Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| gerbero1987
| Dołączył: 27 Wrz 2007 | Posty: 20 | |
|
Wysłany: 14 Maj 2008, 13:16 Temat postu: |
|
|
a jaka powinna byc stawka przy owej pracy... dziennie minimalnie robimy w 2 osoby 10 ton... i do podzialu mamy 54 000 ISK...tzn pracuje z samym szefem i on mi tak powiedzial... jezeli mozecie podajcie dokladna stawke za prace...co bede mial jakis argument aby to zalatwic... pozdrawiam _________________ "jest jak jest- raz gorzej, raz lepiej..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jabba
| Dołączył: 09 Mar 2006 | Posty: 194 | Skąd: NORGE/ISLAND |
|
Wysłany: 16 Maj 2008, 0:04 Temat postu: |
|
|
z praca na kuchnii , w zarobkach ktos sie orientuje??
poczÄ
wszy od pomocnika , zmywajacego, i kucharza??
jakas orientacja w terenie>> i praca prz sprzÄ
taniu
mozna tak wszystkie profesje ,jezeli kto chce pisac o tym
p.s.
o zarobkach sie nie powinno gadac hehehehe  _________________ THE CHEFS LIVE |
|
Powrót do góry |
|
 |
| owieczka.23
| Dołączył: 02 Cze 2007 | Posty: 94 | Skąd: KrakĂłw --> Reykjavik |
|
Wysłany: 23 Maj 2008, 7:25 Temat postu: |
|
|
Witam
Czy ktoĹ orientuje siÄ jaka jest teraz najniĹźsza stawka godzinowa dla pracownika niewykwalifikowanego??? Chodzi mi o stawkÄ po podwyĹźkach zwiÄ
zkowych! ProszÄ jeĹźeli to moĹźliwe o jak najbardziej rzetelne informacje!! _________________ Bo ja to taki wilk w owczej skĂłrze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 23 Maj 2008, 8:06 Temat postu: |
|
|
owieczka.23 napisał: | Witam
Czy ktoĹ orientuje siÄ jaka jest teraz najniĹźsza stawka godzinowa dla pracownika niewykwalifikowanego??? Chodzi mi o stawkÄ po podwyĹźkach zwiÄ
zkowych! ProszÄ jeĹźeli to moĹźliwe o jak najbardziej rzetelne informacje!! |
803 isk |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gerbero1987
|
Wysłany: 28 Maj 2008, 23:39 Temat postu: czy ktos mi moe odpowiedziec... |
|
|
ponawiam moje pytanie.... pracuje przy patroszeniu ryb... za tone ryby dostaje okolo 2700 koron... czy moj pracodawca mnie oszukuje ?? i jaka jest minimalna plca przy owej pracy... prosze o odpowiedz.... pozdrawiam _________________ "jest jak jest- raz gorzej, raz lepiej..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Searcher
| Dołączył: 01 Mar 2008 | Posty: 97 | |
|
Wysłany: 28 Maj 2008, 23:43 Temat postu: Re: czy ktos mi moe odpowiedziec... |
|
|
gerbero1987 napisał: | ponawiam moje pytanie.... pracuje przy patroszeniu ryb... za tone ryby dostaje okolo 2700 koron... czy moj pracodawca mnie oszukuje ?? i jaka jest minimalna plca przy owej pracy... prosze o odpowiedz.... pozdrawiam |
Z tego co wyliczyĹem, to otrzymujesz ponad 500.000 koron miesiecznie brutto? Jesli tak to masz szczescie i nie jestes oszukiwany:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gerbero1987
|
Wysłany: 29 Maj 2008, 0:13 Temat postu: 500000 .... nigdy nie dostalem takiej wyplaty |
|
|
moje wyplaty oscyluja w granicach 180 - 250 tys miesiecznie...brutto...
w okresie maj - lipiec jest to okolo 200- 400 tys...brutto.... chcialem sie tylko dowiedziec.... jaka jest stawka za owa prace w innych firmach.... _________________ "jest jak jest- raz gorzej, raz lepiej..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 29 Maj 2008, 11:07 Temat postu: Re: 500000 .... nigdy nie dostalem takiej wyplaty |
|
|
gerbero1987 napisał: | moje wyplaty oscyluja w granicach 180 - 250 tys miesiecznie...brutto...
w okresie maj - lipiec jest to okolo 200- 400 tys...brutto.... chcialem sie tylko dowiedziec.... jaka jest stawka za owa prace w innych firmach.... |
o minimum pĹacowym dowiesz sie w eflingu w zwiazkach zawodowych na ulicy borgatun, gdzyby Ci tutaj nieudzielono info |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
|
Wysłany: 29 Maj 2008, 18:41 Temat postu: Re: 500000 .... nigdy nie dostalem takiej wyplaty |
|
|
Tomsson napisał: |
o minimum pĹacowym dowiesz sie w eflingu w zwiazkach zawodowych na ulicy borgatun, gdzyby Ci tutaj nieudzielono info |
on nie pyta o minimum (bardzo polskie myslenie) tylko o przecietna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 29 Maj 2008, 23:56 Temat postu: Re: 500000 .... nigdy nie dostalem takiej wyplaty |
|
|
stan napisał: | Tomsson napisał: |
on nie pyta o minimum (bardzo polskie myslenie) tylko o przecietna. |
Dla takich jak Ty to trzeba widzÄ tak! :
[quote="gerbero1987"
ponawiam moje pytanie.... pracuje przy patroszeniu ryb... za tone ryby dostaje okolo 2700 koron... czy moj pracodawca mnie oszukuje ?? i jaka jest minimalna plca przy owej pracy... prosze o odpowiedz.... pozdrawiam[/quote] |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
|
Wysłany: 30 Maj 2008, 0:03 Temat postu: |
|
|
w eflingu mu powiedza ze minimalna dla niewykfalifkowanego to 802 korony,
nie ma czegos takiego jak minimum dla robotnika niewykfalifikowanego przy wykonywaniu jakiejs funkcji, takie rzeczy sa juz umawiane miedzy konkretnym pracowawca a pracownikiem, np w eimskipie ci co jezdza wozkami zarabiaja inaczej niz w samskipie, czy jonar transport |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lili67
 | Dołączył: 05 Mar 2008 | Posty: 239 | Skąd: HafnarfjĂśrdur/Keflavik |
|
Wysłany: 30 Maj 2008, 0:13 Temat postu: Re: czy ktos mi moe odpowiedziec... |
|
|
gerbero1987 napisał: | ponawiam moje pytanie.... pracuje przy patroszeniu ryb... za tone ryby dostaje okolo 2700 koron... czy moj pracodawca mnie oszukuje ?? i jaka jest minimalna plca przy owej pracy... |
gerbero1987 napisał: | a jaka powinna byc stawka przy owej pracy... dziennie minimalnie robimy w 2 osoby 10 ton... i do podzialu mamy 54 000 ISK... |
gerbero1987 napisał: | moje wyplaty oscyluja w granicach 180 - 250 tys miesiecznie...brutto...
w okresie maj - lipiec jest to okolo 200- 400 tys...brutto.... |
MoĹźe ja nie potrafiÄ liczyÄ, ale jeĹli pracujesz tylko 20 dni w miesiÄ
cu to powinieneĹ mieÄ 540 000 brutto (jeĹli, jak piszesz robicie minimalnie 10 ton dziennie i masz 2700 za tone), a nie 180 - 250 tys. No chyba, Ĺźe pracujesz 10 dni w miesiÄ
cu, wtedy ok.
Czyli, albo sam nie potrafisz liczyÄ, albo jesteĹ oszukiwany, bo nie potrafisz liczyÄ. Niemniej z Twoich wypowiedzi wynika, Ĺźe pracujesz sam ze swoim szefem, ktĂłry dzieli siÄ z TobÄ
rĂłwno. Trudno zatem mĂłwiÄ o oszustwie, chyba Ĺźe TwĂłj szef przy okazji oszukuje samego siebie.
A fileciarz w Islandi ile zarabia wszyscy wiedzÄ
: 50 000 polskich zĹotych miesiÄcznie (ĹşrĂłdĹo: TVN) _________________ Legere et non intellegere neglegere est |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 30 Maj 2008, 0:41 Temat postu: |
|
|
hmm mĂłj kolega robiĹ przy patroszeniu i chyba nigdy nie zarobiĹ wiÄcej niĹź 200 tys brutto ,tak wiÄc gratulujÄ powyĹźszych 400 tys.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gerbero1987
|
Wysłany: 30 Maj 2008, 13:10 Temat postu: dobra...koncze watek...bo to bez sensu... |
|
|
koncze watek na temat moich zarobkow...bo to nie ma sensu...dziekuje wszystkich za odpowiedzi.... obliczenia..i wogole ...pzdro _________________ "jest jak jest- raz gorzej, raz lepiej..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 19 Cze 2008, 9:20 Temat postu: Re: czy ktos mi moe odpowiedziec... |
|
|
lili67 napisał: | gerbero1987 napisał: | ponawiam moje pytanie.... pracuje przy patroszeniu ryb... za tone ryby dostaje okolo 2700 koron... czy moj pracodawca mnie oszukuje ?? i jaka jest minimalna plca przy owej pracy... |
gerbero1987 napisał: | a jaka powinna byc stawka przy owej pracy... dziennie minimalnie robimy w 2 osoby 10 ton... i do podzialu mamy 54 000 ISK... |
w okresie maj - lipiec jest to okolo 200- 400 tys...brutto.... |
MoĹźe ja nie potrafiÄ liczyÄ, ale jeĹli pracujesz tylko 20 dni w miesiÄ
cu to powinieneĹ mieÄ 540 000 brutto (jeĹli, jak piszesz robicie minimalnie 10 ton dziennie i masz 2700 za tone), a nie 180 - 250 tys. No chyba, Ĺźe pracujesz 10 dni w miesiÄ
cu, wtedy ok.
Czyli, albo sam nie potrafisz liczyÄ, albo jesteĹ oszukiwany, bo nie potrafisz liczyÄ. Niemniej z Twoich wypowiedzi wynika, Ĺźe pracujesz sam ze swoim szefem, ktĂłry dzieli siÄ z TobÄ
rĂłwno. Trudno zatem mĂłwiÄ o oszustwie, chyba Ĺźe TwĂłj szef przy okazji oszukuje samego siebie.
A fileciarz w Islandi ile zarabia wszyscy wiedzÄ
: 50 000 polskich zĹotych miesiÄcznie (ĹşrĂłdĹo: TVN) |
Droga Lili
(kobiety maja zwykle jakis "organiczny" problem z liczeniem)
Czlowiek ten napisal ze dostaje 2700 za tone i robia dziennie 10 ton we dwoch. Czyli przypada na niego 5 ton, a wiec dziennie zarabia 2700x5=13500.
To przemnozone przez 20 dni pracy w miesiacu daje 270 000 brutto.
I wszystko sie mniej wiecej zgadza, tylko kolega niechcacy pomylil sie w zeznaniach  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Searcher
| Dołączył: 01 Mar 2008 | Posty: 97 | |
|
Wysłany: 19 Cze 2008, 14:03 Temat postu: |
|
|
To nie jest konkurs "co autor mial na mysli?"
Napisane zostaĹo:
Cytat: | a jaka powinna byc stawka przy owej pracy... dziennie minimalnie robimy w 2 osoby 10 ton... i do podzialu mamy 54 000 ISK... |
Wyliczenia lili sa prawidlowe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Lip 2008, 15:29 Temat postu: praca |
|
|
a moĹźe ktoĹ siÄ orientuje. PracujÄ
c na budowie 8h dziennie i zarabiaÄ 54 tys isk to dobrze czy Ĺşle? opĹaca siÄ czy nie/;0  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Milka
 | Dołączył: 02 Gru 2006 | Posty: 140 | Skąd: Waw,Hver |
|
Wysłany: 1 Lip 2008, 15:32 Temat postu: Re: praca |
|
|
julci3k napisał: | a moĹźe ktoĹ siÄ orientuje. PracujÄ
c na budowie 8h dziennie i zarabiaÄ 54 tys isk to dobrze czy Ĺşle? opĹaca siÄ czy nie/;0  |
JeĹli 54 tys tygodniowo (za 5 dni pracy po8 godz) to moim skromnym zdaniem nie jest Ĺşle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dagii
| Dołączył: 07 Cze 2006 | Posty: 20 | |
|
Wysłany: 3 Lip 2008, 0:28 Temat postu: WITAM A ILE W RESTAURACJI? |
|
|
Mam pytanie czy orientujecie sie ile zarabiaja pomocnicy kucharza w Reykjaviku??Pilne pytanie!! Aha dodam z niewielkim ale doĹwiadczeniem:)ale jednak. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Lip 2008, 0:58 Temat postu: |
|
|
Zarabialem 180-tak srednio,czasem wiecej,byla to granica ubostwa,starczalo od 1 do 1,zmienielem prace,1 wyplata z 3 z przodu,i w cale nie uwazam,ze juz bede "bogaty" koszty zycia tu sa straszne,po odliczeniu wszystkiego,bez zbytnich szalenstw i tak nic wielkiego nie uda sie odlozyc... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|