Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| Kalessin4
| Doczy: 25 Pa 2007 | Posty: 26 | Skd: Konin, Polska |
|
Wysany: 11 Mar 2008, 10:23 Temat postu: MYVATN I JOKULSARGLJUFUR, HUSAVIK |
|
|
cześć wszystkim!
pod koniec czerwca wybieramy się w 4 osoby na Islandię - 2 tyg wynajętą Toyotą Corollą. To nasz pierwszy wyjazd w te strony.
Będę wdzięczna za porady dotyczące rejonu z tematu.
1. ile dni trzeba przeznaczyć na zwiedzenie Myvatn + Jokulsargljufur?
znalazłam w postach, że 1-2 dni, ale nie wiem czy dotyczyło to tylko rejonu Myvatn+Krafla czy także Parku Narodowego Jokulsargljufur
2. jak zorganizować zwiedzanie Jokulsargljufur - tzn. z której strony są dobre drogi aby dotrzeć na miejsce, gdzie zostawić auto, jak długo trwa przejście trasy, czy trzeba autem przenieść się później w inne miejsce Parku itp
3. czy są jakieś dobre darmowe campingi w okolicach Myvatn lub Jokulsargljufur? jeśli nie, to który płatny camping polecacie..
4.czy Husavik to ważny punkt wyprawy czy można odpuścić bo trochę nam nie po drodze? czy warto zamiast Husavika zobaczyć Sauthakrokur, Grenivik?
wielkie dzięki |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Tomek_krk
| Doczy: 02 Lis 2006 | Posty: 176 | Skd: Kraków |
|
Wysany: 11 Mar 2008, 16:34 Temat postu: |
|
|
Cytat: |
1. ile dni trzeba przeznaczyć na zwiedzenie Myvatn + Jokulsargljufur?
znalazłam w postach, że 1-2 dni, ale nie wiem czy dotyczyło to tylko rejonu Myvatn+Krafla czy także Parku Narodowego Jokulsargljufur |
2 wystarcza, lecz jak masz duzo czasu przeznacz 3
Cytat: | 2. jak zorganizować zwiedzanie Jokulsargljufur - tzn. z której strony są dobre drogi aby dotrzeć na miejsce, gdzie zostawić auto, jak długo trwa przejście trasy, czy trzeba autem przenieść się później w inne miejsce Parku itp |
tak nie ma dobrzch drog. corolla bedziesz sie cholernie meczyl, najgorzej jest od Asbyrgi do Eyjan - droga po stronie zachodniej. Z jedynki na Dettiffos dojedziesz jeszcze w miare, potem do Asbyrgi watpie czy przekroczysz 50 km/h
Cytat: | 3. czy są jakieś dobre darmowe campingi w okolicach Myvatn lub Jokulsargljufur? jeśli nie, to który płatny camping polecacie.. |
hlid@isholf.is, camping w miejscowosci Reykjahlid
Cytat: | 4.czy Husavik to ważny punkt wyprawy czy można odpuścić bo trochę nam nie po drodze? czy warto zamiast Husavika zobaczyć Sauthakrokur, Grenivik? |
jesli chcesz zobaczyc wieloryby to tak |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Kalessin4
| Doczy: 25 Pa 2007 | Posty: 26 | Skd: Konin, Polska |
|
Wysany: 11 Mar 2008, 17:41 Temat postu: |
|
|
dzięki za szybką odpowiedź!
-czy ten camping w Reykjahlid jest darmowy czy płatny? znasz cenę?
-jaka jest najciekawsza trasa w Jokulsargljufur? warto pochodzić tam dwa dni..?
- wielorybów oglądać nie będę bo za drogo więc Husavik odpuszczam; a moźe ktoś był w Sauthakrokur i Grenivik i poradzi mi czy warto tam jechać odczas pierwszej podróży po Islandii..? |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Tomek_krk
| Doczy: 02 Lis 2006 | Posty: 176 | Skd: Kraków |
|
Wysany: 11 Mar 2008, 22:01 Temat postu: |
|
|
cena chyba 700 ISK nie pamietam dokladnie,
tran w JNP jest pare, poczytaj w przewodniku LP albo Pascala i wybierz dla Ciebie najciekawsza....warto tam pochodzic 2 dni |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
|
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach
|
|