Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| szczur4x4
 | Dołączył: 09 Sty 2008 | Posty: 251 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 21 Lut 2008, 21:29 Temat postu: |
|
|
dobrze Ĺźe chociaĹź mĂłwisz po angielsku, (dziÄki temu moja znajoma ostatnio znalazĹa prace w opiece spoĹ. ) ale takich osĂłb jak Ty jest tu ogromna iloĹÄ , przykro to mĂłwiÄ ale bÄdzie ciÄĹźko, ona szukaĹa 2 tyg. byĹa chyba we wszystkich knajpkach , restauracjach, itd, zna dobrze angielski... i niestety nigdzie nie byĹo miejsc, lecz nie wnikaj i rezygnuj bo zawsze moĹźe siÄ ktoĹ zwolniÄ lub zajdzie potrzeba zatrudnienia kogoĹ nowego, poza tym kto nie pyta i nie szuka ten nic nie znajdzie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Lut 2008, 23:17 Temat postu: |
|
|
obecnie na euresie jest duzooo pracyyyy |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Anecia ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 21 Lut 2008 | Posty: 4 | |
|
Wysłany: 22 Lut 2008, 14:07 Temat postu: |
|
|
jestem na Islandii i szukam pracy w Keflaviku lub okolicach bylabym wdzieczna za pomoc zyczyliwych ludzi w jej znalezieniu.pozdrawiam.p.s.umiem angielski |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 24 Lut 2008, 0:12 Temat postu: |
|
|
szukam pracy bez podatku |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gapper
| Dołączył: 24 Lut 2008 | Posty: 11 | Skąd: ToruĹ |
|
Wysłany: 25 Lut 2008, 15:03 Temat postu: operator suwnicy |
|
|
mam uprawnienia S3 - suwnice lejnicze, magazynowe i montazowe. Mam 4 letni staz na 40 tonowych urzadzeniach. Licencja do przetĹumaczenia notarialnie. Czy ktoĹ moze pracuje w ALCOA albo islandzkiej hucie aluminium? Tam z pewnoĹcia sÄ
suwnice. WypeĹniĹem ich aplikacje ale na razie cisza. A moĹźe w jakimĹ porcie, oprĂłcz Ĺźurawi sÄ
suwnice....
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gapper
|
Wysłany: 25 Lut 2008, 15:12 Temat postu: instruktor teatralny, reĹźyser, szczudlarz |
|
|
warsztaty teatralne i zajÄcia staĹe z grupami. praca z dzieÄmi od 9 lat, nastolatkami i dorosĹymi, angielski, rosyjski. Mam 18 letni staĹź i bardzo duĹźe doĹwiadczenie.. ChciaĹbym osiÄ
ĹÄ na wyspie na nieco dĹuĹźej. Jak widaÄ szukam po dwu zawodach, ale obydwa potrafiÄ dobrze... A oprĂłcz tego mam za sobÄ
8 lat autostopu po rĂłznych europejskich zakamarkach, ale czas siÄ osiedlic blisko gorÄ
cych wydzielin matki-natury
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 25 Lut 2008, 15:31 Temat postu: Re: operator suwnicy |
|
|
gapper napisał: | A moĹźe w jakimĹ porcie, oprĂłcz Ĺźurawi sÄ
suwnice....
 |
www.eimskip.is
tam maja w porcie taki dzwig co mi suwnicowato wyglada. pozatym to tu nie ma za duzo przemyslu. wiec i suwnicowi nie sa rozchwytywani. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maciejdass
| Dołączył: 31 Sty 2008 | Posty: 1 | Skąd: krakow |
|
Wysłany: 27 Lut 2008, 8:30 Temat postu: Architekt?... |
|
|
Hej!
Czy nie orientujecie siÄ moĹźe, jak wyglÄ
da sytuacja w dziedzinie architektury na Islandii?
Jestem architektem niedĹugo po studiach i zastanawiam siÄ nad szukaniem pracy w Reykjaviku lub okolicach, mam kontakt na jedno duĹźe biuro projektowe, ale nie mam doĹwiadczenia z duĹźymi biurami - znacie jakieĹ nieduĹźe pracownie? Nie mogÄ nic znaleĹşÄ...
Na islandii juĹź kiedyĹ byĹem, jednak byĹa to bardziej dzika wycieczka poĹÄ
czona ze znalezieniem jakiejĹ pracy na czarno, niĹź faktyczny wyjazd zarobkowy.
Islandzkiego nie umiem - tylko angielski :/
JeĹli coĹ wiecie - bardo proszÄ o jakieĹ informacje.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| akwin-jagna
| Dołączył: 27 Lut 2008 | Posty: 9 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 27 Lut 2008, 17:07 Temat postu: Zaopiekuje sie dzieciatkiem |
|
|
Witam
Mam 24 lata, mieszkam z rodzina w Reykjaviku.Obecnie jestem na urlopie macierzynskim.Chetnie zaopiekuje sie dzieciaczkami w wieku 4-6 lat, ucze angielskiego w ramach pobytu u mnie.Blizsze informacje wysle na maila, pytania prosze kierowac na adres jagna-akwin@wp.pl
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| akwin-jagna
| Dołączył: 27 Lut 2008 | Posty: 9 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 27 Lut 2008, 17:26 Temat postu: |
|
|
8944358 moj telefon, bo nie zawsze moge odebrac poczte |
|
Powrót do góry |
|
 |
| audi
| Dołączył: 28 Lut 2008 | Posty: 5 | Skąd: Lublin |
|
Wysłany: 28 Lut 2008, 23:26 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich
Jak nie trudno siÄ domyĹliÄ, skoro piszÄ posta w tym wÄ
tku, szukam pracy ChciaĹbym znaleĹşÄ coĹ na wakacje, od poczÄ
tku lipca do koĹca wrzeĹnia, ostatecznie mogÄ teĹź zaczÄ
Ä w czerwcu.
Jestem studentem, mam 22 lata, nie mam problemĂłw z porozumiewaniem siÄ po angielsku i chcÄ pracujÄ
c rzetelnie i sumiennie zarobiÄ na kolejny rok nauki. KrĂłtko mĂłwiÄ
c szukam zajÄcia sezonowego.
NajchÄtniej na farmie lub przy rybach, jestem jednak jak najbardziej otwarty na inne propozycje. ByĹbym zainteresowany wĹaĹciwie tylko ofertami z zakwaterowaniem. JeĹli dodatkowo miejsce zatrudnienia byĹoby poza stolicÄ
tym lepiej. OprĂłcz pracy chciaĹbym teĹź zobaczyÄ kawaĹek kraju a nie tylko przejechaÄ z Lublina do innego miasta na parÄ miesiÄcy, dlatego wolaĹbym jakieĹ mniejsze miasteczko. OczywiĹcie nie jest to w Ĺźadnym wypadku kwestia priorytetowa. Dobrze by byĹo gdyby znalazĹy siÄ dwa miejsca poniewaĹź chciaĹbym wyjechaÄ z przyjacielem.
Wszystkie oferty, proĹby i groĹşby proszÄ przesyĹaÄ na email, gg bÄ
dĹş zostawiÄ tutaj prywatnÄ
wiadomoĹÄ. Wszystkie te dane oczywiĹcie tuĹź pod moim postem. BÄdÄ teĹź oczywiĹcie wpadaĹ poczytaÄ forum, ale lepiej nie robiÄ tu niepotrzebnego baĹaganu i dogadaÄ siÄ bezpoĹrednio
Z gĂłry bardzo dziÄkujÄ za wszelkÄ
pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rosoomak_she
| Dołączył: 28 Lut 2008 | Posty: 13 | Skąd: Wadowice miasto byce. |
|
Wysłany: 29 Lut 2008, 0:46 Temat postu: |
|
|
Witam!!
Podobnie jak pan przedmĂłwca szukam pracy na okreĹlony okres czasu. Otóş wybieram siÄ w tym roku na studia. Jak wiadomo mam na to jeszcze póŠroku czasu wiÄc chciaĹabym go wykorzystaÄ i speĹniÄ swoje marzenie dotyczÄ
ce wyjazdu na IslandiÄ!!Interesuje mnie kaĹźdego rodzaju praca...ale niestety tylko z zakwaterowaniem:/ NajchÄtniej coĹ w stylu au pair. ProszÄ o pomoc gdyĹź chciaĹabym wyjechaÄ juĹź w poĹowie marca lub w kwietniu!! O wiele bardziej niĹź na kasie zaleĹźy mi na odwiedzeniu tego cudnego kraju!!
Wszelkie rady i propozycje proszÄ wysyĹaÄ na maila!! Z gĂłry dziÄkujÄ! Zuza |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 29 Lut 2008, 1:03 Temat postu: |
|
|
rosoomak_she napisał: | aĹź siÄ bojÄ .... ale nic... teraz na powagÄ miaĹbyĹ na oku coĹ dla mnie?? |
Wiesz to bylo na powaznie. Szukaj na farmach tam z reguly z zakwaterowaniem ale na kokosy nie licz i bedzie Ci ciezko cos zaoszczedzic i zwiedzic kraj. Jak to mowia albo rybki albo akwarium. _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KAĹťDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYĹťSZYM WYKSZTAĹCENIEM SZCZEGĂLNYM DOBREM NARODU |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rosoomak_she
|
Wysłany: 29 Lut 2008, 1:10 Temat postu: |
|
|
wybieram rybki;] hehe Tylko ... piszesz mi szukaj na farmach... A ja zupeĹnie nie wiem jak;D dlatego liczÄ na pomoc...ChoÄby TwojÄ
!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rosoomak_she
|
Wysłany: 29 Lut 2008, 1:21 Temat postu: |
|
|
nie oglÄ
dam telewizji wiÄc nie wiem jakie przedstawiĹa... heh... Ale bosz Czemu wszyscy sÄ
aĹź tak na kasÄ nastawieni?? Ja bym chciaĹa po prostu trochÄ zobaczyÄ przeĹźyÄ coĹ nowego a tylko przy okazji kasÄ przywieĹşÄ do domu. JeĹli z tego ostatniego nic by nie wyszĹo to i tak bym nie ĹźaĹowaĹa...bo w Polsce mimo Ĺźe zarabiam to i tak ciÄ
gle na nic mnie nie staÄ... a tak to przynajmniej zobaczyĹabym coĹ nowego... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| irek
| Dołączył: 29 Lut 2008 | Posty: 2 | Skąd: KIELCE |
|
Wysłany: 2 Mar 2008, 21:11 Temat postu: Witam |
|
|
Hej!.Szukam kontaktu z polskimi operatorami Ĺźurawi wieĹźowych,ktĂłrzy
pracujÄ
na Keflaviku lub w okolicy.Posiadam uprawnienia I-Ĺť i wieloletni staĹź w tym fachu.BÄdÄ wdziÄczny za kaĹźdÄ
informacjÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Mar 2008, 21:33 Temat postu: Re: operator suwnicy |
|
|
gapper napisał: | mam uprawnienia S3 - suwnice lejnicze, magazynowe i montazowe. Mam 4 letni staz na 40 tonowych urzadzeniach. Licencja do przetĹumaczenia notarialnie. Czy ktoĹ moze pracuje w ALCOA albo islandzkiej hucie aluminium? Tam z pewnoĹcia sÄ
suwnice. WypeĹniĹem ich aplikacje ale na razie cisza. A moĹźe w jakimĹ porcie, oprĂłcz Ĺźurawi sÄ
suwnice....
 |
JeĹli znasz hutÄ ALCOA choÄ trochÄ, to powinieneĹ wiedzieÄ, Ĺźe na podstawie porozumienia ALCOA z rzÄ
dem islandzkim, huta nie zatrudnia obcokrajowcĂłw. WyjÄ
tkiem sÄ
obcokrajowcy pracujÄ
cy dla kontraktorĂłw na stanowiskach pomocniczych. Niestety te etaty rĂłwnieĹź sÄ
systematycznie ograniczane (ja np. mam pracÄ do czerwca - i na tym prawdopodobnie koniec). |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kameleon86
| Dołączył: 29 Lut 2008 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 3 Mar 2008, 19:38 Temat postu: |
|
|
Witam! Szukam pracy w przetwĂłrstwie rybnym.Mam rocznÄ
praktyke.Najlepiej w Reykjaviku lub w okolicach bo tam mieszkam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gapper
|
Wysłany: 3 Mar 2008, 21:33 Temat postu: Re: operator suwnicy |
|
|
Mr TIG napisał: | gapper napisał: | mam uprawnienia S3 - suwnice lejnicze, magazynowe i montazowe. Mam 4 letni staz na 40 tonowych urzadzeniach. Licencja do przetĹumaczenia notarialnie. Czy ktoĹ moze pracuje w ALCOA albo islandzkiej hucie aluminium? Tam z pewnoĹcia sÄ
suwnice....
 |
JeĹli znasz hutÄ ALCOA choÄ trochÄ, to powinieneĹ wiedzieÄ, Ĺźe na podstawie porozumienia ALCOA z rzÄ
dem islandzkim, huta nie zatrudnia obcokrajowcĂłw. WyjÄ
tkiem sÄ
obcokrajowcy pracujÄ
cy dla kontraktorĂłw na stanowiskach pomocniczych. Niestety te etaty rĂłwnieĹź sÄ
systematycznie ograniczane (ja np. mam pracÄ do czerwca - i na tym prawdopodobnie koniec). |
Mr TIG nie wiedziaĹem - dzieki za informacje - ja jeszcze w Polsce. A jest teĹź islandzka huta Al - tam teĹź tylko krajowcĂłw zatrudniaja?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 3 Mar 2008, 22:22 Temat postu: Re: operator suwnicy |
|
|
gapper napisał: | Mr TIG nie wiedziaĹem - dzieki za informacje - ja jeszcze w Polsce. A jest teĹź islandzka huta Al - tam teĹź tylko krajowcĂłw zatrudniaja?
Pozdrawiam |
nie wiem o jakiej islandzkiej mowisz, ale z tego co wiem to w kanadyjskiej pracuja jacys polacy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|