reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JELI KTO CI OBRAA LUB AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UytkownicyUytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomociZaloguj si, by sprawdzi wiadomoci   

SZUKAM PRACY - OGŁOSZENIA I PYTANIA FORUMOWICZÓW
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 61, 62, 63  Nastpny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Jak wygląda praca na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat  
Autor Wiadomo
FilipR79
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
Doczy: 08 Lip 2006
PostWysany: 28 Sty 2008, 18:15    Temat postu: Re: Narazie orientacyjnie... Odpowiedz z cytatem

monisia2301_86 napisa:
próbowaliśmy już w innych krajach, ale w Islandii jest podobno dużo pracy

Jesli mozna spytac. Probowaliscie w innych krajach i nie wyszlo?
Duzo pracy moze i jest zalezy za jaka stawke. Jak tylko jedno z Was bedzie pracowac, watpie czy cokolwiek odlozycie. Islandia ma 300.000 mieszkancow wiec nie wiem czy jest tutaj duzo pracy. Zalezy jaka masz interpretacje wyrazenia "duzo prac"

KAŻDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYŻSZYM WYKSZTAŁCENIEM SZCZEGÓLNYM DOBREM NARODU
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
owieczkowo

Doczy: 17 Pa 2007
PostWysany: 28 Sty 2008, 18:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Filipie..mysle ze warto sprostowac - jest duzo pracy --- ale dla tych co znaja ISLANDZKI. Wystarczy wejsc na stronki islandzkie z ogloszeniami o prace - jest tych ogloszen dosc sporo, ale niestety sa to ogloszenia po islandzku i tego jezyka wymagaja od przyszlych pracownikow.
Tych prac za najnizsze stawki - typu sprzatanie w hotelach, zmywak..tez nie ma na dobra sprawe tak duzo-bo do tej pracy juz wsumie najwieksza konkurencja bo nie trzeba miec zadnych kwalifikacji.. i to nie tylko ze strony polakow ale i innych nacji.
Ludzie slysza ze pracy jest duzo od np znajomych ktorzy tu np prace znalezli, ale np 2 lata temu jak bylo o nia duzo latwiej, lub osob ktore sa wkrecane tu do pracy przez rodzine i znajomych. I wtedy czesto nawet angielski nie jest potrzebny. Ale jesli ktos przyjedzie w ciemno, nie ma tu zadnych znajomosci, islandzkiego nie zna ani ciutke -no bo i skad..to sie naprawde przekonac moze jak tu jest z praca. I to moze byc niemile doswiadczenie.

owieczka
dorota1983
Go
PostWysany: 31 Sty 2008, 19:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem 25 letnią dziewczyną. Poszukują pracy stałej bądź dorywczej. Podejmę każdy rodzaj pracy od zaraz najlepiej na terenie Reykjaviku bądź okolic. Znam angielski na poziomie komunikatywnym. Proszę o kontakt na gg 11117135 lub prv.
Powrt do gry
Kurzajewki

Doczy: 01 Lut 2008
Skd: Koziegłowy
PostWysany: 1 Lut 2008, 14:33    Temat postu: Witam! Odpowiedz z cytatem

Mam na imię Maciej i chcę wyjechać do Islandii! na 04.04.2008 mam zarezerwowany bilet, bo chciałem lecieć na własną rękę jednak jeśli ktoś byłby uprzejmy i pomógł mi w zanlezieniu niedrowgiego lokum i obojętnie jakiej pracy będę bardzo wdzięczny! władam dobrze językiem angielskim i jestem doświadczonym budowlańcem! Nie oczekuję kokosów ani luksusów, potrzebuję tylko kawałka podłogi do przespania się oraz uczciwej i ciężkiej pracy! Bardzo proszę życzliwe osoby o kontakt na prv lub na maila kurzajewski@vp.pl, gg:9113778!
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Wylij email Numer GG
FilipR79
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
Doczy: 08 Lip 2006
PostWysany: 1 Lut 2008, 15:03    Temat postu: Re: Witam! Odpowiedz z cytatem

Kurzajewki napisa:
potrzebuję tylko kawałka podłogi do przespania się oraz uczciwej i ciężkiej pracy!!

Witamy na forum Wolontariusza Twisted Evil

KAŻDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYŻSZYM WYKSZTAŁCENIEM SZCZEGÓLNYM DOBREM NARODU
Powrt do gry
zyzak
Go
PostWysany: 1 Lut 2008, 15:16    Temat postu: Re: Witam! Odpowiedz z cytatem

FilipR79 napisa:
Kurzajewki napisa:
potrzebuję tylko kawałka podłogi do przespania się oraz uczciwej i ciężkiej pracy!!

F535- czy 06zna g6 nazwac w636ntar54sze0 / Twisted Evil
Powrt do gry
stanislaw1986

Doczy: 02 Lut 2008
PostWysany: 2 Lut 2008, 0:10    Temat postu: praca Odpowiedz z cytatem

szukam jakiejkolwiek pracy w islandii. mam 21 lat z zawodu jestem lakiernikiem ale pracowalem 2 lata jako archeolog.J.angielski znam w dobrym stopniu[znajomi mowia ze w bardzo dobrym]. jesli ktos moze mi pomuc w znalezieniu pracy prosze o kontakt stanislaw1986@o2.pl lub gg 9262029 z gory dzieki
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Numer GG
zyzak
Go
PostWysany: 2 Lut 2008, 18:22    Temat postu: Re: Witam! Odpowiedz z cytatem

zyzak napisa:
FilipR79 napisa:
Kurzajewki napisa:

F535- czy 06zna g6 nazwac w636ntar54sze0 / Twisted Evil

=
Filip czy mozna go nazwac wolontariuszem ?
Powrt do gry
czorth

Doczy: 30 Wrz 2007
PostWysany: 6 Lut 2008, 4:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cześć Wszystkim. Dawno temu się zarejestrowałem na tym forum poszukując informacji-powiem wprost-dotyczacych pracy w I. Dziękuję Wszystkim życzliwym, którzy wtedy odpisali i pomogli w podjęciu właściwej decyzji.
Powiem Wam tak-jeśli umiesz j. angielski i liczysz sie z tym, że będziesz musiał ciężko pracować-JEDŹ.
Cudów nie ma, ale jest bardzo fajnie ;-) wbrew temu co mówią tu ludziska pokroju "FilipR79"...najważniejsze by tam na takiego nie natrafić. Wykonywał zawsze najgorszą pracę i będzie ją dalej robił. Taki jego los, a swoje frustracje wyładować próbuje na forum. Dziewczyna pyta o pomoc-a Ty podajesz jakieś linki do agencji nad których usługami można by się poważnie zastanawiać. A to w świetle przepisów polskiego k.k jest karalne i scigane z urzędu (oprócz tego możesz dostać w ep od co bardziej zdeterminowanych). Obraz polaka, tak często przytaczany przez obcokrajowców-powstaje i jest udoskonalany przez takich jak Ty. Piszę to bo już znieść nie można Twojej zgryźliwości i jadu wytaczanego przez Ciebie na forum, gdzie ludzie (czasem w cięzkiej zyciowej sytuacji)-poszukują rozwiązania poprzez wyjazd.
pozdrawiam Wszystkich.
Powrt do gry
Shoemaker
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
Doczy: 18 Sty 2008
Skd: Rvk
PostWysany: 6 Lut 2008, 11:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czorth napisa:
cześć Wszystkim. Dawno temu się zarejestrowałem na tym forum poszukując informacji-powiem wprost-dotyczacych pracy w I. Dziękuję Wszystkim życzliwym, którzy wtedy odpisali i pomogli w podjęciu właściwej decyzji.
Powiem Wam tak-jeśli umiesz j. angielski i liczysz sie z tym, że będziesz musiał ciężko pracować-JEDŹ.
Cudów nie ma, ale jest bardzo fajnie ;-) ludzie (czasem w cięzkiej zyciowej sytuacji)-poszukują rozwiązania poprzez wyjazd.
pozdrawiam Wszystkich.

umiesz znasz język angielski to niema znaczenia Smile a cuda są: jest tu chłopak który przyjechał 27 stycznia br. , angielski zna w skali od 0-6 na 2, znalazł pokój i wybrał sie na poszukiwanie pracy zapytał przechodnia o droge i.......... spotkał polaka, dzisiaj już ma prace i obiecane zarobki ok. 180 tys. isk. na ręke, pracy pomógł mu szykać wlaśnie ten POLAK Shocked
więc wystarczy być życzliwym i w miare możliwosci pomagać, tak myślę Wink

Ale jak wspomniałem wyżej dla mnie to cud lub wystarczy mieć dużo szczescia

sorki jak gdzieś niewstawiłem polskich znaków, cisne w gry online i odwykłem od tego
Powrt do gry
1-koje

Doczy: 05 Lut 2008
PostWysany: 6 Lut 2008, 15:36    Temat postu: szukam prace Odpowiedz z cytatem

szukam prace:jako kuchasz wloskiej kuchini czekam na odpowiedz dzienkuje.gogo_2002gogo@yahoo.com
Powrt do gry
lida1

Doczy: 26 Sty 2008
Skd: Borgarnes
PostWysany: 7 Lut 2008, 15:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szukam pracy w Borgarnes, może jest osoba, która mieszka w tej miejscowości,może wie coś na ten temat i będzie chętna udzielić kilku informacji? Z góry dziękuję.Pozdrawiam.
Powrt do gry
zyzak
Go
PostWysany: 7 Lut 2008, 16:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lida1 napisa:
Szukam pracy w Borgarnes, może jest osoba, która mieszka w tej miejscowości,może wie coś na ten temat i będzie chętna udzielić kilku informacji? Z góry dziękuję.Pozdrawiam.

nierozumiem, dlaczego niewezmiesz nog za pas i nie pocisniesz po wiosce Borgarnes i nie poszukasz robola bezposrednio. Borgarnes to mala wiocha, chyba ze ani be ani me po angielsku no to wtedy mozesz zostac na lodzie
Powrt do gry
RYBA

Doczy: 27 Gru 2007
PostWysany: 7 Lut 2008, 17:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

PO TO JEST TO FORUM BY PYTAC
Powrt do gry
dorcia_4

Doczy: 24 Cze 2007
Skd: ...
PostWysany: 7 Lut 2008, 17:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak oczywiscie po to jest forum zeby pytac ale nie kilka razy w tym samym watku co kilka dni. Radze Ci tak samo jak Zyzak idz sama i szukaj to jest najlepsze wyjscie i najbardziej wiarygodne.
Powrt do gry
RYBA

Doczy: 27 Gru 2007
PostWysany: 7 Lut 2008, 21:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

NO TO FAKT
Powrt do gry
lida1

Doczy: 26 Sty 2008
Skd: Borgarnes
PostWysany: 8 Lut 2008, 1:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zyzak napisa:
lida1 napisa:

nierozumiem, dlaczego niewezmiesz nog za pas i nie pocisniesz po wiosce Borgarnes i nie poszukasz robola bezposrednio. Borgarnes to mala wiocha, chyba ze ani be ani me po angielsku no to wtedy mozesz zostac na lodzie

Dzięki za radę, ale juz chodzilam, pytalam gdzie sie tylko dało, ale w tym okresie zimowym kazdy mówi, że nie potrzebują, moze dopiero od marca lub kwietnia, tak jak piszesz Borgarnes to mala miejscowość i wielkiego wyboru nie ma, ale dzieki ze chociaz ktoś napisał, jeżeli chodzi o język angielski to nie jest źle.Do marca nie daleko..pozdrawiam.
Powrt do gry
Shoemaker
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
Doczy: 18 Sty 2008
Skd: Rvk
PostWysany: 8 Lut 2008, 11:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zyzak napisa:
lida1 napisa:

Tą wioską to można kogoś urazić
Jak to sie ludzie zmieniają ?P
Ełk ?
Co to za metropolia ? Shocked
Powrt do gry
_acha_

Doczy: 07 Pa 2007
Skd: Ciałem Polska_Szczecin - sercem Islandia Rejkiawik
PostWysany: 8 Lut 2008, 14:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam : ))
to juz pewne bede na wyspie 5 maja : ))
ponieważ mam córkę 2 letnia prawie ... chce podjąc prace najlepiej na kilka godzin ( 2-4) nie oczekuje jakiś cudów ...moze sprzątanie ...?
nie chce siedziec na tyłku Shocked a mąż pracuje po 8 gdzoin dziennie ...
pełen etat odpada bo żal mi małej zostawiac na tyle czasu Cool
Jakby ktoś chciał mi pomóc bedzie mi bardzo miło : ))
Oczywiście nie oczekuje od WAS znalezienia mi pracy ...
Forum traktuje jako dodatkowy sposób jej szukania ... mąż tez sie rozglada ...i ponoc dla kobiet pracy jest duzo ....tylko ,że ja bym własnie chciala na takie "pół etatu" albo "zrób co masz zrobić i idz do domu do dziecka" ... Wink
Bedziemy mieszkać w Reykiaviku .
POZDRAWIAM .
zyzak
Go
PostWysany: 8 Lut 2008, 21:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Shoemaker napisa:
zyzak napisa:
lida1 napisa:

Tą wioską to można kogoś urazić
Jak to sie ludzie zmieniają ?P
Ełk ?
Co to za metropolia ? Shocked

Jesli kogos urazilem tym ,ze Borgarnes (megalopolis o populacji niewiele ponad 2000 osob ) nazwalem wioska, to ja serdecznie przepraszam .
Ełk to nie jest metropolia to miasto w Polsce w woj. Warminsko-Mazurskim , populacja ~60.000 osob.
ajuto
Powrt do gry
Wywietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Jak wygląda praca na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 61, 62, 63  Nastpny
Strona 35 z 63

Skocz do:  
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiska, tajska, indyjska, japoska, wietnamska itd.