Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Mariola
| Dołączył: 24 Mar 2008 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 24 Mar 2008, 19:51 Temat postu: |
|
|
Witam,
Mam na imiÄ Kazimierz mam 49 lat i dĹugoletniÄ
praktykÄ w zawodzie budowlanym obecnie pracujÄ w Polsce szukam pracy na islandii w tym samym zawodzie proszÄ o odp. na priv |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Shoemaker ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 18 Sty 2008 | Posty: 15 | Skąd: Rvk |
|
Wysłany: 25 Mar 2008, 11:19 Temat postu: |
|
|
haber napisał: | Szukam pracy w Reykiaviku jako operator wĂłzka widĹowego (magazyny hurtownie) od 24 maja (przylatuje 22). |
to ciekawe, bo ja pracuje w magazynie i nikt mnie sie o zadne papiery niepytal kazli wsiadac i jezdzic i w ten sposob zostalem operatorem wozkow widlowych  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| trafo
| Dołączył: 25 Mar 2008 | Posty: 1 | Skąd: krakĂłw |
|
Wysłany: 25 Mar 2008, 12:24 Temat postu: praca w szkole |
|
|
witam forumowiczĂłw! jestem nauczycielkÄ
matematyki, ktĂłrej marzy siÄ islandia na staĹe lub chociaĹź na jakiĹ czas i w zwiÄ
zku z tym zastanawiam siÄ, czy uda mi siÄ znaleĹşÄ tam pracÄ w moim zawodzie. czy ktoĹ z was pracuje lub pracowaĹ kiedyĹ w szkole na islandii? jeĹli macie jakies doĹwiadczenia w tej kwestii, Ĺlicznie proszÄ o informacje. bÄdÄ wdziÄczna za kaĹźdÄ
odpowiedĹş (byle na temat) pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 25 Mar 2008, 17:08 Temat postu: Re: praca w szkole |
|
|
trafo napisał: | zastanawiam siÄ, czy uda mi siÄ znaleĹşÄ tam pracÄ w moim zawodzie. ! |
Bez znajomosci islandzkiego nie uda sie. _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KAĹťDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYĹťSZYM WYKSZTAĹCENIEM SZCZEGĂLNYM DOBREM NARODU |
|
Powrót do góry |
|
 |
| monisia2301_86
 | Dołączył: 27 Sty 2008 | Posty: 7 | Skąd: BiaĹystok |
|
Wysłany: 25 Mar 2008, 20:37 Temat postu: |
|
|
A moĹźe ktoĹ siÄ orientuje czy dziewczyny majÄ
szanse na prace jako operator wĂłzka widĹowego w magazynie?? Mam uprawnienia i na poczÄ
tku lipca wybieram siÄ na Islandie. Czy mogÄ rozglÄ
daÄ siÄ za pracÄ
w magazynie;>?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 25 Mar 2008, 20:45 Temat postu: |
|
|
monisia2301_86 napisał: | A moĹźe ktoĹ siÄ orientuje czy dziewczyny majÄ
szanse na prace jako operator wĂłzka widĹowego w magazynie?? Mam uprawnienia i na poczÄ
tku lipca wybieram siÄ na Islandie. Czy mogÄ rozglÄ
daÄ siÄ za pracÄ
w magazynie;>?? |
jasne, calkiem sporo dziewczyn tu jezdzi na widlakach. choc szukaj raczej w wiekszych firmach, bo w takich malych to wozkarz jest nie tylko od jeĹźdzenia, ale czasem musi troche ciezarow ponosic, wtedy moga preferowac facetow (choc nieoficjalnie, bo oficjalnie nie maja prawa dyskryminowac cie z powodu pĹci) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| monisia2301_86
 | Dołączył: 27 Sty 2008 | Posty: 7 | Skąd: BiaĹystok |
|
Wysłany: 25 Mar 2008, 20:47 Temat postu: |
|
|
To super. Teraz zaczne sie chyba martwiÄ bardziej o mieszkanie, bo z tym chyba u was gorzej ;( |
|
Powrót do góry |
|
 |
| sylwiam
 | Dołączył: 25 Mar 2008 | Posty: 153 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 26 Mar 2008, 15:58 Temat postu: opieka |
|
|
osoba z wyksztaĹceniem medycznym zaopiekuje siÄ osobÄ
starszÄ
lub dzieckiem od poniedziaĹku do piÄ
tku po godz. 16 a w weekendy od rana |
|
Powrót do góry |
|
 |
| audi
| Dołączył: 28 Lut 2008 | Posty: 5 | Skąd: Lublin |
|
Wysłany: 27 Mar 2008, 16:07 Temat postu: |
|
|
Tak siÄ tylko przypominam
Jak nie trudno siÄ domyĹliÄ, skoro piszÄ posta w tym wÄ
tku, szukam pracy ChciaĹbym znaleĹşÄ coĹ na wakacje, od poczÄ
tku lipca do koĹca wrzeĹnia, ostatecznie mogÄ teĹź zaczÄ
Ä w czerwcu.
Jestem studentem, mam prawo jazdy kat.B, 22 lata, nie mam problemĂłw z porozumiewaniem siÄ po angielsku i chcÄ pracujÄ
c rzetelnie i sumiennie zarobiÄ na kolejny rok nauki. KrĂłtko mĂłwiÄ
c szukam zajÄcia sezonowego.
NajchÄtniej na farmie lub przy rybach, jestem jednak jak najbardziej otwarty na inne propozycje. ByĹbym zainteresowany wĹaĹciwie tylko ofertami z zakwaterowaniem. JeĹli dodatkowo miejsce zatrudnienia byĹoby poza stolicÄ
tym lepiej. OprĂłcz pracy chciaĹbym teĹź zobaczyÄ kawaĹek kraju a nie tylko przejechaÄ z Lublina do innego miasta na parÄ miesiÄcy, dlatego wolaĹbym jakieĹ mniejsze miasteczko. OczywiĹcie nie jest to w Ĺźadnym wypadku kwestia priorytetowa. Dobrze by byĹo gdyby znalazĹy siÄ dwa miejsca poniewaĹź chciaĹbym wyjechaÄ z kumplem.
Oferty, proĹby i groĹşby proszÄ przesyĹaÄ na email, gg bÄ
dĹş zostawiÄ tutaj prywatnÄ
wiadomoĹÄ. Wszystkie te dane tuĹź pod moim postem. BÄdÄ teĹź oczywiĹcie wpadaĹ poczytaÄ forum, ale lepiej nie robiÄ tu niepotrzebnego baĹaganu i dogadaÄ siÄ bezpoĹrednio
Z gĂłry bardzo dziÄkujÄ za wszelkÄ
pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 27 Mar 2008, 22:33 Temat postu: |
|
|
Cytat: | ak siÄ tylko przypominam Smile
Jak nie trudno siÄ domyĹliÄ, skoro piszÄ posta w tym wÄ
tku, szukam pracy Smile ChciaĹbym znaleĹşÄ coĹ na wakacje, od poczÄ
tku lipca do koĹca wrzeĹnia, ostatecznie mogÄ teĹź zaczÄ
Ä w czerwcu.
Jestem studentem, mam prawo jazdy kat.B, 22 lata, nie mam problemĂłw z porozumiewaniem siÄ po angielsku i chcÄ pracujÄ
c rzetelnie i sumiennie zarobiÄ na kolejny rok nauki. KrĂłtko mĂłwiÄ
c szukam zajÄcia sezonowego.
NajchÄtniej na farmie lub przy rybach, jestem jednak jak najbardziej otwarty na inne propozycje. ByĹbym zainteresowany wĹaĹciwie tylko ofertami z zakwaterowaniem. JeĹli dodatkowo miejsce zatrudnienia byĹoby poza stolicÄ
tym lepiej. OprĂłcz pracy chciaĹbym teĹź zobaczyÄ kawaĹek kraju a nie tylko przejechaÄ z Lublina do innego miasta na parÄ miesiÄcy, dlatego wolaĹbym jakieĹ mniejsze miasteczko. OczywiĹcie nie jest to w Ĺźadnym wypadku kwestia priorytetowa. Dobrze by byĹo gdyby znalazĹy siÄ dwa miejsca poniewaĹź chciaĹbym wyjechaÄ z kumplem.
Oferty, proĹby i groĹşby Wink proszÄ przesyĹaÄ na email, gg bÄ
dĹş zostawiÄ tutaj prywatnÄ
wiadomoĹÄ. Wszystkie te dane tuĹź pod moim postem. BÄdÄ teĹź oczywiĹcie wpadaĹ poczytaÄ forum, ale lepiej nie robiÄ tu niepotrzebnego baĹaganu i dogadaÄ siÄ bezpoĹrednio Smile
Z gĂłry bardzo dziÄkujÄ za wszelkÄ
pomoc |
heh liczac na pozytywna odpowiedziec od kogos to jak liczyc na wygranie w totka,no ale ludzie graja w totka to i napisac mozna zawsze post,tym bardziej,ze to nie kosztuje juz lepiej powysylac posty na priv,zaproponowac jakies pieniadze w zamian ,za pomoc w dostaniu pracy i zakweterowania w Islandii,umawiajac sie,ze sie jakas czesc pieniedzy przy rozpoczaciu pracy ,nastepna po pierwszej wyplacie,znam takie przypadki i nie mam nic przeciwko jezeli obie strony sie na takie warunki umawiaja,co nie znaczy ,ze ten proceder powielam.Pisze tylko bo mnie smieszy naiwnosc ludzi zamieszczajacych takie ogloszenia.Jezeli nie masz tu znajomych,ktorzy by Ci tu pomogli ,szanse na to by ktos odpowiedzial na Twoj post sa chyba mniejsze niz na wygranie w totka...Trzeba byc realista..nie odbierz mojego postu zle,ja Tobie i nikomu zle nie zycze.Napisalem ten post bo sam kazdego dnia zdaje sobie sprawe z tego jacy ludzie staja sie za granica,nawet znajomi..3maj sie i zycze powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
| audi
| Dołączył: 28 Lut 2008 | Posty: 5 | Skąd: Lublin |
|
Wysłany: 27 Mar 2008, 23:19 Temat postu: |
|
|
Nie martw siÄ, to nie jest mĂłj jedyny "kanaĹ" poszukiwaĹ a jak sam napisaĹeĹ nic to nie kosztuje. WiÄc czemu nie, moĹźe akurat trafi siÄ jakaĹ dobra dusza
PS. Nie rĂłbmy tu syfu, to nie jest topic do dyskusji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| martam
| Dołączył: 06 Mar 2008 | Posty: 12 | Skąd: EĹk |
|
Wysłany: 28 Mar 2008, 19:07 Temat postu: Re |
|
|
Witam. Po to jest ta strona Ĺźeby zamieszczaÄ tu swoje ogĹoszenia, a nie robiÄ jakieĹ Ĺmiechy i ironiczne aluzje, co moĹźna zaobserwowaÄ nie tylko tutaj.
ĹťyczÄ powodzenia wszystkim szukajÄ
cym, bo jak mĂłwi przysĹowie: kto szuka, ten znajdzie. Pozdrawiam. Bye, bye. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| arystotesmos
| Dołączył: 28 Mar 2008 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 28 Mar 2008, 21:16 Temat postu: |
|
|
Witam.Orientujecie sie moze,czy jest mozliwosc pracy dla grupki studentow?Branza,sprawa drugorzedna..oczywiscie angielski komunikatywnie.Mozliwosc pracy od lipca do pazdziernika.Jezeli ktos mialby jakis pomysl, to 7093801 - moje gg 781300016 - tel. Pozdrawiam.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| janik
| Dołączył: 16 Mar 2008 | Posty: 197 | Skąd: KOPAVOGUR |
|
Wysłany: 29 Mar 2008, 21:26 Temat postu: |
|
|
Witam, nie chcÄ nikogo bynajmniej odstraszaÄ ale widzÄ Ĺźe wielu z was chÄtnych na pracÄ sezonowÄ
nie zdaje sobie sprawy co ich czeka. To nie jest juĹź Islandia z zeszĹego roku, zanim wyjedziecie sprawdĹşcie sobie kurs euro na tej stronie http://www.glitnir.is/ wyniknie z niego Ĺźe jeĹli nie znajdziecie pracy za co najmniej 180 tys koron to na czysto zarobicie jakieĹ 2,5 tys zĹ na miesiÄ
c, moĹźe trochÄ wiÄcej. Przy sprzyjajÄ
cych warunkach nie pijÄ
c alkoholu i nie palÄ
c papierosĂłw wasze koszty utrzymania zamknÄ
siÄ okoĹo 70-80 tys koron, na zupkach chiĹskich moĹźe 50 tys. Policzcie sobie ile wam zostanie, obawiam siÄ Ĺźe tyle zarobicie bez wyjazdu z kraju.
Pozdrawiam i proszÄ sprawdzajcie kursy euro przed wyjazdem, Ĺźeby potem nie wyszĹo Ĺźe zmarnowaliĹcie dwa trzy miesiÄ
ce.
ĹťyczÄ dla wytrwaĹych znalezienia dobrej pracy i wysokich zarobkĂłw. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| thomase
| Dołączył: 22 Lis 2006 | Posty: 129 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 29 Mar 2008, 21:44 Temat postu: |
|
|
bardzo dobra rada!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 29 Mar 2008, 21:54 Temat postu: |
|
|
janik napisał: | na czysto zarobicie jakieĹ 2,5 tys zĹ na miesiÄ
c, . |
Pozostale 47.5 tys zĹ na miesiac doplaci Wam TVN _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KAĹťDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYĹťSZYM WYKSZTAĹCENIEM SZCZEGĂLNYM DOBREM NARODU |
|
Powrót do góry |
|
 |
| szakalka2
| Dołączył: 22 Lis 2007 | Posty: 7 | Skąd: InowrocĹaw |
|
Wysłany: 30 Mar 2008, 20:29 Temat postu: Szukam pracy |
|
|
Czesc:) Szukam pracy dla mnie i sasiadki, zamierzamy leciec na Islandie w sierpniu , moze znalazlaby sie jakas praca w ololicach Selfos? Tylko powazne oferty;) dla nie do konca powaznych kobiet. Heh Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Kwi 2008, 16:37 Temat postu: |
|
|
Mam na imiÄ Monika, mam 21 lat, razem z moim narzeczonym mieszkamy w Akranes. Szukam pracy na terenie tego miasta lub poza nim (jak byĹby moĹźliwy dojazd autobusem, gdyĹź nie posiadam prawa jazdy). JÄzyk angielki znam w stopniu podstawowym. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
 | Dołączył: 10 Lut 2007 | Posty: 484 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 1 Kwi 2008, 16:49 Temat postu: |
|
|
janik napisał: | na zupkach chiĹskich moĹźe 50 tys. |
zupka chinska z bonusa to ok 20kr )
razy 3 "posilki" dziennie (znamy takich, znamy..)
to okolo 1800 na m-c za wyzywienie..
wersja na slodko:
10kg ryzu ...isk + 2kg cukru ...isk (ale to juz jest zestaw na 3miesiace..!)
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| janik
| Dołączył: 16 Mar 2008 | Posty: 197 | Skąd: KOPAVOGUR |
|
Wysłany: 1 Kwi 2008, 20:07 Temat postu: |
|
|
Ja w tych 50 tys. ujeĹem mieszkanie bilet autobusowy i wszystkie inne koszty, takĹźe nie wiem czy na zupki starczy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|