Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| mamma
| Do潮czy: 07 Kwi 2008 | Posty: 14 | |
|
Wys砤ny: 3 Lip 2008, 11:39 Temat postu: |
|
|
ginekolog to lekarz chorob kobiecych, ciaza to nie choroba przeciez, dlatego prowadzi ja polozna. Oczywiscia ze Ania moze isc do lekarza, rodzinnego po skierowanie na badania krwi itp i do ginekologa. Z tym drugim o tyle trudniej, ze trzeba czasem dosc dlugo czekac na wizyte, ale nie ma problemu. Przebada, wysle probke na cytologie a nawet przepisze witaminki  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 3 Lip 2008, 14:26 Temat postu: |
|
|
Chcialam zaznaczyc, ze miedzy wyjatkami a fikcja jest roznica. Dlatego jezeli ciaza tego wymaga jest bardziej objeta opieka tutaj. To moze byc wazne dla niektorych kobiet przeciez. Wiem ,ze w takich wypadkach lekarze roznych specjalnosci kontaktuja sie ze soba otaczajac duza opieka i wsparciem kobiete w ciazy jezeli sytuacja tego wymaga. _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 4 Lip 2008, 19:16 Temat postu: ws |
|
|
A mo偶e znacie jaki艣 sklep gdzie mo偶na kupi膰 dobrze i tanio wyprawk臋 i ciuszki dla niemowlaka?  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mamma
| Do潮czy: 07 Kwi 2008 | Posty: 14 | |
|
Wys砤ny: 4 Lip 2008, 21:35 Temat postu: |
|
|
www.fifa.is
www.oo.is
www.babysam.is
jesli chodzi o ubranka to naprawde fajne rzeczy i tanio mozna kupic na wyprzedazach w firmowych sklepach typu Zara, Next. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 5 Lip 2008, 9:10 Temat postu: |
|
|
Oj wydaje mi si臋 偶e najtaniej ci臋 wyniesi臋 jesli kto艣 ci wysle paczk臋 z Polski. A jesli chodzi o po艣ciel itp to ja osobi艣cie wszystkie zakupy zrobi艂am w Ikeii i jestem bardzo zadowolona. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 5 Lip 2008, 13:59 Temat postu: |
|
|
czyli jak juz zajde w ciaze mam sie zglosic do mojej regionalnej przychodni i tam mi wszystko wyjasnia co mam dalej robic i kto poprowadzi moja ciaze lekarz czy polozna? w polsce mialam problem z nerkami gdy bylam w ciazy dlatego nie moglam pracowac i siedzialam cala ciaze praktycznie na zwolnieniu,a jak jest tutaj ze zwolnieniami od lekarza nie ma problemu?pozdrowiona oczywiscie wyniki badan mam rewelacyjne...  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 5 Lip 2008, 16:36 Temat postu: |
|
|
Dzi臋kuj臋 Bo ja to zbytnio si臋 nie orinetuje jak tu jest z rzeczami dla dzieci :* |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
|
Wys砤ny: 5 Lip 2008, 17:49 Temat postu: |
|
|
Ja pierwsz膮 ci膮偶臋 mia艂am od po艂owy tragiczn膮 nerki przesta艂y dzia艂a膰 i mia艂am zatrucie ci膮偶owe ci臋偶kie. A potem by艂y kolejne ci膮偶e i nie by艂o a偶 takich problem贸w. ale trzeba by艂o dmucha膰 oczywi艣cie na zimne i robi膰 cz臋sto badania. W sumie ka偶da ci膮偶a jest inna. Ale jak kobieta ma przewlek艂a chorob臋 , to jest niebezpieczenstwo,偶e ona si臋 nasili w jakim艣 okresie ci膮偶y. Ja nie jestem specjalist膮 , ale sama wiem ze swego do艣wiadczenia. Je偶eli kobieta taka zg艂asza problemy tego typy dla swego lekarza, a objawy choroby dodatkowo si臋 nasilaj膮 w okresie ci膮偶y , to lekarz nie pozostawi takiej kobbiety bez odpowiedniej pomocy lekarskiej. Tu te偶 otoczono mnie troskliw膮 opiek膮, co prawda na leczenie teraz nie mam szans, ale mam leki u艂atwiaj膮ce mi 偶ycie. _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| szczur4x4
 | Do潮czy: 09 Sty 2008 | Posty: 251 | Sk眃: Kopavogur |
|
Wys砤ny: 6 Lip 2008, 17:24 Temat postu: Re: por贸d |
|
|
julci3k napisa: | Tak, moja znajoma mia艂膮 identyczna sytuacj臋 r贸偶nica u niej to by艂o dok艂adnie tydzie艅. Je艣li zdecydujesz si臋 rodzi膰 na Islandii, a dziecku nie 艣pieszy艂oby si臋 na 艣wiat (i nie urodzi艂aby艣 w terminie islandzkim) mia艂aby艣 spory problem z dzidzisiem. Poprostu tak jak moja kumpela musisz urodzi膰 najp贸藕niej w dniu terminu islandzkiego. Potem je艣li nie wywoa艂aj膮 dziecko mo偶e mie膰 problem z oddychaniem. Nie chce Cie straszy膰 ale nie chce te偶 ukrywa膰 faktu. Sama te偶 si臋 boj臋, 偶e mog臋 mie膰 problem z urodzeniem..
P.S. Ostry SEKS PRZY艢PIESZA POR脫D (co jest udowodnione naukowo)..
POWODZENIA |
o czym Ty piszesz dziewczyno? po co Ty straszysz inne dziewczyny? przeciez lekarze tu czekaja g贸ra 2 tyg. je偶eli dziecko nie spieszy sie na 艣wiat, por贸d zostaje wywo艂any sztucznie, jakie Ty gazety czytasz ? BRAVO GIRL!!!!? DO WSZYSTKICH DZIEWCZYN KT脫RE MAJ膭 JAKIEKOLWIEK W膭TPLIWO艢CI I PYTANIA: - Nie mo偶na opierac sie na do艣wiadczeniach innych rodz膮cych kobiet bo ka偶da ci膮偶a jest inna, to za du偶e ryzyko..." OSTRY SEX.... " to mo偶e dorad藕 kt贸rej艣 dziewczynie niech skoczy z 1-go pi臋tra to urodzi od razu... !!!! nikt tu w szpitalu nie pozwoli aby nienarodzonemu dziecku sta艂a sie krzywda, nie powiem s膮 to je艂opy poniek膮d, ale je艣li chodzi o por贸d absolutnie... dziecko ma badany puls podczas porodu i zawarto艣c tlenu we krwi, je艣li co艣 przemawia za tym 偶e dziecku co艣 grozi, w mgnieniu oka podejmuj膮 decyz臋 o cesarce... tu Ci chusty nie zaszyj膮 ani no偶yczek.... dziewczyny dobrze 偶e tu pytacie, ale jesli kt贸ra艣 nie zna j臋zyka to lepiej tu poprosi膰 kogo艣 o tak膮 pomoc lub spokojnie poprosi膰 o t艂umacza w przychodni , a poza tym wszystko jest w necie, wystarczy klikn膮c "ci膮偶a" itp w google i mo偶na poczyta膰 co pisza fachowcy- to proste... a przecie偶 wiadomo 偶e 偶adna nie musi urodzi膰 w terminie podanym przez lekarza to tylko prognoza! natura kieruje sie swoimi prawami wi臋c spokojie wszystko b臋dzie dobrze..... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| szczur4x4
|
Wys砤ny: 6 Lip 2008, 17:26 Temat postu: |
|
|
s艂uchajcie lepiej Grazyny ona wie co pisze..... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 6 Lip 2008, 18:48 Temat postu: |
|
|
{Post edytowany przez Admina}
ci膮gnij si臋 frajerze. co Ty wiesz o porodach? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| siewa26 Og艂oszeniodawca zweryfikowany
| Do潮czy: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Sk眃: pUstka |
|
Wys砤ny: 6 Lip 2008, 20:18 Temat postu: |
|
|
julci3k napisa: | ... . co Ty wiesz o porodach? |
W takim tempie si臋 rozkr臋casz, 偶e chyba szybko banana dostaniesz |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| szczur4x4
|
Wys砤ny: 7 Lip 2008, 0:01 Temat postu: |
|
|
julci3k napisa: | ci膮gnij si臋 frajerze. co Ty wiesz o porodach? |
na pewno wi臋cej ni偶 Ty , nie 藕le zaczyna si臋 tu Twoja, mam nadziej臋, kr贸tka kariera, a偶 wstyd 偶e z E艂ku, mam nadziej臋 偶e ostry sex pomo偶e Ci na Twoje stany emocjonalne, kup tego "kocura" i sama si臋 "ci膮gnij", jak najd艂u偶ej bo widz臋 偶e z olejem w g艂贸wce nie zaciekawie... pozdrowionka dla twoich dzieci mam nadzieje 偶e w szkole naucz膮 Je czegos wi臋cej niz Ciebie, bo z tego co widz臋 to za wiele tego nie by艂o... powodzenia, mo偶e moderator potraktuje Twoje prostackie posty 艂agodnie? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| szczur4x4
|
Wys砤ny: 7 Lip 2008, 0:18 Temat postu: Re: por贸d |
|
|
P.S. Ostry SEKS PRZY艢PIESZA POR脫D (co jest udowodnione naukowo)..
POWODZENIA[/quote]
-kole偶anko ,z ca艂ym szacunkiem, ale chyba 藕le zrozumia艂a艣 naukowc贸w... w tym przypadku chodzi o to aby go nie uprawia膰, gdy na przyk艂ad ci膮za jest zagro偶ona, tak tylko dopisuj臋 jakby艣 mia艂a problem ze zrozumieniem tego co czytasz i te偶 偶ycz臋 powodzenia... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| aniapl Og艂oszeniodawca zweryfikowany
 | Do潮czy: 30 Kwi 2006 | Posty: 219 | Sk眃: by艂 Reykjavik - teraz Polska |
|
Wys砤ny: 7 Lip 2008, 1:20 Temat postu: Re: por贸d |
|
|
szczur4x4 napisa: | Cytat: | P.S. Ostry SEKS PRZY艢PIESZA POR脫D (co jest udowodnione naukowo)..
POWODZENIA |
-kole偶anko ,z ca艂ym szacunkiem, ale chyba 藕le zrozumia艂a艣 naukowc贸w... w tym przypadku chodzi o to aby go nie uprawia膰, gdy na przyk艂ad ci膮za jest zagro偶ona, tak tylko dopisuj臋 jakby艣 mia艂a problem ze zrozumieniem tego co czytasz i te偶 偶ycz臋 powodzenia... |
Nie chodzi o ostry seks, tylko o to, 偶e orgazm mo偶e wywo艂a膰 skurcze i dlatego si臋 m贸wi, 偶eby si臋 pobzyka膰 przed porodem. Ale jak pisze szczur nie daj Bo偶e w ci膮偶y zagro偶onej. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| bartezik89
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 2 | |
|
Wys砤ny: 8 Lip 2008, 1:46 Temat postu: jezeli.. |
|
|
ktos chce wiedziec wszystko na temat wizyt lekarskich w czasie ci膮zy,porodu,po艂ogu i potem opieki poporodowej i dla niemowlecia prosze o kontakt na maila beata312@op.pl odpowiem wyczerpujaco na wszystkie pytania -Beata |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
|
Wys砤ny: 8 Lip 2008, 10:17 Temat postu: |
|
|
To bardzo mi艂e z Twojej strony, ale czy przy okazji nie mog艂aby艣 co艣 wi臋cej o sobie napisa膰? _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kobieta77
| Do潮czy: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wys砤ny: 8 Lip 2008, 14:45 Temat postu: |
|
|
hej zuzula666 jak si臋 czujesz? maluszek pcha si臋 na 艣wiat? pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 8 Lip 2008, 16:04 Temat postu: |
|
|
hej hej Maluszkowi jak narazie bardziej podoba si臋 po tamtej stronie brzuszka Nie wiem czy jest to jaki艣 znak ale od trzech dni, a w sumie nocy mam jakie艣 dziwne b贸le brzucha i s膮 one z ka偶d膮 noc膮 silniejsze. Dziwne to troszeczk臋 bo w dzie艅 raczej tak nie mam. Mam jeszcze 2 dni mo偶e niunia si臋 namy艣li przez ten czas. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| aniapl Og艂oszeniodawca zweryfikowany
 | Do潮czy: 30 Kwi 2006 | Posty: 219 | Sk眃: by艂 Reykjavik - teraz Polska |
|
Wys砤ny: 8 Lip 2008, 23:57 Temat postu: |
|
|
To pewnie skurcze przepowiadaj膮ce (czy jak to si臋 tam m贸wi). Zuzula szybkiego i lekkiego porodu 偶ycz臋.
Pozdr贸wki |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|