reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

SZUKAM PRACY - OGŁOSZENIA I PYTANIA FORUMOWICZÓW
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 41, 42, 43 ... 61, 62, 63  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Jak wygląda praca na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mariola

PostWysłany: 24 Mar 2008, 19:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,

Mam na imię Kazimierz mam 49 lat i długoletnią praktykę w zawodzie budowlanym obecnie pracuję w Polsce szukam pracy na islandii w tym samym zawodzie proszę o odp. na priv
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Shoemaker
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 25 Mar 2008, 11:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

haber napisał:
Szukam pracy w Reykiaviku jako operator wózka widłowego (magazyny hurtownie) od 24 maja (przylatuje 22).

to ciekawe, bo ja pracuje w magazynie i nikt mnie sie o zadne papiery niepytal kazli wsiadac i jezdzic i w ten sposob zostalem operatorem wozkow widlowych język
Powrót do góry
trafo

PostWysłany: 25 Mar 2008, 12:24    Temat postu: praca w szkole Odpowiedz z cytatem

witam forumowiczów! jestem nauczycielką matematyki, której marzy się islandia na stałe lub chociaż na jakiś czas i w związku z tym zastanawiam się, czy uda mi się znaleźć tam pracę w moim zawodzie. czy ktoś z was pracuje lub pracował kiedyś w szkole na islandii? jeśli macie jakies doświadczenia w tej kwestii, ślicznie proszę o informacje. będę wdzięczna za każdą odpowiedź (byle na temat) Wink pozdrawiam!
Powrót do góry
FilipR79
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 25 Mar 2008, 17:08    Temat postu: Re: praca w szkole Odpowiedz z cytatem

trafo napisał:
zastanawiam się, czy uda mi się znaleźć tam pracę w moim zawodzie. !

Bez znajomosci islandzkiego nie uda sie.

KAŻDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYŻSZYM WYKSZTAŁCENIEM SZCZEGÓLNYM DOBREM NARODU
Powrót do góry
monisia2301_86

PostWysłany: 25 Mar 2008, 20:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A może ktoś się orientuje czy dziewczyny mają szanse na prace jako operator wózka widłowego w magazynie?? Mam uprawnienia i na początku lipca wybieram się na Islandie. Czy mogę rozglądać się za pracą w magazynie;>??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
stan

PostWysłany: 25 Mar 2008, 20:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

monisia2301_86 napisał:
A może ktoś się orientuje czy dziewczyny mają szanse na prace jako operator wózka widłowego w magazynie?? Mam uprawnienia i na początku lipca wybieram się na Islandie. Czy mogę rozglądać się za pracą w magazynie;>??

jasne, calkiem sporo dziewczyn tu jezdzi na widlakach. choc szukaj raczej w wiekszych firmach, bo w takich malych to wozkarz jest nie tylko od jeżdzenia, ale czasem musi troche ciezarow ponosic, wtedy moga preferowac facetow (choc nieoficjalnie, bo oficjalnie nie maja prawa dyskryminowac cie z powodu płci)
Powrót do góry
monisia2301_86

PostWysłany: 25 Mar 2008, 20:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To super. Teraz zaczne sie chyba martwić bardziej o mieszkanie, bo z tym chyba u was gorzej ;(
Powrót do góry
sylwiam

PostWysłany: 26 Mar 2008, 15:58    Temat postu: opieka Odpowiedz z cytatem

osoba z wykształceniem medycznym zaopiekuje się osobą starszą lub dzieckiem od poniedziałku do piątku po godz. 16 a w weekendy od rana
Powrót do góry
audi

PostWysłany: 27 Mar 2008, 16:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak się tylko przypominam Smile

Jak nie trudno się domyślić, skoro piszę posta w tym wątku, szukam pracy Smile Chciałbym znaleźć coś na wakacje, od początku lipca do końca września, ostatecznie mogę też zacząć w czerwcu.
Jestem studentem, mam prawo jazdy kat.B, 22 lata, nie mam problemów z porozumiewaniem się po angielsku i chcę pracując rzetelnie i sumiennie zarobić na kolejny rok nauki. Krótko mówiąc szukam zajęcia sezonowego.
Najchętniej na farmie lub przy rybach, jestem jednak jak najbardziej otwarty na inne propozycje. Byłbym zainteresowany właściwie tylko ofertami z zakwaterowaniem. Jeśli dodatkowo miejsce zatrudnienia byłoby poza stolicą tym lepiej. Oprócz pracy chciałbym też zobaczyć kawałek kraju a nie tylko przejechać z Lublina do innego miasta na parę miesięcy, dlatego wolałbym jakieś mniejsze miasteczko. Oczywiście nie jest to w żadnym wypadku kwestia priorytetowa. Dobrze by było gdyby znalazły się dwa miejsca ponieważ chciałbym wyjechać z kumplem.

Oferty, prośby i groźby Wink proszę przesyłać na email, gg bądź zostawić tutaj prywatną wiadomość. Wszystkie te dane tuż pod moim postem. Będę też oczywiście wpadał poczytać forum, ale lepiej nie robić tu niepotrzebnego bałaganu i dogadać się bezpośrednio Smile

Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Rafal
Gość
PostWysłany: 27 Mar 2008, 22:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
ak się tylko przypominam Smile

Jak nie trudno się domyślić, skoro piszę posta w tym wątku, szukam pracy Smile Chciałbym znaleźć coś na wakacje, od początku lipca do końca września, ostatecznie mogę też zacząć w czerwcu.
Jestem studentem, mam prawo jazdy kat.B, 22 lata, nie mam problemów z porozumiewaniem się po angielsku i chcę pracując rzetelnie i sumiennie zarobić na kolejny rok nauki. Krótko mówiąc szukam zajęcia sezonowego.
Najchętniej na farmie lub przy rybach, jestem jednak jak najbardziej otwarty na inne propozycje. Byłbym zainteresowany właściwie tylko ofertami z zakwaterowaniem. Jeśli dodatkowo miejsce zatrudnienia byłoby poza stolicą tym lepiej. Oprócz pracy chciałbym też zobaczyć kawałek kraju a nie tylko przejechać z Lublina do innego miasta na parę miesięcy, dlatego wolałbym jakieś mniejsze miasteczko. Oczywiście nie jest to w żadnym wypadku kwestia priorytetowa. Dobrze by było gdyby znalazły się dwa miejsca ponieważ chciałbym wyjechać z kumplem.

Oferty, prośby i groźby Wink proszę przesyłać na email, gg bądź zostawić tutaj prywatną wiadomość. Wszystkie te dane tuż pod moim postem. Będę też oczywiście wpadał poczytać forum, ale lepiej nie robić tu niepotrzebnego bałaganu i dogadać się bezpośrednio Smile

Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc

heh liczac na pozytywna odpowiedziec od kogos to jak liczyc na wygranie w totka,no ale ludzie graja w totka to i napisac mozna zawsze post,tym bardziej,ze to nie kosztuje Very Happy juz lepiej powysylac posty na priv,zaproponowac jakies pieniadze w zamian ,za pomoc w dostaniu pracy i zakweterowania w Islandii,umawiajac sie,ze sie jakas czesc pieniedzy przy rozpoczaciu pracy ,nastepna po pierwszej wyplacie,znam takie przypadki i nie mam nic przeciwko jezeli obie strony sie na takie warunki umawiaja,co nie znaczy ,ze ten proceder powielam.Pisze tylko bo mnie smieszy naiwnosc ludzi zamieszczajacych takie ogloszenia.Jezeli nie masz tu znajomych,ktorzy by Ci tu pomogli ,szanse na to by ktos odpowiedzial na Twoj post sa chyba mniejsze niz na wygranie w totka...Trzeba byc realista..nie odbierz mojego postu zle,ja Tobie i nikomu zle nie zycze.Napisalem ten post bo sam kazdego dnia zdaje sobie sprawe z tego jacy ludzie staja sie za granica,nawet znajomi..3maj sie i zycze powodzenia
Powrót do góry
audi

PostWysłany: 27 Mar 2008, 23:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie martw się, to nie jest mój jedyny "kanał" poszukiwań a jak sam napisałeś nic to nie kosztuje. Więc czemu nie, może akurat trafi się jakaś dobra dusza Smile

PS. Nie rĂłbmy tu syfu, to nie jest topic do dyskusji.
Powrót do góry
martam

PostWysłany: 28 Mar 2008, 19:07    Temat postu: Re Odpowiedz z cytatem

Witam. Po to jest ta strona żeby zamieszczać tu swoje ogłoszenia, a nie robić jakieś śmiechy i ironiczne aluzje, co można zaobserwować nie tylko tutaj.
Życzę powodzenia wszystkim szukającym, bo jak mówi przysłowie: kto szuka, ten znajdzie. Pozdrawiam. Bye, bye.
Powrót do góry
arystotesmos

PostWysłany: 28 Mar 2008, 21:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.Orientujecie sie moze,czy jest mozliwosc pracy dla grupki studentow?Branza,sprawa drugorzedna..oczywiscie angielski komunikatywnie.Mozliwosc pracy od lipca do pazdziernika.Jezeli ktos mialby jakis pomysl, to 7093801 - moje gg 781300016 - tel. Pozdrawiam..Smile
Powrót do góry
janik

PostWysłany: 29 Mar 2008, 21:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, nie chcę nikogo bynajmniej odstraszać ale widzę że wielu z was chętnych na pracę sezonową nie zdaje sobie sprawy co ich czeka. To nie jest już Islandia z zeszłego roku, zanim wyjedziecie sprawdźcie sobie kurs euro na tej stronie http://www.glitnir.is/ wyniknie z niego że jeśli nie znajdziecie pracy za co najmniej 180 tys koron to na czysto zarobicie jakieś 2,5 tys zł na miesiąc, może trochę więcej. Przy sprzyjających warunkach nie pijąc alkoholu i nie paląc papierosów wasze koszty utrzymania zamkną się około 70-80 tys koron, na zupkach chińskich może 50 tys. Policzcie sobie ile wam zostanie, obawiam się że tyle zarobicie bez wyjazdu z kraju.
Pozdrawiam i proszę sprawdzajcie kursy euro przed wyjazdem, żeby potem nie wyszło że zmarnowaliście dwa trzy miesiące.
Życzę dla wytrwałych znalezienia dobrej pracy i wysokich zarobków.
Powrót do góry
thomase

PostWysłany: 29 Mar 2008, 21:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bardzo dobra rada! Smile
Powrót do góry
FilipR79
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 29 Mar 2008, 21:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

janik napisał:
na czysto zarobicie jakieś 2,5 tys zł na miesiąc, .

Pozostale 47.5 tys zł na miesiac doplaci Wam TVN

KAŻDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYŻSZYM WYKSZTAŁCENIEM SZCZEGÓLNYM DOBREM NARODU
Powrót do góry
szakalka2

PostWysłany: 30 Mar 2008, 20:29    Temat postu: Szukam pracy Odpowiedz z cytatem

Czesc:) Szukam pracy dla mnie i sasiadki, zamierzamy leciec na Islandie w sierpniu , moze znalazlaby sie jakas praca w ololicach Selfos? Tylko powazne oferty;) dla nie do konca powaznych kobiet. Heh Pozdrawiam!
Powrót do góry
Monika_87
Gość
PostWysłany: 1 Kwi 2008, 16:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam na imię Monika, mam 21 lat, razem z moim narzeczonym mieszkamy w Akranes. Szukam pracy na terenie tego miasta lub poza nim (jak byłby możliwy dojazd autobusem, gdyż nie posiadam prawa jazdy). Język angielki znam w stopniu podstawowym. Pozdrawiam
Powrót do góry
Froskur

PostWysłany: 1 Kwi 2008, 16:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

janik napisał:
na zupkach chińskich może 50 tys.

zupka chinska z bonusa to ok 20kr Smile)
razy 3 "posilki" dziennie (znamy takich, znamy..)
to okolo 1800 na m-c za wyzywienie..

wersja na slodko:
10kg ryzu ...isk + 2kg cukru ...isk (ale to juz jest zestaw na 3miesiace..!)

Twisted Evil
Powrót do góry
janik

PostWysłany: 1 Kwi 2008, 20:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja w tych 50 tys. ujełem mieszkanie bilet autobusowy i wszystkie inne koszty, także nie wiem czy na zupki starczy Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Jak wygląda praca na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 41, 42, 43 ... 61, 62, 63  Następny
Strona 42 z 63

Skocz do: