Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 11 Mar 2008, 15:54 Temat postu: |
|
|
Kaupþing oferuje online przelewy zagraniczne, prawdopodobnie Glitnir rowniez. Natomiast z cala pewnoscia nie ma takiej opcji Landsbankinn. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dorcia_4
| Dołączył: 24 Cze 2007 | Posty: 117 | Skąd: ... |
|
Wysłany: 11 Mar 2008, 16:14 Temat postu: |
|
|
Tak wiem, ze Landsbankinn tego nie oferuje:( Ok dzieki za informacje. Moze ktos jeszcze cos wie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
 | Dołączył: 10 Lut 2007 | Posty: 484 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 11 Mar 2008, 17:33 Temat postu: |
|
|
Glitnir oferuje, wszystko prosto i przez internet samemu, koszt 800isk chyba, przelew idzie zazwyczaj jakies 4 dni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| owieczkowo
| Dołączył: 17 Paź 2007 | Posty: 76 | |
|
Wysłany: 11 Mar 2008, 17:46 Temat postu: |
|
|
landsbannkin nie oferuje ale mozna sie z nimi umowic na transfer kasy okreslonego dnia na inne konto w polsce..tak przynajmniej ja sie z nimi umowilam.. _________________ http://modblog.bmezine.com/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| monika
| Dołączył: 09 Lip 2007 | Posty: 45 | Skąd: REYKJAVIK |
|
Wysłany: 11 Mar 2008, 19:30 Temat postu: |
|
|
w glitnirze przelewy miÄdzynarodowe kosztujÄ
500 isk( ja tyle pĹace jak robiÄ przelew przez internet) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dorcia_4
|
Wysłany: 11 Mar 2008, 21:28 Temat postu: |
|
|
Owieczkowo mi bardziej zaleĹźy na tym Ĺźeby zrobiÄ sobie samej przelew na konto w Polsce wtedy kiedy bedÄ chciaĹa i oczywiĹcie jak bÄdzie dobry kurs. A poza tym bÄde w Polsce wiÄc nie bede miaĹa jak pĂłjĹÄ do landsbanki i dlatego zamykam tam konto i otwieram najprawdopodobniej w Glitnirze. DziÄkie wszystkim za informacje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 12 Mar 2008, 21:01 Temat postu: |
|
|
dorcia_4 napisał: | wtedy kiedy bedÄ chciaĹa i oczywiĹcie jak bÄdzie dobry kurs. |
Ciekaw stwierdzenie. Tylko pamietaj ze pieniadze ida 2-3 dni wiec mozesz tylko znac kurs euro(lub innej waluty) w stosunku do korony. A on juz nigdy nie bedzie dobry:( A po 2-3 dniach zlotowka w stosunku do euro moze (l.u.w. ) znacznie sie umocnic wiec.... _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KAĹťDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYĹťSZYM WYKSZTAĹCENIEM SZCZEGĂLNYM DOBREM NARODU |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lili67
 | Dołączył: 05 Mar 2008 | Posty: 239 | Skąd: HafnarfjĂśrdur/Keflavik |
|
Wysłany: 12 Mar 2008, 21:10 Temat postu: |
|
|
FilipR79 napisał: |
Ciekaw stwierdzenie. Tylko pamietaj ze pieniadze ida 2-3 dni wiec mozesz tylko znac kurs euro(lub innej waluty) w stosunku do korony. A on juz nigdy nie bedzie dobry:( A po 2-3 dniach zlotowka w stosunku do euro moze (l.u.w. ) znacznie sie umocnic wiec.... |
Filip, kochanie, wypadĹeĹ z gry. MoĹźna przecieĹź robic przelewy od razu w zĹotĂłwkach. SprawdĹş w swoim banku. _________________ Legere et non intellegere neglegere est |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 12 Mar 2008, 23:22 Temat postu: |
|
|
dorcia_4 napisał: | Owieczkowo mi bardziej zaleĹźy na tym Ĺźeby zrobiÄ sobie samej przelew na konto w Polsce wtedy kiedy bedÄ chciaĹa i oczywiĹcie jak bÄdzie dobry kurs. A poza tym bÄde w Polsce wiÄc nie bede miaĹa jak pĂłjĹÄ do landsbanki i dlatego zamykam tam konto i otwieram najprawdopodobniej w Glitnirze. DziÄkie wszystkim za informacje |
MoĹźna umĂłwiÄ siÄ w Landsbankinn na przelew telefoniczny, rĂłwnieĹź zagraniczny. Wykonuje siÄ go podajÄ
c PIN uzywany do przelewĂłw w internecie.
Jeszcze ludziska duzo nie wiecie
TIG |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dorcia_4
|
Wysłany: 13 Mar 2008, 9:12 Temat postu: |
|
|
Filip zrobie przelew na konto w euro i wyplace kiedy tylko bede chciala Wiec nie interesuje mnie stosunek zlotego do euro czy do jakiejkolwiek innej waluty. Ale dzieki za zabranie glosu i rade Jesli chodzi o robienie przelewow przez telefon to nie za bardzo mi sie to usmiecha ze wzgledu na niezbyt duze rozgarniecie wsrod Islandczykow Wole sama decydowac kiedy, ile i jak:) Sprawa rozwiazana konto bedzie zalozone w Glitinirze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gocha239 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 06 Paź 2009 | Posty: 76 | |
|
Wysłany: 6 Wrz 2010, 15:55 Temat postu: przelew do polski z konta islandzkiego |
|
|
Jaki a problem landsbankinn,Ĺźe osobiĹcie nie mogÄ wyslaÄ pieniÄdzy z konta isl na swoje polskie konto. proszÄ o odp. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agatka
| Dołączył: 18 Gru 2006 | Posty: 328 | |
|
Wysłany: 25 Paź 2010, 22:41 Temat postu: ... |
|
|
nie mozesz wyslac pieniedzy ze swojego konta w IS na swoje konto w PL
ale mozesz:
wyslac jako prezent dla kogos kto zamieszkuje w PL np. wysylasz na konto mamy i masz po klopocie :-)
Pamietaj tylko, ze obowiazuje limit roczny na przelewy i przekazy zagraniczne - 3mln ISK |
|
Powrót do góry |
|
 |
|