reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Wynajem mieszkania na Islandii - ogłoszenia
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 63, 64, 65  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
em1919
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 27 Kwi 2008, 18:12    Temat postu: mieszkanie Odpowiedz z cytatem

Mi juz polacy pokazali jacy sa. Mieszkalam z para w "apartamencie" w Rejkjaviku. Wprowadzilam sie 29 marca, zalacilam zamieszkanie, i czekalam na kontaktz wlascicielem by zaplacic 80 tys kaucji poniewaz uznalismy z mezem zenikomu nie dam kaucji na ladne oczy. Czekalismy do 23 kwietnia , a para ktora z nami mieszkala caly czas twierdzila ze wlasciciel przyjedzie bo wie ze czekamy. Dnia 24 kwietnia moj malzonek ostatecznie poprosil o numer do wlasciciela. Para stwierdzila jednak ze nam go nie da i poniewaz oni znalezli te mieszkanie i "negocjowali z wlascicielem" to oni sa wlascicielami i maja prawo decydowac co i kiedy ma miejsce. Moj maz znalazl numer przez brata i zadzwonilam. Wlasciciel wielcezaskoczony kim my jestesmy,dlaczego para zinternetu ( przeciez mieli mieszkac dobrzy przyjaciele tej pary) nie wiedzialnic o zadnym spotkaniu. Juz dnia 25 kwietnia dostalam sms zebysmy sie wyprowadzali bo para nie chce z nami dluzej mieszkac poniewaz dzwonilismy do wlasciciela. Super co? Wyrzucic kogos na bruk poniewaz chce pokwitowanie za zaplate kaucji za mieszkanie,lub chce zobaczyc na oczy wlasciciela, ktory jest nie swiadomy co sie dzieje w jego mieszkaniu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
dziudkowa
Gość
PostWysłany: 27 Kwi 2008, 23:40    Temat postu: Studioo do wynajęcia Pilne! Odpowiedz z cytatem

Studio 30 m2 aneks kuchenny, łazienka, osobne wejscie, centrum Reykjaviku
Zamiesczam to ogłoszenie poniewaz wyjezdzam z Reykjaviku i za prośbą własciciela szukam kogos na swoje miejsce jak najszybciej.
Czynsz wynosi 90 tyś ISK.
Uprzedzam ze to nie ja narzucam tak wysoki czynsz ja płaciłam tyle samo nie jest to tanio ale studio jest naprawde ładne w domu wybudowanym w zeszłym roku.
Aha i własciciel niestety życzy sobie pary.
tel.8690868.
Powrót do góry
aluniet

PostWysłany: 28 Kwi 2008, 0:03    Temat postu: Studio do wynajecia od 10.06.2008 Odpowiedz z cytatem

wynajmę studio(aneks kuchenny z pokojem,dostep do internetu w , umeblowane, ,lazienka, ,dodamze po remoncie !,pralnia w osobnym miejscu) za 65tys kr miesiecznie + 65tys kr kaucji, Kontrakt!!!
lokalizacja centrum Hafnarfjordur( 3min do centrum handlowego i przystankĂłw autobusowych) ,
Studio do wynajecia od 10.06.2008
chętnych zapraszam na priv.!
a pary tez mile widziane i tez jest ładnie !! Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen
aluniet

PostWysłany: 28 Kwi 2008, 0:04    Temat postu: woda i prad Odpowiedz z cytatem

za pomnialam dodac ,woda i prad wliczone w cene najmu!! Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen
dANIELolo

PostWysłany: 28 Kwi 2008, 0:52    Temat postu: Re: Studioo do wynajęcia Pilne! Odpowiedz z cytatem

dziudkowa napisał:
Zamiesczam to ogłoszenie poniewaz wyjezdzam z Reykjaviku i za prośbą własciciela szukam kogos na swoje miejsce jak najszybciej.
Uprzedzam ze to nie ja narzucam tak wysoki czynsz ja płaciłam tyle samo nie jest to tanio ale studio jest naprawde ładne w domu wybudowanym w zeszłym roku.
tel.8690868.

znalazlem za 80 tysi , 2 pokojowe, umeblowane, bez kaucji w niemal centrum RVK :-)
ale moze jakis frajer sie znajdzie ,a raczej NAPEwno :-)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jabba

PostWysłany: 28 Kwi 2008, 10:56    Temat postu: Re: Studioo do wynajęcia Pilne! Odpowiedz z cytatem

dANIELolo napisał:
dziudkowa napisał:
tel.8690868.

znalazlem za 80 tysi , 2 pokojowe, umeblowane, bez kaucji w niemal centrum RVK :-)
ale moze jakis frajer sie znajdzie ,a raczej NAPEwno :-)

nie przeczę ze miales duze szczescie ,albo ktos ci pomogl w znalezieniu tego co masz!!,lub moze ktos sie zlitowal nad toba!!!
ale to nie mnie oceniac!!!poczekaj moze zaczniesz plakac jak moi znajomi ze im co miesiac co 5 tys w gore podwyĹźsza cene najmu !!! Evil or Very Mad
Basia

PostWysłany: 28 Kwi 2008, 11:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

90tys za 30m2 to duzo - ale moze byc naprawde fajnie urzadzone. Wiec nie ma co komentowac nie wiedzac o czym mowimy.

I pomyslec, ze za moje pierwsze mieszkanie na Islandii placilam 30tys (dwupokojowe!)...
Powrót do góry
lovisa
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 28 Kwi 2008, 15:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pokoj do wynajecia od 1 czerwca dla 1-ej osoby blisko centrum.
Informacje na priv.
Powrót do góry
jabba

PostWysłany: 28 Kwi 2008, 17:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ludzie a tak szczerze kiedy ceny najmu padną na ryj??
czy mi sie tylko wydaje ze w mediach tylko podaj jakies zanizone ceny?? Idea1
nie dlatego ze taka inflacja na wyspie nastąpila , hehe ,co za narodowy islandzki temperament, buduj ,buduj a potem....??
no nie myslac o tym to jednak tylko polak potrafi za wyzyc ,hehhe ,tylko za co??
ktos napisal30 tys kr za m-2 ,dawno i nieprawda , by the way,
wyluzujcie i dajcie zyc innym!! Wink

p.s.
jak co do po niektorych,ja bym sie targowal!!
a, co w gazecie malo ogloszen??
pozdro
krakowianka

PostWysłany: 28 Kwi 2008, 18:53    Temat postu: pokoj Odpowiedz z cytatem

szukampokoju do wynajecia --->reykjavik 101,dla 2 osob w mieszkaniu max 3 pkojowym od 1 maja.kontakt na priv lub tel 6636789
Powrót do góry
1409883839

PostWysłany: 28 Kwi 2008, 21:15    Temat postu: Potrzebne mieszkanie Odpowiedz z cytatem

potrzebne mieszkanie od 15 czerwca wystarczy pokój i salon. tylko żeby nie było obleśne a interesuje mnie kopavogur i reykjavik
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
adamlodz

PostWysłany: 28 Kwi 2008, 23:13    Temat postu: PokĂłj do wynajęcia Odpowiedz z cytatem

Mam do wynajęcia samodzielny pokój w hafnarfjordur, w pełni umeblowany, internet, pralka, wspólna kuchnia, na 4 miesiące od maja do końca sierpnia Cena za pokój 35 tys. miesięcznie.tel 6618052 proszę dzwonić po godz 18.[/b]
Powrót do góry
beatycia

PostWysłany: 29 Kwi 2008, 20:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Para poszukuje mieszkania w Reykjaviku. Kontakt 8452549.
Powrót do góry
beatycia

PostWysłany: 29 Kwi 2008, 20:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zapomniałem napisać że intresuje nas pokój w mieszkaniu.
Powrót do góry
lovisa
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 29 Kwi 2008, 20:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jabba napisał:

nie sadze...:
http://www.dv.is/wiadomosci/lesa/8123

Bardzo "pocieszajaca" wiadomosc.
Powrót do góry
eastclubber

PostWysłany: 29 Kwi 2008, 21:29    Temat postu: Pokoj Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich forumowiczow ogloszenie w sprawie wynajecia pokoju juz jest nieaktualne gdyz znalezli sie lokatorzy

POZDRAWIAM Very Happy

Very HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery Happy
Powrót do góry
dANIELolo

PostWysłany: 29 Kwi 2008, 22:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lovisa napisał:
jabba napisał:

nie sadze...:
http://www.dv.is/wiadomosci/lesa/8123

Bardzo "pocieszajaca" wiadomosc.

http://www.dv.is/wiadomosci/lesa/8073 - Najwyższa dopłata do wynajmu mieszkania wzrasta z 31 tysięcy koron na 46 tysięcy.
http://www.dv.is/wiadomosci/lesa/7912 - Przyrost ludności spada
http://www.dv.is/wiadomosci/lesa/7435 - Opuszaczają kraj ze względu na sytuację ekonomiczną
http://www.google.pl/search?hl=pl&lr=&q=related:divi.is/wiadomosci/lesa/5632 - Czas na kredyty zagraniczne

Nie mogę znaleźć najwazniejszego atrykulu w ktorym napisano, ze specjalisci przewiduja nawet 30 procentowy spadek cen wynajmu mieszkan na Islandii. Mam nadzieje, ze nie tylko ja go przeczytałem:)
Ludzi ktory maja kredyty na chałupy i chcą wynajmowac pokoje w swoich chatach, aby spokojnie moc splacac kredyty,a moze jeszcze zeby mieszkac za darmo - niebrakuje , prawda loviso??
Ale tez idiotów ktorz dają sie zrobic w bambuko niebrakuje rownież.
Ale ceny i tak spadna Smile
Powrót do góry
ansswis

PostWysłany: 29 Kwi 2008, 22:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Nie mogę znaleźć najwazniejszego atrykulu w ktorym napisano, ze specjalisci przewiduja nawet 30 procentowy spadek cen wynajmu mieszkan na Islandii. Mam nadzieje, ze nie tylko ja go przeczytałem:)

Czytalem ten artykul ale dotyczyl on spadku cen mieszkan nie najmu.
Powrót do góry
lili67

PostWysłany: 29 Kwi 2008, 22:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wysokość czynszu, tak jak każda cena umowna, zależy od wolnego rynku i kształtowana jest przez podaż i popyt. Strony umawiają się i akceptują cenę. Ktoś, jeśli chce może zapłacić i 100 tys. ISK za pokój, bo ma taki kaprys. Krytykowanie takiej osoby wystawia tylko negatywną opinię krytykującemu i tak naprawdę jest wtrącaniem się w osobiste sprawy. Ludzie dorośli tym się róznią od dzieci, że potrafią podejmować odpowiedzialne decyzje.
dANIELolo

PostWysłany: 29 Kwi 2008, 23:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak jest, cene raguluje podaz i popyt.
Podnoszą ceny Ci co maja chaty w kredytach, Islandczycy ktorzy maja juz posplacane mieszkania(takich naprawde nei brak) opuszczaja ceny
Duzo ludzi juz opuscilo Islandie i jeszcze duzo ludzi ją opusci. A chyba lepiej ze ktos zamieszkal w chacie niz mialaby stac pusta.
Ci co sie bujaja z kredytami .... nie chcialbym byc na ich miejscu,.

Najlepeij wynajmowac chaty bezposrednio u Islandczykow Smile
Majac odrobine oleju w glowie , mozna wejsc na stronki agencji i zobaczyc na jakich ulicach sa mieszkania do wynajecia, mozna isc na te ulice i porozwieszac ogloszenia, ze sie szuka chaty do wynajecia.
Mozna dotrzec do pierwszej ręki/ wlasciciela i wowczas moze sie okazac ze wlasciciel zadowala sie cena o 20.000 isk mniejsza niz jest te mieszkanie wystawione w agencji.

prawda jakie to proste ????
to tak w skrocie
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 63, 64, 65  Następny
Strona 36 z 65

Skocz do: