Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| misha
 | Dołączył: 29 Kwi 2008 | Posty: 105 | |
|
Wysłany: 25 Cze 2008, 22:01 Temat postu: |
|
|
ja tam lubie Wielkie Biale Kroliki.
serio serio |
|
Powrót do góry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | Dołączył: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 25 Cze 2008, 22:07 Temat postu: |
|
|
no ja tam wierze! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misha
|
Wysłany: 25 Cze 2008, 22:14 Temat postu: |
|
|
aha.... mialem ci podziekowac za ebooka..... wiec dziekuje slicznie jestes kochana i nie wiem jak Ci sie odwdzieczyc moge a jak by wypadalo .....
i takie tam.... dzieki
z innej becczki zupelnie, obejrzalem sobie Twoje strony wszelakie w internecie, i z pelna swiadomoscia konsekwencji z tego wynikajacych uroczuscie oswiadczam ze stalem sie zagorzalym, jesli nie najzagorzalszym fanem twym i wielbicielem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
|
Wysłany: 25 Cze 2008, 23:08 Temat postu: . |
|
|
mhm, znaczy, ze mam sie bac czy jak? grozisz mi!? xD |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 26 Cze 2008, 5:46 Temat postu: |
|
|
Czyli to bylas Ty niestety rysopis przedstawiony przez Ciebie nie pasuje do mnie,jestem troche wyzszy i waze troche wiecej niz podalas,wlosy w sumie mam czarne ale krotko golone,mialem wtedy w uchu skuchawke taka do gadania przez kom. Kojarzysz cos? Nie przygladalem Ci sie tez wnikliwie,nie bylo czasu, bo jak napisalas na sorpie jest mala rzeznia,najciekawsze i najwartosciowsze zrzeczy schodza tam w ciagu pol godziny Mi sie juz udalo umeblowac mieszkanie,a np. za 2 komody kupione tam zaplacilem tyle samo co koszt poslania dla kota Dobre miejsce ta sorpa w tym drogim kraju.A Ty za czym tam latasz prawie codziennie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 26 Cze 2008, 12:42 Temat postu: |
|
|
Sorpa w tej chwili to juz nie to samo miejsce co przed 2-3 laty bylo. teraz to juz naprade dziadostwo tam jest i trzeba sie niezle nachodzic zeby cos znalesc.
Aczkolwiek perelki mozna wyszukac. Ja osobiscie wole sklep Ikea. Ceny na dzien dziesiejszy na niektore rzeczy sa tylko troche wyzsze a kupuje nowe pachnace nawet polskim drzewem.
Rzeczy ktore kiedys pokupowalam na Sorpie dzis praktycznie juz wszystkie rozdalam za darmo lub odsprzedalam bo szpecily po prostu.
To taki chwyt marketingowy bo widzisz taniej lub tanio lecisz i kupujesz dopiero pozniej sie zastanawaisz po co ci ten klamot. Tak samo dzialaja przeceny.
Trzeba sie 50 razy zastanowic czy sie bedzie w tym chodzilo bo pozniej cale wory do Czeronego Krzyza leca. A cene 1000 kr jest kuszaca nieprawdaz??
A propos sklep Sorpa tak naprwde to nazywa sie: GĂłði hirðirinn
GĂłði hirðirinn (e. The Good Shepherd) – market for used household goods is located at FellsmĂşli 28 in ReykjavĂk and is open:
Mon. - Fri. 12:00 – 18:00
Tel: 562 7570
Email: godihirdirinn@sorpa.is
Zamiescilam caly adres moze ktos bedzie potrzebowal na przyszlosc.
A Islandczyk zwlaszcza taki zamulony to Sorpa wie ze to wysypisko smieci, oni chodza do GĂłði hirðirinn. Dla nas niby to samo ale wiecie jak oni maja. Czasem Sorpa nie rozumieja bo zle wymaiasz... (Shorpa), pisalam juz o tym wczesniej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Magdam
| Dołączył: 21 Maj 2007 | Posty: 103 | Skąd: Reyjanesbaer |
|
Wysłany: 26 Cze 2008, 14:04 Temat postu: |
|
|
ja mam meble glownie glownie z GĂłði hirðirinn. Wszystkie w jednym stylu i wszystkie z palisandru. Polowania byly ale sie oplacilo, poza tym nie bardzo potrafie sie tam znalesc.
aaa i clae szklo jakie w domu posiadamy tez jest sorpowe
takich hiszpanskich szklanek nigdzie sie nie znajdzie |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 26 Cze 2008, 14:51 Temat postu: |
|
|
No bo perelki trzeba wyszukac. Moja mama np kupila tam szklanki ktore sa takie same jak te ktore miala w PL i juz myslala ze nigdy wiecej takich samych miec nie bedzie!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
|
Wysłany: 26 Cze 2008, 16:34 Temat postu: |
|
|
Siostra glownie tam szaleje, wiec czasami musze ja ostudzic, bo to taki chomik, twierdzi, ze wszystko sie przyda albo teraz albo w przyszlosci albo sprzeda, ja tam nie chce by moje mieszkanie wyglalo jak dziupla meble kupilam w Ikea, na tej sorpie czy jak jej tam to glownie szukam jakis obrazow i takie xxxxxxx jak np. dzis kupilam kieliszki do absyntu. szukam tez sztalug, moja siostra twierdzi, ze kiedys jakas widziala. co tam jeszcze kupilam, o szkatulki na bizuterie, takie cos to ksiazek, by staly prosto itd. jak kupie juz wszystko do domu to chyba przestane tam chodzic, bo nie bedzie sensu, nie ma potrzeby miec 6 dzbankow, 5 zelazek i takich tam.poza tym ja lubie przestrzen nie jestem jakims gadzeciarzem od 10 swiecznikow i 23 figurek. to jedno z miejsc gdzie prawie na kazdym kroku slychac polski jezyk, no i jest jeszcze taki jeden kitaj z rozchianymi zebami tez tam chodzi.
bardzo zaluje, ze ksiazki sa tam w jezyku islandzkim  _________________ "NajczÄĹciej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet majÄ
Äwokowate oblechy. " |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 26 Cze 2008, 17:27 Temat postu: |
|
|
wlasnie ksiazki mogly by byc po polsku! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 28 Cze 2008, 2:13 Temat postu: |
|
|
chyba wiem krolik ,ktora to Twoja siostra,obie jestescie czarne,prawda?<dlaczego wiec bialy ,a nie czarny krolik? >I ona gdzies w ogole pracuje? ja zawsze tam jezdzil jak sie przeprowadzalem<3 razy> i kojarze,ze zawsze ja tam widzialem,praktycznie za kazdym razem,ona tam jest codziennie?:> zwrocilem uwage dlatego bo masz bardzo ladna siostre  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
|
Wysłany: 28 Cze 2008, 17:53 Temat postu: |
|
|
rzeczywiscie jest tam codziennie szalone dziewcze  _________________ "NajczÄĹciej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet majÄ
Äwokowate oblechy. " |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lili67
 | Dołączył: 05 Mar 2008 | Posty: 239 | Skąd: HafnarfjĂśrdur/Keflavik |
|
Wysłany: 28 Cze 2008, 20:13 Temat postu: |
|
|
Rafal napisał: | zwrocilem uwage dlatego bo masz bardzo ladna siostre  |
A sam krĂłlik to kicha? _________________ Legere et non intellegere neglegere est |
|
Powrót do góry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
|
Wysłany: 28 Cze 2008, 20:41 Temat postu: |
|
|
kicha czy nie kicha, nic nie pordze na to, ze mam wystajace rozchwiane zeby i powlocze dosc mocno prawa noga, nie wspomne o lysinie na skroniach, bo to jest widoczne na pierwszy rzut oka!  _________________ "NajczÄĹciej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet majÄ
Äwokowate oblechy. " |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misha
|
Wysłany: 28 Cze 2008, 21:09 Temat postu: |
|
|
krolik jest najlepszy, najpiekniejszy i w ogole naj naj naj |
|
Powrót do góry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
|
Wysłany: 28 Cze 2008, 21:31 Temat postu: |
|
|
gdybym Cie nie znala Misha to bym twierdzila, ze cos krecisz
ha! ja Ciebie w sume nie znam  _________________ "NajczÄĹciej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet majÄ
Äwokowate oblechy. " |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misha
|
Wysłany: 28 Cze 2008, 21:39 Temat postu: |
|
|
Kroliku nie mysl prosze ze cos krece bo nie krece nigdy, najwyzej moge cos skrecic sobie albo komus.....
W sumie to znasz mnie...... PRAWIE  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
|
Wysłany: 28 Cze 2008, 21:43 Temat postu: |
|
|
jak to? _________________ "NajczÄĹciej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet majÄ
Äwokowate oblechy. " |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misha
|
Wysłany: 28 Cze 2008, 21:49 Temat postu: |
|
|
prawie robi wielka roznice prawda??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
|
Wysłany: 28 Cze 2008, 21:50 Temat postu: |
|
|
hm, nie trzeba duzo czasu by wiedziec czy kogos sie polubi czy nie  _________________ "NajczÄĹciej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet majÄ
Äwokowate oblechy. " |
|
Powrót do góry |
|
 |
|