Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
Wysłany: 26 Sty 2008, 0:21 Temat postu: [FOTO] Najdziwniejsze auta w Islandii. |
|
|
Witam.
PodróşujÄ
c po Islandii zapewne widzieliĹcie roĹźne dziwadĹa na czterech kolach, proponuje nowy watek, ktĂłry pozwoli podzieliÄ siÄ fotkami najbardziej niezwykĹych, niespotykanych aut jeĹźdĹźÄ
cych po islandzkich drogach.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 26 Sty 2008, 2:13 Temat postu: |
|
|
Cytat: | ...najbardziej niezwyklych, niespotykanych aut jezdzacych po islandzkich drogach... |
A co takiego jest niezwykĹego w tych autach ktĂłre prezentujesz?
Bo za cholerÄ nie mogÄ tego dostrzec.
Pomóş mi proszÄ, teĹź to chce widzieÄ.................... _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
Wysłany: 26 Sty 2008, 9:52 Temat postu: |
|
|
viking napisał: |
Pomóş mi proszÄ, teĹź to chce widzieÄ.................... |
Mialem na mysli kazde osobliwe auto, np pierwszy samochodl jest bardzo popularny w Rosji ale za cholere nie moge wymyslec komu chcialo sie importowac takiego zlomka do Islandii, a SIMCA moze nie tak piekna jak amerykanskie krazowniki ale rowniez jest juz bardzo rzadko spotykanym samochodem, nawet w Polsce, moze we Francji maja tego wiecej. Tak wiec zamiast sie czepiac wklej tu pare fotek  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 26 Sty 2008, 21:05 Temat postu: |
|
|
przez mojÄ
pracÄ przechodzi duzo osolbliwosci
np takie nie sa za czesto spotykane, szczegolnie w interiorze
a osobliwoscia tego bylo to ze gdy wlasciciel przyszedl go odebrac, pytam kiedy przyjedzie samochod po tego wraka, a on na to "jaki samochod?" wsiadl i odjechal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Michael-Scofield ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 17 Paź 2007 | Posty: 91 | Skąd: Keflavik/Mosefellbaer |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| szczur4x4
 | Dołączył: 09 Sty 2008 | Posty: 251 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 27 Sty 2008, 22:59 Temat postu: |
|
|
mĂłj szef "lekko" liftowaĹ sobie nowego Forda u nas w firmie, specjalnie projektowaliĹmy i wykonywaliĹmy mu nadkola bo nie moĹźna tak duĹźych kupiÄ... nie jest najdziwniejszy ale postanowiĹem pokazaÄ skalÄ wielkoĹci i porĂłwnaÄ ze swoim autkiem...
http://img186.imageshack.us/my.php?image=lb77271d6343327dcd3fefdnu6.jpg |
|
Powrót do góry |
|
 |
| szczur4x4
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| KrzynioPL
| Dołączył: 14 Kwi 2007 | Posty: 104 | |
|
Wysłany: 30 Sty 2008, 16:25 Temat postu: |
|
|
no ciekawe autka - hehe nie spodziewalem sie, fajna galeria ciekawy watek  _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 30 Sty 2008, 17:06 Temat postu: |
|
|
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
 | Dołączył: 10 Lut 2007 | Posty: 484 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 30 Sty 2008, 17:11 Temat postu: |
|
|
awsome!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| spinacz User VIP
| Dołączył: 22 Paź 2007 | Posty: 101 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 30 Sty 2008, 17:25 Temat postu: |
|
|
szczur4x4 napisał: | mĂłj szef "lekko" liftowaĹ sobie nowego Forda... |
Jak duze te kolka sa. Na oko wyglada na jakies 49 - 50 cali? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mbarczyk
| Dołączył: 30 Gru 2007 | Posty: 14 | Skąd: SkĂłrzewo-PoznaĹ |
|
Wysłany: 30 Sty 2008, 21:27 Temat postu: |
|
|
Ford prezentuje siÄ znakomicie kĂłĹka rĂłwnieĹź |
|
Powrót do góry |
|
 |
| szczur4x4
|
Wysłany: 1 Lut 2008, 13:51 Temat postu: |
|
|
ford f-350, 49 cali,
dzis o 6 rano wrcilismy z lodowca, 2 tyg. temu wyprawa zlozona z 20 aut pozostawila 220 km od reykjaviku dodge'a ram'a 49 cali, wysiadl przedni naped, tydzien temu pojechala po niego ekipa autami na 44 calowych kolach - niestety zblizyli sie na odleglosc 50 km do zguby i wrucili , ze wzgledu na to ze w firmie zajmujemy sie przerobka aut 4x4 i posiadamy 49 calowe kola w autach - facet poprosil mego szefa, wyruszylismy wczoraj o 17 , dwoma fordami 49'' bylo nas 5-ciu, poczatkowo bylo spoko: minus 15 lekki wiaterek, gdy odnalezlismy auto ledwie wystawal spod sniegu, zaczela sie burza sniezna, szok, nigdy bym nie uwiezyl gdybym tam nie byl, warunki zmieniaja sie w gorach blyskawicznie, temperatura wzrosla trzykrotnie przez ta glupia wichure, myslalem ze jest z minus 800...! haha , najgorzej bylo z nalozeniem ogromnej opony na felge o szerokosci 21 cali... w tych warunkach....zajelo to nam 4 godz, scholowalismy zloma do firmy.... bylo zaj.....scie! a jakie zorze polarne... niebawem dodam fotki czolem |
|
Powrót do góry |
|
 |
| szczur4x4
|
Wysłany: 1 Lut 2008, 13:52 Temat postu: |
|
|
jak ja napisalem wrocili....debil... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
 | Dołączył: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 1 Lut 2008, 19:06 Temat postu: |
|
|
Szczur, i ty chcesz wyjezdzac z Islandii? Wygladasz na szalonego pasjonate i to jest miejsce dla ciebie:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| szczur4x4
|
Wysłany: 2 Lut 2008, 12:40 Temat postu: |
|
|
Basiu rozsmieszylas mnie do bolu, islandia to kraj dla szalonego pasionata? przylecialem tu w maju kupilem auto jezdzilismy sobie z zona i kolegami i po 6-ciu miesiacach islandia dla mnie sie skonczyla hahaha, zobaczylem te najbardziej ciekawe miejsca czekalem do zimy aby wyruszyc na lodowiec... i dla mnie to koniec... jak taki szaleniec jak ja moze sie tu rozpedzic ? dookola ocean hahaha ...aj (w tym miejscu wzdycham..) - mazury to miejsce gdzie czuje sie najlepiej, tutaj cofam sie w rozwoju, podejrzewam ze kazdy jesli mialby swoj ladny domek na mazurach tez by go nie zostawil dla kupy kamieni i prawie darmowej goracej wody hahaha ...nie z tym charakterem na te wyspe... pozdrawiam przszyszla mamusiu....3mam kciuki... jeszcze sie zgadamy o naszych rowiesnikach papa |
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Dołączył: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skąd: Pl. Od SĹoĹca 3/Europa |
|
Wysłany: 2 Lut 2008, 15:07 Temat postu: |
|
|
MyĹlÄ, Ĺźe Mazury teĹź moĹźna opisaÄ w sposĂłb pejoratywny jako kupÄ kaĹuĹź
A tu nie o to chodzi. Mazury sÄ
mniejsze niĹź Islandia.
Mazyru teĹź moĹźna zwiedziÄ w 6-12 miesiÄcy i siÄ komuĹ znudzÄ
.
No chyba, Ĺźe ktoĹ ma tam swĂłj wymarzony domek i kocha to miejsce z jakiĹ tam wzglÄdĂłw.
SÄ
tacy co zakochali siÄ w Islandii i tam kupili/zbudowali dom.
MogÄ
latami objeĹźdĹźaÄ WyspÄ i siÄ im nie znudzi, bo jednak za kaĹźdym razem jest nieco inaczej. Inna pora roku, inne problemy na dordze, nieco inne krajobrazy, inne przygody...
Wszystko zaleĹźy od nastawienia.
Ale tych przejaĹźdĹźek potworem na 49-calowych oponach, to Ci zazdroszczÄ
KiedyĹ moĹźe i ja siÄ dorobiÄ takiego cudeĹka  _________________ CHCESZ WSPOMĂC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPĹAÄ DATEK!
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| szczur4x4
|
Wysłany: 2 Lut 2008, 16:07 Temat postu: |
|
|
zgadza sie, wszedzie mozna znalesc swoje miejsce gdzie czlowiek czuje sie najlepiej , "tam dom twoj gdzie serce twoje", i trudno czlowiekowi zostawic teraz to co tam kocha i bez czego zyc nie moze, to juz nie chodzi o to czy znudzi sie czy nie, ale gdy ktos kocha konie i galopowal poprzez laki, pola,czasem noca, gdzie oczy poniosa praktycznie bez ograniczen to ciezko mu jest miszkac tutaj, chyba rozumiecie o co mi chodzi ? tak samo jest z ludzmi urodzonymi tutaj ktorzy wyjechali do innych krajow znam takich ktorzy wrocili bo bez islandii zyc nie moga ... znakomicie ich rozumiem...
a co do potwora to sama jazda nic nie daje...co to za frajda jechac bez konca po bialym gdzie prawie nic Cie nie zatrzyma? hahaha, frajda byla gdy trzeba bylo wykopac ten odnaleziony przez nas samochod i go tam naprawic....a wialooooooo , a zimnooooooo, to bylo cos.... lecz nigdy nie zamienie naszych polskich rajdow 4x4 na te tutaj, kto chce na nie popatrzec to musi je odnalezc na stronce ktorej link znajduje sie ponizej.....pozdrawiam.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|