Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
W jakie dni tygodnia, wedĹug ciebie, powinien odbywaÄ siÄ kurs prawa jazdy kat. B w j. polskim? |
W dni robocze |
|
18% |
[ 36 ] |
W weekendy |
|
81% |
[ 154 ] |
|
Wszystkich Głosów : 190 |
|
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 27 Sie 2007, 23:15 Temat postu: |
|
|
Prawo jazdy w rzeczywistoĹci wydaje biuro o nazwie Syslumadurinn (albo podobnie, przepraszam jeĹli coĹ przekrÄciĹem). Polska byÄ moĹźe nie jest na liĹcie, ale panowie z policji drogowej uprzejmie proszÄ
osoby stale zamieszkujÄ
ce w Islandii o wymianÄ prawa jazdy na islandzkie. I dotyczy to wszystkich, bez wyjÄ
tku (nawet AmerykanĂłw). Nie wiem ile dokĹadnie to kosztuje, zdjÄcie potrzebne na pewno. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Sebastian
 | Dołączył: 25 Sie 2007 | Posty: 51 | Skąd: 20OS034 |
|
Wysłany: 28 Sie 2007, 0:37 Temat postu: |
|
|
Tak jak napisaĹ police55 osoby na staĹe zamieszkujÄ
ce IslandiÄ sÄ
w wiÄkszoĹci przypadkĂłw proszone o wymianÄ prawa jazdy na tutejsze. JeĹli chodzi o koszta to wydanie prawa jazdy kosztuje 3900 ISK. Aplikant potrzebuje na pewno jedno zdjÄcie paszportowe do nowego dokumentu no i bÄdzie najprawdopodobniej zmuszony zdaÄ polski dokument przy odbiorze islandzkiego.
P.S. Do wszystkich zainteresowanych. Kolejny kurs prawa jazdy kategorii "B" odbÄdzie siÄ juĹź w poĹowie wrzeĹnia. BÄdzie to kurs weekendowy, a wiÄc wszystkich tych, ktĂłrzy nie mogli uczestniczyÄ w kursach popoĹudniowych, serdecznie zapraszam. Przypuszczalna data rozpoczÄcia kursu to sobota 16 wrzeĹnia. Uprzejmie proszÄ o zapisywanie siÄ w sekretariacie szkoĹy poniewaĹź liczba miejsc jest ograniczona. _________________ ByĹy wykĹadowca w oĹrodku szkolenia kandydatĂłw na kierowcĂłw. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aguska27
| Dołączył: 14 Sie 2007 | Posty: 85 | Skąd: Polska |
|
Wysłany: 28 Sie 2007, 14:38 Temat postu: |
|
|
Super z tym kursem weekendowym w piatek jade sie zapisac. Dzieki |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aniapl OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 30 Kwi 2006 | Posty: 219 | Skąd: byĹ Reykjavik - teraz Polska |
|
Wysłany: 28 Sie 2007, 16:47 Temat postu: |
|
|
Czy ktoĹ wie jak dĹugo po kursie trzeba zaliczaÄ jazdÄ?
Jak dĹugo taki kurs jest waĹźny? JeĹli bym zrobiĹa go teraz to czy mogÄ iĹÄ na jazdÄ dopiero po póŠroku? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Sever
| Dołączył: 21 Lip 2007 | Posty: 10 | |
|
Wysłany: 24 Wrz 2007, 17:58 Temat postu: |
|
|
A jak to jest z innymi miejscowosciami bo narazie to z tego co rozumiem jest mowa o RVK a ja raczej szukam cos w okolicach Selfoss tudziez Hveragerdi. Jak by ktos mial jakies info lub mogl mi powiedziec czy takie kursy sa tylko w RVK to bardzo bym byl wdzieczny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aguska27
| Dołączył: 14 Sie 2007 | Posty: 85 | Skąd: Polska |
|
Wysłany: 24 Paź 2007, 22:27 Temat postu: |
|
|
Hejka
Tak sie zastanawiam za ktorym razem zdam egzamin teoretyczny na prawko bo za pierwszym razem wtopa pytania strasznie pogmatfane i niezrozumiale. Nauczylam sie testowych odpowiedzi ale to za malo niestety ksiazka ta tez nie przekazuje wszystkich info. Jestem zla bo nie wiem do konca z czego sie uczyc.
A jak tam Wam poszedl egzamin teoretyczny?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Sebastian
 | Dołączył: 25 Sie 2007 | Posty: 51 | Skąd: 20OS034 |
|
Wysłany: 6 Gru 2007, 21:21 Temat postu: Znalezione polskie prawo jazdy |
|
|
Drodzy forumowicze.
Jestem w posiadaniu polskiego prawa jazdy, ktĂłrego wĹaĹcicielka przyjechaĹa do Islandii ze Szczecina. JeĹli ktokolwiek straciĹ swoje lub zna kogoĹ kto zgubiĹ ostatnio prawo jazdy, proszÄ o kontakt na PW. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 6 Gru 2007, 21:58 Temat postu: Re: Znalezione polskie prawo jazdy |
|
|
Sebastian napisał: | Drodzy forumowicze.
Jestem w posiadaniu polskiego prawa jazdy, ktĂłrego wĹaĹcicielka przyjechaĹa do Islandii ze Szczecina. JeĹli ktokolwiek straciĹ swoje lub zna kogoĹ kto zgubiĹ ostatnio prawo jazdy, proszÄ o kontakt na PW. |
Jesli masz dostep do konta bankowego przez internet to mozesz sprawdzic bo nazwisku ewentualny adres tej Pani, jesli nie ma Jej to moze ktos z Jej nazwiskiem tutaj mieszka - to bardzo mozliwe ze rodzina. _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KAĹťDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYĹťSZYM WYKSZTAĹCENIEM SZCZEGĂLNYM DOBREM NARODU |
|
Powrót do góry |
|
 |
| krystian_k
| Dołączył: 03 Sty 2008 | Posty: 3 | Skąd: szczecin |
|
Wysłany: 3 Sty 2008, 16:21 Temat postu: |
|
|
PodczepiÄ siÄ pod temat, gdyĹź nie chcÄ zaĹmiecaÄ forum. Wybieram siÄ na IslandiÄ w celach zarobkowych, i chciaĹbym zadaÄ nastÄpujÄ
ce pytanie , czy posiadane Polskie Prawo Jazdy jest waĹźne czy teĹź musiaĹbym wyrabiaÄ dokument Islandzki ?.
Pozdrawiam
Krystian |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 3 Sty 2008, 17:42 Temat postu: |
|
|
jest wazne, nie trzeba wymieniac na islandzkie. W momencie jak zgubisz polskie prawo jazdy musisz sie starac o nowe juz z polski islandia ci nie pomoze i nie wyda zastepczego. jesli tu wymieniesz prawo jazdy to jak zgubisz to dostaniesz dugie bez problemu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 6 Sty 2008, 23:50 Temat postu: |
|
|
Witam,
ChciaĹem poinformowaÄ o zmianie terminu zajÄÄ kursu prawa jazdy po polsku.
Zamiast 12 po raz pierwszy spotykamy siÄ 19 stycznia 2008. JeĹli ktoĹ z
paĹstwa zna innych chÄtnych do uczestnictwa w zajÄciach to proszÄ ich
poinformowaÄ o zmianach.
Jak zwykle aktualnoĹci znajdÄ
paĹstwo na stronie www.bilprof.is
Sebastian Kobryn |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kitek
| Dołączył: 14 Sty 2008 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 18 Sty 2008, 11:30 Temat postu: |
|
|
witam. a jak jest z opcjÄ
- kurs prawa jazdy w polsce a egzamin w islandii? wĹaĹnie skoĹczyĹem kurs w polsce za 3 tygodnie mam byÄ w islandii? niesÄ
dze ale moĹźe jestem w bĹÄdzie i siÄ mile rozczarujÄ.
jaki jest stopieĹ trudnoĹci egzaminu praktycznego w islandii w porĂłwnaniu z egzaminem w polsce - orientuje sie ktos?
w polsce wiadomo jak jest... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 19 Sty 2008, 23:22 Temat postu: |
|
|
kitek napisał: | ..jaki jest stopieĹ trudnoĹci egzaminu praktycznego w islandii w porĂłwnaniu z egzaminem w polsce - orientuje sie ktos?
w polsce wiadomo jak jest... |
JeĹli potrafisz jeĹşdzic to zdasz na pewno. No i nie jeĹşdzi siÄ po jakimĹ chorym placu w kĂłĹko. ZwracajÄ
uwagÄ na znak stop, prÄdkoĹc i ustÄpowanie pierszeĹstwa pojazdowi z prawej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jaro12369
| Dołączył: 29 Sie 2007 | Posty: 106 | Skąd: ĹĂłdz/ReykjavĂk |
|
Wysłany: 30 Sty 2008, 22:51 Temat postu: prawo jazdy c |
|
|
czy ktos sie orientuje jak jest z egzaminem na kategorie c w polsce ukonczylem kurs a chcialem zdawac w islandi bo nie oplaca mi sie jechac do polski na egzamin |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 30 Sty 2008, 23:07 Temat postu: Re: prawo jazdy c |
|
|
jaro12369 napisał: | czy ktos sie orientuje jak jest z egzaminem na kategorie c w polsce ukonczylem kurs a chcialem zdawac w islandi bo nie oplaca mi sie jechac do polski na egzamin |
chyba raczej Islandia, nieuzna tego zdanego Twojego kursu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jaro12369
| Dołączył: 29 Sie 2007 | Posty: 106 | Skąd: ĹĂłdz/ReykjavĂk |
|
Wysłany: 31 Sty 2008, 12:24 Temat postu: prawo jazdy |
|
|
bo sĹyszaĹem za na kategorie b mozna zdac w islandi czy ktos sie orientuje jak jest z kategoria na c |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patusiaki ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 03 Kwi 2008 | Posty: 6 | Skąd: iniÄ
d niĹź Rvk |
|
Wysłany: 8 Maj 2008, 21:47 Temat postu: |
|
|
Czy ktoĹ z osĂłb ktĂłre zdawaĹo tutaj egzamin na prawo jazdy, moĹźe mi daÄ jakieĹ namiary, lub siÄ podzieliÄ zestawami pytaĹ na egzamin w jÄzyku polskim. Na przykĹadowych testach z angielskiego polegĹam z podchwytliwymi pytaniami tĹumaczÄ
c je jakoĹ.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Justyna
| Dołączył: 03 Wrz 2005 | Posty: 73 | |
|
Wysłany: 4 Cze 2008, 11:20 Temat postu: Prawo jazdy w Saudakrokur |
|
|
SĹyszaĹam Ĺźe w Saudarkrokur moĹźna zrobiÄ prawo jazdy po polsku. Czy ktoĹ z Was zna adres lub telefon pod ktorym mogĹabym sie umowic na spotkanie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| khvila
| Dołączył: 03 Kwi 2007 | Posty: 14 | |
|
Wysłany: 4 Cze 2008, 22:47 Temat postu: |
|
|
zrobilam tu prawo jazdy i mam tymczasowe wazne do konca roku, czy ktos mi moze powiedziec jak wyglada sprawa z wymiana takiego prawa jazdy czy mam przejsc jakis dodatkowy egzamin albo cos? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patusiaki ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 03 Kwi 2008 | Posty: 6 | Skąd: iniÄ
d niĹź Rvk |
|
Wysłany: 3 Lip 2008, 22:40 Temat postu: |
|
|
jak wyglÄ