Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 9 Lip 2008, 7:32 Temat postu: |
|
|
te偶 mi si臋 wydaj臋 偶e s膮 to sk贸rcze przepowiadaj膮ce, ale czy kt贸ra艣 z was mo偶e mi powiedzie膰 ile one mog膮 trwa膰 ?? Ja chce normalnych sk贸rczy wreszcie dosta膰!!!  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 9 Lip 2008, 9:02 Temat postu: |
|
|
Masz prawdopodonie b贸le przepowiadaj膮ce, mog膮 one by膰 od dw贸ch do jednego tygodnia przed porodem. Ale ja w takich sytuacjach zawsze zg艂asza艂am si臋 do swego lekarza, 偶eby si臋 upewni膰 ,偶e wszystko jest w porz膮dku, Po wizycie zazwyczaj wraca艂am do domu spokojniejsza, bo wiedzia艂am 偶e wszystko jest dobrze z dzieckiem i ze mn膮. Du偶o fachowych informacji mo偶esz si臋 dowiedzie膰 na www.twoja-ci膮偶a.com.pl.
Przyjemnej lektury. _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| AGNIECHA25
| Do潮czy: 09 Lip 2008 | Posty: 46 | Sk眃: REYKJAVIK |
|
Wys砤ny: 9 Lip 2008, 17:49 Temat postu: |
|
|
WITAM WSZYSTKIE MAMUSIE!OBECNIE JESTEM W 8 MIESIACU CIAZY.TERMIN MAM NA 2 WRZESNIA,WIEC NIEDLUGO...CHCIALABYM POZNAC INNE KOBIETKI W CIAZY,DLATEGO DOLACZYLAM DO FORUM. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 9 Lip 2008, 20:09 Temat postu: |
|
|
No to witaj w klubie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| AGNIECHA25
| Do潮czy: 09 Lip 2008 | Posty: 46 | Sk眃: REYKJAVIK |
|
Wys砤ny: 9 Lip 2008, 21:56 Temat postu: |
|
|
CHCIALABYM DOWIEDZIEC SIE JAKICH RZECZY BEDE POTRZEBOWAC W SZPITALU?CO MAM ZE SOBA ZABRAC? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 9 Lip 2008, 22:09 Temat postu: |
|
|
tak szczerze to kapcie i szlafrok przeczytaj kilki post贸w wcze艣niej juz kto艣 o tym pisa艂 wszystko daj膮 Ci w szpitalu i dla Ciebie i dla dzidziusia  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Edyta
| Do潮czy: 25 Sie 2007 | Posty: 19 | Sk眃: Polska |
|
Wys砤ny: 9 Lip 2008, 22:20 Temat postu: Kolejna chetna do klubu "Mamusiek"! |
|
|
Witam wszystkie "obecne" jak i "przyszle" mamusie!
Rowniez chcialabym sie przylaczyc do tego "elitarnego klubu"
Obecnie jestem w 12 tygodniu i w zwiazku z tym chcialam zadac jedno pytanie,otoz jutro mam zglosic sie do Landspitali na USG i niezbyt dobrze sie orientuje gdzie to jest.......
Na skierowaniu napisane jest - Landspitali F贸sturgreiningard/Kvennadeild ale nigdzie nie widze adresu.......wiem ......prozaiczne pytanie.....ale moze jakas mama zlituje sie i mnie oswieci .jaki to adres?
Za wszelkie pomocne sugestie - bardzo cieplutko dziekuje.
Roztrzepana Przyszla Mama..... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| aniapl Og艂oszeniodawca zweryfikowany
 | Do潮czy: 30 Kwi 2006 | Posty: 219 | Sk眃: by艂 Reykjavik - teraz Polska |
|
Wys砤ny: 9 Lip 2008, 23:53 Temat postu: |
|
|
Nie chcia艂abym Ci namiesza膰 w g艂owie, ale to jest chyba przy Eiriksgata. A wej艣cie na usg jest na zgi臋ciu budynku, tzn. budynek jest jak "L". Tam jest chyba nawet napisane Kvennadeild, a USG po islandzku to sonar, powinna艣 trafi膰.
Pozdr贸wki i gratuluj臋 dzidziusia. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Basia
 | Do潮czy: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 10 Lip 2008, 10:32 Temat postu: |
|
|
Troche trudno tam trafic, bo szpital miesci sie w kilku niezaleznych budynkach przy skrzyzowaniu Eiriksgata i Baronsstigur, ale "koniec jezyka za przewodnika"... Chyba lepiej podjechac od Baronsstigur, skrecamy w lewo, jak do glownego budynku (taki najokazalszy, z podjazdem). Badania sa w budynku naprzeciwko tego glownego - to troche mniejszy budynek, jak napisala Ania, w ksztalcie L. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 10 Lip 2008, 14:43 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny mo偶e macie jaki艣 spos贸b na wygonienie dzidzi z brzuszka?? No taka 艂adna pogoda a ona siedzi tam sama i si臋 ci艣nie Termin dzi艣 mija a w dalszym ci膮gu mam tylko sk贸rcze te przepowiadaj膮ce.Chocia偶 jeszcze zauwa偶y艂am 偶e dzi艣 mam opuchni臋te palce, czy to co艣 mo偶e znaczy膰?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 10 Lip 2008, 16:22 Temat postu: |
|
|
W praktyce nieznaczny procent dzieci przychodzi dok艂adnie w prognozowanym dniu porodu. Natomiast palce mog膮 by膰 spuchni臋te z powodu ciep艂a. Kiedy艣 musia艂am moczy膰 stopy w zimnej wodzie, 偶eby poczu膰 chwilow膮 ulg臋 w czasie upa艂贸w. A narazie ciesz si臋 tym ,偶e mo偶esz si臋 wyspa膰 kiedy masz na to ochot臋. Potem mo偶e by膰 z tym r贸偶nie. _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Edyta
| Do潮czy: 25 Sie 2007 | Posty: 19 | Sk眃: Polska |
|
Wys砤ny: 10 Lip 2008, 18:13 Temat postu: Podziekowanie... |
|
|
Bardzo chcialabym podziekowac Wam aniupl i Basiu za szybka i pomocna podpowiedz,przydalo sie ,to wlasnie to miejsce!
Dzidzia ma sie dobrze,rosnie i... bryka jak szalona,kolejna wizyta na USG za 8 tygodni,moze wtedy ujawni swoja plec.....
Mam nadzieje ,ze u Was wszystko dobrze....i w miare "bezobjawowo" znosicie "ciazenie"  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kobieta77
| Do潮czy: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wys砤ny: 10 Lip 2008, 19:23 Temat postu: |
|
|
witam wszystkie przysz艂e mamy zuzula666 dzi艣 to chyba tw贸j termin?
i nic? ja jestem w 36 tyg i tez w nocy spa膰 nie mog臋 bo te偶 mi dokuczaj膮 niewielkie skurcze a w dzie艅 nic! czekam dalej, to moja druga ci膮偶a i czyta艂am 偶e drugie dziecko wcze艣niej mo偶e przyj艣膰 na 艣wiat i tego si臋 trzymam!
pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Magda77
| Do潮czy: 10 Lip 2008 | Posty: 67 | |
|
Wys砤ny: 10 Lip 2008, 20:09 Temat postu: |
|
|
I ja chcia艂abym si臋 przy艂膮czy膰 Dlaczego wcze艣niej nie wpad艂am, 偶eby tu zajrze膰?? Przez 32 tyg mojej ci膮偶y tyle pyta艅 i w膮tpliwo艣ci mia艂am... a Was tu tyle
Ja chyba te偶 powinnam powoli przygotowa膰 si臋 do skurczy przepowiadaj膮cych, pojutrze zaczyna si臋 33 tydzie艅... to ju偶 tak nied艂ugo a jednak ca艂a wieczno艣膰
Wam te偶 tak si臋 d艂u偶y ostatnie 10 tyg?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 11 Lip 2008, 8:50 Temat postu: |
|
|
Ja osobi艣cie pracowa艂am praktycznie do 34 tc. P贸藕niej przygotowania dla dzidziusia: pranie, prasowanie, zakupy itp wi臋c nie na偶eka艂am. Sama zobaczysz 偶e ten ostatni miesi膮c jest nie do zniesienia bo nie do艣膰 偶e czujesz si臋 jak s艂o艅 i ci臋偶ko jest si臋 ruszy膰 to jeszcze ta niepewno艣c kiedy nast膮pi ta chwila. No nic ja dalej czekam. Za pi臋膰 dni jak sie nie wyja艣ni nic wy艣l膮 mnie do szpitala. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Basia
 | Do潮czy: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 11 Lip 2008, 11:18 Temat postu: |
|
|
Ja jestem w 34 tygodniu, ale nie wybieram sie jeszcze na zwolnienie... Probuje opanowac balagan na biurku i wszystkie rozpoczete projekty, zeby zostawic po sobie wzgledny porzadek.
Mnie z kolei wydaje sie, ze jeszcze jest tyyyyle czasu i wszystko zdarze zrobic, haha.
W domu nudno, rzeczy dla Baski jeszcze ciagle sa w Polsce i nie mam co prasowac A na wieksze zakupy tutaj wybieram sie dopiero w sierpniu...
Czy ktoras z was tez podchodzi do narodzin dziecka na luzie? Bo czasem mam wrazenie, ze jestem jakas inna...  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mamma
| Do潮czy: 07 Kwi 2008 | Posty: 14 | |
|
Wys砤ny: 11 Lip 2008, 12:17 Temat postu: |
|
|
co do przyspieszania porodu to mi polozna radzila po schodach chodzic  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 11 Lip 2008, 12:29 Temat postu: |
|
|
co do porodu. Ja si臋 go nie boje czy co艣, ja po prostu nie moge si臋 juz doczeka膰 Ju偶 tak bym chcia艂a 偶eby by艂o po wszystkim, ale moja Amelka sama zadecydyje. Co do metod tych domowych to sporo sie naczyta艂am i s艂ysza艂am o chodzeniu po schodach, d艂ugich spacerach, sprz膮taniu itp. Ja to wszstko wykonuj臋 prawie codziennie. Na mnie nic nie dzia艂a  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kobieta77
| Do潮czy: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wys砤ny: 11 Lip 2008, 14:21 Temat postu: |
|
|
czesc
w pierwszej ci膮zy codzikennie robi艂am po 5 10 przysiad贸w troche to przyspieszylo porod ale i miesnie byly rozciagniete ! ale to fakt kazda ci膮偶a jest inna, w tej nie dam rady nawet dw贸ch
pozdrawiam was |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mamma
| Do潮czy: 07 Kwi 2008 | Posty: 14 | |
|
Wys砤ny: 11 Lip 2008, 14:52 Temat postu: |
|
|
i ostre curry i ananas tez ponoc moga pomoc - tak slyszalam  |