reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

SZUKAM PRACY - OGŁOSZENIA I PYTANIA FORUMOWICZÓW
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 61, 62, 63  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Jak wygląda praca na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szczur4x4

PostWysłany: 21 Lut 2008, 21:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dobrze że chociaż mówisz po angielsku, (dzięki temu moja znajoma ostatnio znalazła prace w opiece społ. ) ale takich osób jak Ty jest tu ogromna ilość , przykro to mówić ale będzie ciężko, ona szukała 2 tyg. była chyba we wszystkich knajpkach , restauracjach, itd, zna dobrze angielski... i niestety nigdzie nie było miejsc, lecz nie wnikaj i rezygnuj bo zawsze może się ktoś zwolnić lub zajdzie potrzeba zatrudnienia kogoś nowego, poza tym kto nie pyta i nie szuka ten nic nie znajdzie...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość WP Kontakt
zyzak
Gość
PostWysłany: 21 Lut 2008, 23:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

obecnie na euresie jest duzooo pracyyyy
Powrót do góry
Anecia
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
PostWysłany: 22 Lut 2008, 14:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jestem na Islandii i szukam pracy w Keflaviku lub okolicach bylabym wdzieczna za pomoc zyczyliwych ludzi w jej znalezieniu.pozdrawiam.p.s.umiem angielski
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
lovisa
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 24 Lut 2008, 0:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szukam pracy bez podatku
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
gapper

PostWysłany: 25 Lut 2008, 15:03    Temat postu: operator suwnicy Odpowiedz z cytatem

mam uprawnienia S3 - suwnice lejnicze, magazynowe i montazowe. Mam 4 letni staz na 40 tonowych urzadzeniach. Licencja do przetłumaczenia notarialnie. Czy ktoś moze pracuje w ALCOA albo islandzkiej hucie aluminium? Tam z pewnościa są suwnice. Wypełniłem ich aplikacje ale na razie cisza. A może w jakimś porcie, oprócz żurawi są suwnice....
lol lol
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
gapper

PostWysłany: 25 Lut 2008, 15:12    Temat postu: instruktor teatralny, reĹźyser, szczudlarz Odpowiedz z cytatem

warsztaty teatralne i zajęcia stałe z grupami. praca z dziećmi od 9 lat, nastolatkami i dorosłymi, angielski, rosyjski. Mam 18 letni staż i bardzo duże doświadczenie.. Chciałbym osiąść na wyspie na nieco dłużej. Jak widać szukam po dwu zawodach, ale obydwa potrafię dobrze... A oprócz tego mam za sobą 8 lat autostopu po róznych europejskich zakamarkach, ale czas się osiedlic blisko gorących wydzielin matki-natury
Very Happy
Powrót do góry
stan

PostWysłany: 25 Lut 2008, 15:31    Temat postu: Re: operator suwnicy Odpowiedz z cytatem

gapper napisał:
A może w jakimś porcie, oprócz żurawi są suwnice....
lol lol

www.eimskip.is
tam maja w porcie taki dzwig co mi suwnicowato wyglada. pozatym to tu nie ma za duzo przemyslu. wiec i suwnicowi nie sa rozchwytywani.
Powrót do góry
maciejdass

PostWysłany: 27 Lut 2008, 8:30    Temat postu: Architekt?... Odpowiedz z cytatem

Hej!
Czy nie orientujecie się może, jak wygląda sytuacja w dziedzinie architektury na Islandii?
Jestem architektem niedługo po studiach i zastanawiam się nad szukaniem pracy w Reykjaviku lub okolicach, mam kontakt na jedno duże biuro projektowe, ale nie mam doświadczenia z dużymi biurami - znacie jakieś nieduże pracownie? Nie mogę nic znaleźć...

Na islandii już kiedyś byłem, jednak była to bardziej dzika wycieczka połączona ze znalezieniem jakiejś pracy na czarno, niż faktyczny wyjazd zarobkowy.
Islandzkiego nie umiem - tylko angielski :/

Jeśli coś wiecie - bardo proszę o jakieś informacje.
Pozdrawiam
Powrót do góry
akwin-jagna

PostWysłany: 27 Lut 2008, 17:07    Temat postu: Zaopiekuje sie dzieciatkiem Odpowiedz z cytatem

Witam
Mam 24 lata, mieszkam z rodzina w Reykjaviku.Obecnie jestem na urlopie macierzynskim.Chetnie zaopiekuje sie dzieciaczkami w wieku 4-6 lat, ucze angielskiego w ramach pobytu u mnie.Blizsze informacje wysle na maila, pytania prosze kierowac na adres jagna-akwin@wp.pl
Pozdrawiam
Powrót do góry
akwin-jagna

PostWysłany: 27 Lut 2008, 17:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

8944358 moj telefon, bo nie zawsze moge odebrac poczte
Powrót do góry
audi

PostWysłany: 28 Lut 2008, 23:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich Smile

Jak nie trudno się domyślić, skoro piszę posta w tym wątku, szukam pracy Smile Chciałbym znaleźć coś na wakacje, od początku lipca do końca września, ostatecznie mogę też zacząć w czerwcu.
Jestem studentem, mam 22 lata, nie mam problemów z porozumiewaniem się po angielsku i chcę pracując rzetelnie i sumiennie zarobić na kolejny rok nauki. Krótko mówiąc szukam zajęcia sezonowego.
Najchętniej na farmie lub przy rybach, jestem jednak jak najbardziej otwarty na inne propozycje. Byłbym zainteresowany właściwie tylko ofertami z zakwaterowaniem. Jeśli dodatkowo miejsce zatrudnienia byłoby poza stolicą tym lepiej. Oprócz pracy chciałbym też zobaczyć kawałek kraju a nie tylko przejechać z Lublina do innego miasta na parę miesięcy, dlatego wolałbym jakieś mniejsze miasteczko. Oczywiście nie jest to w żadnym wypadku kwestia priorytetowa. Dobrze by było gdyby znalazły się dwa miejsca ponieważ chciałbym wyjechać z przyjacielem.

Wszystkie oferty, prośby i groźby Wink proszę przesyłać na email, gg bądź zostawić tutaj prywatną wiadomość. Wszystkie te dane oczywiście tuż pod moim postem. Będę też oczywiście wpadał poczytać forum, ale lepiej nie robić tu niepotrzebnego bałaganu i dogadać się bezpośrednio Smile

Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
rosoomak_she

PostWysłany: 29 Lut 2008, 0:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!!
Podobnie jak pan przedmówca szukam pracy na określony okres czasu. Otóż wybieram się w tym roku na studia. Jak wiadomo mam na to jeszcze pół roku czasu więc chciałabym go wykorzystać i spełnić swoje marzenie dotyczące wyjazdu na Islandię!!Interesuje mnie każdego rodzaju praca...ale niestety tylko z zakwaterowaniem:/ Najchętniej coś w stylu au pair. Proszę o pomoc gdyż chciałabym wyjechać już w połowie marca lub w kwietniu!! O wiele bardziej niż na kasie zależy mi na odwiedzeniu tego cudnego kraju!!
Wszelkie rady i propozycje proszę wysyłać na maila!! Z góry dziękuję! Zuza
Powrót do góry
FilipR79
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 29 Lut 2008, 1:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rosoomak_she napisał:
aż się bojęjęzyk.... ale nic... teraz na powagę miałbyś na oku coś dla mnie??

Wiesz to bylo na powaznie. Szukaj na farmach tam z reguly z zakwaterowaniem ale na kokosy nie licz i bedzie Ci ciezko cos zaoszczedzic i zwiedzic kraj. Jak to mowia albo rybki albo akwarium.

KAŻDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYŻSZYM WYKSZTAŁCENIEM SZCZEGÓLNYM DOBREM NARODU
Powrót do góry
rosoomak_she

PostWysłany: 29 Lut 2008, 1:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wybieram rybki;] hehe Tylko ... piszesz mi szukaj na farmach... A ja zupełnie nie wiem jak;D dlatego liczę na pomoc...Choćby Twoją!!!
Powrót do góry
rosoomak_she

PostWysłany: 29 Lut 2008, 1:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie oglądam telewizji więc nie wiem jakie przedstawiła... heh... Ale bosz Czemu wszyscy są aż tak na kasę nastawieni?? Ja bym chciała po prostu trochę zobaczyć przeżyć coś nowego a tylko przy okazji kasę przywieźć do domu. Jeśli z tego ostatniego nic by nie wyszło to i tak bym nie żałowała...bo w Polsce mimo że zarabiam to i tak ciągle na nic mnie nie stać... a tak to przynajmniej zobaczyłabym coś nowego...
Powrót do góry
irek

PostWysłany: 2 Mar 2008, 21:11    Temat postu: Witam Odpowiedz z cytatem

Hej!.Szukam kontaktu z polskimi operatorami Ĺźurawi wieĹźowych,ktĂłrzy
pracują na Keflaviku lub w okolicy.Posiadam uprawnienia I-Ż i wieloletni staż w tym fachu.Będę wdzięczny za każdą informację.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Mr TIG
Gość
PostWysłany: 2 Mar 2008, 21:33    Temat postu: Re: operator suwnicy Odpowiedz z cytatem

gapper napisał:
mam uprawnienia S3 - suwnice lejnicze, magazynowe i montazowe. Mam 4 letni staz na 40 tonowych urzadzeniach. Licencja do przetłumaczenia notarialnie. Czy ktoś moze pracuje w ALCOA albo islandzkiej hucie aluminium? Tam z pewnościa są suwnice. Wypełniłem ich aplikacje ale na razie cisza. A może w jakimś porcie, oprócz żurawi są suwnice....
lol lol

Jeśli znasz hutę ALCOA choć trochę, to powinieneś wiedzieć, że na podstawie porozumienia ALCOA z rządem islandzkim, huta nie zatrudnia obcokrajowców. Wyjątkiem są obcokrajowcy pracujący dla kontraktorów na stanowiskach pomocniczych. Niestety te etaty również są systematycznie ograniczane (ja np. mam pracę do czerwca - i na tym prawdopodobnie koniec).
Powrót do góry
kameleon86

PostWysłany: 3 Mar 2008, 19:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam! Szukam pracy w przetwórstwie rybnym.Mam roczną praktyke.Najlepiej w Reykjaviku lub w okolicach bo tam mieszkam
Powrót do góry
gapper

PostWysłany: 3 Mar 2008, 21:33    Temat postu: Re: operator suwnicy Odpowiedz z cytatem

Mr TIG napisał:
gapper napisał:
lol lol

Jeśli znasz hutę ALCOA choć trochę, to powinieneś wiedzieć, że na podstawie porozumienia ALCOA z rządem islandzkim, huta nie zatrudnia obcokrajowców. Wyjątkiem są obcokrajowcy pracujący dla kontraktorów na stanowiskach pomocniczych. Niestety te etaty również są systematycznie ograniczane (ja np. mam pracę do czerwca - i na tym prawdopodobnie koniec).

Mr TIG nie wiedziałem - dzieki za informacje - ja jeszcze w Polsce. A jest też islandzka huta Al - tam też tylko krajowców zatrudniaja?
Pozdrawiam
Powrót do góry
stan

PostWysłany: 3 Mar 2008, 22:22    Temat postu: Re: operator suwnicy Odpowiedz z cytatem

gapper napisał:
Mr TIG nie wiedziałem - dzieki za informacje - ja jeszcze w Polsce. A jest też islandzka huta Al - tam też tylko krajowców zatrudniaja?
Pozdrawiam

nie wiem o jakiej islandzkiej mowisz, ale z tego co wiem to w kanadyjskiej pracuja jacys polacy.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Jak wygląda praca na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 61, 62, 63  Następny
Strona 37 z 63

Skocz do: