po 8 godzin, sa przetwornie gdzie sortuje sie ryby na tasmie i takie gdzie sie je czysci. Teraz w okresie od styczni nie ma przyjeć do pracy bo sama bylam sie pytac, moze dopiero od marca lub kwietnia.Pozdrawiam serdecznie. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| KarolkaWie
|
Wysany: 26 Sty 2008, 19:29 Temat postu: |
|
|
Dziękuję za tak szybką odpowiedź :-)
Ja i tak bym chciała przyjechać dopiero na wakacje. Myślisz, że jak mogłabym załatwić sobie taką pracę? Orientujesz sie może, czy jakaś firma w Polsce wysyła tam ludzi?
Jak byłam na Alasce, to jechałam przez "Why not USA"- studenckie biuro pracy ze granicą, tyle że za samo pośrednictwo zapłaciłam 3 tys. zł Byłoby super, gdyby w tym roku udało mi się gdzieś wyjechać bez pośrednictwa, tyle że wtedy formalności trzeba samemu załatwiać... Są plusy i minusy pośrednictwa pracy, jak widać.
8 godzin dziennie to bardzo mało. Na Alasce pracowaliśmy 16 i to 7 dni w tygodniu. Nie wiesz, czy jakby się chciało więcej, to można?
A czy pieniądze zarobione starczą na utrzymanie się tam i jeszcze jakąś oszczędność, żeby przywieść do Polski? |
|
Powrt do gry |
|
 |
| FilipR79 ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
| Doczy: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysany: 26 Sty 2008, 20:09 Temat postu: |
|
|
KarolkaWie napisa: | 8 godzin dziennie to bardzo mało. Na Alasce pracowaliśmy 16 i to 7 dni w tygodniu. Nie wiesz, czy jakby się chciało więcej, to można?
A czy pieniądze zarobione starczą na utrzymanie się tam i jeszcze jakąś oszczędność, żeby przywieść do Polski? |
To czy sie da zalezy od pracodawcy ale Ci nie sa zbyt chetni do nadgodzin bo za nie musza placic o wiele wiecej niz za normalna godzine. 150k starczy na utrzymanie i przywiezienie czegos do Polski ale na kokosy nie licz. _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KAŻDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYŻSZYM WYKSZTAŁCENIEM SZCZEGÓLNYM DOBREM NARODU |
|
Powrt do gry |
|
 |
| KarolkaWie
|
Wysany: 26 Sty 2008, 20:20 Temat postu: |
|
|
Nie liczę na kokosy :-) Fajnie by było nawet zarobić tyle, żeby zwróciło się za podróż, żeby spokojnie się utrzymać i coś pozwiedzać, a pracując 8 godzin dziennie, pewnie tylko 5 dni w tygodniu, czasu chyba starczyłoby :-)
Oczywiście nie płakałabym, gdybym zarobiła więcej :-) |
|
Powrt do gry |
|
 |
| lida1
|
Wysany: 27 Sty 2008, 16:22 Temat postu: |
|
|
Witam! Szukam pracy w Borgarnes, interesuje mnie wszystko, ponieważ jestem tu od miesiąca i ciężko cokolwiek znaleźć , może jest ktoś kto mógłby mi podpowiedzieć coś na ten temat, może wie gdzie potrzebują kobiet do pracy, podejmę każdą pracę,choćby pilnowania dzieci, nie ukrywam,że potrzbuję pieniędzy, każda kwota jest dla mnie ważna. Z góry dziękuję. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| 1409883839
| Doczy: 16 Sty 2008 | Posty: 46 | |
|
Wysany: 27 Sty 2008, 16:49 Temat postu: szukam pracy pilne!!! |
|
|
witam poszukuje pilnie pracy moze być na początek 800 za godzine bo właśnie straciłem poprzednią mieszkam w reykjaviku na kleppsvegur. moj numer telefonu 6904167, numer gg 848058 |
|
Powrt do gry |
|
 |
| monisia2301_86
 | Doczy: 27 Sty 2008 | Posty: 7 | Skd: Białystok |
|
Wysany: 27 Sty 2008, 22:41 Temat postu: Narazie orientacyjnie... |
|
|
Witam Wybieram się z moim Nażeczonym do Islandii narazie na rok.. ale co wie co będzie dalej... i chcielibyśmy się zorientować jakie papiery są wymagane i gdzie najlepiej jest szukać pracy. Wyruszamy w czerwcu i sumie nie mamy nikogo znajomego w Islandii więc próbujemy przez neta... Prosimy o jakiekolwiek wskazóweczki w naszym kierunku. Pozdrawiamy  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 27 Sty 2008, 22:44 Temat postu: Re: Narazie orientacyjnie... |
|
|
monisia2301_86 napisa: | Witam Wybieram się z moim Nażeczonym do Islandii narazie na rok.. ale co wie co będzie dalej... i chcielibyśmy się zorientować jakie papiery są wymagane i gdzie najlepiej jest szukać pracy. Wyruszamy w czerwcu i sumie nie mamy nikogo znajomego w Islandii więc próbujemy przez neta... Prosimy o jakiekolwiek wskazóweczki w naszym kierunku. Pozdrawiamy  |
monisiu, poczytaj forum prosze, zanim zaczniesz zadawac pytania na ktore padly juz odpowiedzi.
powodzenia. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| penki
| Doczy: 28 Sty 2008 | Posty: 1 | |
|
Wysany: 28 Sty 2008, 13:39 Temat postu: |
|
|
Jestem młodym pracowitym człowiekiem, który szuka pracy za granicą. Znam język angielski lecz na poziomie "min" komunikatywnym ukończyłem studia socjologia oraz Technikum informatyczne ale potrafię dużo rzeczy a jak nie to szybko się uczę. Jestem odpowiedzialny, niekarany i bez nałogów. Gotowy na wyjazd od zaraz. Proszę o kontakt na E-maila lub tel. 509079415. Pozdrawiam , Wojtek  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| FilipR79 ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
| Doczy: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysany: 28 Sty 2008, 13:50 Temat postu: Re: Narazie orientacyjnie... |
|
|
monisia2301_86 napisa: | Witam Wybieram się z moim Nażeczonym do Islandii narazie na rok.. ale co wie co będzie dalej... i chcielibyśmy się zorientować jakie papiery są wymagane i gdzie najlepiej jest szukać pracy. Wyruszamy w czerwcu i sumie nie mamy nikogo znajomego w Islandii więc próbujemy przez neta... Prosimy o jakiekolwiek wskazóweczki w naszym kierunku. Pozdrawiamy  |
Kilka spostrzezen:
Zastanawia mnie, jakim cudem wiesz na jaki okres czasu sie wybieracie z NaRZeczonym tutaj?
Jakie papiery itd - o tym cale forum jest, a Ty oczekujesz odpowiedzi na to pytanie.
Do czerwca zostaly ponad 4 miesiace wiec w tym czasie mozesz zmienic narzeczonego lub narzeczony moze znalezc inna.
Zabezpieczcie sie finansowo na ten wyjazd, przyjedzcie, zarezerwujcie na kilka dni pokoj w guesthousie - w ciagu tych paru dni szukajcie pracy i innego lokum. Oczywiscie moze uda sie Wam zaklepac miejsce gdzie indziej korzystajac z internetu ale tutaj o kazde 4 katy jest walka wiec to nie takie proste
BTW Jesli do wyjazdu zachecil Was program tvnu lub podobne zrodlo dezinformacji, darujcie sobie wyjazd - tutaj raju nie ma. _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KAŻDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYŻSZYM WYKSZTAŁCENIEM SZCZEGÓLNYM DOBREM NARODU |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 28 Sty 2008, 15:15 Temat postu: |
|
|
wezcei ze soba najlepiej kilkanascie tysi euro , wtedy bedzie latwiej |
|
Powrt do gry |
|
 |
| monisia2301_86
 | Doczy: 27 Sty 2008 | Posty: 7 | Skd: Białystok |
|
Wysany: 28 Sty 2008, 18:10 Temat postu: Re: Narazie orientacyjnie... |
|
|
FilipR79 napisa: | monisia2301_86 napisa: | Witam Wybieram się z moim Nażeczonym do Islandii narazie na rok.. ale co wie co będzie dalej... i chcielibyśmy się zorientować jakie papiery są wymagane i gdzie najlepiej jest szukać pracy. Wyruszamy w czerwcu i sumie nie mamy nikogo znajomego w Islandii więc próbujemy przez neta... Prosimy o jakiekolwiek wskazóweczki w naszym kierunku. Pozdrawiamy  |
Kilka spostrzezen:
Zastanawia mnie, jakim cudem wiesz na jaki okres czasu sie wybieracie z NaRZeczonym tutaj?
Jakie papiery itd - o tym cale forum jest, a Ty oczekujesz odpowiedzi na to pytanie.
Do czerwca zostaly ponad 4 miesiace wiec w tym czasie mozesz zmienic narzeczonego lub narzeczony moze znalezc inna.
Zabezpieczcie sie finansowo na ten wyjazd, przyjedzcie, zarezerwujcie na kilka dni pokoj w guesthousie - w ciagu tych paru dni szukajcie pracy i innego lokum. Oczywiscie moze uda sie Wam zaklepac miejsce gdzie indziej korzystajac z internetu ale tutaj o kazde 4 katy jest walka wiec to nie takie proste
BTW Jesli do wyjazdu zachecil Was program tvnu lub podobne zrodlo dezinformacji, darujcie sobie wyjazd - tutaj raju nie ma. |
Hehe Nikt nie powiedział,że na tysiąc procent tam pojedziemy. Narazie snujemy sobie plany o tym wyjeździe i mamy wielką nadzieje, że nam się uda.A to czy jade z nażeczonym czy nie i czy się rozstaniemy myśle że w Twojej wypowiedzi było zbędne... Chcemy tam wyjechać bo wcześniej próbowaliśmy już w innych krajach, ale w Islandii jest podobno dużo pracy i w miare można odłożyć z wypłaty troszkę grosza...a to, że raju tam niema siestem świadoma.Raju niema nigdzie..A telewizja to ostatnie źródło informacji, które wpłynęłoby na naszą decyzje o wyjeździe. hehe a że trzeba się zabezpieczyć finansowo tego jestem świadoma.. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|