Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Grazyna
| Dołączył: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 27 Mar 2008, 19:36 Temat postu: |
|
|
Wiesz moĹźe coĹ wiÄcej? _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kriz_dux
| Dołączył: 21 Wrz 2007 | Posty: 207 | Skąd: ToruĹ |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| KO
 | Dołączył: 10 Maj 2006 | Posty: 492 | Skąd: z piekĹa |
|
Wysłany: 27 Mar 2008, 23:01 Temat postu: |
|
|
Grazyna napisał: | Nie ze wszystkiego trzeba ĹźartowaÄ. MoĹźe w przyszĹoĹci Tobie zniszczÄ
lub zdewastujÄ
samochĂłd, albo jeszcze coĹ z nudow wyczarujÄ
. Jak tak dalej pĂłjdzie to jak niektorzy sami nie wrĂłcÄ
dobrowolnie do Polski to im szybko pomogÄ
. A im szybciej tym lepiej dla reszty PolakĂłw. |
ZakĹadasz, Ĺźe wiem coĹ czego nie wiem. O co chodzi z samochodami? i czy to dobrze, Ĺźe jacyĹ bandyci spowodujÄ
wyjazd czÄĹci ludzi?
PozdrĂłwka. _________________ (_!_)
o
0
O |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
|
Wysłany: 28 Mar 2008, 8:04 Temat postu: |
|
|
Nie miaĹam na myĹli innych oprĂłcz tych ĹamiÄ
cych prawo. _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 28 Mar 2008, 9:48 Temat postu: |
|
|
Ponoc chlopaki pojechali egzekwowac dlugi,ale ze gosc nie mial kasy to nalal im kilka lub kilkanascie butelek landy, po powrocie do keflaviku chlopaki sie zdziwili gdyz w butelkach byla woda...No i sie zaczelo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| owieczkowo
| Dołączył: 17 Paź 2007 | Posty: 76 | |
|
Wysłany: 29 Mar 2008, 13:22 Temat postu: |
|
|
napisze w skrocie ze to nie chodzilo o zadne haracze..ani o samochody..
lepiej uwazac kogo sie zaprasza do domu..bo jesli np "znajomy" cie okradnie (tak bylo w tym przypadku) i ty wyrazisz swoje niezadowolenie i bedziesz chcial zwrotu "zguby" mozesz skonczyc jak te 7 poszkodowanych osob
swoja droga dostana minium 10 lat i beda odpracowywac odszkodowania jakie islandia zaplaci na rzecz ofiar.. _________________ http://modblog.bmezine.com/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 29 Mar 2008, 17:06 Temat postu: |
|
|
Cytat: | swoja droga dostana minium 10 lat i beda odpracowywac odszkodowania jakie islandia zaplaci na rzecz ofiar.. |
Nie jestem taki pewien.
Na Islandii najwyĹźszy wymiar kary 18 lat za morderstwo i wychodzisz po 9. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
 | Dołączył: 16 Sty 2007 | Posty: 388 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 5 Kwi 2008, 2:07 Temat postu: |
|
|
Swoja droga pobrykali chlopaki , i jedni ,i drudzy . _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
|
Wysłany: 5 Kwi 2008, 9:16 Temat postu: |
|
|
Wiesz ja odróşniam zabawÄ, od poczÄ
tkĂłw patologii spoĹecznych. I na pewno nie zyczÄ sobie takich wybrykĂłw moich rodakĂłw. I bez nich mamy kĹopoty czasami. _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
|
Wysłany: 5 Kwi 2008, 20:44 Temat postu: |
|
|
DziĹ w Hagkaupie w Borganesie w przymierzalni przeczytaĹam komunikat ,Ĺźe w przypadku prĂłby kradzieĹźy sprawca trafia na policjÄ natychmiast po angielsku, islandzku i .... po polsku. ZrobiĹo mi siÄ przykro dwa lata temu nigdy bym czegoĹ takiego nie przeczytaĹa. Jest mi smutno, bo przecieĹź nic siÄ nie dzieje bez przyczyny. Wnioski nasuwajÄ
siÄ same. _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
|
Wysłany: 5 Kwi 2008, 20:45 Temat postu: |
|
|
Oj znowu wyraz zjadlam, miaĹo byÄ :napisane byĹo po angielsku,islandzku i polsku. _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kriz_dux
| Dołączył: 21 Wrz 2007 | Posty: 207 | Skąd: ToruĹ |
|
Wysłany: 5 Kwi 2008, 22:10 Temat postu: |
|
|
Grazyna napisał: | DziĹ w Hagkaupie w Borganesie w przymierzalni przeczytaĹam komunikat ,Ĺźe w przypadku prĂłby kradzieĹźy sprawca trafia na policjÄ natychmiast po angielsku, islandzku i .... po polsku. |
W ktĂłrymĹ z bonusĂłw widziaĹem w kilku jÄzykach, w tym polskim informacje o kamerach i policji i przeszedĹem obojÄtnie obok tego;) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lili67
 | Dołączył: 05 Mar 2008 | Posty: 239 | Skąd: HafnarfjĂśrdur/Keflavik |
|
Wysłany: 6 Kwi 2008, 0:03 Temat postu: |
|
|
Grazyna napisał: | Oj znowu wyraz zjadlam, miaĹo byÄ :napisane byĹo po angielsku,islandzku i polsku. |
Jest w wielu miejscach informacja w wielu jÄzykach, w tym po polsku. Rozumiem, Ĺźe bulwersuje CiÄ to, Ĺźe w ogĂłle taka informacja jest? Bo chyba nie to, Ĺźe jest w jÄzyku polskim rĂłwnieĹź? _________________ Legere et non intellegere neglegere est |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
|
Wysłany: 6 Kwi 2008, 8:21 Temat postu: |
|
|
Ja znam IslandiÄ sprzed paru lat gdy Islandczycy zostawiali swoje drogie samochody z wĹÄ
czonymi silnikami i spokojnie szli do sklepu na zakupy, i gdzie ludzie nie zamykali domĂłw bez obawy, Ĺźe ktoĹ wlezie by ich skrzywdziÄ. Co prawda bywali ochroniarze z sklepach, ale tylko raczej dla fasonu, czasami sie z nimi troche podadaĹo, pomogli znaleĹÄ jakiĹ towar na slepowej pĂłĹce. A teraz widocznie jest juĹź inaczej , a ten napis mi to caĹkowicie uĹwiadomiĹ. I smutno mi teraz. _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 6 Kwi 2008, 13:26 Temat postu: . |
|
|
Droga GraĹźynko.
To oczym piszesz byĹo jeszcze dwa lata temu do 1 maja.
Po tej dacie naprawde wszystko siÄ zmieniĹo oraz skoĹczyĹo.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 6 Kwi 2008, 15:30 Temat postu: |
|
|
Cytat: | To oczym piszesz byĹo jeszcze dwa lata temu do 1 maja.
Po tej dacie naprawde wszystko siÄ zmieniĹo oraz skoĹczyĹo. |
Tam zaraz zmieniĹo.
Kilka razy ukradziono komuĹ telefon, zginÄĹo parÄ rzeczy z aut, co weekend jakaĹ maĹa zadyma, jakieĹ usiĹowanie gwaĹtu w szeĹcioro w toalecie i skatowanie stajÄ
cego w obronie mÄĹźa, kradzieĹźe w sklepach, ĹciÄ
ganie haraczy i wpadanie do domu z kijami Ĺźeby pobiÄ mieszkaĹcĂłw to sÄ
jakieĹ wielkie zmiany? _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
|
Wysłany: 6 Kwi 2008, 15:46 Temat postu: |
|
|
Ja zdecydowaĹam siÄ na Ĺźycie tutaj , by moje dzieci czuĹy siÄ bezpieczniej. MiaĹam dosyÄ podstawĂłwek , wokóŠktĂłrych krÄ
Ĺźyli rozprowadzacze narkotykĂłw, gdzie w kaĹźdej chwili moje dzieci mogĹy byÄ napadniÄte przez ĹobuzĂłw. A teraz juĹź wĹamano siÄ do samochodu mojemu synowi. I powiem to publicznie, gdybym dorwaĹa tego co to zrobiĹ nogi bym mu z d..y wyrwaĹa i wkrÄciĹa w uszy. I takiego kopa bym mu daĹa ,Ĺźe musiaĹ by nad MoskwÄ
dobrze skrÄcaÄ ,Ĺźeby do domu mĂłgĹ trafiÄ. _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 6 Kwi 2008, 16:31 Temat postu: . |
|
|
Tak Viking.
To tylko niewielkie zmiany .
Kiedys chodziĹem do pracy do baru bez obaw , teraz trzy tyg. temu probowano uzyc przeciwko mnie noĹźa .Masz racje to sÄ
niewielkie zmiany .Teraz w barz nikt nie wie jaki mam samochĂłd i gdzie stoi.
Hhahahahahahah.
Ps.
Jak tak dalej bedzie to wszyscy Islandczycy zaczna kupowac gaz ĹzawiÄ
cy .
Tak nastaĹy niewielkie zmiany (tycie tyciuteĹkie).[/list] |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
|
Wysłany: 6 Kwi 2008, 18:40 Temat postu: |
|
|
Viking napisaĹ to z ironiÄ
. Dla mnie to oczywiste. _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| space4x4
| Dołączył: 12 Mar 2008 | Posty: 11 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 7 Kwi 2008, 23:09 Temat postu: |
|
|
--------------------------------------------------------------------------------
Ja znam IslandiÄ sprzed paru lat gdy Islandczycy zostawiali swoje drogie samochody z wĹÄ
czonymi silnikami i spokojnie szli do sklepu na zakupy, i gdzie ludzie nie zamykali domĂłw bez obawy, Ĺźe ktoĹ wlezie by ich skrzywdziÄ. Co prawda bywali ochroniarze z sklepach, ale tylko raczej dla fasonu, czasami sie z nimi troche podadaĹo, pomogli znaleĹÄ jakiĹ towar na slepowej pĂłĹce. A teraz widocznie jest juĹź inaczej , a ten napis mi to caĹkowicie uĹwiadomiĹ. I smutno mi teraz.
Tylko w malutkich miejscowoĹciach jest tak nadal jak piszesz GraĹźyno, ale bardzo daleko od stolicy Ciekawe jak dĹugo... _________________ :-) uĹmiechnij siÄ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|