Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Ĺukasz
| Dołączył: 27 Lis 2007 | Posty: 46 | Skąd: PoznaĹ Hfj |
|
Wysłany: 2 Kwi 2008, 13:56 Temat postu: |
|
|
czesc szukam pracy dla dziewczyny najlepiej po 18 wiem ze raczej to niemozliwe ale nie szkodzi napisac keflavik okolice jak co prosze na gg 431606 _________________ West Coast |
|
Powrót do góry |
|
 |
| biber
| Dołączył: 04 Kwi 2008 | Posty: 2 | Skąd: Sanok |
|
Wysłany: 4 Kwi 2008, 13:51 Temat postu: |
|
|
Szukam pracy, mam 18 lat, na terenie caĹej Islandii tylko z zakwaterowaniem. MoĹźe byÄ praca na: budowie, w hotelu, restauracji, w przemyĹle rybnym itp. Do tego czasu powinienem mieÄ prawojazdy kat B
biber_ss@tlen.pl
tel polski: (0) 509 951 480
gg 2556121
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| koszalin
| Dołączył: 04 Kwi 2008 | Posty: 2 | Skąd: koszalin |
|
Wysłany: 4 Kwi 2008, 21:45 Temat postu: SZUKAM PRACY |
|
|
SZUKAM PRACY W ISLANDI. JESTEM Z ZAWODU TOKARZEM MAM DOĹWIATCZENIE
W ZAKLADZIE REMONTOWYM .POTRAFIE FREZOWAÄ SPAWAÄ .OBECNIE PRACUJE JAKO KONSERWATOR URZÄDZEN DĹšWIGOWYCH (POSIADAM UPRAWNIENIA UDT).NIESTETY NIEZNAM JÄZYKĂW OBCYCH, I MAM 48 LAT . CHCIAĹBYM WYJECHAÄ Z ĹťONÄ I CĂRKÄ , JAKIE SÄ SZANSE ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Milka
 | Dołączył: 02 Gru 2006 | Posty: 140 | Skąd: Waw,Hver |
|
Wysłany: 5 Kwi 2008, 23:20 Temat postu: |
|
|
Znajomy przebywajÄ
cy i pracujÄ
cy na Islandii od dwĂłch lat, obecnie bez pracy, szuka pracy jako kierowca wywrotki (doĹwiadczenie 6 letnie) bÄ
dĹş tira.
ProszÄ o jakiĹ kontakt, namiary na firmy zajmujÄ
ce siÄ transportem (www, tel, itp.). ProszÄ o informacjÄ na priv. Z gĂłry dziÄkuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mexa
| Dołączył: 06 Kwi 2008 | Posty: 23 | |
|
Wysłany: 6 Kwi 2008, 8:53 Temat postu: |
|
|
nie oszukujmy jestem na islandi od 4lat i od tego czasu bardzo duzo sie zmienilo i zmienia ,jesli planujesz odrazu przyjechac z rodzina ktokolwiek nie radze jest juz coraz ciezej z praca naprawde korona stoi coraz nizej mieszkania i zywnosc jest droga ja obecnnie jestem z mezem i zebym miala byc tu sama nie oplacalo by sie a tak jest latwiej sa dwie wyplaty
no i do tego jezyk jesli nie znasz w dobrym stopniu angielskiego nie ma mowy o pracy tak przynajmiej jest teraz u mnie w firmie i jak slyszalam w wiekszosci juz tak sie robi
ci co juz tu sa maja stale prace mieszkania jakos sobie radza ale ci nowi co maja przyjechac nie wiem jak to z nimi chyba ze maja tu bliskiech co odrazu zalatwia im prace i dadza kawalek kata |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mexa
|
Wysłany: 6 Kwi 2008, 9:01 Temat postu: |
|
|
i z praca jest tu coraz trudniej wiem o tym moja siostra z bardza dobra znajomoscia jezyka angielskiego szukala pracy 3tyg. Miala z tym dobrze ze u mnie miszkala dawalam jej jesc ,spac nie placia za nic juz byla bardzo zrezygnowaa juz miala wracac do polski (w poszukiwaniu pracy pomagal mi rowniez moj szef islandczyk) az wielkim fuksem oddzwonili bo akurat ktos tam zlamal noge i 3miesiace zwolnienie ma no i moze ja tam potem zostawia ale stawke za godzine dostala teraz taka jaka ja mialalm 4lata temu.Po oblaceniu rachonkow kupienia sobie jedzenia biletu miesiecznego autobusu zostaja nie zaduze pieniazki (dodam ze wyprowadzila sie gdzyz ma 3pokojowe mieszkanie i 2malych dzieci)my jakos sobie radzimy mamy od4lat te same stale praca i juz stawka taka za ktora da sie wyzyc i oplacic nianki dla dzieci ale zebym miala teraz tam przyjechac to z takimi warunkami powrot po krotkim czasie do kraju |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kamnowacki
| Dołączył: 06 Kwi 2008 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 6 Kwi 2008, 21:29 Temat postu: |
|
|
Szukam pracy sezonowej (od poĹowy maja do poĹowy lipca) wraz z trzema osobami w Islandii.
Podejmiemy siÄ kaĹźdego zajÄcia, w ktĂłrym nie potrzeba znacznego doĹwiadczenia. Wiek kaĹźdego z nas 19lat - i pewnie zdana (za miesiÄ
c) matura . Angielski na poziomie komunikatywnym.
Kontakt:
email: kamnowacki@o2.pl
GG: 3340555
telefon (sms): 660689394 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| brambor69
| Dołączył: 07 Kwi 2008 | Posty: 1 | Skąd: PiĹa |
|
Wysłany: 7 Kwi 2008, 17:43 Temat postu: SZUKAM PRACY |
|
|
SZUKAM PRACY - OPERATOR KOPARKO-ĹADOWARKI , WĂłZKĂłW JEZDNIOWYCH , RATOWNIK MEDYCZNY , KIEROWCA .
509402550
24 LATA , ZAWĂłD WYKONYWANY - KIEROWCA , MAGAZYNIER W FIRMIE BUDOWLANEJ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maĹa gosia22
| Dołączył: 07 Kwi 2008 | Posty: 1 | Skąd: Irlandia |
|
Wysłany: 8 Kwi 2008, 22:29 Temat postu: |
|
|
Witam! jestem tu nowa i nie bardzo wiem jak sie tu poruszac! Ja i moj nazeczony mieszkamy i pracujemy i Irlandii lecz chcemy i szukamy pracy w Islandii! ja z zawodu jestem fryzjerka a RafaĹ elektrykiem lecz tu pracuje na budowie i robi wszystko! Nasz angielski jest doĹc dobry i nie memy problemĂłw z porozumieniem sie! Wiec jesli ktos cos wie i chciaĹby nam pomuc bylibysmy wdzieczni! To mĂłj mail gorzkazoladkowa@wp.pl Pozdrawiam MaĹgosia! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| koszalin
| Dołączył: 04 Kwi 2008 | Posty: 2 | Skąd: koszalin |
|
Wysłany: 9 Kwi 2008, 14:57 Temat postu: Praca |
|
|
MoĹźe ktoĹ wie czy jest moĹźliwoĹÄ wysĹania swojego CV z Polski do Islandii
do jakiegoĹ biura lub poĹrednika i czekanie na oferte w kraju ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| surtsey
 | Dołączył: 08 Sty 2008 | Posty: 39 | |
|
Wysłany: 9 Kwi 2008, 19:51 Temat postu: Jest to moĹźliwe |
|
|
Czesc
tu jest adres jednej z agencji poĹrednictwa pracy
http://www.radning.is/?s=28
wysyĹasz formularz i czekasz
oczywiĹcie nie gwarantuje to niczego.
formularz jest po polsku
pozdarwiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| epic_rulezzz
| Dołączył: 20 Mar 2008 | Posty: 21 | Skąd: PoznaĹ |
|
Wysłany: 9 Kwi 2008, 21:44 Temat postu: Re: Jest to moĹźliwe |
|
|
surtsey napisał: | Czesc
tu jest adres jednej z agencji poĹrednictwa pracy
http://www.radning.is/?s=28
wysyĹasz formularz i czekasz
oczywiĹcie nie gwarantuje to niczego.
formularz jest po polsku
pozdarwiam |
on nawet nie gwarantuje tego, Ĺźe dotrze do nich...
nawet jak dotrze, to pani z tej agencji jest NAPRAWDÄ NIEKOMPETENTNA.... proponowaĹa pracÄ a Akureiri mojemu szwagroszczakowi. umĂłwiĹa go z pracodawcÄ
.. ponoÄ....... chĹopak juĹź sobie zaklepaĹ czas wolny, auto przygotowane do drogi i co?? I NIC.. NIE RACZYĹA ODBIERAÄ TELEFONU NAWET PRZEZ TYDZIEĹ... SZCZERZE NIE POLECAM ICH.. a rok dziaĹania na rynku pracy JEST NICZYM... (info z ich stronki) WIÄC DLA MNIE ONI SÄ NICZYM... a moĹźe ktoĹ ma odmienne doĹwaidczenia z tÄ
firmÄ
, moĹźe znalazĹ pracÄ dziÄki nim.... to piszcie.. AĹť JESTEM CIEKAWY CZY TYLKO ON MIAĹ PECHA... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
 | Dołączył: 16 Sty 2007 | Posty: 388 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 12 Kwi 2008, 4:15 Temat postu: |
|
|
Firma Radning jest ok, jedna osoba mogla miec faktycznie pecha. Osobiscie znam kilka osob ktorym ta kobieta pomogla z dobrym skutkiem . Szukalam pracy przez ta firme , niestety nie byli w stanie mi pomoc bo nie bylo takiej oferty z jakiej ja bym mogla byc zadowolona. Nie mam zalu do nich , nie moge powiedziec iz firma jest nie kompetentna. Wydaje mi sie iz czasem za duzo oczekujemy . _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| oset
| Dołączył: 17 Sie 2007 | Posty: 11 | Skąd: reykjavik-hafnarfjordur |
|
Wysłany: 12 Kwi 2008, 10:04 Temat postu: |
|
|
ja znalazlem prace przez firme rodning.w ciagu tygodnia mialem 3 oferty.Wydaje mi sie ze zalezne jest to od fachu jaki posiadamy , oraz oczekiwan na jakie sie nastawiamy a znajomosc jezyka jest podstawa do dalszej rozmoy o zatrudnieniu.nie trzeba mowic plynnie po angielsku wystarczy w bezokolicznikach ale cos trzeba wiedziec oprocz bbeee i meee  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| anteater
| Dołączył: 25 Paź 2007 | Posty: 18 | Skąd: Gliwice |
|
Wysłany: 15 Kwi 2008, 15:25 Temat postu: |
|
|
czy 17-letni chlopak z Polski ma szanse na jakas wakacyjna prace na Islandii? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Lola
| Dołączył: 17 Kwi 2008 | Posty: 1 | Skąd: Ĺomianki |
|
Wysłany: 17 Kwi 2008, 11:01 Temat postu: |
|
|
Szukam pracy(mam 24 lat) na terenie caĹej Islandii tylko z zakwaterowaniem. MoĹźe byÄ praca: w hotelu, restauracji, w przemyĹle rybnym itp. PotrafiÄ komunikowaÄ siÄ po angielsku.chciaĹabym wyjechaÄ na stale albo chociaĹź na kilka lat.
info proszÄ kierowaÄ na adres: olala5@autograf.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Michael-Scofield ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 17 Paź 2007 | Posty: 91 | Skąd: Keflavik/Mosefellbaer |
|
Wysłany: 21 Kwi 2008, 22:55 Temat postu: |
|
|
Jak jest z praca dla dzieci od 14 do 15 lat?
Ktos ma jakies numery?
Wiecie oco chodzi, moze byc i od maja - ale do konca wakacji, bo pozniej juz rok szkolny.
Jak ktos ma jakies telefony albo cos do takich konkretnych gosci to prosilbym.
I tez zeby nie byla jakas lipa, ze pracodawca nie wyplaca obiecanych pieniedzy , lub cos takiego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mexa
|
Wysłany: 22 Kwi 2008, 11:42 Temat postu: :) |
|
|
niestety to nie koncert zyczen juz na islandi nie jest tak latwo wiem bo mieszkam tu od 4 lat z praca jest bardzo bardzo ciezko a juz praca z zawkaterowaniem ale niestety nie kazdy o tym wie mysli ze to tak latwo on chce przyjechac a praca czeka na rogu juz tak nie jest ,ale zycze powodzenia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 22 Kwi 2008, 12:01 Temat postu: |
|
|
Mexa, jak do tej pory napisales na forum 3 posty i wszystkie na to samo kopyto: jest ciezko i prace coraz trudniej....... bla bla bla
W sumie masz troche racji ale nie musisz zniechecac ludzi do przyjazdu tak bardzo. Niech przyjezdzaja, niektorym sie uda niektorzy wroca do Polski z dlugami _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KAĹťDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYĹťSZYM WYKSZTAĹCENIEM SZCZEGĂLNYM DOBREM NARODU |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Milka
 | Dołączył: 02 Gru 2006 | Posty: 140 | Skąd: Waw,Hver |
|
Wysłany: 22 Kwi 2008, 12:22 Temat postu: |
|
|
Michael-Scofield napisał: |
Wiecie oco chodzi, moze byc i od maja - ale do konca wakacji, bo pozniej juz rok szkolny. |
W zeszĹe wakacje dzieciaki w wieku szkolnym byĹy angaĹźowane do drobnych prac na terenie swoich miast, tj malowanie krawÄĹźnikĂłw, pielÄgnacja drzewek itp i dostawaĹy za to pieniÄ
dze. Ale nie wiem kto to organizuje, moĹźe szkoĹa. Moja znajoma Polka, chciaĹa zapisaÄ swojego syna, ale nie byĹo juĹź miejsc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|