Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Urodzony_13_w_piatek
 | Dołączył: 20 Kwi 2005 | Posty: 277 | Skąd: nibylandia |
|
Wysłany: 1 Mar 2008, 10:32 Temat postu: Wino wĹasnej (domowej) roboty |
|
|
witam, robiliscie to kupowane duĹskie winko z koncentratĂłw ?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| seeslav
| Dołączył: 09 Kwi 2007 | Posty: 42 | Skąd: DKL-RKV |
|
Wysłany: 1 Mar 2008, 12:17 Temat postu: |
|
|
Wlasnie spozywam-prima sort!!! _________________ warten sie bitte WO IST ZURICH?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Bartqw
| Dołączył: 21 Sty 2007 | Posty: 50 | Skąd: Akranes |
|
Wysłany: 1 Mar 2008, 15:28 Temat postu: Re: WINKO - robiĹ ktos to winko kupowane? |
|
|
Urodzony_13_w_piatek napisał: | witam, robiliscie to kupowane duĹskie winko z koncentratĂłw ?  |
Mozesz cos wiecej o tym napisac?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| seeslav
|
Wysłany: 1 Mar 2008, 17:58 Temat postu: |
|
|
Coz tu pisac? Smakuje troche jak beaujolais nouveau haha!! Naprawde tak smakuje no i ma kopniecie rowniez Moj alkoholomierz wskazal 18%Pisze ciagle o czerwonym z plynego koncentratu bo jeszcze nie robilem bialego z suszu.Ale mam nabyte i bede robil tez biale. Nie wiezylem ze to wychodzi w 10 dni bo w Polsce robilem winka a jednak wspomagacze chemiczne jakie sa w komplecie do koncentratow robia swoje. I jest do spoĹźycia w 10dni !!! MNIAM!!! _________________ warten sie bitte WO IST ZURICH?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KO
 | Dołączył: 10 Maj 2006 | Posty: 492 | Skąd: z piekĹa |
|
Wysłany: 1 Mar 2008, 18:53 Temat postu: |
|
|
Gdzie to moĹźna kupiÄ i za ile?  _________________ (_!_)
o
0
O |
|
Powrót do góry |
|
 |
| seeslav
|
Wysłany: 2 Mar 2008, 0:06 Temat postu: |
|
|
w europrisie jest roznych rodzaje skolko godno, kosztuje to ok 2000 za komplet na 25litrow winka + trzeba nabyc ok 6 kg cukru (zalezy od rodzaju).No i oczywiscie zainwestowac jednorazowo w balon na winko rurke fermentacyjna rurkre do sciagania winka i jesli ktos ma ochote w alkoholomierz i termometr. Wszystko ok 2500 koronek.No i po tygodniu lub 10-ciu dniach sie juz mozna delektowac, co niniejszym wlasnie czynie MNIAM MNIAM!!! _________________ warten sie bitte WO IST ZURICH?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Urodzony_13_w_piatek
|
Wysłany: 2 Mar 2008, 1:03 Temat postu: WINKO WINKO |
|
|
no zainwestowaĹem w balonik, rureczki itp.. kupiĹem sobie oczywiscie czerwone z koncentratu
wczoraj wstawiĹem , 14 literkĂłw wody 25 stopni, plus 4 litry z czterema kg cukru i koncentrat
mineĹo 24 h no i ono zyje oddycha, calosc przypomina bicie serca
no ciekawe zobaczymy.. tez sie spotkaĹem z opiniami jedenasto dniowymi tylko dlaczego w instrukcji pisze cos o 25 dniu ?
instrukcja po dunsku ale mamy ze znajomymi przetĹumaczonÄ
seeslav mĂłwie o vinsett - ty takze ? jakÄ
masz metode "produkcji"
sama inwestycja w balon to speĹnienie moich marzeĹ
a jak mi to z koncentratu nie posmakuje to mozna pilnowac bonusa tam czasami winogron po 50 kr.. mmmmm pyszne by byĹo
bartq kupiĹem wiecej moge jeden koncentrat odsprzedaÄ ja to tak mam zawsze, zawsze boje sie ze za maĹo ale 100 litrĂłw to za duzo hehe
no "bulgoce" piÄknie
pozdrawiam znajomych co takze robiÄ
i wĹasnie czytajÄ
p.s zapach troche mnie mdli taki sĹodki mydlany.. kojarzy mi sie z polskÄ
nalewkÄ
i to takÄ
typu "keleris" czyli hmm biedronkowÄ
NO ZOBACZYMY |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Urodzony_13_w_piatek
|
Wysłany: 2 Mar 2008, 2:04 Temat postu: WINKO WINKO |
|
|
no zainwestowaĹem w balonik, rureczki itp.. kupiĹem sobie oczywiscie czerwone z koncentratu
wczoraj wstawiĹem , 14 literkĂłw wody 25 stopni, plus 4 litry z czterema kg cukru i koncentrat
mineĹo 24 h no i ono zyje oddycha, calosc przypomina bicie serca
no ciekawe zobaczymy.. tez sie spotkaĹem z opiniami jedenasto dniowymi tylko dlaczego w instrukcji pisze cos o 25 dniu ?
instrukcja po dunsku ale mamy ze znajomymi przetĹumaczonÄ
seeslav mĂłwie o vinsett - ty takze ? jakÄ
masz metode "produkcji"
sama inwestycja w balon to speĹnienie moich marzeĹ
a jak mi to z koncentratu nie posmakuje to mozna pilnowac bonusa tam czasami winogron po 50 kr.. mmmmm pyszne by byĹo
bartq kupiĹem wiecej moge jeden koncentrat odsprzedaÄ ja to tak mam zawsze, zawsze boje sie ze za maĹo ale 100 litrĂłw to za duzo hehe
no "bulgoce" piÄknie
pozdrawiam znajomych co takze robiÄ
i wĹasnie czytajÄ
p.s zapach troche mnie mdli taki sĹodki mydlany.. kojarzy mi sie z polskÄ
nalewkÄ
i to takÄ
typu "keleris" czyli hmm biedronkowÄ
NO ZOBACZYMY |
|
Powrót do góry |
|
 |
| seeslav
|
Wysłany: 2 Mar 2008, 11:18 Temat postu: |
|
|
A ja kupilem na 350lirtow bo tez sie alem ze za malo ale mniejsza -moja metoda produkcji jest scisle zwiazana z instrukcja do ktorej sie stosuje jak do biblji jakowejs. Wrzucam proszki w terminie i delektuje sie bulgotem ktory nawet budzi w nocy czasami. -Tak jest mowimy dokladnie o trym samym rodzaju. NA ZDROWKO!!! _________________ warten sie bitte WO IST ZURICH?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Urodzony_13_w_piatek
|
Wysłany: 2 Mar 2008, 13:05 Temat postu: |
|
|
to sĹuchaj jeszcze tego, mnie w nocy obudziĹo ale.. wielkie sprzatanie., piana podchodzi mi do korka i zostaje zassana, po czym bylgota , i zazwyczaj wypycha mi korek, , sciagam , myje mieszam by piana zgestniaĹa i od nowa, po godzinie znĂłw to samo.. hmmm teraz nie bede mieszaĹ , najwyzej bede co póŠgodziny myĹ korek.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Urodzony_13_w_piatek
|
Wysłany: 13 Mar 2008, 20:13 Temat postu: |
|
|
seeslav zaglÄ
dasz czasem na forum ? podaĹ byĹ przepis jak robisz? z ciekawosci, porĂłwnaĹ bym z moim , moze wyprobowal u mnie juz praktycznie 2 tydzien..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Mar 2008, 22:09 Temat postu: |
|
|
a jak pachnÄ
bÄ
ki po takim winku ????
czy czuc w bÄ
kach, ze wÄ
troba coĹ nie teges ? ))) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Urodzony_13_w_piatek
|
Wysłany: 13 Mar 2008, 23:02 Temat postu: |
|
|
jestem na diecie hepatilowo omarowej ale musze przyznac ze.. a zreszta wpadnij do mnie w swieta to dam Ci wachaÄ do woli podejrzewam ze zmienisz kolor  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Mar 2008, 23:14 Temat postu: |
|
|
Urodzony_13_w_piatek napisał: | jestem na diecie hepatilowo omarowej ale musze przyznac ze.. a zreszta wpadnij do mnie w swieta to dam Ci wachaÄ do woli podejrzewam ze zmienisz kolor  |
dziÄki  
Ps.
co to za dieta ????!!!!
dieta wÄ
trobowa to miÄdzy innymi zero alkocholu !!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Urodzony_13_w_piatek
|
Wysłany: 14 Mar 2008, 19:47 Temat postu: |
|
|
nie miedzy innymi tylko przede wszystkim.. no ale cĂłz.. vis maior.. 14 dzien winka.. smakuje niezle, zapowiada sie dobrze, bulgota z umiarem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|