Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 26 Lut 2008, 23:02 Temat postu: Kursy zawodowe na Islandii |
|
|
Jak w temacie,planwoalem zrobic kurs w Polsce,ale pewne okolicznosci sprawily ,ze moje plany sie zmienily i najchetniej takowy kurs na koparko-ladowarki zrobilbym tutaj.Czy ktos sie orientuje gdzie mozna go zrobic,gdzie o to zapytac? Przyblizone koszta.W osrodku na Mjodzie nie organizuja takich kursow.Z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi.
Pzdr, |
|
Powrót do góry |
|
 |
| 5x5Abbadon
| Dołączył: 29 Lut 2008 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 29 Lut 2008, 16:32 Temat postu: re |
|
|
Z tego co mi wiadomo to zeby zrobic kurs na kopareczke o masie powyzej 6 ton trzeba perfekcyjnie znac Islandzki.Na kurs koparek na podstawie budowy ciagnika do masy 6 ton chyba wystarcza ten pierwszy podstawowy kurs Frumnamskied czy jakos tak |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 29 Lut 2008, 20:45 Temat postu: |
|
|
SĹyszaĹem od kogoĹ kto robiĹ takowy kurs Ĺźe Islandzki perfekt i nie wchodzi w rachubÄ tĹumacz.
Ale to byĹo na poczÄ
tku 2007 roku i mogĹo siÄ zmieniÄ. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kondzio
| Dołączył: 17 Kwi 2008 | Posty: 2 | Skąd: polska |
|
Wysłany: 17 Kwi 2008, 15:57 Temat postu: |
|
|
kurs na maszyny jest po polsku. ZaczynaĹ siÄ 04.04.08 a koĹczy siÄ 20. 04. 08 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 17 Kwi 2008, 22:24 Temat postu: |
|
|
wiem,uczestnicze w nim,w niedziele sie konczy egzaminem.To jest teoria,koszt 70 tys. ale uprawnia do zdania egzaminow w zasadzie na wszystkie maszyny budowlane.Tez robisz ten kurs? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 22 Kwi 2008, 0:59 Temat postu: |
|
|
To wszystko zaleĹźy od pracodawcy. Ja np. robiÄ podobny kurs kompletnie za darmo.
Egzamin i reszta papierkologii teĹź kompletnie za friko. Ale to zaleĹźy gdzie siÄ trafiĹo
Tig |
|
Powrót do góry |
|
 |
| akwin-jagna
| Dołączył: 27 Lut 2008 | Posty: 9 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 23 Maj 2008, 17:03 Temat postu: szukam kursow |
|
|
gdzie mozna zrobic jakis babski kurs? bo na koparke to sie nie nadaje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| yasminum OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 11 Paź 2006 | Posty: 322 | |
|
Wysłany: 23 Maj 2008, 17:19 Temat postu: |
|
|
akwin - jagna idz spytac o to do Eflingu. Kiedys wpadla mi w rece jakas ich ulotka i wiem ze byly tam w ofercie kursy np na szwaczke czy maszynopisania, ale nie wiem co maja teraz na tapecie wiec musialabys sie osobiscie dowiedziec.
I jelsi skorzystasz z ich kursu to powinno byc tak ze oni pokrywaja jakas czesc lub calkowite koszta - ale co do calkowitych kosztow nie jestem pewna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| akwin-jagna
| Dołączył: 27 Lut 2008 | Posty: 9 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 23 Maj 2008, 20:01 Temat postu: dzieki |
|
|
dzieki yasminum, powinnam na to sama wpasc  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KO
 | Dołączył: 10 Maj 2006 | Posty: 492 | Skąd: z piekĹa |
|
Wysłany: 24 Maj 2008, 1:24 Temat postu: |
|
|
yasminum napisał: | akwin - jagna idz spytac o to do Eflingu. Kiedys wpadla mi w rece jakas ich ulotka i wiem ze byly tam w ofercie kursy np na szwaczke czy maszynopisania... |
Pisania bezwzrokowego(bo chyba o to chodzi?) to moĹźna siÄ samemu nauczyÄ. Ja uczyĹem siÄ sam jakieĹ dwa tygodnie i teraz nie wyobraĹźam sobie pisania "paluszkami", czy z patrzeniem na klawkÄ, prÄdkoĹÄ moĹźe nie powala(ok 250 znakĂłw na minutÄ) ale to przez moje grube palce. UĹźywaĹem "mistrza klawiatury" - taki bardzo stary program jeszcze z czasĂłw windows 3.1 ale jest sporo innych.
ReasumujÄ
c: moim zdaniem lepjej nauczyÄ siÄ samemu a dobrze, niĹź zaliczyÄ jakiĹ denny kurs dla samego zaliczenia. MyĹlÄ, Ĺźe w CV lepsze wraĹźenie zrobi "pisanie bezwzrokowe - 400 znakĂłw/minutÄ" niĹź "ukoĹczony kurs maszynopisania"
Pozdrawiam. _________________ (_!_)
o
0
O |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
| Dołączył: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 24 Maj 2008, 8:07 Temat postu: |
|
|
Jedno nie wyklucza drugiego. MoĹźna chodzic na kurs i spotykaÄ siÄ z ludzmi, sprawdzaÄ swoje postÄpy i innyc,by byÄ dopingowany do jeszcze wiÄkszego wysiĹku. A z drugiej strony zawsze nawet chodzÄ
c na kurs trzeba samemu w domu trenowaÄ pisanie, bo wiadomo Ĺźe to raczej trening palcĂłw niĹź nauka. Czyli te rzeczy siÄ uzupeĹniajÄ
raczej niĹź stanowiÄ
alternatywÄ. _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
 | Dołączył: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Skąd: Reykjavik |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
 | Dołączył: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 24 Maj 2008, 11:01 Temat postu: |
|
|
Moze jeszcze dodam - kurs uczy programow biurowych, podstaw ksiegowosci i prawa. Przeznaczony jest dla osob, dla ktorych islandzki nie jest jezykiem ojczystym, wiec zajecia prowadzone sa po islandzku/angielsku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maciej1967
| Dołączył: 06 Kwi 2008 | Posty: 2 | Skąd: ciechocinek/polska/kĂłpavogur |
|
Wysłany: 7 Cze 2008, 20:11 Temat postu: kurs |
|
|
kondzio napisał: | kurs na maszyny jest po polsku. ZaczynaĹ siÄ 04.04.08 a koĹczy siÄ 20. 04. 08 |
masz moĹźe adres tego oĹrodka i jakie kursy robiÄ
??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| 1409883839
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 46 | |
|
Wysłany: 30 Cze 2008, 22:14 Temat postu: |
|
|