reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
mamma

Do潮czy: 07 Kwi 2008
PostWys砤ny: 3 Lip 2008, 11:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ginekolog to lekarz chorob kobiecych, ciaza to nie choroba przeciez, dlatego prowadzi ja polozna. Oczywiscia ze Ania moze isc do lekarza, rodzinnego po skierowanie na badania krwi itp i do ginekologa. Z tym drugim o tyle trudniej, ze trzeba czasem dosc dlugo czekac na wizyte, ale nie ma problemu. Przebada, wysle probke na cytologie a nawet przepisze witaminki Smile
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
Grazyna

Do潮czy: 06 Gru 2005
Sk眃: Islandia
PostWys砤ny: 3 Lip 2008, 14:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chcialam zaznaczyc, ze miedzy wyjatkami a fikcja jest roznica. Dlatego jezeli ciaza tego wymaga jest bardziej objeta opieka tutaj. To moze byc wazne dla niektorych kobiet przeciez. Wiem ,ze w takich wypadkach lekarze roznych specjalnosci kontaktuja sie ze soba otaczajac duza opieka i wsparciem kobiete w ciazy jezeli sytuacja tego wymaga.
julci3k
Go舵
PostWys砤ny: 4 Lip 2008, 19:16    Temat postu: ws Odpowiedz z cytatem

A mo偶e znacie jaki艣 sklep gdzie mo偶na kupi膰 dobrze i tanio wyprawk臋 i ciuszki dla niemowlaka? Smile
Powr髏 do g髍y
mamma

Do潮czy: 07 Kwi 2008
PostWys砤ny: 4 Lip 2008, 21:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

www.fifa.is
www.oo.is
www.babysam.is

jesli chodzi o ubranka to naprawde fajne rzeczy i tanio mozna kupic na wyprzedazach w firmowych sklepach typu Zara, Next.
Powr髏 do g髍y
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 5 Lip 2008, 9:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oj wydaje mi si臋 偶e najtaniej ci臋 wyniesi臋 jesli kto艣 ci wysle paczk臋 z Polski. A jesli chodzi o po艣ciel itp to ja osobi艣cie wszystkie zakupy zrobi艂am w Ikeii i jestem bardzo zadowolona.
Powr髏 do g髍y
ania123
Go舵
PostWys砤ny: 5 Lip 2008, 13:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czyli jak juz zajde w ciaze mam sie zglosic do mojej regionalnej przychodni i tam mi wszystko wyjasnia co mam dalej robic i kto poprowadzi moja ciaze lekarz czy polozna? w polsce mialam problem z nerkami gdy bylam w ciazy dlatego nie moglam pracowac i siedzialam cala ciaze praktycznie na zwolnieniu,a jak jest tutaj ze zwolnieniami od lekarza nie ma problemu?pozdrowiona Wink oczywiscie wyniki badan mam rewelacyjne... Smile
Powr髏 do g髍y
julci3k
Go舵
PostWys砤ny: 5 Lip 2008, 16:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzi臋kuj臋 Wink Bo ja to zbytnio si臋 nie orinetuje jak tu jest z rzeczami dla dzieci :*
Powr髏 do g髍y
Grazyna

PostWys砤ny: 5 Lip 2008, 17:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja pierwsz膮 ci膮偶臋 mia艂am od po艂owy tragiczn膮 nerki przesta艂y dzia艂a膰 i mia艂am zatrucie ci膮偶owe ci臋偶kie. A potem by艂y kolejne ci膮偶e i nie by艂o a偶 takich problem贸w. ale trzeba by艂o dmucha膰 oczywi艣cie na zimne i robi膰 cz臋sto badania. W sumie ka偶da ci膮偶a jest inna. Ale jak kobieta ma przewlek艂a chorob臋 , to jest niebezpieczenstwo,偶e ona si臋 nasili w jakim艣 okresie ci膮偶y. Ja nie jestem specjalist膮 , ale sama wiem ze swego do艣wiadczenia. Je偶eli kobieta taka zg艂asza problemy tego typy dla swego lekarza, a objawy choroby dodatkowo si臋 nasilaj膮 w okresie ci膮偶y , to lekarz nie pozostawi takiej kobbiety bez odpowiedniej pomocy lekarskiej. Tu te偶 otoczono mnie troskliw膮 opiek膮, co prawda na leczenie teraz nie mam szans, ale mam leki u艂atwiaj膮ce mi 偶ycie.
szczur4x4

Do潮czy: 09 Sty 2008
Sk眃: Kopavogur
PostWys砤ny: 6 Lip 2008, 17:24    Temat postu: Re: por贸d Odpowiedz z cytatem

julci3k napisa:
Tak, moja znajoma mia艂膮 identyczna sytuacj臋 r贸偶nica u niej to by艂o dok艂adnie tydzie艅. Je艣li zdecydujesz si臋 rodzi膰 na Islandii, a dziecku nie 艣pieszy艂oby si臋 na 艣wiat (i nie urodzi艂aby艣 w terminie islandzkim) mia艂aby艣 spory problem z dzidzisiem. Poprostu tak jak moja kumpela musisz urodzi膰 najp贸藕niej w dniu terminu islandzkiego. Potem je艣li nie wywoa艂aj膮 dziecko mo偶e mie膰 problem z oddychaniem. Nie chce Cie straszy膰 ale nie chce te偶 ukrywa膰 faktu. Sama te偶 si臋 boj臋, 偶e mog臋 mie膰 problem z urodzeniem..
P.S. Ostry SEKS PRZY艢PIESZA POR脫D (co jest udowodnione naukowo)..
POWODZENIA

o czym Ty piszesz dziewczyno? po co Ty straszysz inne dziewczyny? przeciez lekarze tu czekaja g贸ra 2 tyg. je偶eli dziecko nie spieszy sie na 艣wiat, por贸d zostaje wywo艂any sztucznie, jakie Ty gazety czytasz ? BRAVO GIRL!!!!? DO WSZYSTKICH DZIEWCZYN KT脫RE MAJ膭 JAKIEKOLWIEK W膭TPLIWO艢CI I PYTANIA: - Nie mo偶na opierac sie na do艣wiadczeniach innych rodz膮cych kobiet bo ka偶da ci膮偶a jest inna, to za du偶e ryzyko..." OSTRY SEX.... " to mo偶e dorad藕 kt贸rej艣 dziewczynie niech skoczy z 1-go pi臋tra to urodzi od razu... !!!! nikt tu w szpitalu nie pozwoli aby nienarodzonemu dziecku sta艂a sie krzywda, nie powiem s膮 to je艂opy poniek膮d, ale je艣li chodzi o por贸d absolutnie... dziecko ma badany puls podczas porodu i zawarto艣c tlenu we krwi, je艣li co艣 przemawia za tym 偶e dziecku co艣 grozi, w mgnieniu oka podejmuj膮 decyz臋 o cesarce... tu Ci chusty nie zaszyj膮 ani no偶yczek.... dziewczyny dobrze 偶e tu pytacie, ale jesli kt贸ra艣 nie zna j臋zyka to lepiej tu poprosi膰 kogo艣 o tak膮 pomoc lub spokojnie poprosi膰 o t艂umacza w przychodni , a poza tym wszystko jest w necie, wystarczy klikn膮c "ci膮偶a" itp w google i mo偶na poczyta膰 co pisza fachowcy- to proste... a przecie偶 wiadomo 偶e 偶adna nie musi urodzi膰 w terminie podanym przez lekarza to tylko prognoza! natura kieruje sie swoimi prawami wi臋c spokojie wszystko b臋dzie dobrze.....
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 WP Kontakt
szczur4x4

PostWys砤ny: 6 Lip 2008, 17:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

s艂uchajcie lepiej Grazyny ona wie co pisze.....
Powr髏 do g髍y
julci3k
Go舵
PostWys砤ny: 6 Lip 2008, 18:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

{Post edytowany przez Admina}

ci膮gnij si臋 frajerze. co Ty wiesz o porodach?
Powr髏 do g髍y
siewa26
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 29 Maj 2005
Sk眃: pUstka
PostWys砤ny: 6 Lip 2008, 20:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

julci3k napisa:
... . co Ty wiesz o porodach?

W takim tempie si臋 rozkr臋casz, 偶e chyba szybko banana dostaniesz
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG Tlen
szczur4x4

PostWys砤ny: 7 Lip 2008, 0:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

julci3k napisa:
ci膮gnij si臋 frajerze. co Ty wiesz o porodach?

na pewno wi臋cej ni偶 Ty , nie 藕le zaczyna si臋 tu Twoja, mam nadziej臋, kr贸tka kariera, a偶 wstyd 偶e z E艂ku, mam nadziej臋 偶e ostry sex pomo偶e Ci na Twoje stany emocjonalne, kup tego "kocura" i sama si臋 "ci膮gnij", jak najd艂u偶ej bo widz臋 偶e z olejem w g艂贸wce nie zaciekawie... pozdrowionka dla twoich dzieci mam nadzieje 偶e w szkole naucz膮 Je czegos wi臋cej niz Ciebie, bo z tego co widz臋 to za wiele tego nie by艂o... powodzenia, mo偶e moderator potraktuje Twoje prostackie posty 艂agodnie?
Powr髏 do g髍y
szczur4x4

PostWys砤ny: 7 Lip 2008, 0:18    Temat postu: Re: por贸d Odpowiedz z cytatem

POWODZENIA[/quote]

-kole偶anko ,z ca艂ym szacunkiem, ale chyba 藕le zrozumia艂a艣 naukowc贸w... w tym przypadku chodzi o to aby go nie uprawia膰, gdy na przyk艂ad ci膮za jest zagro偶ona, tak tylko dopisuj臋 jakby艣 mia艂a problem ze zrozumieniem tego co czytasz i te偶 偶ycz臋 powodzenia...
Powr髏 do g髍y
aniapl
Do潮czy: 30 Kwi 2006
Sk眃: by艂 Reykjavik - teraz Polska
PostWys砤ny: 7 Lip 2008, 1:20    Temat postu: Re: por贸d Odpowiedz z cytatem

szczur4x4 napisa:
Cytat:
POWODZENIA

-kole偶anko ,z ca艂ym szacunkiem, ale chyba 藕le zrozumia艂a艣 naukowc贸w... w tym przypadku chodzi o to aby go nie uprawia膰, gdy na przyk艂ad ci膮za jest zagro偶ona, tak tylko dopisuj臋 jakby艣 mia艂a problem ze zrozumieniem tego co czytasz i te偶 偶ycz臋 powodzenia...

Nie chodzi o ostry seks, tylko o to, 偶e orgazm mo偶e wywo艂a膰 skurcze i dlatego si臋 m贸wi, 偶eby si臋 pobzyka膰 Wink przed porodem. Ale jak pisze szczur nie daj Bo偶e w ci膮偶y zagro偶onej.
Powr髏 do g髍y
bartezik89

Do潮czy: 12 Kwi 2008
PostWys砤ny: 8 Lip 2008, 1:46    Temat postu: jezeli.. Odpowiedz z cytatem

ktos chce wiedziec wszystko na temat wizyt lekarskich w czasie ci膮zy,porodu,po艂ogu i potem opieki poporodowej i dla niemowlecia prosze o kontakt na maila beata312@op.pl odpowiem wyczerpujaco na wszystkie pytania -Beata
Powr髏 do g髍y
Grazyna

PostWys砤ny: 8 Lip 2008, 10:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To bardzo mi艂e z Twojej strony, ale czy przy okazji nie mog艂aby艣 co艣 wi臋cej o sobie napisa膰?
kobieta77

Do潮czy: 05 Maj 2008
PostWys砤ny: 8 Lip 2008, 14:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej zuzula666 jak si臋 czujesz? maluszek pcha si臋 na 艣wiat? pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 8 Lip 2008, 16:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej hej Smile Maluszkowi jak narazie bardziej podoba si臋 po tamtej stronie brzuszka Very Happy Nie wiem czy jest to jaki艣 znak ale od trzech dni, a w sumie nocy mam jakie艣 dziwne b贸le brzucha i s膮 one z ka偶d膮 noc膮 silniejsze. Dziwne to troszeczk臋 bo w dzie艅 raczej tak nie mam. Mam jeszcze 2 dni mo偶e niunia si臋 namy艣li przez ten czas.
Powr髏 do g髍y
aniapl
Do潮czy: 30 Kwi 2006
Sk眃: by艂 Reykjavik - teraz Polska
PostWys砤ny: 8 Lip 2008, 23:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To pewnie skurcze przepowiadaj膮ce (czy jak to si臋 tam m贸wi). Zuzula szybkiego i lekkiego porodu 偶ycz臋.
Pozdr贸wki
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 45 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.