Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Tomek_krk
| Dołączył: 02 Lis 2006 | Posty: 176 | Skąd: KrakĂłw |
|
Wysłany: 24 Maj 2007, 11:03 Temat postu: Ambasada USA w Reykjaviku / wiza |
|
|
Witam,
czy ktos z obecnych na forum staraĹ sie o wize do USA w Ambasadzie w Reykjaviku? Oplaty wynosza tyle co w Polsce?
czy adres jest aktualny?
American Embassy
LaufĂĄsvegur 21
101 ReykjavĂk
z gory dziekuje i pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ireth Alpha Team
| Dołączył: 22 Paź 2004 | Posty: 416 | Skąd: Dania |
|
Wysłany: 24 Maj 2007, 14:10 Temat postu: |
|
|
To niedokladnie na temat, ale moj znajomy pracujacy w Danii staral sie o wize amerykanska tu i zostal odeslany z kwitkiem. Kazano mu isc do ambasady w kraju, z ktorego pochodzi. Nie wiem, czy nie czeka Cie podobna sytuacja. _________________ Ziemniaki pozdrawiaja buraki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
Wysłany: 24 Maj 2007, 23:02 Temat postu: |
|
|
Ireth napisał: | Kazano mu isc do ambasady w kraju, z ktorego pochodzi. Nie wiem, czy nie czeka Cie podobna sytuacja. |
JeĹźeli to prawda to ciekawe przepisy maja Amerykanie. Ja bez problemu dostaĹem wizÄ do Rosji w Ambasadzie w Reykjaviku - wystarczyĹo Ĺźe miaĹem tu zameldowanie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Tomek_krk
|
Wysłany: 25 Maj 2007, 0:14 Temat postu: |
|
|
no ja nie bede pewnie zameldowany, bo przyjade na jakis okres na Islandie a ze maja dosyc tanie bilety do USA fajnie byloby zwiedzic ten kraj.
dowiem sie na miejscu co i jak, ale fajnie by bylo gdyby ktoscos napisal jesli staral sie o wize do USA na Islandii.
dzieki:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Bartqw
| Dołączył: 21 Sty 2007 | Posty: 50 | Skąd: Akranes |
|
Wysłany: 26 Maj 2007, 22:25 Temat postu: |
|
|
Tomek_krk napisał: | no ja nie bede pewnie zameldowany, bo przyjade na jakis okres na Islandie a ze maja dosyc tanie bilety do USA fajnie byloby zwiedzic ten kraj.
dowiem sie na miejscu co i jak, ale fajnie by bylo gdyby ktoscos napisal jesli staral sie o wize do USA na Islandii.
dzieki:) |
Wiec mowimy tutaj o wizie turystycznej, ktora powinienes dostac bez problemu.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Tomek_krk
|
Wysłany: 26 Maj 2007, 23:56 Temat postu: |
|
|
tak tak mowie o wizie turystycznej, sorry nie wspomnialem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ireth Alpha Team
| Dołączył: 22 Paź 2004 | Posty: 416 | Skąd: Dania |
|
Wysłany: 27 Maj 2007, 17:27 Temat postu: |
|
|
Nie szkodzi, Tomku, ja sie domyslalam, ze chodzi Ci o turystyczna; przypadek mojego kolegi byl z taka sama wiza. Swoja droga, daj znac, czy Ci sie udalo. _________________ Ziemniaki pozdrawiaja buraki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dagii
| Dołączył: 07 Cze 2006 | Posty: 20 | |
|
Wysłany: 28 Maj 2007, 18:14 Temat postu: |
|
|
ja np w zeszlym roku nie dostalam wizy w reykjaviku ale znam tez przypadki ze ktos dostal na 3 lata z tego co wiem to liczy sie czy pracuje sie w Islandii i czy ma sie tam rodzine.Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KrzynioPL
| Dołączył: 14 Kwi 2007 | Posty: 104 | |
|
Wysłany: 24 Cze 2007, 18:47 Temat postu: |
|
|
usa to fajny kraj bylem tam rok temu ale na wizie studneckiej J-1 jako maintenance na campie polecam polnocne strony  _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Tely
| Dołączył: 07 Mar 2004 | Posty: 82 | Skąd: Polska |
|
Wysłany: 8 Lip 2007, 20:55 Temat postu: |
|
|
KrzynioPL napisał: | usa to fajny kraj bylem tam rok temu ale na wizie studneckiej J-1 jako maintenance na campie polecam polnocne strony  |
Ja polecam FlorydÄ na przeĹomie marca i kwietnia. Wbrew pozorom jest stosunkowo tania, a w porĂłwnaniu do Islandii za darmo. Najlepiej wynajÄ
Ä caĹy dom ( na miesiÄ
c) w kwietniu koĹczy siÄ sezon i ceny lecÄ
na gĹowÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| konrath
 | Dołączył: 24 Lip 2006 | Posty: 127 | Skąd: Kopavogi |
|
Wysłany: 19 Mar 2008, 11:48 Temat postu: |
|
|
finally, komus sie udalo uzyskac wize przez ambasade usa w rvk? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 19 Mar 2008, 16:12 Temat postu: |
|
|
Znam kogoĹ kto otrzymaĹ wizÄ do USA w Reykjaviku.
ByĹo to jakieĹ osiem lat temu, osoba ta posiadaĹa zielonÄ
kartÄ, mieszkanie, samochĂłd. Wszystko to musiaĹa udokumentowaÄ.
Szansa taka sama jak w Polsce. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lipcowka
| Dołączył: 12 Cze 2007 | Posty: 74 | Skąd: REYKJAVIK |
|
Wysłany: 19 Mar 2008, 18:33 Temat postu: |
|
|
Moja znajoma wlasnie dostala wize na 10 lat- jest tutaj 5 lat i miala list polecajacy od pracodawcy- czeka ja wycieczka z pracy do USA. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 19 Mar 2008, 19:30 Temat postu: |
|
|
ja dostalem
w tamtym roku. powiem tak: albo masz na islandii nieruchomoĹÄ, ĹźonÄ i dziecko, albo masz niezĹÄ
gadkÄ.
i nie moge sie zgodzic z vikingiem, jesli jestes polakiem to latwiej w polsce. wlasciwie to nawet sekretarka co wnioski przyjmuje sugeruje ze wyrzucasz pieniadze w bloto i ze lepiej umowic sie w jakims konsulacie w polsce (mimo ze praca na islandii) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
 | Dołączył: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 19 Mar 2008, 21:43 Temat postu: |
|
|
Jesienia zeszlego roku dostalam wize do USA, poszlo szybko i prosto. Najwiecej czasu zajmuje biurokracja, czyli wypelnienie gory papierkow. Interview jest na konkretna godzine, wiec nie stoi sie w kolejkach, w moim przypadku to bylo 5 minut rozmowy i po sprawie.
Nie posiadam nieruchomosci ani dzieci... Dostalam wize na 10 lat.
Amerykanie traktuja kazdego starajacego sie o wize indywidualnie i chodzi tylko o to, zeby za pomoca nagromadzonych papierkow udowodnic, ze Stany interesuja cie li i jedynie turystycznie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 19 Mar 2008, 22:13 Temat postu: |
|
|
Basia napisał: | Najwiecej czasu zajmuje biurokracja, czyli wypelnienie gory papierkow. |
ale za to jakie urzekajace pytania np: "czy dziaĹaĹeĹ na rzecz nazistowskich niemiec?" albo "czy uczestniczyĹeĹ w ludobojstwie?". |
|
Powrót do góry |
|
 |
| konrath
 | Dołączył: 24 Lip 2006 | Posty: 127 | Skąd: Kopavogi |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
|
Wysłany: 19 Mar 2008, 22:49 Temat postu: |
|
|
pamietam, ze bylo tez cos o prostytucji....  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
|
Wysłany: 19 Mar 2008, 22:50 Temat postu: |
|
|
i bylo tez pytanie o przynaleznosc do organizacji terrorystycznych... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KrzynioPL
| Dołączył: 14 Kwi 2007 | Posty: 104 | |
|
Wysłany: 20 Mar 2008, 10:21 Temat postu: |
|
|
zgadza sie hehehe - ja wiem ze to wydaje sie glupie, ale w przyszlosci jakby cos sie stalo i USA bedzie chcialo sie pozbyc danej osoby, zawsze moze odeslac ja mimo ze jest juz obywatelem USA ... kiedys odeslali jakiegos goscia pamietam, mial obywatlestwo iles tam lat byl w stanach ... o cos tam byl oskarzony nie pamietam o co i dopatrzyli sie jakiejs xxxxxxx w jego formularzu emigracyjnym, znaczy sie SKLAMAL I POSWIADCZYL NIE PRAWDE ... skoro nie mozna bylo goscia posadzic to sie go pozbyli w inny sposob
to nie jest tak ze oni dla jaj ukladaja takie pytania, okolo 10 000 tysiecy nazistow po wojnie dostalo azyl w USA _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|