Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 9 Mar 2008, 0:08 Temat postu: |
|
|
mialem okazje widziec i slyszec tego Pana...
ale czy on wcale nie ĹźebraĹ.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 9 Mar 2008, 0:09 Temat postu: |
|
|
zyzak napisał: | mialem okazje widziec i slyszec tego Pana...
mialo byc ,ze on wcale nie zebraĹ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 9 Mar 2008, 0:11 Temat postu: |
|
|
zyzak napisał: | zyzak napisał: | mialem okazje widziec i slyszec tego Pana...
ta walizka z tylu oznacza chyba ze zbiera na bilet |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 9 Mar 2008, 0:27 Temat postu: |
|
|
felga12 napisał: | zyzak napisał: | zyzak napisał: | mialem okazje widziec i slyszec tego Pana...
albo to chyba walizka na akordeon/harmoniÄ najprawdopodobniej.... bo nie widzÄ futeraĹu, a znajac pogode na IS wÄ
tpiÄ aby czĹowiek nie szanowaĹ Swojego instrumentu i podawaĹ go warunkom atmosferycznym, kiedy nie jest to konieczne.... (cztyaj: kiedy nie gra)
moze Se dorabia ??? lubi grac... moze czas ma wolny i tak Ĺaczy przyjemne z pozytecznym....
ale to wszystko chyba.... najlepiej byĹoby go zapytac bezposrednio |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 9 Mar 2008, 0:32 Temat postu: |
|
|
zyzak napisał: | felga12 napisał: | zyzak napisał: | zyzak napisał: | mialem okazje widziec i slyszec tego Pana...
albo to chyba walizka na akordeon/harmoniÄ najprawdopodobniej.... bo nie widzÄ futeraĹu, a znajac pogode na IS wÄ
tpiÄ aby czĹowiek nie szanowaĹ Swojego instrumentu i podawaĹ go warunkom atmosferycznym, kiedy nie jest to konieczne.... (cztyaj: kiedy nie gra)
moze Se dorabia ??? lubi grac... moze czas ma wolny i tak Ĺaczy przyjemne z pozytecznym....
masz na niego namiar to sie spytaj |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 9 Mar 2008, 1:38 Temat postu: |
|
|
felga12 napisał: | zyzak napisał: | felga12 napisał: | zyzak napisał: | zyzak napisał: | mialem okazje widziec i slyszec tego Pana...
masz na niego namiar to sie spytaj |
to stwierdzenie ? czy pytanie ?
a z reszta nara  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 9 Mar 2008, 10:09 Temat postu: |
|
|
Ten goĹÄ juĹź gra od 3 lat......... _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KrzynioPL
| Dołączył: 14 Kwi 2007 | Posty: 104 | |
|
Wysłany: 9 Mar 2008, 11:46 Temat postu: |
|
|
zebrza w kazdym w kazdym kraju, taka jest prawda ... czy to kraj biedny czy bogaty, wszedzie sie znajdzie jakas osoba ktora potrzebuje pomocy ... islandia nie musi byc wyjatkiem ... raz w miasteczku gdzie mieszkalem widzialem dziadka ktory zbieral puszki i nimi handlowal, niektorzy budowlancy ktorzy co dopiero konczyli prace wygladali schludniej niz on .... no ale ten pan zawsze byl grzeczny i spokojny ... nie szata zdobi czlowieka, a zajecie o niczym nie swiadczy  _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lili67
 | Dołączył: 05 Mar 2008 | Posty: 239 | Skąd: HafnarfjĂśrdur/Keflavik |
|
Wysłany: 9 Mar 2008, 22:19 Temat postu: |
|
|
JeĹli facet siedziaĹby na FloriaĹskiej w Krakowie to teĹź ĹźebraĹby?
MoĹźe ma artystycznÄ
duszÄ i chce siÄ podzieliÄ swoim artyzmem z szerokim audytorium? _________________ Legere et non intellegere neglegere est |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
 | Dołączył: 16 Sty 2007 | Posty: 388 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 22 Kwi 2008, 20:46 Temat postu: |
|
|
Niestety nie moge zobaczyc tego zdjecia. Zapewne ktos kto zarabia graniem na ulicy ........
Przydazylo mi sie cos takiego w ostatnia sobote . Siedzialysmy w KrĂnglanie juz po zamknieciu sklepow. Podeszla do nas dziewczyna w bardzo rozklekotanych butach , wygladala okropnie , stare radio w torbie miala . Szokujacy widok ...... " Nic nie jadlam 3 dni (mowi dziewczyna po islandzku ) mozecie mi dac jakies pieniadze na jedzenie ?" Niestety nie moglysmy dac bo splukalysmy sie na zakupach , zreszta a jesli chciala na narkotyki ? _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 22 Kwi 2008, 22:51 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Nic nie jadlam 3 dni (mowi dziewczyna po islandzku ) mozecie mi dac jakies pieniadze na jedzenie ?" Niestety nie moglysmy dac bo splukalysmy sie na zakupach , zreszta a jesli chciala na narkotyki ? |
Ja w takich wypadkach proponuje kupno jedzenia.
PrzewaĹźnie osoba proszÄ
ca o pieniÄ
dze odchodzi mĂłwiÄ
c Ĺźe nie chce jedzenia tylko pieniÄ
dze na jedzenie. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
 | Dołączył: 10 Lut 2007 | Posty: 484 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 23 Kwi 2008, 11:49 Temat postu: |
|
|
viking napisał: | Cytat: | Nic nie jadlam 3 dni (mowi dziewczyna po islandzku ) mozecie mi dac jakies pieniadze na jedzenie ?" Niestety nie moglysmy dac bo splukalysmy sie na zakupach , zreszta a jesli chciala na narkotyki ? |
Ja w takich wypadkach proponuje kupno jedzenia.
PrzewaĹźnie osoba proszÄ
ca o pieniÄ
dze odchodzi mĂłwiÄ
c Ĺźe nie chce jedzenia tylko pieniÄ
dze na jedzenie. |
To prawda,
kiedys wracalam z zakupow i cyganka zaczela prosic o pieniadze, powiedzialam ze nie dam. Zaczela jojczyc ze to na mleko dla dziecka, ze ona tylko karton mleka chce kupic.
Wyciagnelam wiec z siatki karton mleka i wreczylam kobiecinie, no wiecie .. dla dziecka przeciez..
No i co? Oberwalam od niej tym kartonem.. Powyzywala i poszla.
Ale wielokrotnie zdarzalo mi sie zwlaszcza w czasach studenckich (wiecej sie wychodzilo "w miasto") zakupic jakiemus biedakowi kawalek zarcia, ktory ten spozywal wdzieczny i dziekuje powiedzial owszem, wiec.. nie na wszystkich jedna miarka.
Ale kasy nie daje.
Kiedys, jak pracowalam w Katowicach to tam dzien w dzien stado cyganek stalo i zebralo, a raczej -przepraszam- wrozylo. Odplatnie.
Daly sie splawic papierosem tylko, ale tak sie przyzwyczaily (musialam co rano kolo nich przechodzic) ze mnie to za drogo wychodzilo po moich ulubionych papierosach. Pomyslec ze doszlo do tego ze kupowalam rownoczesnie jakies "bezrobotne" zeby je czestowac i dojsc do pracy na czas
Ale to byla agresywna ekipa tak naprawde, nie raz sie komus w katowicach oberwalo kto sobie nie dal szczescia wywrozyc..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 20 Maj 2008, 4:10 Temat postu: |
|
|
Ciekawe czy ma terminal do akceptacji kart pĹatniczych bo o gotĂłwke tu ciÄĹźko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Karin.
 | Dołączył: 25 Wrz 2008 | Posty: 227 | Skąd: WrocĹaw || Reykjavik |
|
Wysłany: 25 Wrz 2008, 21:01 Temat postu: |
|
|
kuusy napisał: | Ciekawe czy ma terminal do akceptacji kart pĹatniczych bo o gotĂłwke tu ciÄĹźko. |
hahhahahha  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
| Dołączył: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Skąd: Reykjawik |
|
Wysłany: 25 Wrz 2008, 21:55 Temat postu: |
|
|
ja miaĹam przypadek Ĺźe goĹÄ zapukaĹ do drzwi. Otwieram a on daje mi kartkÄ i pokazuje Ĺźeby zapĹaciÄ (nie pamiÄtam ale chyba ok 3 tys) ja mu mĂłwiÄ ze nie mam gotĂłwki a goĹc za pazuchy wyciÄ
ga mi czytnik kart hehhehe spryciaĹź. To jest dsopiero Ĺźebrak z klasÄ
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 26 Wrz 2008, 9:45 Temat postu: |
|
|
jehowi maja gazety z obrazkami po 5k. _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|