Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Polak
| Dołączył: 27 Mar 2008 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 1 Kwi 2008, 21:08 Temat postu: Re: www.visir.is |
|
|
mgj napisał: | POTRZFBNI PRACOWNICY
KIEROWCY KAT. C+E. OPERATORZY KOPAREK PRACOWNICY FIZYCZWI PRACODAWCA ZAPEWNIA dlUGOLETNI KONTRAKT WYGOKIE ZAROBKI
TEL 891 8338 |
Odnosze siÄ do powyĹźszego ogĹoszenia. PracowaĹem w tej firmie 5 miesiÄcy okazaĹo siÄ Ĺźe, praca ta jest na czarno, nie odprowadzajÄ
Ĺźadnych skĹadek. Do tego za ok. 250 godz. pĹacÄ
aĹź 13.0000 koron , Jak doszĹem do tego Ĺźe pracuje na czarno to szef wyĹźuciĹ mnie z pracy, domu i nie zapĹaciĹ mi do tej pory ani grosza z zalegĹej wypĹaty. Potencjalni pracownicy UPEWNIJCIE SIÄ ĹťE PRACUJECIE LEGALNIE. Oni gwarantujÄ
Ĺźe tak a jak ktoĹ siÄ poĹapie to i tak popracuje miesiÄ
c zanim siÄ kapnie ( To ich Motto ). PodaĹ bym nazwe tej firmy ale niewiem jak to stoi prawnie N----G  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| szczur4x4
 | Dołączył: 09 Sty 2008 | Posty: 251 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 2 Kwi 2008, 23:39 Temat postu: Re: www.visir.is |
|
|
Polak napisał: | mgj napisał: | POTRZFBNI PRACOWNICY
KIEROWCY KAT. C+E. OPERATORZY KOPAREK PRACOWNICY FIZYCZWI PRACODAWCA ZAPEWNIA dlUGOLETNI KONTRAKT WYGOKIE ZAROBKI
TEL 891 8338 |
Odnosze siÄ do powyĹźszego ogĹoszenia. PracowaĹem w tej firmie 5 miesiÄcy okazaĹo siÄ Ĺźe, praca ta jest na czarno, nie odprowadzajÄ
Ĺźadnych skĹadek. Do tego za ok. 250 godz. pĹacÄ
aĹź 13.0000 koron , Jak doszĹem do tego Ĺźe pracuje na czarno to szef wyĹźuciĹ mnie z pracy, domu i nie zapĹaciĹ mi do tej pory ani grosza z zalegĹej wypĹaty. Potencjalni pracownicy UPEWNIJCIE SIÄ ĹťE PRACUJECIE LEGALNIE. Oni gwarantujÄ
Ĺźe tak a jak ktoĹ siÄ poĹapie to i tak popracuje miesiÄ
c zanim siÄ kapnie ( To ich Motto ). PodaĹ bym nazwe tej firmy ale niewiem jak to stoi prawnie N----G  |
pisz... niech to bÄdzie przestrogÄ
dla ludzi chcÄ
cych pracowaÄ legalnie , peĹno tu podobnych OSZUSTĂW, znajomego podobna firma teĹź nie Ĺşle "zaĹatwiĹa", jego dziecko ma juĹź 5 miesiÄcy a on nie moĹźe dostaÄ pieniÄdzy za macieĹźyĹski i za ostatnie miesiÄ
ce pracy bo ma podobnÄ
sytuacjÄ o ktĂłrej piszesz i nie tylko on.... wiÄc pisz nazwÄ , to odpowiednie miejsce.... jeĹli zostaĹeĹ oszukany mam nadziejÄ Ĺźe byĹeĹ w zwiÄ
zkach ? nikt Ci nic nie zrobi za zdemaskowanie ZĹODZIEJA.... znaleĹşli sobie frajerĂłw - baranoĹźercy.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Polak
| Dołączył: 27 Mar 2008 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 3 Kwi 2008, 20:09 Temat postu: |
|
|
Firma ta to NESFAG!!!!!!!!!!!!! i oczywiscie byĹem w zwiÄ
zkach!!!!!!!!!1 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| janik
| Dołączył: 16 Mar 2008 | Posty: 197 | Skąd: KOPAVOGUR |
|
Wysłany: 6 Kwi 2008, 17:59 Temat postu: |
|
|
Cytat: | znaleĹşli sobie frajerĂłw - baranoĹźercy.... |
PrzydaĹoby siÄ trochÄ szacunku dla ludzi ktĂłrzy CiÄ przyjeli tutaj dali pracÄ i Ci pĹacÄ
. Nie wszyscy Islandczycy sÄ
tacy i nie wrzucajmy eszystkich do jednego garka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| janik
|
Wysłany: 9 Kwi 2008, 20:51 Temat postu: |
|
|
Szef mojej firmy potrzebuje czĹowieka do regipsĂłw, rĂłznego typu stelaĹźy i innych prac wykoĹczeniowych. Konieczne doĹwiadczenie i przynajmniej podstawy angielskiego. Tak zwane szybko uczÄ
ce sie osoby nie wchodzÄ
w gre. Praca bÄdzie praktycznie samodzielna lub z pomocnikiem takĹźe braki w doĹwiadczeniu zawodowym wyjdÄ
odrazu.
Podaje telefon kontaktowy 8496401. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| epic_rulezzz
| Dołączył: 20 Mar 2008 | Posty: 21 | Skąd: PoznaĹ |
|
Wysłany: 9 Kwi 2008, 21:48 Temat postu: |
|
|
janik napisał: | Cytat: | znaleĹşli sobie frajerĂłw - baranoĹźercy.... |
PrzydaĹoby siÄ trochÄ szacunku dla ludzi ktĂłrzy CiÄ przyjeli tutaj dali pracÄ i Ci pĹacÄ
oni tak robiÄ
... wrzucajÄ
wszystkich PolakĂłw do jednego wora....
ich jest 300tys..
nas 40mln...
KTO MA WIÄKSZE PRAWDOPODOBIEĹSTWO SIÄ POMYLIÄ??
ĹźartujÄ oczywiĹcie, ale coĹ w tym jest, nieprawdaĹź??  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KO
 | Dołączył: 10 Maj 2006 | Posty: 492 | Skąd: z piekĹa |
|
Wysłany: 10 Kwi 2008, 17:14 Temat postu: |
|
|
epic_rulezzz napisał: |
oni tak robiÄ
... wrzucajÄ
wszystkich PolakĂłw do jednego wora....
ich jest 300tys..
nas 40mln...
KTO MA WIÄKSZE PRAWDOPODOBIEĹSTWO SIÄ POMYLIÄ??
ĹźartujÄ oczywiĹcie, ale coĹ w tym jest, nieprawdaĹź??  |
Dla mnie nic w tym nie ma, ale ja nie stosujÄ podziaĹĂłw ONI i MY. Dlaczego mam byÄ "MY" z jakimĹ Ĺźulem albo gwaĹcicielem tylko dlatego, Ĺźe obydwaj urodziliĹmy siÄ w jednym kraju?
pozdrĂłwka _________________ (_!_)
o
0
O |
|
Powrót do góry |
|
 |
| janik
|
Wysłany: 11 Kwi 2008, 23:21 Temat postu: |
|
|
janik napisał: | Szef mojej firmy potrzebuje czĹowieka do regipsĂłw, rĂłznego typu stelaĹźy i innych prac wykoĹczeniowych. Konieczne doĹwiadczenie i przynajmniej podstawy angielskiego. Tak zwane szybko uczÄ
ce sie osoby nie wchodzÄ
w gre. Praca bÄdzie praktycznie samodzielna lub z pomocnikiem takĹźe braki w doĹwiadczeniu zawodowym wyjdÄ
odrazu.
Podaje telefon kontaktowy 8496401. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| lili67
 | Dołączył: 05 Mar 2008 | Posty: 239 | Skąd: HafnarfjĂśrdur/Keflavik |
|
Wysłany: 11 Kwi 2008, 23:45 Temat postu: |
|
|
epic_rulezzz napisał: |
ich jest 300tys..
nas 40mln...
|
Nas jest 38 125 000 i raczej siÄ zmniejsza. Ale lubimy sobie dodawaÄ, zawsze to lepiej brzmi. _________________ Legere et non intellegere neglegere est |
|
Powrót do góry |
|
 |
| szczur4x4
|
Wysłany: 13 Kwi 2008, 23:51 Temat postu: |
|
|
janik napisał: | Cytat: | znaleĹşli sobie frajerĂłw - baranoĹźercy.... |
-sĹuchaj kolego jak mnie przyjmowali do pracy to wiedziaĹem na czym stojÄ i wiedziaĹem ze jestem w tej firmie potrzebny bo na moje miejsce wielu polakĂłw tu nie ma (umieszczaĹem ogĹoszenia o naborze lecz niestety nie byĹo nikogo kto speĹniaĹby warunki), ci, ktĂłrzy zaproponowali mi prace to naprawdÄ spoko ludzie i takich tu nie brakuje, a na budowie te Äwoki mogÄ
zastÄpowaÄ sobie jednych polakĂłw nastÄpnymi - "taĹszymi" polakami, te "baranoĹźercy" tyczy sie tylko wĹaĹnie tych ÄwokĂłw ktĂłrzy tak traktujÄ
tu polakĂłw, akurat w moim przypadku Ĺźeby nie dziecko w drodze juĹź byĹbym w domku a nie tu , ja nie przyleciaĹem siÄ tu dorabiaÄ, a tym, ktĂłrzy zostali oszukani serdecznie wspĂłĹczujÄ - nie dajcie siÄ 'baranoĹźercom'.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| janik
|
Wysłany: 14 Kwi 2008, 19:56 Temat postu: |
|
|
Po twoim stosunku do IslandczykĂłw nie dziwne Ĺźe tak Ciebie potraktowali. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pam166
| Dołączył: 11 Kwi 2008 | Posty: 16 | |
|
Wysłany: 14 Kwi 2008, 20:53 Temat postu: |
|
|
no zeczywiscie wypowiedzi jak najbardziej zgodne z tematem !!!! a moderator spi? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| szczur4x4
|
Wysłany: 15 Kwi 2008, 0:19 Temat postu: |
|
|
znajomy dzwoniĹ Ĺźe w jego firmie jest wolne miejsce , jest to firma budowlana, potrzebujÄ
kogoĹ z komunikatywnym angielskim, jaka specjalnoĹÄ do pracy wymagana - nie wiem? proszÄ dzwoniÄ pod ten numer 857 12 70, kolega na imiÄ ma Maciek |
|
Powrót do góry |
|
 |
| krakowianka
| Dołączył: 14 Lut 2008 | Posty: 15 | |
|
Wysłany: 17 Kwi 2008, 13:58 Temat postu: masazystka,masazysta |
|
|
poszukuje masazyty lub masazystki z komunikatywna znaomojscia jezyka ang.wymagany jest dyplom ukonczenia kursu masazu conajmniej pierwszego stopnia przetlumaczony na jezyk ang oraz doswaidczenie.praca w likendy i czasami w tygodniu wieczorami.praca na terenie reykjaviku.zainteresowanych odslylam na priv.wiadomosci najlepiej pisac w j ang.pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| krakowianka
|
Wysłany: 17 Kwi 2008, 14:03 Temat postu: |
|
|
zapomnialam dodac zeposzukuje os ktora chce pozostac w islandi na dluzej niz do okresu wakacyjnego.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| krakowianka
|
Wysłany: 21 Kwi 2008, 17:52 Temat postu: masazysta lub masazystka |
|
|
wiem tylko tyle ze moj pracodawca poszukuje kogos jeszcze na likendy.na jakich zasadach nie wiem dokladnie ale podaje nr tel. kontakt w jezyku ang lub islandzkim.mozna dzwonic codziennie miedzy 11 a 18 i nalezy prosic juliane. 8984188. a jesli ktos by chcial przyjsc bo mialam kilka zapytan o adres to jest to na kopavagur.mozna dzwonic tez pod wyzej podany nr i juliana wszystko wyjasni.powiem tez ze masaz kosztuje 3000 i jest to najtaniej w calym reykjaviku pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pidu1
| Dołączył: 22 Sty 2008 | Posty: 12 | |
|
Wysłany: 22 Kwi 2008, 6:34 Temat postu: Au pair |
|
|
Mlode malzenstwo poszukuje opiekunki do 3 dzieci (4,6,10lat). Praca od poniedzialku do piatku w godzinach 13.30-17.30.
Zakres obowiazkow:
1. Przyprowadzenie dzieci z przedszkola
2. Sprzatanie domu (1-2x w tygodniu)
3. W dni kiedy dzieci sa chore lub w szkole jest wolny dzien opiekowanie sie dziecmi od rana do 17.30 (ok. 2 dni w miesiacu)
4. 1-2x w miesiacu praca dodatkowo ok 2 godzy wieczorem
Maksymalny czas pracy to ok 30 godzin tygodniowo.
Wynagrodzenie:
niezalezne mieszkanie + 40.000 koron netto
lub w razie mieszkania w innym miejscu 75.000 koron netto
wyzywienie podczas pracy
Poszukujemy osoby:
* odpowiedzialnej
* majacej jakies doswiadczenie w opiekowaniu sie dziecmi
* z min. podstawami angielskiego
* niepalacej
Aplikacje czy tez po wiecej informacji prosze pisac w j. angielskim na:
sonjams@internet.is
Aplikacje beda przyjmowane do 30/04/2008 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| adamlodz
| Dołączył: 10 Gru 2007 | Posty: 34 | Skąd: Hafnarfjordur |
|
Wysłany: 22 Kwi 2008, 9:07 Temat postu: Re: Au pair |
|
|
pidu1 napisał: | Mlode malzenstwo poszukuje opiekunki do 3 dzieci (4,6,10lat). Praca od poniedzialku do piatku w godzinach 13.30-17.30.
Zakres obowiazkow:
1. Przyprowadzenie dzieci z przedszkola
2. Sprzatanie domu (1-2x w tygodniu)
3. W dni kiedy dzieci sa chore lub w szkole jest wolny dzien opiekowanie sie dziecmi od rana do 17.30 (ok. 2 dni w miesiacu)
4. 1-2x w miesiacu praca dodatkowo ok 2 godzy wieczorem
Maksymalny czas pracy to ok 30 godzin tygodniowo.
Wynagrodzenie:
niezalezne mieszkanie + 40.000 koron netto
lub w razie mieszkania w innym miejscu 75.000 koron netto
wyzywienie podczas pracy
Poszukujemy osoby:
* odpowiedzialnej
* majacej jakies doswiadczenie w opiekowaniu sie dziecmi
* z min. podstawami angielskiego
* niepalacej
Aplikacje czy tez po wiecej informacji prosze pisac w j. angielskim na:
sonjams@internet.is
Aplikacje beda przyjmowane do 30/04/2008 | Siema Piotrek te 40000 koron to jest dniĂłwka czy za caĹy tydzieĹ pracy i co tam dajÄ
do jedzenia bo nie przepadam za baraninÄ
ogĂłlnie byĹbym chÄtny  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jabba
| Dołączył: 09 Mar 2006 | Posty: 194 | Skąd: NORGE/ISLAND |
|
Wysłany: 23 Kwi 2008, 10:54 Temat postu: |
|
|
no chyba te 40 tys powinno byc od lebka z tego co sie orientuje 3 dzieci razy 40000isk to juz 120tys , no ale baranozercy sie wycwanili i daja przeciez dach nad glowe!!!! wyzyskiwacze!!!!!! nieoplacalne to _________________ THE CHEFS LIVE |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 23 Kwi 2008, 12:00 Temat postu: |
|
|
jabba napisał: | no chyba te 40 tys powinno byc od lebka z tego co sie orientuje 3 dzieci razy 40000isk to juz 120tys , no ale baranozercy sie wycwanili i daja przeciez dach nad glowe!!!! wyzyskiwacze!!!!!! nieoplacalne to |
Ale 40000 oni daja tygodniowo, tak mi sie wydaje. Pracowac na Islandii za 40.000 miesiecznie to trzeba miec nierowno pod sufitem. _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KAĹťDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYĹťSZYM WYKSZTAĹCENIEM SZCZEGĂLNYM DOBREM NARODU |
|
Powrót do góry |
|
 |
|