Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| wika
| Dołączył: 31 Gru 2006 | Posty: 33 | |
|
Wysłany: 11 Lut 2008, 20:54 Temat postu: problem z wypĹatÄ
|
|
|
witam,czy ktoĹ orientuje sie moĹźe co moĹźna zrobiÄ gdy pracodawca nie chce zapĹaciÄ za pracÄ,byĹam w ahusie ale chĹopak powiedziaĹ mi Ĺźe nie zajmujÄ
sie takimi sprawami,w efflingu sprawdzili moje dane i nie jestem zapisana do nich a mojego pracodawcy nie chcieli sprawdziÄ,i juĹź nie wiem czy mam iĹÄ z tym na policjÄ,a moĹźe jeszcze cos innego mozna |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 11 Lut 2008, 22:18 Temat postu: |
|
|
Cytat: | efflingu sprawdzili moje dane i nie jestem zapisana do nich |
MoĹźe naleĹźysz do innych zwiÄ
zkĂłw. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Lut 2008, 22:22 Temat postu: |
|
|
viking napisał: | Cytat: | efflingu sprawdzili moje dane i nie jestem zapisana do nich |
MoĹźe naleĹźysz do innych zwiÄ
zkĂłw. |
a co ma zrobic jak nie nalezy nigdzie???
bo Islandzki pracodawca ja oszukal i nie zarejestrowal nigdzie ?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wika
|
Wysłany: 11 Lut 2008, 23:10 Temat postu: |
|
|
i wĹaĹnie nie wiem ale pytaĹam siÄ czy mĂłj pracodawca do nich naleĹźy, podaĹam adres i nazwe firmy gdzie pracowaĹam i usĹyszaĹam odpowiedz Ĺźe nie wiedza tego i Ĺźebym spytaĹa sie pracodawcy do jakich naleĹźy zwiÄ
zkow bo ciÄĹźko im sprawdziÄ w komputerze,a czy jak zgĹoszÄ to na policji to coĹ mi to da?bedzie musiaĹa mi zapĹaciÄ?czy tylko szkoda mojego zachodu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Lut 2008, 23:13 Temat postu: |
|
|
wika napisał: | i wĹaĹnie nie wiem ale pytaĹam siÄ czy mĂłj pracodawca do nich naleĹźy, podaĹam adres i nazwe firmy gdzie pracowaĹam i usĹyszaĹam odpowiedz Ĺźe nie wiedza tego i Ĺźebym spytaĹa sie pracodawcy do jakich naleĹźy zwiÄ
zkow bo ciÄĹźko im sprawdziÄ w komputerze,a czy jak zgĹoszÄ to na policji to coĹ mi to da?bedzie musiaĹa mi zapĹaciÄ?czy tylko szkoda mojego zachodu? |
wydaje mi sie ze policja nic Ci nie pomoze, odesla Cie do zwiazkow zawodowych
zadziĹbym zwrocic sie na pismie (email) do zwiazkow zawodowych i opisac zaistniaĹÄ
sytuacje. Daj znac co Ci odpiszÄ
.
P.S
masz jakas umowe o prace z pracodawca , lub jakis odcinek z wyplaty ???
chÄtnie pomoge rozprawic sie z Islandzkimi oszustami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wika
|
Wysłany: 11 Lut 2008, 23:23 Temat postu: |
|
|
zaczÄĹam tÄ
pracÄ w styczniu i szefowa powiedziaĹa Ĺźe da mi umowÄ w lutym,ale jak nie wypĹaciĹa mi w lutym za styczeĹ i po kilku rozmowach kiedy to zrobi zrezygnowaĹam z tej pracy,i dla niej nawet niema wstydu Ĺźe ja pytam o wypĹate przy pracownikach i klientach,wiÄc chyba nie wypĹaci mi nawet mĂłwiÄ
c jej Ĺźe gdzieĹ pĂłjdÄ z tÄ
sprawÄ
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Lut 2008, 23:27 Temat postu: |
|
|
wika napisał: | zaczÄĹam tÄ
pracÄ w styczniu i szefowa powiedziaĹa Ĺźe da mi umowÄ w lutym,ale jak nie wypĹaciĹa mi w lutym za styczeĹ i po kilku rozmowach kiedy to zrobi zrezygnowaĹam z tej pracy,i dla niej nawet niema wstydu Ĺźe ja pytam o wypĹate przy pracownikach i klientach,wiÄc chyba nie wypĹaci mi nawet mĂłwiÄ
sprawÄ
|
czy masz jakikolwiek dowĂłd, ze pracowalas z tej firmnie??? np.
fotki z personelem , podczas wykonywania pracy itp, lista obecnosci ? cokolwiek czego mozna by sie chwycic.... pomysl |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 11 Lut 2008, 23:28 Temat postu: |
|
|
mozesz podac jakies szczegoly? co to za praca, po pierwsze zeby sie nikt wiecej na nich nie nacial, a pozatym moze uda nam sie zidentyfikowac zwiazek, np jesli to sklep lub knajpa to twoim zwiazkiem prawdopidobnie bedzie VR, jesli pracujesz w rybach to nie tylko efling sie tym zajmuje, np przetwornie w hafnarfiordur naleza do jakiegos miejscowego malego zwiazku, itd.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Lut 2008, 23:29 Temat postu: |
|
|
wika napisał: | zaczÄĹam tÄ
sprawÄ
|
typowy Islandzki zĹodziej i oszust zasĹugujÄ
cy na poderĹźniecie gardĹa dla przykĹadu |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wika
|
Wysłany: 11 Lut 2008, 23:36 Temat postu: |
|
|
wszystko jest zapisane w komputerze w pracy a dokĹadniej w salonie fryzjerskim HAR SAGA w centrum a w 2 kompie w hotelu Radisson Sass wszyscy moi klienci i godziny przyjec i o ile jeszcze nie skasowane,i jeszcze w moim notesie kiedy i ile godzin pracowaĹam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
|
Wysłany: 11 Lut 2008, 23:39 Temat postu: |
|
|
wika napisał: | wszystko jest zapisane w komputerze w pracy a dokĹadniej w salonie fryzjerskim HAR SAGA w centrum a w 2 kompie w hotelu Radisson Sass wszyscy moi klienci i godziny przyjec i o ile jeszcze nie skasowane,i jeszcze w moim notesie kiedy i ile godzin pracowaĹam |
fryzjer to z tego co wiem jest juz pracownik wykwalifikowany, wiec efling raczej nie wchodzi w gre, nie wiem czy fryzjezy nie maja jakiegos swojego zwiazku. jak nie zapomne to sie jutro dowiem (siostra kolegi z pracy jest fryzjerka). |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
|
Wysłany: 12 Lut 2008, 12:08 Temat postu: |
|
|
siostra kolegi niestety na florydzie (jak to fryzjerzy na islandii) ale pod 118 (informacia telefoniczna) powiedzieli mi ze twoj zwiazek to FĂŠlag HĂĄrsnyrtisveina na Borgatuni 18 (tel 5880806) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wika
|
Wysłany: 12 Lut 2008, 21:25 Temat postu: |
|
|
dziÄki Stan,dzwoniĹam tam i jutro idÄ na rozmowÄ,kobieta z ktĂłra rozmawiaĹam byĹa mocno zdziwiona Ĺźe moja szefowa mi nie zapĹaciĹa bo chyba siÄ znajÄ
bo wiedziaĹa o kogo mi chodzi ale jutro napiszÄ coĹ wiÄcej o sprawie i jeszcze raz wielkie dziÄki |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 12 Lut 2008, 22:25 Temat postu: |
|
|
wika napisał: | dziÄki Stan,dzwoniĹam tam i jutro idÄ na rozmowÄ,kobieta z ktĂłra rozmawiaĹam byĹa mocno zdziwiona Ĺźe moja szefowa mi nie zapĹaciĹa bo chyba siÄ znajÄ
bo wiedziaĹa o kogo mi chodzi ale jutro napiszÄ coĹ wiÄcej o sprawie i jeszcze raz wielkie dziÄki |
oni sie znaja...miedzysobÄ
i beda sciemniac i zwlekac... ale nie daj sie i pamietaj WSZYSTKO na PISMIE . truj im xxxx za przeproszeniem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
|
Wysłany: 12 Lut 2008, 22:33 Temat postu: |
|
|
zygzak ma racje, to srodowisko jest na prawde male, wszyscy sie znaja, ale moze nie bedzie zle, w takim bobskim towarzystwie jet zawsze duzo gierek wiec moze te ze zwiazkow wlasnie nie lubia twojej szefowej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wredna_mimi
 | Dołączył: 13 Paź 2006 | Posty: 262 | Skąd: EĹk |
|
Wysłany: 12 Lut 2008, 22:50 Temat postu: |
|
|
a moga tez byc najlepszymi przyjaciolkami  _________________ ***ĹmIeCh JeSt LeKaRsTwEm, KtĂrE KaĹťdY MoĹťe SoBiE PrZePiSaÄ*** |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 12 Lut 2008, 23:09 Temat postu: |
|
|
wredna_mimi napisał: | a moga tez byc najlepszymi przyjaciolkami  |
WM czy Ty choc troche jestes podobna do Angeliny Jolie? _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KAĹťDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYĹťSZYM WYKSZTAĹCENIEM SZCZEGĂLNYM DOBREM NARODU |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 12 Lut 2008, 23:14 Temat postu: |
|
|
FilipR79 napisał: | wredna_mimi napisał: | a moga tez byc najlepszymi przyjaciolkami  |
WM czy Ty choc troche jestes podobna do Angeliny Jolie? |
Filip ona jest duzo piekniejsza , wredna mimi oczywiscie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 12 Lut 2008, 23:19 Temat postu: |
|
|
zyzak napisał: | FilipR79 napisał: | wredna_mimi napisał: | a moga tez byc najlepszymi przyjaciolkami  |
WM czy Ty choc troche jestes podobna do Angeliny Jolie? |
Filip ona jest duzo piekniejsza , wredna mimi oczywiscie  |
Pozazdroscic Zyzak. _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KAĹťDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYĹťSZYM WYKSZTAĹCENIEM SZCZEGĂLNYM DOBREM NARODU |
|
Powrót do góry |
|
 |
|